CAS si CIC

CAS si CIC | Autor: mini_me

Link direct la acest mesaj

Buna seara

As dori sa stiu daca in cazul in care mi-am platit singura contributiile la CAS (dar nu si la Casa de Sanatate) pot beneficia de CIC? Daca da, se poate acorda retroactiv?

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui mini_me

Buna seara

As dori sa stiu daca in cazul in care mi-am platit singura contributiile la CAS (dar nu si la Casa de Sanatate) pot beneficia de CIC? Daca da, se poate acorda retroactiv?

Va multumesc

Nu. Verifica daca nu esti intr-o alta situatie asimilata de lege cu cele 12 luni contributive (somaj, alt CIC, studenta, misiunea sotului in strainatate etc.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Multumesc pentru raspuns, dar as dori sa stiu totusi care este explicatia legala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:

Multumesc pentru raspuns, dar as dori sa stiu totusi care este explicatia legala?

Baza legala este OUG 148/2005, cu toate modificarile si completarile ulterioare, Normele metodologice (ultima modificare este HG 1682/2008)in care se definesc conditiile obtinerii CIC: venituri impozabile sau perioade asimilate (CIC, somaj, studentie, concedii medicale etc etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Baza legala este OUG 148/2005, cu toate modificarile si completarile ulterioare, Normele metodologice (ultima modificare este HG 1682/2008)in care se definesc conditiile obtinerii CIC: venituri impozabile sau perioade asimilate (CIC, somaj, studentie, concedii medicale etc etc).

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Ma bag si eu ca musca in lapte....
Deci pana la ura conteaza numai veniurile pentru care ai platit impozit nu?
Eu de exemplu am un contract de colaborare(prestari servicii), la care societatea respectiva imi opreste doar impozitul. Deci suma din contract se ia in considerare la calculul CIC?
Multumesc anticipat

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da - intra in calcul.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sagetutza spune:

Multumesc frumos Marius!

23+

Mergi la inceput