Mamici prin FIV (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Si mie mi-a cazut de 3 ori din pat... Teoretic nu e in regula sa cada, adevarul e ca trebuie sa fim cu ochii in patru, mai ales din momentul in care devin mai "umblatori". Oricum, daca nu se vede nimic in neregula, nu cred sa fie problema. Si eu imi propun mereu sa fiu mai atenta...dar tot mai sunt mici scapari.

Apropo de mese, ideea e ca daca hranim copilul artificial nu trebuie sa depasim 5-6 mese in 24 ore. Trebuie cat de cat respectat un program. La copiii hraniti natural se da laptic la cerere (desi dupa diversificare au si ei program de masa), dar la cei cu formula nu prea e in regula sa manance mai mult decat este prevazut pentru varsta lor. De exemplu 2-3 mese de lapte pe noapte e mult, iar ei nu intotdeauna plang de foame, cum ai zis si tu. Iar dupa diversificare vor ramane doar 5 mese in total, din care doar 2 de lapte (dimineata si seara inainte de culcare)-asta incepand cu 6 luni. Eu intre 6 si 7 luni i-am dat 150 ml de lapte la o masa, iar de la 7 luni am crescut la 180 ml. Pana la 6 a mancat 120 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Buluna si mie mi-a cazut Sofiuc din pat in cap la 7 luni si culmea eram cu mana pe ea, ma aplecasem sa iau o pereche de sosetute din sertar,noroc ca patul meu are cam 50cm si jos aveam covor.Cu dive eu am inceput cu supica din morcov3buc, 1pastarnac, 1radacina de patrunjel,1ceapa mica,1cartof,dovlecel si ardei gras la doar daca vreau mi-a spus dr, am fiert toate astea in 500ml apa pana a ramas ceva mai putin de jumatate, si in prima zi i-am dat 30ml, a doua zi 60, a treia 90, a patra 120ml, acum sa nu crezi ca i-am dat din aceeasi supa 4zile, ii faceam in fiecare zi, in a cincea zi am pasat morcovul, la patru zile i-am bagat cartoful, asa toate pe rand, dupa ce ii dadeam supita/piureul (eu i-am dat numai cu linguritza, Sof nu a pimit nimik altceva la biberon in afara de ceai,lapte si suc dar asta dupa 1an) asa cum a spus si Rami la 15-20 de min ii dadeam san, la noi a fost mai complicat cu mesele, eu i-am dat san la cerere ziua, noaptea nu presta pana aproape sa o intarc, a avut cateva zile la 11 luni in care nu a vrut sa manance nimik si a fost alaptata exclusiv, acum la 1an si 8luni are doar doua mese solide pe zi si astea cu cantec si doua de lapte dim si seara.Ideal este cum spune Rami sa scoti treptat cate o masa de lapte si sa ramai doar cu 2incepand cu 7-8luni, stiu ca dupa 6luni ceea ce depaseste 500mlde lapte pe zi duce la anemie se pierde fierrul din organism, in cazul eu nu aveam incotro nu voia si pace sa manance...

Rami cu olita la noi e subiect delicat, a facut prima oara la olita pe la 9luni parca,dar din intamplare, tocmai i-o cumparasem si am pus-o pe ea si s-a intamplat,acum nu vrea sa stea pe ea am zis sa-i cumpar un reductor de wc poate va vrea, ideea e ca stie cand face ca-mi zice caca sau pipi, zice caca si cand da partunele si spre amuzamentul tau si nu numai sa va pove ce a facut in seara asta si-a dat singua pampersul jos si zic hai sa o las putin in funduletul gol, acum statea pe vine se juca si a facut cateva maslinute pe covor, ii zic lu' barbate-miu adu repede olita poate o prindem si face in ea, o aduce el, strangem ce era de strans si a mea se ridica pe pe olita si se pune iar pe vine si se uita intre picioare sa mai iasa ceva cu o fata nedumerita, am crezut ca lesin de ras

Lachi ce fete frumoase aisunt superbe matzele tale!

Delfi ce fac puii tai?Sper ca au scapat de enteroviroza.

Ginger, Ade smecherasii ce fac?

Pussi iar te-ai pitit?au inceput tustele cresa?

Moniii ce fac printesele cu ochi albastrii?

Noi am fost azi la baby expo, ne-am ales cu cateva jucaioare din lemn, in rest multa agitatie la capitolul hainute/incaltari am ramas dezamagita daca nu erau exageat de scumpe erau chinezarii.

Va pupacesc pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

madalina si sofica ta e scumpica foc!
rami ce figura esti tu mamico! tu chiar crezi ca dupa 6 luni raman cu 2 ture de lapte in 24 ore??? eu n-am prea auzit de stfel de cazuri. Eu pe la 10 luni ma chinuiam sa le scot laptele de noapte 1 biberon mai spre dimineata dar mai vroiau inca. Am o prietena care are o fetita mai mica cu o luna decat ale mele si bea si acum lapte noapte. Purcelele mele zilnic cand se scoala de la somnul de dupa amiaza urla :"aptttteeeee!!! apppiiiii!!!" adica lapteee! si nu o scot la capat orice le-as spune ca am pregatit de mancare, spun :da, papa. Apppteeeee!!!!; si totul se termina cu un bibe de 300 ml lapte insa la asta de dupa amiaza le fentez si le dau lapte Fulga. Ele de disperate nu isi dau seama. Dimineata la ora 7 punct (nu mai imi trebuie alarma la telefon) o aud pe Karina :apttteeeee!!!! de zici ca e nemancata de o luna! noroc ca m-am invatat si sunt cu biberoanele gata facute si cum tipa m-am si repezit cu bibe in boticul ei. Eu dimineata le dau lapte formula jumi-juma cu Fulga, dupa amiaza daca nu o scot la capat, doar Fulga si seara formula integral. Stiu ca sunt mari deja dar eu vreau sa le dau zilnic formula. Am bagat si bibe de lapte fara formula ca sa se invete cu gustul pt ca unii copii daca beau doar formula pana la 3 ani refuza laptele simplu de vaca apoi.
hai ca va pup pe toate si me duc sa ma odihnesc putin ca sunt cam rupta.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Mada, vrem sa mai vedem si noi poze cu Sofiuca !

Lachi, e mortala Karina ta cum striga ea dupa lapte !! Pai daca striga asa, atunci e musai sa-i dai. Eu am noroc ca a mea doarme toata noaptea (deocamdata, cel putin), mai exact de la 9 seara la 8 dimineata, nu se scoala de foame. Eu ii dau 2 mese de lapte pe zi, dar si mananca multa mancare solida, sincer. Uneori imi reprosez ca ii dau prea multa... Vad ca deocamdata tine schema asta, acum sa vedem cand s-o mai mari...
Ca idee, Ilinca mananca in felul urmator : 8-8.30- 180 ml lapte; 10.30-11 - branzica cu fructe (250 g); 14.30-15 - carnita cu legume (250 g); 18-18.30 iaurt cu fructe (250 g); 20.30-21 - lapte (180 ml). Mananca mult, frate, uneori mi se par cantitati de om mare. Dar acum e si micuta, am inteles ca mofturile apar mai tarziu...
Apropo de lapte formula/de vaca, cum e mai bine sa-i dau dupa 1 an ? Daca il accepta, sa zicem, pe cel de vaca, e mai ok sa i-l dau ? Sau formula e totusi mai indicata ?

Pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

rami draga, tu stii ca eu tin mult la tine si ti-as da doar sfatul pe care il consider cel mai bun pentru copil.
Parerea mea este ca fetita sa bea lapte formul pana... la 3 ani. Dar... de pe la 2 ani (nu e tarziu) sa incepi sa i-l dai la masa de dimineata amestecat cu lapte de vaca pasteurizat, treptat pana ajungi la jumi-juma. dar seara formula integral ca sa-i tina de foame. Spun asta pentru ca sa se obisnuiasca si cu gustul de lapte de vaca si sa nu fi nevoita sa ii adaugi zahar sau miere in el ca sa-l accepte. daca faci figura aste 2-3 luni iti va primi apoi si un biberon intreg de lapte de vaca dar ala sa i-l dai in cursul zilei in loc de apa, ceai. Tot ca sa-i mentii interesul pt acel lapte, ca atunci cand renunti la formula sa nu ti-l refuze. Pentru ca nu e bine ca un copil sa nu bea lapte.
La noi Iris care e mai mancacioasa a acceptat cam acum 6 luni un biberon intreg de lapte de vaca, insa Karina nu. A spus ata nu apte! Apttteeeee! si iti dai seama in ce viteza m-am executat cu un bibe de Nan sa o potolesc. Pledez pt laptele formula pentru ca laptele de vaca contine prea multa sare pt rinichii si inimioara lor la varsta asta si nu are calitatile nutritive ale celui formula care e imbunatatit cu fier, calciu si alte alea.

S-au schimbat mult conditiile de viata comparativ cu cele ale parintilor nostri. tot mai multi copii au colesterolul marit, se imbolnavesc de inima, rinichi de micuti si asta in mare parte datorita alimentatiei aiurea. Nu e o lauda ca un copil mananca orice. E minunat sa manance orice dar trebuie sa ne gandim si la organele lui si la faptul ca noi tr sa il pregatim sa reziste intr-o lume suprapoluata, plina de euri si chimicale si mancare cvasisintetica. Tu stii bine ca fetele mele sunt zdravene si mi-ar prinde bine sa mai slabeasca si totusi nu le trec pe lapte de vaca exclusiv. Au inceput sa se inalte si nu mai par grase chiar daca au 18 kg si 17 kg. vreau sa fie sanatoase si decat sa bag analize sa vad ce carente au prefer sa le dau formula.

Am si prietene medici care si-au trecut copii pe lapte de vaca de la un an. Fiecare face cum considera. de aceea avem acces la informatie sa ne documentam si sa decidem.

Dupa 2 ani nu mai este necesar daca le dai lapte de vaca sa fie integral la grasime pt ca dezvoltarea creierului incetineste dupa doi ani. E indicat lapte de 1,5 grasime (semidegresat) si nici exces de smantana, unt si branza grasa. Si asta tocmai pentru cresterea nr. de copii cu hipercolesterolemie.

Inca un sfat ca la o sora; sa nu ii dai pangasius! citeste pe net ce scrie la pangasius toxic. Si nu e vrajeala. am verificat din mai multe surse.

Pupici si mai trimite-mi nr tau pe PM, ca mi la- dat sheri si la-m pierdut.

deci dupa un an categoric lapte formulaLachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Lachi, merci mult de sfaturi. Si eu ma gandeam sincer la varianta de lapte-formula (tot NAN ii dau si eu) chiar si dupa 1 an, tocmai din cauza sarii din laptele de vaca, plus ca am auzit ca nu e chiar ok facut, chiar si cel al unor firme serioase.
Acuma, apropo de cantitatea de lapte, vom vedea pe viitor ce va mai fi, dar totusi sa-i dau sa-l bea in loc de apa nu cred ca e ok, sau cel putin nu in cantitati mari (sau eventual cel de vaca, semidegresat, formula in nici un caz, ca e f. concentrata).
Am urmarit recent la tv o tipa specializata in boli de nutritie, care spunea ca laptele e considerat o masa, indiferent de varsta (si la 40 ani) si nu trebuie sa indopam copiii necontrolat. Mai spunea ca celulele grase se formeaza pana la varsta de 3 ani (deci clar tb evitate dulciuri, grasimi etc.) si ajung sa se umple cu grasime abia la maturitate (de aici din copii slabi se formeaza adulti obezi). Deci daca copilul este slab, dar mananca prostii, la maturitate risca sa devina supraponderal.
Pangasius am auzit si eu ca e toxic, nici noi nu mancam; i-am dat salau, dupa ce m-am chinuit o ora sa-i scot oasele. Ii mai dau din cand in cand curcan, cred ca e mai sanatos decat puiul.
Eu sunt putin mai grijulie cu Ilinca pentru ca sotul are mari pb cu colesterolul/trigliceridele, si e si un pic plinut...sper sa nu-l mosteneasca.
A, si am mai auzit pareri de la dr. de afara, ca cica nu e in regula sa manance si noaptea copiii, ca stomacelul trebuie sa ia o pauza pe timpul noptii, sa nu aiba in permanenta ceva de digerat in el; tot laptele noaptea ar afecta dantura...acum nu stiu ce sa zic, eu zic ca e mai mult genetica treaba.

Pupici pentru cele 3 fete !

Mergi la inceput

Tot eu !

Dragelor, va pup pe toate, ne "revedem" peste vreo 3 saptamani, intrucat mergem la Tulcea la bunici, ca le e tare dor de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buluna spune:

Fetelor, va pup mult. Sunt foarte educative discutiile voastre. Le citesc si le si copiez ca sa nu stau sa le caut mai tarziu.
Rami si Madalina, imi pare tare rau ca au cazut si ai vostri din pat, sper sa nu se mai intample la nimeni ca-i aiurea. Intr-adevar nu are nimic. Face aceleasi lucruri ca si pana caum. Ba mai mult, vrea sa se ridice in fundulet si atata se chinuie...

Si eu cred ca stomacul trebuie sa se mai si goleasca si nu trebuie tinut permanent in functiune. Mai ales ca in timpul somnului functiile incetinesc...Asta incerc sa-i spun soacrei mele care nu intelege nici macar programul de 4 ore fara mancare, zice ca-i prea mult si tin copilul flamand...
V-am zis ca 2 nopti i-am dat ceai la 4 dimi cand se trezea, iar noaptea urmatoare am fost la o nunta in alt judet si a ramas soacra mea, care, ce credeti? I-a dat la ora 8 - 150 ml, la 12 - 150 ml si la 4 iar 120-150ml, ca cica nu mai stia...desi ii spusesem sa nu-i dea decat ceai de la 12. Cand ma intorc la 4 dimi de la nunta, copilul nu dormise si era vai de el cu stomacul plin... In loc sa ma culc, am stat pana la 9 sa-l intorc ca pe clatita cand pe burta cand pe spate...sa se linisteasca copilul ca nu mai putea...Sper ca de atunci sa inteleaga, daca nu, ii aduc scris .

Va pupacesc.

Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare.
MAMI DE MIHAI ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buluna spune:

Buna din nou. Nu mai scrieti? Lasa ca scriu eu. Voi va dati cu parerea.
Alta problema: scutecele de unica folosinta. Ma capiaza astia batrani sa nu mai tin copilul in scutece. Mai nou, socrul meu a citit ca produce impotenta. Si cica sa-l tin numai in pantalonasi (sa cumparam vre-o 50 bucati). Ganditi-va si voi ca in secolul nostru sa stau sa-mi puta casa a pisu si sa spal la cacatei...vai...vai. Si mie mi-ar placea sa nu-l mai tin in scutece...ca ii place mai mult liber, dar usor de zis, greu de facut. Eu il mai las fara pe o paturica absorbanta, dar nu mult...ca se intoarce si mai face si in pat....
Mai dati-va si voi cu parerea si mai spuneti-mi si mie ce sa le mai zic, pt ca sunt sigura ca si voi ati avut binevoitori printre voi...

Va pup.

MAMI DE MIHAI ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buluna

Buna din nou. Nu mai scrieti? Lasa ca scriu eu. Voi va dati cu parerea.
Alta problema: scutecele de unica folosinta. Ma capiaza astia batrani sa nu mai tin copilul in scutece. Mai nou, socrul meu a citit ca produce impotenta. Si cica sa-l tin numai in pantalonasi (sa cumparam vre-o 50 bucati). Ganditi-va si voi ca in secolul nostru sa stau sa-mi puta casa a pisu si sa spal la cacatei...vai...vai. Si mie mi-ar placea sa nu-l mai tin in scutece...ca ii place mai mult liber, dar usor de zis, greu de facut. Eu il mai las fara pe o paturica absorbanta, dar nu mult...ca se intoarce si mai face si in pat....
Mai dati-va si voi cu parerea si mai spuneti-mi si mie ce sa le mai zic, pt ca sunt sigura ca si voi ati avut binevoitori printre voi...

Va pup.

MAMI DE MIHAI ANDREI

Scuza-ma dar chiar nu ma pot abtine sa nu rad in hohote, poate ei se gandesc ca fac economie nicidecum ca va deveni baiatul ipotent sau cum am mai auzit eu cracanat si muuuulte alte variante.Eu o mai las prin casa la funduletzul gol mai ales seara inainte de baie dar pana va invata sa se controleze si sa faca la olita va fi cu pampers.Despre mancatul noaptea mie imi spunea pediatra la un mom dat ca ar trebui sa faca pauza cam 6 ore noaptea,ca sa aibe timp si stomacelul lor sa digere tot ce a primit in timpul zilei.Acum eu nici nu stiu cum sa cred ca este mai bine sa ai un ajutor care sa-ti impuie capul(unii bunicii chiar impun anumite lucruri de parca ar fi propietatea lor copii) cu tot felul de chestii babesti sau sa te chinui putin si sa-ti cresti cum vrei si poti copilul, le-as spune intr-un mod mai elegant sa ma lase sa fac cum cred eu ca e mai bine pt bb meu, orice mamica mai are si greseli nu e totul perfect.

Lachi sunt in totalitate de acord cu ce ai spus in privinta laptelui, Sofia va primi formula pana in jurul varstei de 3 ani, ea mananca acum lapte de vaca (doar din comert si din cel eco)facut cu orez/gris etc

Rami vaccanta placuta la Tulcea!Sa ne aduci un bors de peste ca tare buuuuuun mai e facut la lemne mai ales.

Avem si noi cateva pozici .

Pupam toate fetele si mai dati cate un semn!

Mergi la inceput