Puisori de mai 2003(6)
Raspunsuri - Pagina 13
dana d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alycia Fetelor acum pe bune...ai vostri mai cred in Mos Craciun? Eu am vaga banuiala ca Mircea stie deja adevarul...dar se complace inca in idea ca mosul exista cu adevarat.Isi doreste inca sa creada.....si eu ma fac ca nu stiu ca el stie adevarul...si uite asa ne alintam unul pe altul...mai fetelor ce ma fac ca baietii mei ca taaare mult isi doresc un catel...dar nu am unde sa-l tin, in apartament e tare nasol sa-l cresc cu tot parul ala ca zboara de pe el si plus mirosul de animal ca oricat de mult il speli tot miroase, unde nu mai pun ca Mircea cu tentativa lui de astm nu ar fi prea indicat sa-l aiba...si imi pare asa de rau ca trebuie eu sa fiu cea rea care sa-i refuze... Noi am facut deja bradul, ca nu am scapat de guritza lui Mircea, si aseara ascultam colinde si priveam bradul..era asa de placut. Va pup si va doresc numai bine! Alycia si cei doi flacaiasi! |
Vai de mine Alycia, nu crezi ca e prea mic sa-si puna macar problema daca exista sau nu Mos Craciun? Alexa abia pe la 11 ani s-a lamurit si tare rau i-a parut cand s-a spulberat un mit asa de frumos. Ilinca e convinsa ca exista si chiar daca aude si ea de pe la altii ca nu exista e convinsa ca nu e adevarat. Si apoi... cine nu crede inseamna ca nu a fost copil cuminte si nu a venit mosul la el si din cauza aia parintii au fost nevoiti sa cumpere ei cadouri.
Noi bradul il facem totdeauna pe 24 dupamiaza, la noi traditia e litera de lege. Am pus beculete in geamuri mai de mult dar bradul numai pe 24.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Aalina spune:
Probabil o sa lipsesc o perioada ca vreau sa imi reinstalez laptopul ca merge ca porcu'
Asa ca bag acum meniuri ce vom avea in zilele astea:
- ciorba a la grec (legume si piept de pui dreasa cu ou si smantana - sa poata manca si piticii)
- ciuperci cu mainoneza
- inca ceva salatica cu maioneza, porumb, cuscus, ciperci, sunculita, castraveti murati si gogosari
- paine prajita cu icre si icre rosii
- salata de ciuperci evreiasca cu castraveti murati, gogosari si lamaie care merge f. bine ca si garnitura la friptura
- ceva friptura de porc din diverse: ceafa, carnati
- mancare chinezeasca din pipote de pui in sos de soia cu paste de orez
- tort diplomat.
Cam astea am de gand sa pregatesc pana joi seara cand probabil vor veni musafirii ca in zilele cat stau sa am mancare. Fain e ca nu am facut nimic pana acum , mai tre sa merg sa mai cumpar una alta, mama numa bine cica nu poate veni ca bona asa ca il voi avea si pe Fabi asistent , mai am de terminat un proiect la care am tot lucrat si depind de un mail ce tre sa vina pana diseara si vreau sa imi si refac calculatorul
Am ganduri mari asa-i?
Drept pentru care am facut o cafea si imi astept o prietena in vizita
Cum noptile astea am tot lucrat sunt destul de obosita ca nici macar sa nu ma stresez.
No taman m-au sunat musafirii ca vor ajunge joi dimineata asa ca ziua de joi pica dn pregatiri Super tare !!!
Va pup si sper sa mai intru sa va si colind
dana d spune:
Wow!! Doina dar cate actiune si cat ma unge pe suflet sa intru in atmosfera canadiana citindu-te si citindu-va . Imi pare rau ca ai suferit cu urechea, maseaua, sinusurile (sper ca am zis bine la timpul trecut) dar nu pot sa nu recunosc ca m-a distrat cum ai povestit (o sa recitesc mai pe indelete cand o sa am timp.. poate intre 25 si 31, alea sunt zile relaxate si mai ales 1 si 2 ianuarie.. alea chiar relaxate de stat in pijama si imbuibat).
Din pacate de cand cu iarna asta grea la noi parca a inghetat si net-ul ca merge ca un c... nici in mail nu pot sa intru, abia reusesc sa ma loghez pe mess, ma mir ca DC imi merge asa bine, dar toate link-urile pe care le-ati dat aici nu mi s-a deschis niciunul, abia astept sa ajung acasa sa le caut de acolo.
Aalina, din pacate nu sunt cu mainile infipte in cozonaci ci in facturi si stocuri si colete peste colete de parca oamenii pun sub brad surse de tensiune sau modemuri gsm. Si pt ca colegul a fost chemat la Cluj la sediu (cred ca se lasa cu petreceri pe acolo) eu nu pot sa-mi iau nici zilele mele de concediu pastrate special pt perioada asta asa ca cu pregatirile de Craciun sunt in plop si plopu-n aer. Si am ganduri mari, vreau sa fac si cozonaci, sarmale, friptura, tort diplomat, curatenie, bradul, aaa si cumparaturi nici macar cu cadourile nu am rezolvat, ce mai, situatia e gravida cam ca sora-mea si orele sunt numarate...
Apropo, nu a nascut si zice ca doctorul a spus ca Maia nu prea sa grabeste sa iasa la lumina asa ca s-ar putea sa treaca de termen... sau cine stie, mai e cam o saptamana, vedem ce se mai intampla.. daca o apuca umblatul cu ai mei prin magazine si prin oras poate o apuca mai repede.
Noi azi mergem la colindat, adica dupa ce ca nu-mi vad capul de treaba, azi o am pe Ica la serviciu si de aici mergem in Berceni (vechiul nostru cartier) sa ne adunam cu prietenele sa colindam pe la usi ca si anii trecuti. O sa ajung acasa la noapte si cu asta a mai trecut o zi in care n-am facut nimic. Sper ca joi sa am liber si asa daca sunt supewoman poate imi ajunge ziua de joi si seara de miercuri sa fac tot ce am planuit. Hai ca ma vait si eu cu ce am si daca mai vreti mai am... un nas infundat si un rest de tuse ca urmare a unei gripe care ne-a luat la rand pe toti ai casei incepand cu Ilinca si terminand cu Ovidiu la care ca de obicei s-a manifestat cel mai urat si lung.
Dar acum suntem bine, doar nasul meu mai aminteste de ce am tras si sotul cica sforai noaptea, lasa sa vada si el cum e.
Daca nu va mai scriu pana la Craciun ca la cata treaba am.... ar fi culmea nesimtirii sa stau pe net zilele astea, va urez de acum Craciun fericit si daruri frumoase si potrivite, mese incarcate cu bucate traditionale, miros de friptura, cozonac si brad si sunet de colinde si nu in ultimul rand SANATATEEEE!!!
Si pupiloi pt toata gasca de la mic la mare
Fetele mele
Daiopri spune:
parpa acuma scri si tu o gramada cand nu am timp sa dau si eu cu parerea?
Alycia, am terminat cu da sunt la plaja acum. Pt 28 de zile
Danad, nastere usoara sorei tale.
Danamario sa va bucurati de timpul petrecut impreuna.
Aalina, sa inteleg ca dormi toata noaptea de faci atatea?ia sa vb eu cu Fabi
Eu sunt pe fuga numai asa ca va doresc Sarbatori Fericite si Un An Nou cat mai bun!
Sa ne revedem cu bine!
Sper sa mai intru dar ca sa fiu sigura zic tot de acum:))
Numai bine tuturor
DanaMario spune:
Daiopri m-am tot uitat dupa lego-ul vostru dar n-am vazut.
Acuma sint si eu in tema ca Joshua nu prea e pasionat de lego :)
Dana_d sa ne zici cind naste sora ta.
Da mai chiar ca-i ciudat voi sa aveti zapada si noi sa tinjim dupa zapada voastra.
Acuma mergem la sky la o pirtie la 5 minute de casa cu zapada artificiala.
Alycia "cetati si calareti medievali" foarte frumos mi-ar place sa fie si Joshua interesat.
Intr-o zi i-a zis lui tati ca vrea sa invete despre armata si arme.
Tati in culmea fericiri imediat s-a gindit la "cetati si calareti medievali" dupa care Joshua ii zice "u vreau sa invat despre arme japoneze" :) (ca are el un prieten japonez)
Parpalak am uitat de show-rile si programul de la biblioteca aveau programe interesante in vacanta asta.
Noi nu facem asa multa muncare de Craciun azi am stabatut orasul in doau sa ajung la chinezi sa iau mate de caltabos mai mult sa-i fac un obicei lui Joshua sa stie ca numai de Craciun isi baga miinile pina la coate in caltabos.
Asa ca cred ca de Craciun o sa fac sarmale,cartabos (care ar trebui sa-mi ia 1 ora facutul), cozonac de la magazinul romanesc, tort pe care Joshua deja l-a ales (o buturuga) si curcan umplut(ca-s atit de ieftini) si neaparat mamaliga care-i mincarea noastra preferata momentan.
Dana_d ati fost la colindat?
Mama imi zicea azi sa-i fac plugusor lui Joshua ca sa stie si el de cit mai multe obceiuri romanesti dar nu stiu citeodata mi se pare ca eu fac prea multe efort sa-i tot prezint chestii romanesti dar nu se prea prind.
La noi totul de deruleaza cu incetinitoru ne sculam fiecare cind vrea dimineata Joshua ma lasa sa dorm cit vreau e se joaca la el in camera cu un joc cu magneti apoi dupa ce maninca ne tot gindim ce-am vrea sa facem. Azi Joshua a vrut wii n-a vrut sa mearga in cartierul chinezesc unde de obicei ii place.Miine vrea piscina tare bine e sa ai program de voie.
La noi momentan "Life is good".
parpalak spune:
dana d, ai zis bine, is toate la timpul trecut, ca d-aia ma pling io de ele, c-am observat ca dupa ce ma pling de ele pe forum, trec.. :) Da' c-un rest de tuse de la ultima raceala ma "laud" si eu.. La stiri sa stii ca ne-au promis Craciun "alb" - cred ca se refereau la zapada - pina una alta eu am masina alba de sare - abia azi am remarcat ca daca bate soarele in parbrizul din spate nu vad sa schimb banda. Pe nor e OK, e un strat ffff subtirel de sare. Iar asta nu ca m-as fi intors eu numai noaptea de la servici dar zilele astea se pare ca e soare odata la 3 saptamini sau cam asa ceva.. si n-ai idee cum astept sa vina odata si la noi zilele alea de stat in pijama toata ziua... :))) Si mai scoate-ti miinile din facturi ca nu-s bune oricit le-ai tine la cuptor.. :)
alycia, pai intre 10 si 11, cu exceptia zilelor cind ne-apuca miezu noptii.. Da' s-a executat copilu, ieri era in pat la 9. Doar ca i-am citit pina la 10 jumate, asa ca n-am facut nici o afacere... In loc de poveste, ieri a vrut sa-i citesc dintr-o carte cu animale, si i-am citit pina m-am plictisit, cind i-am zis ca-i mai citesc despre un animal si gata. Zice:
el - inca 3
eu - 1
el - 3
eu - 2
el - 4!
Dupa ce mi-a trecut risul i-am mai citit inca 3 plus inca doua "speciale" :)
Problema e ca dimineata e adormit tare si-l imbrac asa, adormit, de mai casca si-n masina si cind ajunge la scoala inca mai are dungi de perna pe obraji. De cind lucru eu dimineata, a ramas tati cu dusul la scoala, si nu le iese prea bine actiunea Stejar - extrema urgenta, le trebe mai mult timp... Asa ca singura solutie e cu culcatul la 9, cum ar trebui si trezitul dimineata ca oamenii.. Da' nu prea ne iese la nici unul din noi...
Vreau si io gropite cu Tudor!!!
Daiopri, scriu si eu cind pot, mai, mai un sfert de ora la servici cind n-am chef sa m-apuc de lucru, mai juma de ora d-acasa cind vin suficient de repede ca sa apuc sa trec p-acasa inainte sa iau junele de la day care.. Da' tu cit tre sa mai plaja/trascau etc?
DanaMario, nu-mi dau seama cum putem face cu schiatul ala, acasa mi-e creierul ca leguma.. Tre sa fac cumva sa recuperez cu somnul, ca cred ca asta-i problema.. Alta e ca tot apar pachete de la clienti pe la receptie, numa lucruri odioase gen biscuitei, bombonele, alune, etc.. si de la atita rontzaiala mi se face un somn de-as dormi cu capul pe birou dac-as putea..
Aalina, imi place solutia ta, e perfecta. Iti propun s-o continui pina vin musafirii, pe care, cind vin, mai ales ca vin dimineata, poti sa-i opresti sa se descalte si sa-i trimiti sa cumpere ce mai lipseste din meniu, dupa care puteti sa va apucati cu totii de gatit si mai stati si de povesti cu ocazia asta, plus ca sint toate gata mult mai repede cu atitea perechi de miini.
Mai fetelor, voi mai tineti minte cind stateam pe conferinte si adita ii avea numai pe Antim si Elena? Ah, ce vremuri.. :)
Paul a picat in extaz cind a vazut pagina lui Joshua, asa ca s-a apucat si el sa-si croseteze una: http://paulg.shutterfly.com . Nu s-a dezlipit de mine pina nu i-am gasit toate pozele pe care si le voia, daca reusesc sa ma adun zilele astea poate il conving sa faca click pe linkurile de pe pagina lui Josh - cel putin ala cu adunarile e super, ii invata f repede sa faca ceva si le mai da si premiu pe deasupra.
Am mai gasit de la o colega un link cu scrisori (pe hirtie) de la Santa, i-am ales-o pe aia unde se pun si nume de prieteni, ca sa aduca aminte si alora sa fie cuminti si i-am pus pe aia doi cu care are probleme la day care - mergem pe directia aplanarea conflictelor daca este cit de cit posibil. Au fost aia tare impresionati ca i-a pomenit Santa intr-o scrisoare catre Paul. Se mai cumintisera oleaca de cind i-am prins cu parintii pe linga ei si i-am salutat cu cel mai larg zimbet al meu - adica sa vada ca nu le port pica si nu-i pirasc dar si ca-i stiu pe nume si ca sint cu ochii pe ei :) Am printat-o alb-negru la servici ca am observat ca ei sint impresionati in mod egal indiferent de nivelul de strofocare parintesc :) Ba chiar ma gindeam sa-i fac cadou una din cutiile de carton pe care inca le mai avem prin casa, ca tare frumos se joaca Paul cu ele.. :)))
http://www.freelettersfromsantaclaus.com/free_printable_letters_from_santa.asp
Iar e aproape 11 si nu doarme nimeni in casa.. Eu ar fi trebuit sa ma culc, sa fiu odihnita, ca sa ajung miine oleaca mai repede la servici - ca sa pot sa plec mai repede oleaca, pentru actiunea impachetatul de cadouri, ca doar miine mai am timp. In Ajun cred ca sta tati acasa cu el, ca e inchis la day care..
Va pupa mama si daca nu mai apuc sa intru, Craciun Fericit si An Nou cu bucurii!
Aalina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui parpalak adita ii avea numai pe Antim si Elena? |
Asta a fost cea mai tare Ma duc sa iti trimit linkul catre Tudor, oare cum taman pe tine te-am uitat?
parpalak spune:
Aalina... daaa.. si ange ii daduse o palma Mayei si noi o tot certam .. :)
Mai, ai vostri cum dorm? L-am gasit azi dimineata ghem tot cu plapuma facuta fringhie de zici c-a vrut s-o stoarca de mina - si cum i-am intins plapuma peste el s-a lungit cit patu'..
dana d, sa stii ca tata a observat ca la noi e invers decit in Brasov - cum da gerul acolo, se face cald aici. Cum ninge acolo, cum se face uscat aici.. Bizar, nu? :)
alycia, tot uit sa te-ntreb, voi aveti mai mult podele sau mai mult covoare? Ca noi, de cind ne-am mutat de la podele la covoare parca stranutam mai mult, asa ca planuiesc sa pun in functiune periatul de mochete cu otet - ca ala omoara negativii aia mici care traiesc in covoare..
Ma duc sa ma uit la gropite, ca vaz ca am mesaj nou :)
Pupici.
parpalak spune:
Daiopri, m-am topit! Cred ca-i prima oara ca vad un copil ca baga-n gura o jucarie :) (care sa nu fie telefon, cablu, etc).. Mi se pare ca si Tudor e mai blond decit era Stefan la virsta lui, nu? Am impresia ca-l distreaza teribil o gramada de chestii pe care le observa numai el - o sa aiba un simt al umorului special cred.. :)
Si pe tine uit sa te-ntreb: tu maninci cantitati industriale de usturoi, da? Ca daca nu, ia incearca! :)
dana d spune:
Fetelor va multumesc pentru cea mai placuta lectura intr-o zi de serviciu unde nu se intampla nimic in timp ce acasa multe asteapta sa se intample.
Mai, stau aici si nici de munca nu-mi arde (nu ca n-as avea) iar acasa nici nu zici ca vine craciunul.
Doina tu stii ca eu sunt nostalgica, si mie mi-e dor de vremea cand Adriana avea numai doi copii si mai intra si ea pe aici iar noi aveam pui mici si stateam acasa cu ei...ehee ce vremuri, parca au fost in alta viata. Ce nevoie as avea sa mai stau acasa, am atatea de facut... si astept pensia cu nerabdare sa le fac.
Ieri am fost la colindat, Ilinca cu cele doua prietene de cand se stiu au luat la rand o scara de bloc si au cantat la toate usile "o ce veste minunata" ca cu "domn domn sa-naltam" umbla toti. Asa, si au castigat fetele noastre cate 40 lei fiecare si cateva mere, portocale si nuci.Am ajuns acasa dupa 9 iar Ilinca era atat de obosita ca abia am reusit sa-i bag ceva in gura. Ieri s-a sculat la 7 si a mers cu mine la serviciu apoi in Berceni la colindat, azi iar s-a sculat la 7 si e cu mine la serviciu si asteptam sa vina tata sa ne ia la shoping. Poate gasesc si eu o pulpa de porc sa bag la cuptor pt Craciun si ceva completare la cadouri si ce mai trebuie pt tort, cozonaci, sarmale...acum cand supermarket-urile sunt full
Gata, v-am pupat, ma intru de Craciun... dupa Craciun...
Sa va distrati si sa va bucurati!!!
Fetele mele
na ca uitai sa va spun ca am reusit sa pun si niste filme in album si dupa Craciun hai sa facem un concurs de brazi, fiecare pune poze cu bradul din dotare si vedem care e mai frumos, ne sfatuim...
La mine puteti deja sa va uitati la bradul de anul trecut ca e tot ala, si tot podoabele alea, asa ca greu de crezut ca va arata altfel.