Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Buna mamici,
Si noi inainte de vacanta timp de o luna am facut probleme cu segmenti. Stefan pare ca le-a inteles, dar cateodata , nu e atent si mai greseste. La romana e jale, nu vrea sa citesca nimic in plus. Nici pe vacanta nu i-a dat nimic. Acum e doua zile la bunici, dar cand vine , nu stiu cum sa-l motivez. Nici carti care-l sa-l captiveze nu stiu. Mie mi-a placut f.mult sa citesc, dar el...pauza.
Limba straina e franceza, alta buba. Doamna da dictare si copiii saracii scriu ce inteleg si ei. Eu il ajut, dar nu sunt sigura pe pronuntie, ca am facut engleza si franceza la scoala, dar in franceza , nu stiu daca am conversat vreodata mai mult de 5 cuvinte.

din nordul tarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hristos a inviat!

helen - citind postarea ta am vazut ca esti din gura humorului - la sfarsitul lunii o sa fiu si eu acolo, la un seminar; ce coincidenta!

de citit ce sa zic?! nici bogdan nu sufera aceasta corvoada... si eu am citit foarte mult dar sincer stau si ma gandesc.... nu cred ca citeam in cls a 3-a, sunt destul de sigura ca nu!!! am prins gustul cititului dupa cls a 5-a asa. deci inca mai exista speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Adevarat a inviat!

fetele.

Nici Adi nu citeste, dar il oblig eu sa mai citeasca seara, in speranta ca isi va da drumul cu "amestecatul" literelor.
Dar asa cum spune si Anamaria si eu am citit dupa clasa a V-a, deci mai sper.
Tema de vacanta noi avem de citit "Alice in tara minunilor" lungaaaa... nici nu stiam ca-i asa lunga. Noi am vazut si filmul 3D, dar nu prea seamana.

In rest l-am lasat liber.
Se pare la ca limbile straine fiecare profesor are stilul sau. La noi le mai da cate o poezie de invatat, iar lucrari doar la sfarsit de unitate si astea cam sumare, parerea mea ca nu reiese prea clar daca stiu sau nu.

Citat:
Filofteia se pare ca nu sunt singura care-i cere sa scrie datele problemei(ii tot spun ca a invatat de anul trecut)si in plus ii explic ca la orice concurs (la matematica)trebuie sa scrii tot ce faci ,pas cu pas ca sa vada ca ai inteles si ca ai lucrat corect.

Pe Adi il omoara pusul intrebarilor, datorita problemelor care le are cu romana, mai ales la problemele cu segmente, asa ca i-am spus sa faca problema, pas cu pas si sa lase loc de intrebari, apoi sa puna intrebarile cum considera, asa ca la ultima lucrare a pus... "Care este primul numar?"...."Care este al doilea?" si doamna l-a depunctat... nu prea mult ca tot FB a luat. Important este ca in viitor nu ii vor mai cere intrebari, ci logica rezolvarii problemei, pe care incepe s-o stapaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Citat:
helen - citind postarea ta am vazut ca esti din gura humorului - la sfarsitul lunii o sa fiu si eu acolo, la un seminar; ce coincidenta!

Sper ca-ti va placea zona. Eu am fost anul trecut pentru prima data in zona voastra, am trecut Transfagrasanul si am fost la Curtea de Arges, la Manastire. Era seara deja, apropae inchideau, mi-a placut, dar a fost putin. La intoarcere, am venit pe alt traseu.

Mai, eu prin clasa a treia citeam, si o inebuneam pe vecina mea, care era bibliotecara la alta scoala si mergeam sa-mi iau carti. Ma lasa printre rafturi si veneam cu 2-3 carti odata. Mi le sorta ea daca nu erau chiar pentru varsta mea, dar devoram cartile.
Acum, imi pare rau ca nu am timp liber f.mult , ca sa citesc.
Si nu, nu vreau sa citeasca fortat, dar vreau sa-si imbogateasca vocabularul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Pe Adi il omoara pusul intrebarilor, datorita problemelor care le are cu romana, mai ales la problemele cu segmente, asa ca i-am spus sa faca problema, pas cu pas si sa lase loc de intrebari, apoi sa puna intrebarile cum considera, asa ca la ultima lucrare a pus... "Care este primul numar?"...."Care este al doilea?" si doamna l-a depunctat... nu prea mult ca tot FB a luat. Important este ca in viitor nu ii vor mai cere intrebari, ci logica rezolvarii problemei, pe care incepe s-o stapaneasca.

aaa
vezi, si invatatoarele au fiecare stilul si pretentiile lor!
a lui bogdan, de ex, nu ii depuncteaza la mate pt greseli care tin de exprimare, de corectitudinea scrierii sau caligrafie. m-a distrat ce ai scris despre intrebare - la al meu, indiferent ca problema este despre flori, fete, filme sau legume, intrebarile sunt:
- care e primul nr? // - care e al doilea nr? etc...

Mergi la inceput

Hai sa mai dam o gura de aer subiectului.
Si incep eu prin a ma lauda .
Adi citeste din ce in ce mai bine... destul de incet, dar macar nu mai amesteca literele.
Si ne-am calificat la proba de baraj la cangurul, a fost al IV-lea din scoala... din 60 de copii participanti din scoala lui la clasa a III-a.
Asa ca trebuie sa muncim serios sa facem o figura buna.
La engleza se pare ca ne da B semestrul asta, caci se pare ca nu este prea cuminte in ore... am primit iar un biletel de jumatate de pagina, care se termina cu "nu are cum sa progreseze la engleza in felul acesta" .L-am pedepsit o zi si i-am precizat ca daca mai vine o data cu scrisori de la doamna va primi o saptamana. I-am spus inainte de ora de engleza sa nu iasa in pauza si sa stea nemiscat in banca... dar cum este el zabauc... imi imaginez ca este greu.... Nici nu stiu daca are rost sa ma duc sa vorbesc cu doamna...mai ales ca noi suntem printre jumatatea de clasa care nu face meditatii cu ea.
La stiinte mi se pare destul de greu si dezlanat ce fac... manualul mi se pare foarte slab...eu nu stiu cum se descurca copiii ai caror parinti habar nu au de condensare/evaporare/solodificare... energie solara/hidro/termica etc... Urmatoarea lectie incepe cu intrebarea : "Ce fel de energie produc hidrocentralele? Cum? " nu scrie nimic de asta in textul lectiei, iar eu, de meserie fiind, am fost bulversata.
Eu sunt in restructurari cu serviciul si ma mut la Bucuresti, nu stiu cum ne vom descurca cu lectiile de la anul... ca Adi este dependent de mine...
Nu stiu cum sa-l mobilizez sa faca singur lectiile... fara sa-l bata cineva la cap ... la romana ai facut! La mate ai facut! Vezi ca ai un desen de facut la stiinte! Etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Cum pot vedea fisa de la Cangur a copilului, cu acea faimoasa parola?
M-am tot uitat si la Cangurul lingvist si acum si la Cangurul de mate si nu stiu pe unde trebuie sa intru sa vad lucrarea copilului? Oare ma puteti ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!
Ma bucur pt. Adi,Filofteia,ca sta mai bine cu cititul si felicitari pt cangurul!Ne-am calificat si noi dar la limita,Oana a gresit la cele usoare si le-a facut pe cele grele.In rest ma bucur ca a inceput sa citeasca din nou (a citit primele 2 volume din La Medeleni in 5 zile),in vacanta.E drept ca i-a si placut,mai ales vol 1.
Cu stiintele am avut si noi probleme (sunt multe notiuni care ei nu le inteleg)dar s-a obisnuit.Oricum nu cred ca vor ramane cu multe notiuni de la stiinte anul acesta.E prima data cand fiica mea asteapta vacanta,mai ales ca ei ii place mult la scoala.O fi oboseala;a avut un an plin acum face si canto.Va dorim succes in continuare si bafta la concursuri.

Mergi la inceput

wow mirela, 2 volume din medeleni in 5 zile
al meu nici nu le-a citit titlul inca...

deci presupun ca ati priceput, nu avem multe noutati: scoala ok, gradinita idem, bat maidanele in timpul liber, au fost tare fericiti ca saptamana trecuta a fost greva...

la cangur se pare ca e un nou concurs acum? ca parca mi-a cerut iar niste bani?! sunt confuza

ala micu a luat si el locul I la nu stiu ce concurs de-al lor, acum astepata premiul care probabil nu are sa vina ...
cand ma gandesc ca mai e unpic si vine vacanta, cu trenul din Franta, si din toamna o sa fim bobocei din nou imi dau seama ce batranica sunt

Mergi la inceput

mmi, uite aici poti intreba de cangurul:
http://www.editurasigma.ro/blog/?p=32

Mirela carmen felicitari pentru citit si cangur... al meu poate prin clasa a VII-a sa ajunga si el la performanta asta.
Noi rezolvam cam toate problemele din cangur, dar nu avem timp sa trecem peste toate...

Anamaria vei avea doi scolarei.

Abia asteptam vacanta.
De pregatire pentru baraj nici nu poate fi vorba... toti copii ies afara, iar el sa stea sa invete. Asa ca m-am resemnat cu gandul. Poate ca are si el dreptate... nu-i mai bine de ceilalti care nu s-au calificat???

Mergi la inceput