coxatroza

coxatroza | Autor: pepsica

Link direct la acest mesaj

Fetelor care stiti ceva despre aceast boala si mai ales despre operatie? matusi-mea (65 ani) are asa ceva la un pisior si de abia mai merge.. vreau sa o operez dar ei ii e cam frica....in plus are si diabet tip II ( fara insulina) si se gindeste sa nu fie fatala chestia asta.. M-am interesat la Foisor la spitalul de ortopedie, cica ar fi toti dr.ii f. buni, voi ce stiti? mersi frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Tatal meu a fost operat de coxartroza acum aproape 3 luni. El sufera cu inima si mi-a fost foarte frica din cauza anesteziei. Ce sa-ti spun avea niste dureri atâta de infioratoare incât a fost pur si simplu fericit ca-l opereaza. Dupa operatie a fost OK, a stat cu piciorul in ghips o vreme, acum o luna i-a spus dr sa faca miscare(adica sa stea in pat si sa indoaie genunchiul), incet incet a mers in 2 carje, acum cu una. Ieri pt prima data a facut putina miscare prin curte si i s-a umflat piciorul. (Acum vreo luna a patit la fel dar atunci, zice el, a baut o bere si de la aia i s-a tras.) In fine, noi stam intr-o zona unde se face tzuica la greu si cum tata nu bea o foloseste pe post de frectie si asa ii revine piciorul la forma initiala :) El a fost operat la spitalul judetean Ploiesti de un medic tinar si capabil (spre rusinea mea am uitat cum il cheama). Onorariul pt medic a fost 1 milion de lei (si cicä ceilalti pacienti ca am dat prea mult:O). Partea proasta este ca aceasta coxatroza e o boala perversa si in in cel mult un an va trebui operat si celalt picior :-( (se tocesc ligamentele si apasa os pe os, nu e o explicatie stiintica e ceea ce am inteles eu de la medic). Operatia consta in taierea unei bucati din rotula si punerea acolo a doua suruburi care sa asigure mobilitatea genunchiului. Spune-i matusii tale ca nu are de ce sa se teama (desi, stiu, pare teribil).Operatia va fi facuta sub anestezie si ea se va trezi ca noua!
Toate cele bune!!!

päpä

Mergi la inceput