Poveste cu placinte

Poveste cu placinte | Autor: janvier

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit!
Va urmaresc de multa vreme incercind citindu-va sa gasesc raspunsuri si pentru nefericirile mele insa nu am postat pina acum.
Ori acum simt ca nu se mai poate si trebuie sa vorbesc cu cineva despre asta.Fuse prea multa placinta...
Povestea mea seamana cu multe altele.O casnicie de 17 ani,pornita de jos,cu multa daruire si multa dragoste.Doi copii si un sot.Minunat intr-o vreme...de nerecunoscut in alta.
Toate bune si frumoase pina cind ocupata fiind cu cei mici,ca majoritatea mamelor,am realizat la un moment dat ca trag singura la caruta.De aici si pina la raspunsul de ce nu a fost decit un pas.Bineinteles,exista o alta doamna.Prins asupra faptului,sotul a continuat sa se poarte ca un negustor cinstit.Vazind ca nu-i merge a scos tot arsenalul potrivit unui barbat iritat peste fire de desteptaciunea nevestei si prostia amantei ca l-a dat de gol fara sa vrea desi el s-a straduit sa ne impace pe amindoua.
Compromis.Raminem impreuna.Inchid ochii si mergem mai departe.Multe lucruri comune si ceea ce am realizat ca era mai important ca toate,linistea si siguranta copiilor pe primul plan.
Luna de miere insa nu a tinut foarte mult.Si pentru ca tot imi aratase deja ce poate la furie si frustrare de ce sa nu imi mai arate o data?,pentru ca se indragostise iarasi omul de o alta si nu mai avea libertatea initiala dupa primul episod de adevar.Drept pentru care si-a completat arsenalul de violente si umilinte verbale cu presiune psihica in diverse moduri si amenintari plus acuzatii cum ca eu as fi acum cea care insel.Vorba aceea,hotului de hot ii e frica si unul face,altul trage.Pina cind cu cartile pe fata pentru a doua oara,am pus pe tapet mai serios problema divortului.Dar iarasi balonul a facut fisss....Vulnerabilitatea mea,prostia mea...acum nu mai conteaza,cert e ca...
Si o luam de la capat.Numai eu stiu cit de greu mi-a fost.Numai eu stiu cit m-am luptat cu mine insami sa cred iarasi ca pot avea incredere in el.Si ca totusi mai pot iubi.Mai pot iubi aceeasi persoana.
Urmeaza...sa-i spun de acum o alta parte amuzanta?-caci am pielea tabacita deja...Desi suna deja grotesc?Hai sa zicem asa-Povestea cu placinte!
De ceva vreme,stimabilul meu sot se converseaza cu o duduie,ma rog stimabila doamna,la ore rezonabile ce-i drept dar si citeva nerezonabile-6 dimineata,11 noaptea,10 noaptea.Ma trezesc chiar cu frigiderul plin cu brinza!Intreb de unde e...De la X!Bine-bine,dar cine maninca atit?Si cine e X?
-P ai...sa vezi,ca are o ferma si ...
Suspans...
Descopar apelurile repetate catre doamna.Nu ma rabda si il intreb.-A,am vorbit cu doamna X.Nu-ti amintesti de brinza din frigider?
Fara sa stie,o sunasem deja cu identitate ascunsa si doamna X,crezind ca la capatul firului e un barbat,s-a dat in spectacol de risete si glume aratindu-si disponibilitatea in sensul unei intilniri...concluzia-numai femeie serioasa de 47 de ani cum imi spusese sotul intr-o ocazie,nu parea.Am inregistrat-o,asa...pentru mine,pentru creierul meu bolnav cum imi spune sotul,zdravan zic eu,ca sa-mi fac o oarece parere despre persoana oarecum psihologeste vorbind-vocabular,voce...
-Si cind ai vorbit ultima data?-intr-una din seri.Raspuns-Nu mai stiu,vreo saptamina in urma.(in fapt,ultima data era cu o seara in urma)Mintea.Mintea foarte senin.Am inghitit in sec si cu rabdare,mai la vale...
Plecam in concediu,toate bune si frumoase...Reincepem serviciul si intr-o seara,vine de la slujba si spune ca pleaca la un fotbal cu baietii.Nimic de zis,nu era prima data.Se facu 10,11,12 noaptea...am adormit,a doua zi eu plecam la munca,el era liber.S-a intors la cinci dimineata.
Nu am avut de lucru si i-am butonat telefonul uitat deschis.Ultimul apel catre doamna X.La miez de noapte.Fara cuvinte.Imi vad de treaba,ma duc unde trebuia sa ajung si nu zic nimic pina adoua zi cind am reusit sa ma calmez cit de cit sa pot discuta.
A incercat s-o dea cotita..intr-un final explicatia a fost ca a rugat-o sa-i faca o tava de placinta fiind cu prietenii si au mers la dumneaei in casa de s-au cinstit.De ce a sunat-o el?....Initial nici un raspuns,ulterior raspunsuri de copil-Pai stii,Y nu avea telefoanele la el...In prealabil,ma asigurase ca nu a fost la ea,sta mult departe de noi si nu era cu masina.Cind veni explicatia cu placinta,distanta nu mai fu la fel de mare si nici absenta masinii importanta.
L-am rugat sa ma prezinte doamnei cu pricina daca nu fu decit o placinta intre prieteni si nimic altceva.Am declansat o intreaga nenorocire insistind pe aspect.Dupa ce m-a jicnit bine si a dat din colt in colt,a promis ca ma va duce la fata locului.Aiurea!Lucrul nu s-a intimplat.Am asteptat toata saptamina,amintindu-i chiar in fiecare zi ca nu am uitat.S-a fofilat tot timpul.
Pina azi,cind la capatul rabdarii,mi-am luat inima in dinti si am sunat personal persoana.
Mi-a rapuns foarte repede,nu cred ca tiriit o data pina la cap telefonul,ca si cum astepta apelul meu.Foarte calma,in poza de femeie serioasa,dupa ce m-am prezentat elegant cine sint si ca imi cer scuze de deranj dar vreau sa lamurim ceva,mi-a explicat foarte duios si plina de intelegere catre mine,fata de curiozitatea mea,ca nu s-a intimplat nimic mai mult decit facerea A DOUA tavi de placinta pe care dragul meu sot le-a servit la dinsa in casa.Ca ea nu se preteaza la nimic,fereasca Dumnezeu,ca imi cunoaste copiii-al meu cica a fost odata pe acolo cu ei,parca imi amintesc si eu,mai pe vara,si ca a facut totul ca i-a ajutat baiatul sa iasa dintr-o incurcatura.Si cum ea e o femeie recunoscatoare nu putea sa-l refuze.Mai mult,e si necajita,sotul ii este decedat,are o ferma in circa pe care o administreaza cu fiul ei,are cam 40 de ani si un pic,o data in plus nu s-ar preta la nimic mai mult decit facerea unei tavi de placinta in semn de recunostinta si ca sa-i fie bine copilului(habar nu am din ce incurcatura grozava l-o fi scos sotul meu).M-a invitat chiar sa ne cunoastem cu multa amabilitate.
Era ca si cum avea discursul pregatit bine dinainte.Spus calm,convingator...insa i-am simtit vocea oarecum gituita.Se gindea probabil ca o voi lua la trei pazeste dar nu-mi sta in caracter si asa cum i-am spus si dumneaei,va spun si voua,nu cu ea am ceva ci cu el la o adica.
Dracu sa-i ia pe amindoi!-scuze,dar asta simt.
Mi s-a aplecat de atita placinta!Am aruncat toata brinza de prin frigider si numai vederea ei prin magazin ma ingretoseaza.
Ce naiba sa cred din toata povestea?
Cine a mai pomenit ca un barbat insurat,chipurile serios,sa sune o femeie la miez de noapte sa-i faca placinta iar aceasta sa fie disponibila si primitoare.Femeie vaduva,care nu ii e nici ruda,nici prietena cu intreaga familie...
E ciudat sau sint eu nebuna????
Ajutati-ma fetelor si pe mine sa inteleg...poate eu is razna...
De atita greata tare mi-e ca bag divort!
Traiasca placintele!Imi vor creste transaminazele si nici cele mai ale naibii tratamente nu ma vor mai linisti...hepatic macar caci sufleteste...
Dupa cum vedeti,povestesc ca un soi de gluma si lejer.Dar credeti-ma pe cuvint ca e amar cheag totul.Am obosit.Si prea sint data de necaz.

Va pup pe toate si va multumesc pentru rabdare si poate pentru cite-un sfat,ori cum vedeti voi situatia.Ce sa inteleg?Cum sa o iau?Mie nu-mi pare lucru prea curat...
Ce sa fac?
Ma tot gindesc.

JANVIER,mama de doi pitici





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

M-a amuzat povestioara ta si m-a bucurat simtul umoruli si ironia cu care ai scris-o.
Ce sa zic ... nu cunosc pe nimeni care sa coaca repede o placinta la 12 noaptea, de fapt nu vad de ce un barbat casatorit ar presupune ca o femeie vaduva sta treaza non stop si e si pregatita sa gateasca atunci cand el are pofte.
Din punctul meu de vedere e ciudata situatia.

Ai rabdat de atatea ori relatiile lui adulterine , lui probabil i se pare ca e ok si stie ca tu vei ramane alaturi de el indiferent de cate ori se scalda in alte ape.

E doar decizia ta ce sa faci : sa ramai in relatie sau sa pleci.

Nu mai arunca branza , trimite-o la mine , ca eu sunt pasionata de ea

La cum ai scris acest mesaj am impresia cate vei descurca de minune ;)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Fi-rar ele de placinte ca scuza asta n-am auzit-o si acum fac 40 ani.Tu esti destul de lucida si destupata la minte sa gasesti solutia.Un singur lucru vreau sa-ti amintesc.......ai o singura viata asa ca nu merita sa ti-o amarasti.Placinte,auzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ma apuca toate cele cand mai aud povesti cu feti frumosi din astia.

Draga mea, sotul tau te inseala cu placintareasa si pe langa asta, MINTE cu nerusinare, iti subestimeaza inteligenta!

Iar ea..ma rog..nu conteaza.

Zici ca sotul te-a mai inselat. Eu acum nu vreau sa pun paie pe foc si sa te amarasc mai mult decat esti deja, dar..doamne,asemenea tampenii nu am mai auzit de la gradinita! Placinte zici? De ce n-a zis boul clatite, ca macar alea se fac mai cu spor....

Ia suna tu nevestele prietenilor(daca au asa ceva) si intreba-le ce parere au ca sotii lor papa placinte la miezul noptii la vaduva cu ferma si branzica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Imi pare tare rau de ceea ce ti se intampla.

Dar asa cum au spus si fetele, mi se pare cusuta cu ata alba povestea cu placintele. Cine sa e primeasca in casa lui in miez de noapte si sa te mai si apuci de copt placinte. Sa fim serioase. Pe mine nici sotul nu m-ar suna noaptea sa-i fac pacinte ca vine cu prietenii la noi la o bauta. Mi s-ar parea bizar.

Curaj sa iei decizia cea mai buna.

Acum 21+ cu bb mic


"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janvier spune:

Deja ma faceti sa ma simt mai bine.Nu ma mai simt singura.In plus,devin convinsa ca intr-adevar nu sint razna.Complet deplasat mi-a parut totul de la capul locului,totusi mai vroiam si alte opinii-poate-s eu invechita si mai nou asa se poarta...mai stii?,imi ziceam....
Mare porcarie!Mare tare!
Xio...cu regret,de data asta o facui!Am aruncat-o!Dar promit ca de urmatoarea am mare grija si o trimit la tine!
Ni-na...da,sa vezi si tu ce ii mai poate da prin minte unui barbat, placinte!Chiar ca numa placinte am in ochi!Asa este,avem o singura viata,ai mare dreptate.Chiar i-am spus si lui in ultima discutie ca daca imi poate oferi o alta viata la schimb pe care sa o traiesc corect,ma pot angaja sa irosesc ceea ce a mai ramas din aceasta savurind placintele uneia,urmarind-o pe alta....Dar cum asa ceva nu se poate nu vad de ce as mai intirzia prea mult.Bine,nu am luat inca nici o decizie majora.
LadyJ,la drept vorbind,direct si sincer,la fel cred si eu ca ma inseala cu placintareasa.Mi se pare absurda explicatia.Si chiar ca de gradinita!Auziti si voi -Am sunat-o eu pentru ca Y nu avea telefoanele la el...La momentul respectiv am ris isteric si l-am intrebat numai daca el se aude ce bazaconie spune.-Las-o balta!MACANE!Si nu e rata!E gisca toata ziua!!!Si-apoi vorba ta...De ce n-o fi zis boul clatite???Ca alea se fac mai cu spor si mai usor!...Da...dar trebuia sa justifice brinza din care mai ajunsesese si pe acasa...Si-apoi placinta-i mai meticuloasa...implica mai mult timp,mai multa atentie,contributie...implicatie...-
Danyelana,asa e pare cusuta cu ata alba rau de tot.Sincer,inghit in sec cind ma gindesc si imi dau seama din ce in ce ca am dreptate.Vorba ta ,sa fim serioase,nimeni nu se apuca de placinte calde in miez de noapte.Nici mama care te-a facut vorba aia,tot te roaga ca pentru asta sa astepti pina dimineata urmatoare.
Eu discut aspectul si un pic mai in gluma,sincer,ca sa nu pling caci as face-o dar deja consider ca am facut-o de prea multe ori si nu se merita.Cred ca este momentul in care nu trebuie sa pling si sa-mi pling de mila ci hotarit sa cintaresc foarte bine ceea ce e mai bine pentru mine.
Va pup pe toate,va multumesc si pe cuvint ca mai astept pareri.

JANVIER,mama de doi pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

super povestea.... m-am amuzat tare ...
O sa-l ierti si de data asta.....bine macar ca ai puterea sa iti pastrezi simtul umorului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janvier spune:

Ina_nz,...Chiar ca e super povestea!Pe bune!...Pe mine m-a lasat cu gura cascata!Atita prostie si nesimtire nici ca am pomenit.Si a intervenit totul chiar intr-un moment in care erau toate o.k!, nu ii lipsea nimic-nici intelegere,nici intimitate...,nici tandrete,nici dragoste...Cumva de prea mult bine s-a plictisit omul meu...Si tocmai de aceea,am asa o mare presimtire in ce ma priveste ca s-a cam infundat poteca.Nu mai cred despre mine ca pot sa trec si sa merg mai departe.
Decit poate,ca sa fiu in ton cu propria problema si cu numele pe care l-am dat subiectului-decit poate,ma repet,sa intind o mare foaie de placinta de acasa pina la tribunal pe care sa o umplu cu tot ceea ce a insemnat casnicia noastra.Sa o rulez apoi,sa o fac pachet intr-un dosar pe post de tava si sa i-o servesc ca portie intr-o infatisare de divort.
Si-apoi...fie ce-o fi!Fie pleaca dupa brinza doamnei si sa-i fie de bine,fie va tine cu adevarat de mine si copii si va respecta ceea ce poate avea cu noi.

JANVIER,mama de doi pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai, acu zic si eu: tu nu stii sa faci placinte cu branza?
ca daca nu, iti dau eu vreo duzina de retete: cu branza dulce, cu branza usor sarata, dobrogene, vrancene, grecesti....ca na, si mie imi place placinta cu branza, si fac destul de des...

serios: motivul e idiot, ca si cel ce l-a debitat! si te ia si pe tine drept intelectual challenged

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Super simtul umorului de care dai dovada!!! Demult n-am mai citit asa o poveste frumoasa (adica numai frumoasa nu e, dar, ma rog....)

Ce sa zic? Eu sunt nevasta, imi iubesc sotul de mor, sunt in stare de sacrificii, dar... placinta la miezul noptii .... chiar nu stiu daca as face... poate daca ar fi deja planificata asa incat foile sa fie facute deja, totul pregatit, numai s-o coc, ca altfel... stii cat dureaza sa faci o placinta?! ....

Te pup si fii tare, va fi un razboi nu prea uosr, daca nu cu el, macar cu tine insati... putere multa!





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Mai, eu cred ca placintele alea erau poale in brau! Asta explica totul. Lasand gluma la o parte, cred ca i-ai dat deja prea multe sanse si el conteaza pe asta, ca asa va merge in continuare. El, pseudoliber, tu, cea intelegatoare sau, daca nu, cu probleme la cap.
Zau asa, am auzit si mi s-au intamplat multe, dar asta cu placintele chiar le bate pe toate...

Mergi la inceput