7 medicamente interzise bebelusului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NUUSSAA_ spune:

kiar daca sunt cadru medical niciodata nu ii dau copilului meu medicamente dp ureke, pt nas folosim doar apa de mare, tot timpul sunam pediatra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

sunt atat de fragili bebelusii, ca trebuie sa ai mare grija.. si eu sun medicul pentru a-mi indica pastilele; i-am urmat de fiecare data sfaturile si a fost foarte bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alioana

copilul meu a luat aspirina de la nastere pana la 1 an si 3 luni de trei ori pe zi (cei drept doze mici: 5-20 mg pe priza) si nu a facut niciun sindrom. in plus ulcogant, renitec, lasix si aldactone. am avut de ales intre asta si moarte. ca sa nu mai zic ce medicamente si tratamente primeam noi cand eram copii. uneori lucrurile sunt un pic exagerate.sindromul reye apare in cazuri cand se administreaza aspirina unui copil sau adolescent cu simptome de infectie virala sau dupa infectie virala. sindromul reye poate sa apara si la adult, dar mai rar decat la copii.
nu se stie exact etiologia sindromul reye, dar pare sa fie o legatura intre combinatia de infectia virala si aspirina.
aspirina se administreaza copiilor cu probleme cardiace deoarece beneficiile tratamentului sunt mult mai mari decat riscurile. sindromul reye este o boala seriaosa, dar este totusi o boala foarte rara.
sunt exceptii cand se poate da apirina copiilor, dar asta o poate face doar un medic.
ca regula generala: nu se da aspirina copiilor si adolescentilor.
atentie la alimente care pot contine salicilat, acid salicilic. la tara inca se obisnuieste sa se puna aspirina in conserve si gemuri pt a nu fermenta.

Mergi la inceput