Clasa a 3-a, 2009 - 2010

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

buna!in sfarsit am mai intrat si eu,dupa muuult timp.
Fede a mea e plina de lectii si ne petrecem timpul la invatat.pentru mine e mai greu sa-i explic ce nu intelege,nefiind limba mea,asa ca inainte sa ne apucam de lectii le studiez putin eu(asa daca ma intreaba ceva nu ma fac de ras).
de 2 saptamani merge numai in verificari,asa ca in fiecare zi sta pe carti.aseara a terminat la 10,mai avea putin si se adormea.
sunt multumita ca are rezultate destul de bune.o strica scrisul.
pana acum avem 9 1/2 la engleza,geometrie,istorie,9 la stiinte,italiana(scrisul de doctor),10 la matematica si 7 1/2 la religie.
religia i-a stricat media.
FILOFTEIA,felicitari lui Adi pentru citit!

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE
ALTE POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
FILOFTEIA,felicitari lui Adi pentru citit!

Multumim! Pentru el este chiar o performanta, avand in vedere caracteristicile clare de dislexic... dar macar acum nu ma mai mir cand inlocuieste "ascensor" cu "lift"... inainte eram bulversata.

Chiccutza, rezultatele sunt excelente la scoala. Dar voua va da note? Nu este cu calificative ca la noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

pana in clasa a IIa au avut calificative.de anul acesta au si note si calificative.mediile se incheie cu note,iar calificativele sunt mai mult pentru lucrul de zi cu zi.
ieri a luat 7 la mate pentru ca nu a folosi o anumita metoda de calcul.rezultatele insa erau exacte..

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE
ALTE POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello fetele !

cred ca nu am intrat deloc anul asta, asa ca primesc bila neagra si va urez cu intarziere maaare LA MULTI ANI ! si sa fie un an cat de bun se poate, cu sanatate si multumire, implinire si un pic de liniste...

bogdan a incheiat cu bine primul semestru, are numai medii FB.
s-a inscris la "evaluare in educatie".
sambata trecuta a cam dat CHIX la mate (a luat 65 de puncte parca). vesnica poveste, daca problema i se pare necunoscuta nici nu s emai oboseste sa citeasca si sa inteleaga... in fine, incet-incet poate va reusi sa se concentreze mai bine - si asta numai daca seamana cu taica-sau, ca eu sunt tot cam ca el
sa vedem ce-o mai fi la romana, sambata asta.

in rest suntem ok, ne chinuim cu cititul dar eu deja m-am cam obisnuit cu ideea ca nu ii place si pace.
buna ideea sa citeasca cand ajung eu de la serviciu, asta fiind in general pe la ora 16... dar cam greu de aplicat ca atunci pregatesc masa de seara, pana mancam si strang toate cele se apropie deja ora de culcare.
el oricum nu-i place si pace, daca e dupa el chiar si cu pedepse si amenintari tot se face ca uita ca trebuie sa citeasca si in schimb construieste lego sau face curse de masinutze cu tudor. pentru ei totul e numai joaca... si uneori imi pare rau ca tot il tocan la cap sa devina responsabil in legatura cu scoala, cu studiul...
ca din momentul ala isi va pierde naivitatea de acum, puterea de a uita de tot, de a trai fara griji...

in rest, eu si consortu' ne-am apucat de mancat sanatos, tinem un fel de regim sanatos/ cura de slabire - adica am limitat painea, prajelile, prajiturile, etc si facem sport. e un regim oarecum echilibrat, asa ca cu mici adaosuri il aplicam si pt copii, mai ales bogdan care e si el un pic burticos. bineinteles ca la el nu e atat de strict, doar ca la paine i-am cam pus si lui interzis, si in rest mananca ce cantitati vrea dar din mancarile de regim.
cel mic, tudor, tine si el regim - adica ZICE ca tine, ca el oricum nu prea mananca nimic, decat lapte cu cereale si gogosi, piure de cartofi si pulpe de pui.

va pup pe toate si incerc sa revin ceva mai des!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Vad ca e liniste totala pe aici!Ce mai faceti,ce fac elevii?
Noi asteptam vacanta.Au tot dat pe teste,la matematica au sarit de la un capitol la altul,pt a se pregati pt.micul matematician.In rest citim mai putin decat in anii trecuti(din pacate).Au inceput sa faca compuneri.Bate un vant de primavaramulti sunt visatori.
Filofteia pe unde esti?Ce face Adi?

Mergi la inceput

hello

daca tot a adus mirelacarmen subiectu printre cele active... hai sa scriu si eu cate ceva

si noi suntem fff fericiti ca a venit primavara. se bucura ca socrul meu e liber luna asta si il alearga de zor prin parc, cu rolele, sau la fotbal. au venit intr-o seara acasa murdari ca niste tziganushi si obositi de-au adormit vorbind, pe la ora 20.30

cu scoala merge binisor, evident asteptam vacanta
aseara avea 2 probleme la mate de ne-am chinuit vreo 2-3 ore sa le rezolvam o intreaga echipa: socrella, cumnata, eu si tac-sau. stiam rezultatul dar nu reuseam sa facem copilul sa priceapa, ca nici unu nu prea nimerea segmentele alea bata-le vina
in final am sunat un prieten si am concluzionat ca un copil de cls a 4-a e mai tare decat noi toti, fiindca solutia era, evident, extrem de simpla

Mergi la inceput

Buna fetelor! MirelaCarmen, Anamaria .
Noi am dat super teste la matematica, romana, civica, maine urmeaza la stiinte. La matematica si romana au dat de 2 ore.
Facem la greu metoda grafica cam de o luna , Adi se descurca cel mai bine din clasa .
La informatica a avut cel mai frumos proiect si ni l-a cerut doamna pe mail.
Cu romana merge la fel, in jurul lui B... nu sunt semne ca se amelioreaza problemele specifice (confundat b,p,d, schimbat litere intre ele, enunturi fara logica etc ) si asta ma sperie un pic.
Din pacate am renuntat la electronica pentru ca nu facea nimic, doar pierdea timpul.
A inceput iar sa iasa cu colegii cel putin doua ore pe zi.
Nu vrea sa mearga la inot, desi i-am adus toate argumentele posibile, asa ca nu mai insist, probabil la un moment dat va dori el sa mearga, sper.
Asteptam vacanta sa mai rasuflam un pic... sincer eu abia o astept pe cea de vara.

Voi pe unde sunteti la matematica, romana?
Ce fac copii la engleza? M-ar interesa desfasurarea uni ore, ce contin testele... ceva de genul asta!

Va pup si sper sa nu moara iar subiectul.

Mergi la inceput

la mate suntem de ceva timp la problemele alea imposibile cu segmente.
sincer eu una chiar nu pricep la ce folosesc: sunt cam ca derivatele pe care nu le-am mai folosit vreodata dupa ce am devenit studenta si evident ca le-am uitat complet (de mentionat ca stiam mate cam de nota 9 asa, deci nu asta e problema )

de ex problema de aseara am rezolvat-o f simplu toti, era o ecuatie simpla cu 1 necunoscuta. nu ne-a luat mai mult de 10 minute sa aflam rezultatul. dupa care am muncit inca 3 ore (fara rezultatul dorit) sa desenam blestematele alea de segmente.
desi bogdan are numai FB la mate, nici el n-a reusit sa gaseasca rezolvarea ieri...
in plus, am inteles ca din cls a 5-a nu se mai foloseste aceasta metoda de rezolvare a problemelor, asa ca scopul pentru care ne chinuim cu totii sincer imi scapa!

la romana era pe la o lectie cu-o poza (ati priceput, habar n-am)

la engleza le-a dat ca tema sa deseneze si descrie un animal salbatic. i-am scos de pe net un tigru pe care l-a colorat tudor (muncim in echipa, da? ) iar bogdan a scris ceva despre gura, urechi, nas, coada si picioare. cand a terminat era ingrijorat ca doamna a zis sa deseneze ei singuri si daca vede ca el doar a colorat are sa-l certe. i-am spus ca daca s eintampla asta vin eu la scoala s-o scutur oleaca: in fond ea preda lb engleza si nu desenul sau gresesc eu?

uite ca mi-am amintit sa va intreb: cum e cu notele la informatica? le folosesc cand se calculeaza mediile generale? sau sunt cum era engleza anii trecuti? ca ma dispera profa, le da dictare in timp limitat si la al meu nu vrea sa-i dea nota ca cica scrie prea incet. ceea ce e evident ca daca nu ai suficienta experienta n-ai cum sa scrii repede...

Mergi la inceput

Mie metoda grafica mi se pare foarte importanta pentru ca le dezvolta logica. Incercati sa va relaxati cand le faceti, ca la un joc.
Daca prind metoda grafica vor reusi sa rezolve orice fel de probleme.
Mie imi place sa fac mate asa ca il pun pe Adi sa deseneze orice problema, toate se pot desena, fie prisegmente, fie prin schema logica, pana si ecuatiile.
Ce nu-mi place mie ca nu-i pune sa scrie datele problemei. Eu il oblig la cele facute in plus... asta demonstreaza ca a inteles problema, apoi de aici se poate trece mult mai usor la rezolvare. La voi cum se procedeaza?

La romana am terminat cu partile de vorbire.

Informatica este optional, cu nota in carnet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Bine ati revenit!Ma bucur sa vad ca sunteti pe aici.Oana la romana e la Legenda ghiocelului;au dat test de 3 pagini cu multa gramatica si ceva din lectiile facute;la mate se pare ca suntem singurii care n-am facut probleme cu segmente.Filofteia se pare ca nu sunt singura care-i cere sa scrie datele problemei(ii tot spun ca a invatat de anul trecut)si in plus ii explic ca la orice concurs (la matematica)trebuie sa scrii tot ce faci ,pas cu pas ca sa vada ca ai inteles si ca ai lucrat corect.La engleza ei lucreaza dupa Set sail!3Fac destul de mult inclusiv gramatica ;testele nu sunt foarte grele ;fie au de scris o poezie dupa autodictare ,fie fise de completat.
Copiii sunt foarte fericiti ca vor merge din nou in tabara(anul trecut s-au distrat de minune )chiar daca au facut si teme.
Filofteia cred ca ai procedat bine,legat de inot,va veni timpul cand isi va dori sa mearga.As vrea si eu sa o duc pe Oana la ceva sport ca nu prea face miscare,alearga prin curte si sare coarda doar.A renuntat la dans din diferite motive chiar daca ii place sa danseze prin casa.La inot cred ca va merge la vara.
Va dorim un Paste fericit cu bucurii si vacanta placuta!

Mergi la inceput