Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 7
filofteia spune:
Buna fetelor!
Anca multumesc de raspuns...oricum la engleza (la firma) au inceput de ieri in forta, asa ca nu cred ca voi mai avea timp sa-l pun sa citeasca si altceva.
Noi ca teme (ca am vazut ca discutati) avem putine dupa parerea mea...3-4 exercitii la matematica si la romana 1 exercitiu sau o compunere.
Babyangel mi se pare foarte interesanta harta povestii...am sa incerc si eu cu Adi.
Inca n-am reusit sa fac un program pe ore. Oricum ma cam saboteaza bona
, care-l incheie la sireturi spre exemplu, desi i-am spus sa-l lase pe el
...am aflat asta ieri cand am stat cu el si l-am dus eu la scoala. Am vorbit ieri si cu doamna si l-a laudat... a spus ca n-am ce-i face cu testele neterminate, o sa-si dea drumul...ca isi da drumul mai greu la toatea alea...ca se trezeste cantand in ora...a spus iar ca n-am ce-i face, ca nu deranjeaza, dar ca se intampla
. Ca s-a plans colega de banca ca-i canta toata ziua
. Curios ca el pana acum canta foarte greu cunoscutilor ...
Anamaria voi ce mai faceti? Mergi la canto cu cel mic? La
electronica/robotica ati vorbit ceva? Ca noi suntem in ceata.![]()
Violeta nu ne mai spui nimic?
Carmen va descurcati?
mitub spune:
Filofteia,
Daca ti se pare putin poti sa intrebi invatatoarea ce va recomanda ca suplimentar si sa faceti de acolo.
Eu am dat azi comanda de Mate 2000 si Romana - din seria foarte bine, plus o culegere pt pregatire concursuri scolare - la mate.
Ieri a venit cu o culegere de mate de la Editura Adan - Bacau, si au primit tema pana lunea viitoare sa termine primul capitol (recapitulare clasa a II-a) - facuse o gramada deja (vreo 45), asa ca sper ca azi sa termine ce avea pe carte.
AAA, la noi e regula ca la temele suplimentare sa nu scrie si enuntul, ci doar rezolvarea, asa ca se preteaza la un volum mai mare de exercitii si probleme.
La engleza noi suntem in primul an, aseara am avut o gramada de repetat:
pronumele
conjugarea verbelor a fi si a avea
alte 10 verbe
ieri au facut Mind-Lab, azi au engleza si maine germana la after.
Vineri mergem la teatru, sa vedem ce si cum. anul trecut am fost cu totii foarte incantati de teatru.
Bogdana, mamica de Cristina -nazdrana maricica si Miruna -domnisoara cea fitoasa
anamaria spune:
hello fetelor! 
am revenit si eu cu plamanii plini de aer curat si liniste de la sinaia
am urcat cu telecabnina la cota 2000, unde m-am simtit cumva din nou copila - nu mai fusesem acolo de vreo 20 de ani, cand eram copil de scoala asa. muntele e neschimbat, lipseau doar familia de dulai saint-bernard (desi erau vreo 2 cotarle mioritice cat ursu' de mari
)
din cauza plimbarii la cota am ajuns tarziu aseara acasa, nu am mai avut energia sa verific prin caiete, asa ca nu am multe noutati decat ca:
- azi avem sedinta cu parintii, asa ca maine voi avea sigur diverse de dezbatut
- la meditatie la engleza a luat 9,7; am invatat din greu si vad ca da rezultate. dar refuza sa invete singur sau cu soacra-mea, engleza se pare ca este o materie 'de-la-mama-la-fiu'
- n-am stabilit inca nimic cu activitatile extrscolare de la Palat, la electronica cand l-a zarit pe domnul profesor a zis ca nunu el nu merge la electronica
. eu as vrea sa-l conving sa mergem la jurnalistica, asta l-ar ajuta si pt unele dificultati pe care le are la lb romana, sper sa-l atraga si sa-i placa; deocamdata a ramas in dubiu, nu stiu daca reusesc sa-l conving (au program vinerea, cand oricum suntem la canto cu cantaretzu' ala micu)
in rest, am stabilit program de innot, am sa ii duc de 2 ori/ saptamana, marti si joi de la 5 la 6, o sa merg si eu si taica-meu cu ei ca sa mai facem un pic de conditie fizica (eu mi-am gasit niste chisturi+ nodul la sani si cica innotul ar face bine... daca nu, oricum sper macar sa slabesc
)
pup si revin maine sa vedem ce aflu pe la sedinta

mirelacarmen spune:
Buna fetelor!
Vad ca au intrat in program copiii;noi la fel,au dat 2 teste la romana,dictare,maine va fi primul test la mate.La stiinte le-a dat o fisa dupa prima lectie iar dupa a 2-a i-a ascultat si am avut prima surpriza neplacuta din viata de elev (a Oanei)a luat un I in carnetelul d-nei.Ce m-a deranjat insa a fost ca d-soara mea nu mi-a spus mai ales ca-mi povesteste cam tot ce fac la scoala.Nu stiu ce s-a intamplat, seara am ascultat-o la lectie si a stiut-o.i-am explicat ca nu ma deranjeaza atat nota cat faptul ca nu mi-a spus ce s-a intamplat.A inceput si orele de pian si-i place.
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirelacarmen Buna fetelor! Vad ca au intrat in program copiii;noi la fel,au dat 2 teste la romana,dictare,maine va fi primul test la mate.La stiinte le-a dat o fisa dupa prima lectie iar dupa a 2-a i-a ascultat si am avut prima surpriza neplacuta din viata de elev (a Oanei)a luat un I in carnetelul d-nei.Ce m-a deranjat insa a fost ca d-soara mea nu mi-a spus mai ales ca-mi povesteste cam tot ce fac la scoala.Nu stiu ce s-a intamplat, seara am ascultat-o la lectie si a stiut-o.i-am explicat ca nu ma deranjeaza atat nota cat faptul ca nu mi-a spus ce s-a intamplat.A inceput si orele de pian si-i place. mirela |
Mirela,
Vad ca iti tin companie la surprize neplacute: al meu fecior a luat un S in carnetul lui, la Educatie civica...a stiut o treime de lectie, dupa ce mi-a spus ca a citit..E adevarat ca nu l-am verifcat la ed. civica, si uite...El imi comunic notele toate cu asa o inocenta, si dupa ce i-am aplicat eu sanctiunile ca m-a mintit si de fapt nu a citit, mi-a zis: "dar ce-i mami, ca sant copil , si toti copiii gresesc"..Iti dai seama ca m-a lasat masca!
In ceea ce priveste tema suplmentara, noi avem o intelegere" : nu facem decat daca rezultatele scad sub bine( de la - bine in jos)
I mi zicea si psiholoaga ca nu trebuie stresati cu suplimentare, iar daca face greseli datorita neatentiei, si ei stiu de fapt materia, atunci trebuie sa fac exercitii de atentie , nu teme suplimentare.
Si mi-a venit totusi cu un -FB la romana( 9,60 puncte) si laude scrise de doamna, asa ca sa imi treaca supararea ca m-a mintit cu Educatia civica!
Hai , ca ma retag, si va doresc o noapte frumoasa!

Anca
18+cu
Tereza Martina si mami de
Lucas
anamaria spune:
hello din nou! 
revin cu stiri de la sedinta...
de 'rau' n-au fost prea multe, oricum practic doamna nu a numit pe nici un 'infractor', doar ca ar fi unele probleme referitoare la:
- in primul rand, multi au inca probleme cu cititul... aici se inscrie si bogdan pt ca in ciuda tuturor insistentelor
nu-i place sa citeasca si refuza cu incapatzanare orice ii dau suplimentar de citit
asa ca singura solutie la care m-am gandit a fost s-o rog pe doamna ieri la sedinta sa le dea ea lucru suplimentar de citit cate ceva in weekend de exemplu, ca sa stie ca e tema de la calasa ca asa e constiincios si le face - unii nu-si prea invata lectiile la stiintele naturii si educatia civica - sper ca nu era cazul la teroristul meu, desi nu il ascult personal pentru ca isi face temele cu soarca, sper sa repete si la materiile astea
- in general sa insistam pe invatatul poeziilor, pt ca asa isi formeaza deprinderea de a invata pt celelalte materii pe care le vor avea in viitor, exact ce ii explicam si eu de obicei...
- multi sunt cam zapaciti si neatenti, dezordonati. sa ii lasam sa isi faca singuri ghiozdanele, sa invete sa fie responsabili
- apoi au mai fost niste chestii ref. la disciplina, ca se mai bat se mai imping, mai scapa cate o injuratura - repet daca doamna n-a dat nume eu raman la ideea ca al meu e asa un sfintisor

cam atat de la sedinta. a.
ne-a mai recomandat ca din experienta dansei din clasa a 3-a ar cam trebui sa ii ducem undeva sa lucreze suplimentar la engleza. ca e dificil pt ei, mai ales ca inca nu scriu si citesc bine, sa invete o limba straina. care acum e materie obligatorie nu mai este optionala. si ca doamna de engleza le da note in functie de unele testari scrise, la care probabil nu vor fi numai note bune daca nu lucram suplimentar acasa.
in rest, azi ne ducem la bazin sa innotam, abia astept!
mmi spune:
Buna mamicilor!
Am inceput si noi sa ne obisnuim cu programul de dupamasa. De luni vom face si engleza cu o doamna de la 11 la 12, dupa care va merge la scoala.
Am inceput si pregatirile pentru ziua copilului. Sambata ne sarbatorim cei 9 ani. Am luat deja doua feluri de trompetute.
babyangel spune:
MMI, La multi ani pentru Mihaita si sa ii faceti un chef pe cinste
(ei doar cu suc si apa)![]()
Anamaria, dupa ce am citit ce ai scris , am ajuns la concluzia ca astea sunt probleme enerale legate de varsta:
- si noua ne vorbeste la sedinta de indisciplina
- si noua ne-a spus ca la stiinte si ed, civica nu prea se invata, si ca trebuie sa ii facem sa le ia in serios
- de engleza nu ne-a zis nimika
Ieri a avut pedeapsa de la dna, de scris 1/2 pagina, pentru ca a scris in oracolul unui coleg doar vorbe urate
Apoi am verificat si eu sa vad lui ce i-au scris colegii in oracol; M-am crucit

E de necrezut ca la varsta asta pot scrie: "sa te duci in iad la Satana", sau du-te la dracu, sau "mortii.ma... si asa mai departe..
si printre colegii cu asemenea cuvinte erau si fete..
Dumnezeule, in ce lume traim??
Bineinteles ca i-am zis ca nu ii mai dau voie cu oracol pentru ca acum ei nu stiu ce inseamna sa lasi o amintire frumoasa colegului..
Un weekend placut la toata lumea!
Anca
18+
sau
si mami de
Lucas
filofteia spune:
| Citat: |
| Filofteia, Daca ti se pare putin poti sa intrebi invatatoarea ce va recomanda ca suplimentar si sa faceti de acolo. |
Multumesc mitub
, noi facem suplimentar la greu, caci teme nu prea avem dar testele sunt de nivel de olimpiada, ne-a spus chiar si doamna, caci nivelul clasei este foarte ridicat... de altfel cel putin jumatate au luat diverse premii pe unde au fost.Din pacate, Adi nu este genul olimpic
, asa ca facem cu greu fata clasei.La noi nimic nou...le da teste si din inmultire, a avut si B si FB, cica uneori o stie alte ori nu
Asteptam sa vedem modul de evaluare la civica si engleza... invatam noi pe ici pe colo, dar nu prea stim ce.
babyangel spune:
Buna dimineata mamici,
Am intrat si eu sa vad ce s-a mai scris , dar vad ca nu mare lucru..
Noi avem sedinta saptamana asta, si nu va fi de bine , ca mi-a spus dna invatatoare cateva lucruri mai nasoale..
Cica al meu fecior deranjeaza orele de engleza si ii place sa faca pe "chibitzul"
Colac pentru pupaza, a scris un bilet cu prostii unui coleg pe care nu prea il are la suflet![]()
Si-a primit pedeapsa pentru prostiile scrise- o zi "neagra"-fara iesit afara, fara calcu si fara desene!
Nu stiu cum sa scap de fazele astea cu atrasul atentiei si cu deranjatul orelor
Am incercat in chip si fel...
Aveti vreo sugestie?
O zi buna sa aveti!
Anca
18+
sau
si mami de
Lucas