Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Am fost la magazinul de pe stefan-the outlet-nu mai aveau nici un fel de salopete de ski.
Mikka-a mea face balet la gradi, de 2 ori pe sapt. Iepu' e la program de la 9 la 2, iar baletul e marti si joi de la 2-3.
costa 50E/luna. De placut ii place, intai i-a placut ca Simona (balerina) le aduce pufuletzi, acum ii place ca e "cea mai buna", exact la fel ca restul colegelor ei.... Primesc si copii din afara gradinitei la clubul de balet, dar la orele de la grupa ei nu vine altcineva-sunt cam 6-7 fetitze inscrise.
Sunt multe cluburi de balet prin Bucuresti, eu aveam unul destul de aproape de mine, dar aveau conditii destul de ciudate-de ex. daca lipseste copilul vor certificat medical ca a fost bolnav, desi oricum taxa se plateste integral, ca ei vor disciplina, bla, bla...
De fapt daca nu ar fi facut la gradi nu cred ca ne mobilizam sa o ducem undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Fran, da, sunt multe cluburi de dans / balet, numai ca nu stiu cum sa fac cu ea daca sta pana la 5 la gradi, nu vreau sa faca prea mult efort totusi, sa ajunga acasa pe la 8 seara. La gradi (de stat) nu face decat engleza, ca acuma s-au mutat temporar in alt sediu (etajul unei scoli) si nu pot face prea mult tambalau pe acolo.
O sa incerc cumva sambata, poate gasesc pe undeva, desi banuiesc ca e destul de aglomerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare!

Balet - eu am inscris-o pe Ana la Palatul Copiilor la balet pentru ca mi s-a parut mie ca are o inclinatie deosebita pentru asta. In mod normal nici nu primeau copii sub 5 ani, dar la inscrieri era o doamna care a zis sa aduc fata ca insista ea sa se faca o grupa si de la 4 ani. In final nu am aflat cat costa intrucat am dus copilul de 2 ori si nu a vrut sa colaboreze: prima data a binevoit sa se uite toata ora la copii, a doua oara nici macar nu a vrut sa intre, desi am venit si eu de la birou pentru suport moral. Una peste alta, va face si balet (60 RON - cate o sedinta de 30 min/sapt) si dansuri clasice (40 RON - cate o sedinta de 30 min/sapt) la gradi - acolo de bine de rau nu refuza - si apoi voi vorbi cu profesoara sa vedem spre ce are mai mult talent. Am sa incerc intre timp sa o duc si la sala unde fetita prietenei mele face dansuri sa vad poate o conving sa coopereze acolo si atunci as retrage-o de la gradi. In fine, complicata minte mai are si copilul asta, nu-mi pot da seama de ce a refuzat sa coopereze (bona banuieste ca nu i-a placut profesoara, eu nici macar nu am am avut onoarea sa o vad ca sa-mi pot da cu pararea ca nu a fost chip sa mai bag copilul in sala).

Bine in schimb ca am rezolvat problema costumului de balet inainte sa aflu ca copilul, vorba ei, "nici gand" sa faca balet: cand am fost la Madrid la sfarsitul lui septembrie i-am luat 3 costume de la H&M la aprox. 18 Euro bucata, unul mai mandru ca altul (2 cu totul, iar altul body+fustita). De altfel au avut un succes nebun la fii-mea care era in stare sa doarma in ele in primele zile dupa ce i le-am aratat.

Ma pregatesc si eu de plecare, nu stiu ce sa mai fac cu ea seara, vrea mereu activitati si sa ne jucam cu ea, iar eu mor ca nu mai putem iesi afara, ca macar asa mai scapam si noi de atentia asta pe care o cere in mod constant.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

tdi-nu stiu ce sa scriu sincer de cand ai sceis tu dar totusi te intreb este sigur, nu poti merge si la alt medic pentru o alta evaluare? cand te linisteti sa sti ca suntem aici daca cu altceva nu putem macar sa te ascultam, va doresc sa fie bine.

Si eu am inscris-o la gimnastica si balet la palatul copiilor dar.. cel putin pana acum sunt dezamagita, m as fi asteptat la altceva.

danelutza-cand poti si tu te asteptam, nu incerca sa te inchizi in tine, cunosc prin ce treci si e al naibi de greu...

Ai mei copii sunt acasa ,s-a pricopsit bia cu afte in gura si a luat si risti de la ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare,
Nelia, ne gandeam sa plecam undeva in Europa, sa ne stabilim acolo si sa muncim in domeniile in care muncim si aici. Al naibii de greu, pentru ca mai mult ca sigur ca nu ne putem gasi joburi amandoi in acelasi timp, plus ca e si Carina la mijloc... Sincera sa fiu, m-ar fi tentat UK, dar inca suntem la faza de citit in stanga si in dreapta. Nici macar nu am gasit mai mult de un site unde sa incarcam cv-urile...

ioanailinca, 18 eur/costum ? Credeam ca numai eu sunt mama nebuna si arunc cu banii pe costumele fiica-mii ! Ce-i drept, nici n-am timp sa umblu prin magazine, asa ca i-am luat din Decathlon... dar mamicile pe care le-am intalnit la lectia de balet erau cam oripilate de preturile de la Decathlon... in fine, deocamdata mi se pare destul de frig in sala in care face Carina balet, si ii pun dres si t-shirt cu maneca lunga... practic nici nu i se mai vede costumul.

mikka - face balet la o alta gradinita (la 209, langa policlinica Cetatea Histria), insa cu unele dintre colegele ei de la actuala gradi. La gradi la noi nu au sala, dar facem putin efort sa ajungem o data pe saptamana (de la 17.30), ca in restul zilelor nu reuseste sa adoarma inainte de 14.00, iar ora de balet ar incepe la 16.30. Am fost deocamdata la o singura sedinta, dar Carinei i-a placut teribil. Sper s-o tina tot asa.

Fran, cand vi s-a pus diagnosticul de autism ? Cat priveste alergia, nu puteti sa ii faceti iepuretelui o cura la Salina Praid ? Am auzit ca ajuta teribil.

Tdi, pana la urma e confirmat Asperger ?

Danelutza, Imi pare rau ca suferi, sunt alaturi de tine.

Vroiam sa va povestesc multe lucruri, sa raspund fiecareia in parte... sper sa nu adorm odata cu Carina, si sa mai intru aici.

O ultima chestie: Carina a facut azi la gradi puncte si linii, si nu a facut decat jumatate din ceea ce ii ceruse educatoarea. Asa ca edu a certat-o. Ai vostri se descurca la puncte si linii ? Eu nu lucrez deloc cu ea acasa, si cred totusi ca ar trebui... ce ziceti ? Edu nu e rea, o apreciez teribil, dar nu stiu cum s-o determin pe fiica-mea sa fie mai cooperanta...

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si Tudora face balet, dar eu nu am vazut-o pina acum, pentru ca e simbata, cind eu sint la curs. Le-am luat costumatie de la cineva care a venit si a vindut acolo, cind fac poze, o sale vedeti, am dat cam 100$ pentru amindoua. Tudora face pre-balet, de fapt un fel de dans creativ, iar Agata o clasa combinata intre balet si jazz, pentru ca ea vrea jazz, dar aici nu o primeste decit de la 9 ani si dupa ce a trecut un an macar prin clasa asta unde e acum. Fetele sint superincintate, le place mult de tot, abia asteapta amindoua simbata. Nu am vazut cum face Tudora, in schimba am vazut ce face Agata si mi-a placut mult de tot. Au o profesoara supertalentata, extrem de serioasa si ferma, dar blinda, ce mai... sint foarte incintata de scoala. E chiar scoala de dans, se fac mai multe stiluri, dar e axata pe balet si pe jazz.

Vor avea spectacol amindoua, nu stiu exact cind, abia le astept! Cred ca e locul cel mai serios din toate activitatile pe care le-au facut sau le fac fetele mele... pentru noi e scump acum, ca sintem in mare necaz cu banii, dar altfel nu e nici extrem de scump, e acceptabil. Si chiar daca nu vom avea bani, vad eu cum facem, dar de renuntat nu vreau sa renunte, chiar nu ma asteptam sa gasesc o scoala atit de buna.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! Ma mir si ma bucur sa aud ce de activitati artistice fac fetele voastre, mi-ar place si mie sa o dau pe Aly la balet sau dans dar degeaba. Anul trecut am dus-o la biodance, un fel de joaca pe muzica, curs tinut de profesorul cu care fac si la gradinita si-i placea ff mult. La sala statea lipita de mine pe scaun dar era foarte interesata la ce fac ceilalti copii iar daca venea maestrul si o lua de mana participa si ea cateva minute, nu mai mult. Ei bine, a reinceput de curand sezonul anu asta si am dus-o dar m-am ales cu un circ si niste scene de mi s-a taiat tot elanul, nu cred ca mai am curaj sa incerc.
Referitor la diagnostic, initial a fost tulburari relationale pt. ca Aly are dificultati in a comunica/relationa cu ceilalti. Pe scurt: din luna mai pana acum au analizat-o 2 neuropsihiatri infantili, 3 psihologi, 1 logoped - in 2 centre diferite; i s-au facut diverse teste toate filmate si re-evaluate iar concluzia: autism clasic, grad mediu. Au zis ca fetele sunt mai putin afectate si au resurse mai multe ca sa treaca peste dificultati, Aly e o fire foarte sociabila si are un caracter bun si cu ajutor o sa se descurce.
Urmeaza o serie de analize gen RMN, mapa genetica, etc, probabil o sa mergem cu ea la o clinica neurologica din Bologna pentru alte evaluari. In privinta sotzerului meu am avut dreptate, in plus incepe si el sa realizeze ce si cum, mai ales ca la chestionarele facute noua in paralel cu Aly s-a regasit in multe situatii. Trag speranta ca daca el s-a descurcat fara ajutor si fara terapii (desi intuiesc cat i-a fost de greu) se va descurca si Aly...noi ii oferim tot ajutorul si rabdarea si dragostea posibila.

Mergi la inceput

Fetelooor, ce de printese dansatoare pe aici...

Nelia, balet si jazz care sa-i placa, suna tare interesant...

Chris, Cetatea Histria e la bucla, in Dr Taberei? Gradi a noastra e pe la Marriott si cred ca as putea ajunge la 17.30. Mik nu face liniute deloc, deci cred ca sunteti avansati.

Fran, bun trucul cu pufuletii , daca le mai si place la dans...

Mercedes, Ioana, ok, am inteles, nu mergem la Palatul copiilor

Tdi, impreuna puteti sa razbiti, mai ales ca sotul tau e trecut prin asa ceva si stie ce inseamna

Mergi la inceput

Gabitza, mi-am adus aminte de Nefertari, spui ca emigreaza, mama, ce curaj au, stiu ca au 2 copii, cel mare la vreo 7-8 ani. Desi Australia e o nebunie de peisaj... Poate mai intra si ne mai spune cum e pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Capitolul 4

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput