de ce dansuri?
as dori ca ana (4 ani) sa frecventeze un curs de dans..
ieri am fost intrebata de ce doresc acest lucru, cu ce ar avantaja o pe ana, tinind cont ca virsta asta copii se joaca si nu ar agrea o activitate de gen. dansul implicind figuri ce tb invatate, munca. la aceasta virsta fiind de preferat joaca in parcuri, alergatul, etc
va pun voua, celorlalti parinti acelasi gen de intrebare, caci recunosc eu nu am reusit sa fiu prea convingatoare, mergind in dorinta mea, mai mult pe instinct
cu multumiri
TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
szivarvany spune:
Las-o pe Ana sa decida daca vrea sau nu
Pana la urma, de ea depinde daca vrea activitate organizata sau doar joaca.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
clauditzadennis spune:
E adevarat ca implica si munca, dar e atat de frumos! Cine stie, poate fetita chiar are aptitudini si e o viitoare campioana. Vorbesc foarte serios. Eu mor dupa fetitele de la cursurile de dans sportiv, de exemplu, mi se par niste papusele.
In plus, prin lectiile de dans se dezvolta armonios copilul, fetitele au o tinuta atat de frumoasa, sunt mai atente la postura, cum calca, cum merg, sunt mai elegante, eu chiar nu vad decat avantaje in cursurile de dans.
Mult succes Anei!
elyanne spune:
Eu vreau sa duc mandra la dansuri... face ceva zbenguiala la gradi.. dar eu nu le consider dansuri...
De ce?
- Ca sa aiba o activitate in afara gradinitei, in afara de mers in parc, colorat, pictat etc. Ceva mai... organizat.
Am incercat inot, i-a placut 2 luni. Acum nu mai vrea... asa ca am renuntat, pana cand o vrea iarasi...
- Pentru ca mi se pare cam ... baietoasa Seamana cu mine... Poate-poate asa se mai indreapta pe ici... pe colo... E mica, n-am pretentii prea mari... dar cred ca de mici trebuie "intervenit"
- Pentru ca e slaba... nu pot sa zic ca-i mancacioasa... miscarea poate imi mai da ceva posta de mancare...
- Pentru ca eu si tac'su suntem antitalent la dansuri... macar ei sa fie altfel... daca se poate
- Pentru ca e un copil plin de energie, si trebuie sa faca mereu cate ceva...
Nu mai stiu alte motive mai "convingatoare" ... vreau doar sa le faca pentru ea, sa invete, sa ii placa, sa se distreze, sa faca miscare, sa se invete cu un program cat de cat organizat... nu vreau sa faca din nici o activitate ceva de performanta, ... iar daca are talent la ceva, candva... si ea vrea... e alegerea ei... dar pana atunci trebuie sa incercam, sa cauta, sa gasim ceva sa-i placa... Dupa inot m-am gandit la dansuri... daca nici asta nu-i place... mai cautam
andru_mami spune:
mai sincer rau nu are ce sa ii faca si dansul mi se pare un sport f frumos ptr fetite,eu mi-am dorit dar parintii....
eu zic sa o duci sa vada cum e ,si daca se obisnuieste si ii place va fi f bine ptr ea,e adevarat ca e o ocupatie in plus dar nu-i nimic rau.
succes daca veti merge!
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
andreiush82 spune:
Dansuri? Foarte frumos pentru o fetita...isi formeaza o tinuta frumoasa, implica o anumita disciplina, o ajuta sa fie gratioasa... plus ca implica miscare...ceea ce este foarte bine pentru corpul si organismul micutei.
Eu sunt PRO orice implica activitati de dezvoltare - fizica,intelectuala sau psihica - ale copiilor.
Eu predau engleza de ani buni, fiind si 4 ani educatoare. Si mereu am recomandat inceperea de la o varsta frageda pentru ca acum invata cel mai usor si le este de mare ajutor pe viitor.Normal, totul se desfasoara prin joaca... si am o fetita cu care fac de 5 ani si este uimitor la ce nivel a ajuns...avantajul de a fi copil!
Asa ca, sfatul meu... daca fetei ii place, las-o !
ioanaradu spune:
eu vreau ca matei la 2.5 ani sa faca dansuri si o sa-l duc cand vor incepe cursurile la cresa.
motivele sunt cam aceleasi enumerate de elyanne:
- pt a avea o activitate "extra"
- sa invete pt el, nu-i strica
- sa-si consume energia constructiv si nu sa stea sa se benocleze la tv de dimineata pana seara
in plus, eu m-am gandit deja la asta pt ca lui ii place sa danseze si fara sa ii arate cineva schimba pasii dupa ritm, atat cat poate la varsta asta.
imi pare rau ca acum, cadrele didactice nu mai sunt motivate nici macar moral, daca nu material sa faca activitati extra cu copiii.
eu tanjesc oarecum dupa "casa pionierilor" unde faceam teatru de papusi, pictura pe sticla, tesut, croitorie, arta plastica si nu mai stiu ce ... dar erau destul de multe.
stiu ca sunt si acum pe la palatul copiilor astfel de cercuri, dar ar fi mult mai util dc s-ar organiza in fiecare gradinita.
Liliana82 spune:
Eu am facut dansuri si gimnastica din clasa 1 . E bine sa o duci la dansuri daca ei ii place, caci aceste activitati copii le percep mai mult ca joaca, ce e drept in cadru organizat. Totodata dansurile ii formeaza si gratie in miscare si o ajuta sa creasca armonios dar parca totusi la 4 ani cred ca e prea mica.
Daca "a mica " vrea inscrieo la dansuri si vezi ce iese. Rau nu are cum sai faca.
mina spune:
Si Matei face dans la gradi de un an. De ce:
- pentru ca e un copil f activ si orice forma de miscare suplimentara e bine venita
- pentru ca il ajuta sa se dezvolte armonios
- pentru ca, la varsta asta, nu-l percepe neaparat ca pe o activitate disciplinata, ci ca pe un joc pe muzica
- pentru ca il invata spiritul de echipa - are grija de partenera, are grija sa fie in rand cu ceilalti, etc
- pentru ca e un copil f flexibil si , zice lumea, "se pricepe". Mie-mi scapa priceperea asta, da e asa frumos cand ii vezi cum se agita braunian pe muzica
- nu in ultimul rand, pentru ca ii place
- si iar nu in ultimul rand, pentru ca noi suntem niste impiedicati, si consider ca ii prinde bine in viata sa stie de toate, inclusiv sa danseze
...Tora, iti dai seama ce explicatii am avut eu de dat ca incurajez asa de tare baiatul sa danzeze Inca mai am matusi si cumetre care se mira foarte
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it