Cunoasteti Gradinita nr. 30 . "Copiii Soarelui"
Buna, am o mare rugaminte la cei de pe forum. Baietelul meu a inceput sa mearga la aceasta gradinita de luni, la grupa mica (el are 3 ani si 5 zile). E drept ca e o gradi de stat si nu trebuie sa am fff multe pretentii dar totusi....nu mi se pare normal ca regulile minime de igiena sa nu fie respectate. Pe scurt: copilul vine acasa murdar pe chilotel, nu cred ca merge cineva cu el cand are nevoie la baie (el stie sa mearga la baie singur, cere, dar partea cu stersul funduletului....)Iar eu sunt ingrozita pt ca am mers cu el de 2 ori la baie atunci cand l-am luat si nu am vazut nici macar locul unde trebui sa stea hartia igienica, la chiuveta era un singur sapun solid care baltea in apa scursa pe chiuveta. Apoi, in grupa mica sunt peste 20 de copii ( inscrisi sunt 25 dar nu vin chiar toti) in aceeasi incapere mananca, se joaca si dorm!!! iar camera nu are mai mult de 18 mp. Inca nu i-au scos pe copii in curte (desi vremea permite) pe motiv ca nu s-au acomodat inca, ca trebuie sa se mai obisnuiasca copii intre ei. Deci ce facem? mai asteptam sa se mai aseze lucrurile, sa fiu "atenta" cu ingrijitoarea? Cei care aveti copiii la aceasta gradinita ce puteti sa-mi spuneti? Singurul avantaj ar fi ca e foarte aproape de casa bunicilor, iar la bunici sta destul de mult copilul (iese din scara si intra in gradi). Sincer nu stiu ce sa fac, sa incerc la alta gradi?
Raspunsuri
marylenac spune:
Am uitat sa precizez ca este vorba despre sediul din spatele bd. Dimitrie Cantemir si nu despre cel din str. Frigului. Astept raspunsuri de la cei care cunosc aceasta gradinita , au copii acolo..
ingridnen spune:
am o cunostinta care are fata acolo, e deja in al 4-lea an la aceasta gradinita. Nu am auzit-o sa se planga,copilul doarme acolo, nici nu a avut probleme mari de sanatate cu fata, poate este mai rezistenta..
Eu l-am avut pe Cristi 2 ani la sediul din Frigului (pe urma l-am mutat la gradi catolica), este adevarat ca mancau in sala de clasa dar dormitoarele erau separat (totusi nu l-am lasat sa doarma acolo). Noi parintii am dat bani pentru cumparat dozator pt. sapun lichid, de asemeni pentru hartie de sters pe maini si pentru dozator de apa si pahare de unica folosinta.
Poate ar trebui sa discuti cu educatoarele ? Cand aveti prima sedinta ?
Referitor la mersul la baie... nici o sansa sa-l ajute cineva, stiu ca la Frigului era o singura ingrijitoare pentru toata gradinita.
Eram si eu "atenta" cu ea, dar pur si simplu nu facea fata
Ingrid si Cristi 6 ani
anya spune:
Daca te vei uita putin pe subiecte, vei gasi o mamica care se plange de acelasi lucru la o gradinita particulara. Asa ca nu trebuie data vina pe "stat", ci pe organizarea gradinitei respective.
Si eu am trecut deja 3 ani prin gradinita de stat, acum il fac pe-al 4-lea (am trecut la al 2-lea copil in gradinita). Cand erau mici nu s-a intamplat sa vina cu chiloteii murdari pentru ca ingrijitoarea sau educatoarea i-au ajutat/invatat. La grupa mare s-a intamplat, dar asata fiindca nu a mai cerut el ajutorul, a zis ca se descurca singur, asa ca nu ma pot supara pe nimeni.
Cat despre mancat/culcat in aceeasi sala cu lectiile - se intampla la foarte multe gradinite din lipsa spatiului. Ca sa poata primi cat mai multi copii se recurge la solutia asta. Pana anul trecut si baietii mei au mers la gradi in corpul vechi de cladire unde clasa era si dormitor iar de mancat, noroc ca era holul mai mare si le scotea masutele acolo (pana ingrijitoarea punea patuturile pliante, ajucea saculetele cu lenjerie din debara si aerisea). Anul trecut i-a mutat in corpul nou de cladire cu clase mari, dormitoare separate, sala de mese separata....incalzire in pardoseala, sala de sport, de festivitati!!! Anul acesta, deja un dormitor a disparut, transformat in sala de clasa (a trebuit retrocedat un corp de cladire) iar in celalalt ramas se inghesuie 2 grupe....La anul, cine mai stie.
La baie exista dozatoare de sapun si servetele. Consumabilele le platesc parintii. Asta tine de organizarea voastra, a parintilor.
Cred ca toate se pot rezolva frumos la sedinta cu parintii. Cat despre partea cu chiloteii, vorbeste cu educatoarea sa cheme ingrijitoarea cand e cazul, iar ingrijitoarea "imbuna-o" si tu.
Aaa, am uitat sa-ti zic, la noi parintii sunt rugati sa nu intre in clase sau grupurile sanitare - motive de igiena - dar se vede tot de afara.
marylenac spune:
Ingridnen, multumesc de raspuns. Am uitat sa spun ca de a 2-a zi m-am conformat cerintelor si am adus de acasa urmatoarele: 1 sul hartie igienica, 1 rola prosop de bucatarie si o sticluta sapun lichid. De altfel am vazut ca si alti parinti au adus dar unde or fi toate acestea? Cat despre sedinta, am intrebat-o pe educatoare si mi-a raspuns ca vom avea sedinta cu parintii peste vreo 2 saptamani.
Colac peste pupaza, azi am mai si plecat de acolo in urletele lui fi-miu, desi in celelalte 2 doua zile nu am avut absolut nici un fel de probleme cu despartirea (deh...ne-am pregatit din vreme pt "serviciul" copilului).
crissbb spune:
Buna, pai ce sa spun... mi se pare ok, noi venim de la cresa si cam stim despre ce e vorba, el mananca singur, e obisnuit sa mearga singur la toaleta si sa se stearga, il mai sterg si eu cand suntem acasa, dar de cele mai multe ori se sterge bine, avem si scapari ...dar la varsta lor se intampla.
Daca e da-mi un id de messenger sau un mail si vb mai multe...
marylenac spune:
Buna, baietelul meu nu a mai mers la gradi saptamana asta, pt ca luni l-am luat de acolo cu febra mare (am intrebat educatoarea dc arde in halul asta (avea deja temp. 38.1) si raspunsul a fost " eeei, s-a incins, ce vreti...., sunt multi in sala, a dormit...."). de marti nu l-am mai dus pentru ca trebuie sa ia antibiotic, a facut inca 2 zile febra si am stat cu el acasa. In concluzie, nu stiu daca ne mai intoarcem.....sunt in dubiu. OOOOfffffffffffff
crissbb spune:
off imi pare rau de ce aud...un tratament de imunizare ati incercat??
Si noi la intrarea in colectivitate am avut mari probleme racelile parca nu se mai terminau si febra de asemenea.
Noi de anul trecut am facut un tratament de imunizare cu bronhovaxom si e mult mai ok ca inainte.
Si anul asta l-am inceput mai avem o luna din el si in afara de niste mucisori nu am mai avut nimic altceva.
Sanatate multa va dorim !!!