PRIETENE FARA TITLU (48)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

DANA - ce sa mai..esti o fericita. Deci Oana are un efect benefic asupra psihicului Roxanei care s-a adaptat perfect, in plus ce dulcica e Oana ca are grija de surioara ei.
Si eu ii spun lui Nicolas de toti prietenii lui care merg la gradinita... ca MERG la gradinita ca sa se simta ca nu e singurul in ”problema”. Oricum anul trecut el a trait experienta ca toti erau la gradi iar el acasa si nu aveam cum sa-l duc sa se joace cu nimeni si era trist.

CRIS- tin pumnii sa reusesti sa lasi copilul sa faca nani la pranz la gradi.Stai linistita ca nici eu nu am studiat in amanunt...asa la prima aruncare de privire. Deocamdata ma ”focusez” pe copil...sa nu sufere cand il las. Nici n-am observat cum sunt imbracati copii ca sa nu mai zic ca nici fetze de parinti sau de copii n-am fost interesata sa observ....deocamdata.
Astazi si eu trecusem pe langa avizierul cu meniul fara sa il observ... dar mi-au atras atentia niste parinti care se benoclau in el. Am zis ca ma uit pe lista cu copii... sa studiez mai bine numele si varsta....dar am plecat ametita si am uitat.

Bai nene mi-au murit toti neuronii uit de la mana pana la gura.Uff...

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Haha, Liliana, deci si la tine tot ceatza la gradi .
Deci, are si azi loc la somn, dar greeeeeu. Am vb cu educatoarea nr. 2, care... m-a intrebat daca venim din cresha? Mda, musai trebe rezolvata treaba asta.
Joi este sedinta cu parintii, Dana, la 17.00, abia astept, sa vedem ce si cum.
Razvan bineinteles ca m-a vazut, ca a venit la mine "mama, aici eraaaaiiiii" . N-a plans, i-am zis ca merg acasa sa-i fac "ciobitza" si sa mearga in patut el, ca totul e bine.

N-a plans, dar asa m-am simtit eu.
Tot nu stiu ce meniu au avut, oricum, in farfurioare era ceva orez cu salata de varza, parca??
Dana, stiam ca te vei bucura de poze, am 4 in total, o sa le pun pe CD sa ti le dau. Sau pe mail? Sa mi-l spui rapid, sa le trimit. Mie imi place educatoarea mult de tot (d-na Oprea), este o frumoasa si o scumpoa, are intradevar alura de cadru didactic, este dulcica si comunicativa, mereu zambitoare, a placut-o si Viorel mult. Cealalta, d-na Sava, este un pic diferita, sper sa-i intram in gratii.

Eu sunt un pic derutata... Razvan avea iarasi privirea aceea de om debusolat... voi nu stiti... ooofff, sper sa fi fost ok .

De necaz mi-am luat o cioco Poiana cu stafide, dar nu mai este cum era odata, prin 2000, cand mancam 2/zi, si ma chinuiam sa mai pun ceva grame pe mine si tot degeaba . Nu ca acum... doar respir si gata kilele in plus .

Acum ma duc sa-mi pun oasele un pic in pat, si la 16 zbor dupa el.
Sa vedem ce aventuri mai avem azi.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ALI am vazut-o si pe Iarina in poze,parea ca s-a re-adaptat ok din nou la gradi! Baga si tu un raport ceva ...
ASTERY poate ti s-o fi parut,o fi fost somnoros sau usor debusolat ca totusi e lume noua,nu? Dar sa stii ca tocmai am vizionat filmuletul pus azi si ma gandeam ca daca nu as stii, as jura ca e perfect normal.Oricum sa stii ca nu mi se pare ca se incadreaza defel la note autiste,ce stiam eu in teorie era ca-s complet ne-sociabili copiii,pe cand el nu e defel asa! Pe urma citisem ca nu pot imita,pai el imita la greu copiii vad! Si pare adaptabil la nou. Ati avertizat educatoarele de diagnosticul lui (daca are vreunul sigur ...) ? Ca as fi fost curioasa daca nu ati fi facut-o ,daca observa ele ceva ciudat la Razvan!

Apropo de studiat pe-acolo,pai nici eu nu observ never cum sunt imbracati copiii,care mama/tata al cui e,nu le vad mutrele ... azi in timp ce intram pe poarta m-a luat o tipa cu un catel in brate cu "ceau" ,i-am zis si io "ceau" dupa care am intrebat-o pe Diana cine e Raspuns: "mama Iasminei" . Ahaaaa ... aia de imi zicea husbandu' ca sta in vila de langa gradinita

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cris, mersi inca o data din tot sufletul. Pozele poti sa mi le trimiti si pe mail: daniela.ene@gmail.com
Asadar, joi este sedinta. Saru-mana . Mama nu stia.
E bine.
Ma bucur ca Razvan e OK. Trebuie sa vorbesti in amanunt cu doamnele la sedinta despre somn. Poate ca se va rezolva.
Si mie mi-e draga dna Oprea. Eu o aseman cu una dintre educatoarele Oanei. Si la grupa Oanei am avut foarte mult noroc de niste educatoare EXCEPTIONALE.
Mie dna Sava mi se pare mai... "nazdravana". Asta din ce am vazut eu in anii trecuti, cand m-am mai intersectat cu dumneaei, fara sa ma gandesc vreo clipa ca Roxana va fi la dumneaei. Dar e sigur o femeie de inteles. Asta cred eu.

Meniul ti-l spun eu:
dimineata: paine cu cascaval + ceai
pranz: ciorba de taitei de casa + rulada de pui cu salata de varza + banana (desert)
gustare: nectarina

Pup!

Mergi la inceput

LILI stai ca esti abia la inceput cu neuronii ... mai pleaca tot pe rand din ei

La noi nu stiu de va fi vreo sedinta,eu credeam ca da,dar vad deocamdata nimic.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Moni, ABA presupune multe, printre care deprinderea copilului de a imita, de a socializa, de a verbaliza.... Ce stii tu se refera la copiii care au fost lasati in plata domnului, fara ABA si altele ajutatoare. Si in plus, sunt 1 milion de feluri de manifestare a elemntnelor autiste. La el s-au diminuat, datorita terapiei. De-asta tot bat eu campii cu ABA asta a noastra, fiindca face minuni de-a dreptul.
NU, N-AM spus nimic depsre diagnosticul lui la gradi. Asa ne-a sfatuit medicul. Ar putea fi marginalizat, pana la excludere . Cietse pe la alte topicuri (cand vei avea timp, desigur, sa vezi aventuri ale altor mamici... te impusti sigur...).

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

ASTERY am mai citit Foarte bine te-a sfatuit medicul ala si eu ti-as fi zis la fel!
Merg sa ma imbrac ca o tulesc dupa Diana.

Mergi la inceput

Moni, asta am si facut. De s-o auzi din alta parte - asta este, asta este copilul, altul n-am . Noroc ca-i bland, daca era bataus, era o problema, dar asa... sper sa fie bine. El pare ca s-a adaptat, dealtfel ii place noul, dar in acelasi timp il oboseste nervos, devine agitat... este curios, ii plac si fetzele noi...
Si sa stii ca abia anul asta a inceput sa se joace cu copiii. Ma refer la alergat si manevrat masinute, mers cu trici in rand cu alti copii... Abilitatile care tin de motricitatea fina (a mainii) vor aparea pe parcurs, aici sta slabut.
Hoooooooooooooooo, gata, stop, m-am oprit !!!
Ma mai duc o tura in apt, intre timp am mai facut cate ceva pe aici.
Ma bucur ca toate mamicile sunt fericite cu puisorii gradinari.
Daca pot, mai intru deseara sa mai dau vesti.

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Cris, daca mai ai vesti de la gradi sa-mi spui si mie, doamna.
In privinta discutiei de mai sus, asa cum am vorbit amandoua, din partea mea, stai linistita. Eu una consider ca Razvan se poate integra foarte bine intr-un colectiv normal, in special datorita faptului ca tu te-ai dedicat atat de mult lui si te-ai ocupat in mod special sa fie bine. Daca medicul te-a sfatuit sa nu anunti educatoarele, inseamna ca stie el bine de ce trebuie sa faci asta. Imi doresc din suflet sa petrecm cel putin urmatorii 4 ani in acelasi colectiv, sa avem multe si frumoase amintiri cu spiridusii nostri impreuna.
De dimineata am vorbit cu Cami. Daria ei pare ca s-a integrat, ca si copiii nostri, de altfel. Oricum, sa stii ca ea cunostea bine faptul ca Roxana si Razvan sunt impreuna la doamna Oprea. Am inteles ca una dintre colegele alor nostri, pe nume Alexandra, este prietena buna cu Daria ei si, deci, cunostinta de-a Cameliei.
Orasul asta este mic. Dar tu esti o puternica si sunt sigura ca va fi bine. Daca vei avea nevoie de sustinerea mea vreodata, mi-o ofer.

Mergi la inceput

Cris, se pare ca astazi au invatat un cantecel. Si-a amintit Roxana inainte de somn. Nu-l mai stia pe tot, dar a spus ca era vorba de "un pitic" si "uite-asa".
Presupun ca asta e cantecelul:
A fost odata un castel
Uite-asa
Cu mii de turnulete-n el
Uite-asa
Castelul avea un geam mic
Uite-asa
Prin care privea un pitic
Uite-asa
Piticul nostru se juca
Uite-asa
Si o pitica-l imita