Clasa a 3-a, 2009 - 2010
Raspunsuri - Pagina 20
gabitza2005 spune:
O sa fiu off topic dar numai voi puteti sa ma ajutati.
noi inca nu suntem la scola -baietelul meu ar urma sa inceapa cu o educatoare care acum are clasa a treia la scoala de langa noi , din spusele parintilor este cea mai buna clasa si cea mai buna educatoare.
Vorbind cu mamicile prin parculet ce aflu zilele astea : ca dintre toti copii nici unul nu a obtinut mai mult de 40 puncte la concursul cangurul. Mamicile copiilor ziceau ca le-a zis educatoarea ca subiectele au fost prea grele ele sustinand in continuare ca educatoarea este una de exceptie
Acum vi si va intreb : subiectele au fost chiar atat de grele ?
Nu cumva nivelul educatoarei/ clasei sunt foarte scazute?
Deja ma gandesc sa ma reorientez spre o alta scoala chiar daca este mai departe de casa, am senzatia ca nivelul scolii este fff scazut.
filofteia spune:
Gabitza, subiectele la cangurul sunt de matematica aplicata, ce nu prea are a face cu matematica din scoala romaneasca. Cu ce se face la clasa nu vei putea niciodata sa ai rezultate la cangurul, pentru ca este altceva.
Al meu a avut rezultat bun pentru ca am facut cu el acasa logica. Oricum in scoala noastra, primul punctaj la clasa a III-a a fost de 95 (din 150), sunt putine scoli care au avut mai mult si oricum, cam 5-6 copii sunt peste 80 de puncte. Unde au avut multi copii peste 100 de puncte parerea mea este ca s-au spus solutiile. Vom vedea la baraj... ca mi-am notat scolile cu rezultate dubioase... si sunt curioasa.![]()
In concluzie, cangurul nu poate fi luat drept etalon pentru o invatatoare.
Ca sa iti dai seama de valoarea scolii intra pe site-ul de admitere
al lui edu http://admitere.edu.ro/2009/ si vezi ce rezultate a avut scoala in comparatie cu celelalte.
anamaria spune:
hello! 
apropos de intrebarea gabitzei, incerc sa nu o iau prea mult pe aratura, dar nu ma pot abtine sa-mi zic si parerea:
mie una nu mi-a prea pasat de cat de bine era cotata doamna invatatoare, ba chiar nici de rezultatele clasei la admiterea in liceu.
asta din mai multe motive, in primul rand pentru ca nu cred ca niste rezultate bune la admiterea in cls a 9-a se pot pune neaparat (sau EXCLUSIV) pe umerii invatatoarei din cls primare. pana sa ajunga acolo, mai contribuie si profii din V - VIII, si meditatiile, si lucrul suplimentar acasa, si MAI ALES capacitatea copilului, responsabilitatea lui, si alte d-astea.
acestea fiind spuse, eu am cautat o invatatoare care:
- sa nu fie "la moda" - pentru ca asta inseamna ceva artificial, unele ii muncesc nejustificat pe copii doar ca sa se duca vestea ce grozave sunt, plus note date pe "atentii" si alte cele
- sa fie apropiata de copii, "mamoasa", astfel ca mersul la scoala sa nu devina un calvar
am gasit o astfel de doamna, la o scoala care nu este "cea mai cea" (nici scoala nici doamna nu sunt cele mai vestite din oras/ cartier).
insa isi face treaba cu profesionalism, nu exagereaza cu temele (pt ca daca nu au timp acum sa se joace si sa alerge prin parc cand o sa o mai faca???), iar copilul stie ce si cat trebuie sa stie!
si asta chiar fara sa lucram suplimentar... (nu ca nu as vrea, dar n-am cu cine sa ma inteleg: asta e alta poveste
una peste alta, n-am motive sa nu fiu multumita!

cat despre concursuri... atata vreme cat toate sunt pe baza de inscriere cu contributie financiara din partea parintilor... eu una nu pun baza in rezultate si incerc sa limitez participarea la minim, adica il las sa mearga cat sa se invete si el cu emotiile, dar nu exageram ca practic nu au cine stie ce valoare, mai mult bani cheltuiti!
in rest, ce sa va povestesc, a fost minunat in we, am fost la tara, am stat non-stop afara, au fost verii nostrii in vizita cu fetele lor asa ca au avut si copiii companie.

suntem toti bronzati, cu tente mai mult sau mai putin de rosu aprins
... si nu in ultimul rand, sa vina VACANTA !!! 
gabitza2005 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri
.
Am crezut ca acest concurs se bazeaza pe programa de la clasa si atunci chiar era ceva in neregula cu rezultatele alea
Educatoarea in cauza din cate am inteles "este la moda" tocmai din motivele enumerate de anamaria: este f apropiata de copii , nu are pretentii materiale deosebite la parinti , nu face ore suplimenatre cu copii (pe bani) si se ocupa in mod egal de toti copii,chiar o laudau parintii ca nu poate fi "mituita".
Daca este sa ma i-au dupa rezultatele de la admitere este jale anul trecut doar 5 copii din scoala asta au avut medii peste 9.
mitub spune:
Dragele mele,
Imi pare rau ca n-am mai apucat sa deschid forumul sa mai "vorbim".
Intre timp, iata ca mai e putin de tot pana la finalul claseui a 3-a.
Miruna a mers foarte bine anul asta, mai ales la matematica:
s-a calificat la toate etapele concursului Arhimede cu peste 30 puncte, si la ultima etapa a avut 35 puncte. La Cangur s-a calificat la baraj, iar la Micul matematician chiar mi-a facut o surpriza placuta: 100 punctea, adica maxim posibil.
La romana si-a dat drumul bine la compuneri, dar tot nu "zbarnaie" cum mi-ar placea mie.
Cel mai mult ma bucura insa cum se descurca la limbile straine, pe care anul trecut nu le suporta. Acum face engleza la scoala si chiar merge f bine ( a luat cel mai bun punctaj la cangurul lingvist, desi numai dupa un semestru de limba straina), iar in particular face germana, iar doamna zice ca e f talentata. Sper sa ii placa in continuare.
Unde mi se pare mie ca nu "pedaleaza" doamna este partea de educatie civica si cunoasterea mediului, mai mereu nu au timp.... Si au lasat-o cam moale si cu cititul, cred ca s-a lamurit ca nu prea are cum sa-i convinga sa o faca din placere si a ramas la latitudinea copilului. A mea nu mai citeste 1 carte pe saptaman, poate 1 la 3 saptamani. Asta e! O sa vina vacanta si atunci recupereaza.
Despre alte concursuri, doamna invatatoare cred ca participa cam la tot ce se poate, cu lucrari, compuneri, desene, colaje, fotografii etc.
Mai povestesc cand imi mai amintesc.
Pupici,
filofteia spune:
Mitub felicitari pentru Miruna.
Adi a primit o culegere drept premiu de la canguru... este cu subiectele de anul trecut... am ras de el ca i-au dat-o ca sa invete pentru baraj.
Cert este ca nu mai are nici un chef de nimic... si incep lucrarile de sfarsit de an
... Deja vineri au la stiinte...
mirelacarmen spune:
Buna!Vad ca adie un vant de vacanta!Doamne cat e de asteptata!
E primul an cand a zis si Oana ca o asteapta!Le-a incheiat mediile la cateva materii(au plecat in tabara la stana de vale)la restul cand se intorc.A fost la cangurul-baraj,s-a descurcat mai bine ca la prima etapa.
Filofteia,lui Adi cum i s-au parut intrebarile la cangurul matematic?
Copiii vostri ce mai spun,la 2 pasi de vacanta?Va dorim succes in continuare!
filofteia spune:
| Citat: |
| Filofteia,lui Adi cum i s-au parut intrebarile la cangurul matematic? |
Asa si asa vorba lui.
... ne amuzam impreuna si mergem mai departe... vara asta trebuie sa citeasca muuult... Oricum, s-a linistit ca nu va castiga tabara 
Cu scoala... si ei au cam terminat... la engleza nu stiu daca le mai da sau nu vreun test...azi si maine sunt in greva, apoi trebuie sa mai intrebam.
Sambata au fost in excursie, au venit la 21...Adi a fost foarte incantat.
anamaria spune:
hello fetelor! 
azi sunt in greva asa ca in sfarsit am avut timp sa citesc pe forum...
bogdan a dat deja evaluari la mate, romana si mediu - a luat FB. la engleza am inteles ca le-a dat mai demult niste note, nu le mai da acum test de evaluare.
azi e si el liber, ca doamna este in greva. nu stiu maine ce-o mai fi?! pe ai vostrii i-a chemat la scoala maine?