Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 5
mirelacarmen spune:
Buna!Sanatate lui Adi,Filofteia.Eu sunt pe aici dar ma depasesc evenimentele.Oana a inceput in forta;cu teme din a 2-a zi,engleza acasa.La scoala au dat dictare,azi au test la romana,maine la mate.Au fost in vizita la tipografie,au facut o sceneta in lb engleza.Eu am rasfoit manualele si mi se pare ca e destul de complicat ce le preda la stiinte,deja invata despre stari de agregare+trecerea dintr-o stare in alta etc.
In rest ne urnim greu desi e sapt 3 dar dna de engleza din particular spune sa o las ca dureaza trecerea de la vacanta la scoala (acomodarea )cam 2-3 sapt.Asa o fi deci o mai las.
filofteia spune:
Buna fetelor!
Multumim de griji...suntem mai bine...azi s-a dus la scoala, ieri dupaamiaza era sa ma manance si pe mine
, deci mult mai bine...curios ca dupa 3 zile de nemacare n-a slabit decat juma de kg...avea 30
desi pare tras la fata.
Da mirelacarmen si mie mi se pare greu ce fac, dar macar Adi are minte de inginer si astea le stie/intelege deja, va trebui doar sa prinda limbajul. Greu mi se pare si la romana gramatica... nu cred ca noi faceam deja partile de vorbire si propozitie...
Babyangel si noi am avut probleme cand a aparut varul sau, mai ales ca era crescut de buni, dar cu cresterea s-au ameliorat simtitor problemele, mai ales ca cel mic il adora pe fiimiu ... la voi insa problema se agraveaza si pentru ca mai asteptati un copil
, deci eu spun ca nu-i cazut sa te impacientezi...va trece. Spune-ne si noua macar o parte din regulile pe care ti le spune psihoterapeuta.
Violeta, cum va descurcati ? Ce face descoperitorul de infinit?
Noi avem luni 5 ore, iar optionalul asa cum banuiam este de informatica pentru el.
babyangel spune:
Filo, la noi bunicii au fost putin cam protectori cu verisora cea mica- exact ce spuneai- ca el era mare...Si acum sant putine momentele in care nu ii ordona sa faca un lucru sau altul...Cateodata mi-e mila de ea!Dar poate ca incet, incet o rezolvam si pe asta...
Despre PT, in primul rand a trebuit sa ne facem program zilnic de iesit afara(adica 2 ore sau 3 ore, sau cat vrei), program zilnic de desene si de calculator!
Si programul trebuie respectat cu sfintenie!
Noi avem desene-1 ora, calcu 1 ora si de stat afara, pana la 7:45 seara(cand se schimbaora , voi schimba si eu ca e prea noapte).
Ideea e ca nici intr-o i nu isi epuizeaza programul de calcu sau desene..dar eu nu ii spun ca a trecut o ora...trebuie sa fie constient, sa se uite la ceas si sa e opresca la timp..Daca nu, in ziua urmatoarea nu mai are acces!
La fel cu iesitul afara la blocuri..trebuie sa vina singur la ora stabilita..daca nu , in ziua urmatoare nu mai iese decat in curte.
La inceput au fost probleme cu respectatul, dar am aplicat consecintele si acum nu mai am problema asta..
Anca
17+cu
Tereza Martina si mami de
Lucas
helen75 spune:
Buna fetelor,
Noi suntem bolnavi (laringita) si d-na doctor a hotarat ca trebuie sa stea copilul acasa. A facut fabra si o noapte intreaga a tusit. La 4 dimineta marti, noi faceam inhalatii cu ulei aromat (mi-am amintit ca aveam asa ceva prin casa si in 10 min, a adormit linistit, fara sa mai tuseasca).
Lucram acasa dupa caietul unei fetite , colege si vecina, ( ce frumos scrie fetita asta!) asa ca, degeaba a sperat copilul ca scapa de scoala...
Deja azi e mai bine, dar cred ca vom respecta sfatul doctoritei, sa stam acasa pana vineri.
Si a inceput si d-na la franceza sa scrie ceva in caiete, asa ca ma pot orienta cat de cat.
Salutari pentru pitici si mamici din Gura Humorului!
stela30 spune:
Salutare fetelor!
Suntem si noi in rand cu lumea si incepem sa ne tinem de programa normala. Copii au avut test la mate ieri si la romana azi, si le_a pus note ,asa ca sa_i invete cu sistemul de notare si Razvan a luat la mate -10
.La romana le aduce maine rezultatele dar el zice ca nu a avut nici o greseala.
Dar eu cum nu sunt niciodata multumita as fi vrut sa ia 10 cu plus daca s-ar putea si 11 
Oricum sunt bucuroasa ca incepe sa-i evalueze mai des si astfel pot sa vad nivelul de cunostinte al copilului.
In rest ,cel mic e racit, si Razvan spera sa se raceasca si el ca sa nu mai mearga la scoala
.
Toate cele bune!
anamaria spune:
hello si haideti sa ne terminam impreuna cafelele 
noi nu am mai luat note deocamdata... doamna ne tot ameninta ca face sedinta; saptamana trecuta cica face sapt asta, ieri cica face saptamana viitoare. lasa-ma doamne sa te las!
nu ca as fi mare fan sedinte dar sa-mi iau grija...
la engleza la meditatie a luat -FB (9 ca punctaj) si era super-bucuros, ce sa mai zic de mine 
oricum, e mult de lucru ca vad ca si pt scoala a avut deja de facut propozitii, asta in conditiile in care nu a invatat mare lucru despre topica propozitiei, articol samd. in concluzie pune si el cuvintele ca in dictionar, unu dupa altul ... si eu bineinteles cu gura pe el
"ca doar ti-am zis de atatea ori" 
cam astea sunt noutatile, nu am apucat sa-mi bag nasul inca sa vad cu ce se mananca educatia tehnologica... avem de studiat si la asta acasa? sau e mai usor si il las cu ce retine din clasa? ![]()
babyangel spune:
Buna fetele,
Avem si noi primele note de clasa a 3-a: Evaluare Lb. romana -Fb(9.70 puncte) , si mai avem un -Fb la povestire in scris
Deci stam bine...
Astazi a fost foarte activ la ore si mi l-a laudat inv.- ceea ce nu prea se intampla...si noi avem o regula ca atunci cand primeste laude(reale) de la inv. il scot la cofetarie..
Asa ca in seara asta am papat amandoi cate o prajiturica![]()
In rest am mai dat o evaluare la mate, dar inca nu stiu nimika...
Si avem un nou program de respectat,pe ore si activitati, sugerat de PT-a noastra...ma simt putin ca in armata cu el, dar azi , in a 2 a zi de program a reactionat mai bine
Ieri a fost un calvar
Anca
17+cu
Lucas
filofteia spune:
Anca...please, spune-ne programul vostru intr-o zi... si felicitari pentru rezultatele de la scoala.
Azi mergem la Palat sa vedem ce si cum. La engleza la scoala le-a dat o lucrare fulger sa scrie cuvintele invatate la lectie si Adi a scris de la firma
sunt curioasa ce cuvinte...o fi scris altele.
SI am primit iar pe caiet observatie de la doamna de engleza
...i-am spus ca daca mai vine odata il pedepsesc.
In rest mare lucru nu s-a intamplat...
Am ajuns la jumate
mai avem 4 saptamani si luam vacanta.![]()
babyangel spune:
Salutare mamici,
Uite ca a venit weekendu, si inca cu maaaaareee bucurie pentru ca luni e GREVA
! Lucas a fost atat de bucuros, cum nu l-am vazut de multa vreme! Pur si simplu canta si sarea in timp ce se dezbraca de uniforma![]()
Filo, programul nostru difera de la o zi la alta, pentru ca in 3 zile din saptamana avem activitati: luni-psiho, marti si joi-dansuri, si ramane miercuri si vineri fara activitati extra-scolare(momentan).
Ideea e ca P.Ta a facut impreuna cu Lucas programul , pe ore: l-a intrebat:
-la ce ora te trezesti, la ce ora pleci din casa, la ce ora te intorci de la scoala, la ce ora te apuci de lectii, la ce ora ai pranzul, cina, etc...
Ideea e ca Lucas i-a zis la majoritatea intrebarilor ca "atunci cand ii zice mami" face activitatile zilnice...
Si a zis ca nu e ok, ca la varsta asta trebuie sa fie ei constienti de programul lor.
Daca vrei, da-mi adresa ta de email si iti trimit programul facut de Lucas impreuna cu PTa, la care eu am mai ajustat orele in functie de realitate..
si programul trebuie afisat in camera lui(pe usa) si trebuie sa ma folosesc de el , in sensul: Lucas, du-te si vezi azi cat timp ai pentru lectii-de la ce ora la ce ora, vezi la ce ora este cina, ca eu atunci o pregatesc, etc...
Sa stii ca in primul rand imi vine mie foarte greu, dar am mare norok ca lucrez doar 3-4 ore /zi si am timp sa fac chestia asta...
Anca
17+cu
Lucas
madadum spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyangel Salutare mamici, Uite ca a venit weekendu, si inca cu maaaaareee bucurie pentru ca luni e GREVA ! Lucas a fost atat de bucuros, cum nu l-am vazut de multa vreme! Pur si simplu canta si sarea in timp ce se dezbraca de uniformaFilo, programul nostru difera de la o zi la alta, pentru ca in 3 zile din saptamana avem activitati: luni-psiho, marti si joi-dansuri, si ramane miercuri si vineri fara activitati extra-scolare(momentan). Ideea e ca P.Ta a facut impreuna cu Lucas programul , pe ore: l-a intrebat: -la ce ora te trezesti, la ce ora pleci din casa, la ce ora te intorci de la scoala, la ce ora te apuci de lectii, la ce ora ai pranzul, cina, etc... Ideea e ca Lucas i-a zis la majoritatea intrebarilor ca "atunci cand ii zice mami" face activitatile zilnice... Si a zis ca nu e ok, ca la varsta asta trebuie sa fie ei constienti de programul lor. Daca vrei, da-mi adresa ta de email si iti trimit programul facut de Lucas impreuna cu PTa, la care eu am mai ajustat orele in functie de realitate.. si programul trebuie afisat in camera lui(pe usa) si trebuie sa ma folosesc de el , in sensul: Lucas, du-te si vezi azi cat timp ai pentru lectii-de la ce ora la ce ora, vezi la ce ora este cina, ca eu atunci o pregatesc, etc... Sa stii ca in primul rand imi vine mie foarte greu, dar am mare norok ca lucrez doar 3-4 ore /zi si am timp sa fac chestia asta... Anca 17+cu Tereza Martina si mami de Lucas |
un asemenea program am folosit si noi anul trecut in cls I. uitandu-se pe program brusc copilul a realizat ca intr-adevar timpul alocat lectiilor este mult mai redus decat timpul liber care-i ramane ceea ce ne-a facut viata mult mai usoara.
anul asta aplicam din nou metoda
mada