Semi-internat

Semi-internat | Autor: IonescuOana

Link direct la acest mesaj

Are cineva copilasul la o scoala cu semi-internat? M-ar interesa si pe mine cat se plateste, ce activitati sunt si cat de incantati sunt copilasii sau cat de multumiti parintii.
Astept raspunsuri si va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Nimeni nu stie nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISCOSTY spune:

Si pe mine ma intereseaza subiectul, Dany este grupa mare acum dar peste 2 ani va merge la scoala si ma interez de pe acum. Poate apare cineva care sa raspunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am baiatul in clasa I, la o scoala de stat care are si semiinternat. Eu nu il las (am bunici care ma ajuta). Sincera sa fiu nu mi se pare ok varianta in care functioneaza. Dupa ore, copiii sunt luati cu microbuze, dusi undeva sa manance, adusi inapoi si supravegheati intr-o clasa sa-si faca lectiile - asta pana la ora 17.00. Clasa are 30 de locuri in banci si copiii inscrisi la 15 sept erau deja 45. Cat costa nu stiu, dar daca vreti ma interesez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Baietelul meu a mers saptamana trecuta, joi, la semi-internatul scolii. O sa mearga si azi.

Nu stiu cum este la alte scoli, dar la el semi-internatul in sine nu se plateste, se platesc doar optionalele: engleza, germana si desen o data/saptamana si karate, dans sportiv si teatru de 2 ori/saptamana. Toate sunt cu 10 Ron/ora (tariful e stabilit pe luna, nu pe ora, normal, dar atata iese). Poti sa alegi una, mai multe sau niciuna, fiecare cum vrea si poate. O sa inceapa cu astea de la 1 octombrie.

Se mai fac temele, dar deocamdata n-a avut, asa ca s-au jucat pe acolo si au iesit in curte unde au jucat fotbal si un joculet gen mima, din cate am inteles. Cei mai mari au avut si teme, asa ca a fost si o perioada in care au trebuit sa stea in liniste si a desenat si el ceva intr-un caiet.

El a luat si masa, dar e separata de semi-internat. Se face un contract cu firma care pregateste masa (au bucatarie acolo) si fiecare copil primeste o carteluta-calendar pe care se bifeaza ziua in care a mancat si se scrie suma. In ficare zi e alt meniu din care fiecare isi alege ce vrea si se plateste lunar, in functie de cat a mancat. Un fel principal este 8 Ron, o ciorba/supa 5 Ron si o clatita (doar de asta stiu deocamdata) 2 Ron. Mancarea arata bine (merge tatal meu cu el pana se obisnuieste cu sistemul) si este buna, lui i-a placut. Am inteles ca mai mananca acolo si profesorii. Se poate lua masa in perioada 10.00 - 19.00, el merge pentru masa de pranz. Mi s-ar fi parut mai simplu cu o ora exacta si un meniu fix, ca la gradinita, dar asta este.

Deocamdata asta e tot ce stiu. Revin cu impresii dupa ce mai trece o vreme.

Mergi la inceput

Apropos de ce a scris Anya, la ei toate sunt in aceeasi cladire, iar pentru semi-internat sunt 2 sali de clasa pentru teme si alte activitati dintr-astea si inca o sala, din cate spune tata un fel de hol mai mare, unde se pot juca, au jocuri, lego... si nu mai stiu, n-a fost decat o zi . Trebuie sa ajung si eu intr-o zi pe acolo sa vad exact ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cand am zis de cost, ma refeream la costul mesei. Supravegherea nu costa. Cat despre sala in care stau dupamiaza, e sala in care invata fiul meu dimineata, asa ca sigur e o clasa obisnuita cu 30 mese.

Mergi la inceput

Anya, nu sunt sigura ca mie mi-ai precizat la ce te refereai prin "costuri", dar sa stii ca eu n-am vazut mesajul tau decat dupa ce am postat primul mesaj. Dupa ce l-am citit, am revenit cu detaliile legate de sali.

Acum mi-am amintit ca mi-a spus o colega ca plateste pentru baietelul ei 6 Ron/zi pentru masa, tot la o scoala cu semi-internat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Multumesc mult tuturor pt raspunsuri, ma interesa daca e chiar asa dezastru total cum mi-a spus mie o mamica - adica un singur pedagog la 60 de copii, numar la care nu prea poti sa ai pretentii sa fie supravegheati cum trebuie la lectii. Am inteles ca e o harmalaie intreaga si copilasul ajunge obosit acasa, unde se apuca din nou de lectii. Probabil ca depinde si de numarul de copii inscrisi, dar totusi cred ca ar trebui cam o persoana la 30 de copii, nu 60.

Mergi la inceput

La ei sunt doua doamne pedagog care-i supravegheaza, dar nu stiu cati copii sunt inscrisi, o sa ma interesez. Noi tot o zi de semi-internat avem deocamdata, ieri a mers la bunici.
Colega de care spuneam in mesajul precedent are baietelul in clasa a 2-a si mi-a spus ca n-a avut nicio grija cu temele anul trecut, le facea acolo si erau bine facute. Oricum, e la alta scoala.
Eu una nu m-as baza exclusiv pe temele facute la semi-internat, ma gandesc sa le verific si eu cand ajung acasa.

Mergi la inceput