Stop biciclistilor in parcuri
Raspunsuri - Pagina 22
maraki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Maraki, sincer, pe unde am fost eu prin Germania partea alocata pietonilor era mult mai lata, iar unde trotuarul era ingust, biciclistii aveau portiunea lor colorata pe strada. Acum, nu contest, e posibil sa fie si mai ingusta (te cred cand spui ca ai vazut). Dar benzi de 20 cm latime alocate pietonilor nu cred ca gasesti pe la voi, nu? Si pietoni bagati intre strada si biciclisti este ca nu ai vazut? |
Cred ca exagerezi putin cand spui de benzi pietonale de 20 cm Daca imi pun pe lat piciorul, nici nu incape Pietoni intre strada si biciclisti nu e normal sa existe, aia cu bici sant pe partea strazii pt masini. Banda rosie am vazut-o in intersectie semaforizata si apropos...inainte de semafoare la o intersectie foarte mare, cine vrea sa faca stanga se opreste pt biciclistii care merg inainte pt ca au prioritate
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
cl spune:
Nu, maraki, nu exagerez. Ti-am mai spus, trotuarul e uneori foarte ingust, iar cei care au venit cu vopsea au trasat dungi, fara sa-i mai intereseze nimic. Exista portiuni in care practic nu mai exista trotuar. Daca ajungi pe aici, iti fac o invitatie, sa vezi. Sa vii insa echipata corespunzator, pentru ca avem si portiuni cu obstacole .
Lory1974, la trotuarele alea inguste care sunt, copilul merge pe pista, parintele pe zona pietonilor. Pot merge unul langa altul, problema apare cand apar alti biciclisti care vor sa depaseasca sau vin din sens opus.
Ai mey Lory, ca nu copilul de 7 ani e problema, ai inteles tu.
loryi1974 spune:
Si eu ,ca deja m-au injurat niste posesori de masini care goneau pe pista de biciclete?
Si,oricum ,in Bucuresti nu mai exista trotuar ca sunt parcate masini.
Rufus spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Bun,si copilul ala de clasa intai impreuna cu unul dintre parinti pe role sau bicicleta unde ar trebui sa mearga ca sa nu fie considerat ciumat -vorbesc de capitala unei tari europene a anului 2010? |
Ahaaaa...mama era problema, nu copilul....acum inteleg.
Mama (sau tata) sa mearga pe bicicleta in dormitor. E safe si pentru ea si pentru cei din parc.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
altauprieten spune:
Eu am descoperit ( redescoperit ) de curand placerea de a face o tura cu bicicleta. In traficul din Bucuresti e periculos si sunt mai mereu cu adrenalina la maxim, prin parcuri si prin cartiere cu stradute linistite merg 'la pas'. Asa ii feresc si pe copii ( in special ) si pe toti ceilalti pietoni, biciclisti etc si nici nu ii starnesc pe cainii vagabonzi. E drum lung pana la a gasi locul si conditiile ( in Bucuresti ) ca sa-ti tihneasca cu adevarat, dar e o placere sa simti libertatea, aerul proaspat ( macar in limite rezonabile :P ) si mai ales sa fii mobil, sa faci miscare in sfarsit !!! De asta incerc sa evit orice context in care sa incurc alti pietoni, traficul etc... dar asta e cu adevarat o provocare .
Pistele alea sunt facute de mantuiala, ca sa bifeze vreun functionar un paragraf din promisiunile electorale facute de cei din varful institutiilor publice, dar au fost 'executate' fara proiectare sau vreun fel de logica de bun simt.
Nu pot sa ii 'urasc pe biciclisti - mi se ridica parul in cap numai sa aud asocierea 'stop/interzis cu bicicleta' si fac deja lobby acasa si la birou ref biciclisti etc. Am deja o colega care si-a luat ei si fiului biciclete noi pentru plimbari de agrement si i-am auzit pe colegi ca sunt mai atenti in trafic la biciclisti, gandind ca sunt 'de-ai mei'.
Eh, lung postul meu, dar ... am vazut ca a prins la multi: 24 pagini in zece zile !!!
mirelacam spune:
toti se dau mari si tari pana ii alegem , ca dupa aceea uita de tot ce au promis in capania electorala.Ce bine ca nu votez.Ai mare dreptate.Aici nu vezi biciclete in parcuri,sunt piste speciale ptr biciclete, nici pe trotuar nu se urca.
Ana_Scanteie spune:
Inteleg din disputa ca bicicleta este cea care conduce lupta impotriva civilizatiei romanesti.
Credeam ca imbecilii cu volan de pe trotuare sint cei din frunte, dar hai sa respectam opinia majoritatii.
Admin, e posibil sa adaug pe o lista din profilul de utilizator niste nickuri, astfel incat sa nu le mai pot citi mesajele? As citi forumul mai relaxat, nu ca pe comentariile din site-urile de ziare.
Gretchen spune:
Stiti care e marea problema? Fie ca suntem pro sau contra biciclistilor, suntem foarte fermi impotriva celor de cealalta parte. Nu stim sa fim toleranti, nu stim sa ne acceptam unii pe ceilalti. Pana acum era razboiul pietoni - autovehicule. Acum in razboiul asta au intervenit biciclistii si s-a format un triunghi. Nici unii n-au loc de ceilalti.
Hai sa acceptam realitatea - traim in orase in care n-a existat si nu exista inca o strategie clara de infrastructura care sa permita coexistenta pasnica a celor trei tipuri de - hai sa le zic "mijloace de transport". Si in loc sa acceptam faptul ca fiecare are dreptul sa circule asa cum alege, noi venim cu tot felul de masuri radicale.
Eu astept sa apara la topicul asta o mamica de adolescent care sa spuna:
"Stop copiilor de doi ani in parcuri!" Si sa argumenteze cam asa: "pentru ca in loc sa stea la leagane sau la groapa de nisip, ei se plimba pe alei si ies in calea copilului meu de 15 ani, care are nevoie sa-si consume cumva adrenalina, si cel mai sanatos mod este sa pedaleze in viteza prin parc, fiindca alt loc pentru asa ceva nu exista".
Nu-i asa ca suna total inadmisibil o astfel de cerere? Dar inainte sa sariti cu parul pe mine, incercati sa recititi ce am scris, si sa intelegeti ce am vrut sa spun.
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ahaaaa...mama era problema, nu copilul....acum inteleg. Mama (sau tata) sa mearga pe bicicleta in dormitor. E safe si pentru ea si pentru cei din parc. |
M-ai dezamagit cu aceasta replica.
cl spune:
citat din mesajul lui altauprieten Eu am descoperit ( redescoperit ) de curand placerea de a face o tura cu bicicleta. In traficul din Bucuresti e periculos si sunt mai mereu cu adrenalina la maxim, prin parcuri si prin cartiere cu stradute linistite merg 'la pas'. Asa ii feresc si pe copii ( in special ) si pe toti ceilalti pietoni, biciclisti etc si nici nu ii starnesc pe cainii vagabonzi. E drum lung pana la a gasi locul si conditiile ( in Bucuresti ) ca sa-ti tihneasca cu adevarat, dar e o placere sa simti libertatea, aerul proaspat ( macar in limite rezonabile :P ) si mai ales sa fii mobil, sa faci miscare in sfarsit !!! De asta incerc sa evit orice context in care sa incurc alti pietoni, traficul etc... dar asta e cu adevarat o provocare . Pistele alea sunt facute de mantuiala, ca sa bifeze vreun functionar un paragraf din promisiunile electorale facute de cei din varful institutiilor publice, dar au fost 'executate' fara proiectare sau vreun fel de logica de bun simt.Nu pot sa ii 'urasc pe biciclisti - mi se ridica parul in cap numai sa aud asocierea 'stop/interzis cu bicicleta' si fac deja lobby acasa si la birou ref biciclisti etc. Am deja o colega care si-a luat ei si fiului biciclete noi pentru plimbari de agrement si i-am auzit pe colegi ca sunt mai atenti in trafic la biciclisti, gandind ca sunt 'de-ai mei'. Eh, lung postul meu, dar ... am vazut ca a prins la multi: 24 pagini in zece zile !!! |
si respectele mele. Asta a fost si senzatia mea, ca s-a vrut sa se bifeze la capitolul piste, probabil au fost si niste fonduri alocate, iar solutia ieftina si fara bataie de cap a fost trasarea dungilor alea de vopsea la intamplare. Eram foarte curioasa cum se vad acele piste si de la voi, biciclistii, daca vi se par normale. Si ai mare dreptate cand spui ca sunt o mare provocare! Este bine ca circuli cu atentie si mai sunt si altii asa, dar, din pacate, sunt si unii pentru care nu conteaza nimic. Ca adult, te descurci cum te descurci, insa mie mi-e groaza pentru copii, batrani.