Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
MSymo spune:
Ti-am dat mail, dar nu-i nici un secret sa-ti spun si aici. Am fost colege de mar-apr, eu pana la 8 sapt n-am vazut nimic in saculet (care crestea in ritm normal) si am fost nevoita sa recurg la chiuretaj. Am vazut ca tu ai ramas f repede insarcinata...si vroiam sa stiu daca ai asteptat urmatorul ciclu. Dr meu m-a sfatuit abia dupa urm ciclu sa ma apuc de treaba si parca n-as vrea sa fortez lucrurile, dar sunt tare nerabdatoare. Am incredere in modul in care s-a facut chiuretajul, ca la carte... cu analize de sange inainte, cu tratament cu 2-3 zile inainte si dupa, n-am avut deloc hemoragie, decat 2 zile usoara sangerare, adica de tampon zilnic. Deci...cred ca sunt ok din punctul acesta de vedere. In luna aprilie am avut o sarcina oprita din evolutie, cu toate ca analizele mele sunt ok, am un dosar intreg... Iti doresc numai bine si tuturor gravidutelor, va rog sa fiti ffffff relaxate. Am pus esecul celei de-a doua sarcini si pe seama stresului. Acum tu stii, Discordia, cum e...nu ai rabdare nici o zi pana auzi inimioara.Dar....cu mult calm si incredere in Dumnezeu va fi bine!
Va pup.
mommy_to_be spune:
Rossane, te rog mult, zi-mi si mie ce trebuie sa fac pentru a nu mai fi "moderata". chiar imi doresc sa pot comunica mai usor cu voi. Cat mai trebuie sa astept?
Mira
4+
Jocurban spune:
Okey, am tot ezitat daca sa va impartasesc sau nu experienta primei mele ecografii... nu vreau sa fac caz din asta, dar eu sunt "dusman de clasa" al sistemului medical romanesc, al statului al puterilor etc. ![]()
Dar o sa dau un copy-paste de pe blog (scuze pentru lungimea textului):
În primul rând, deocamdat#259; suntem bine, s#259;n#259;to#351;i.
În al doilea rând, mi-am promis c#259; voi gândi pozitiv #351;i c#259; nu-mi voi bate capul cu chestiuni care nu sunt vitale “interesului” meu: binele M#259;z#259;richii.
În al treilea rând, tr#259;iasc#259; internetul #351;i multiplele site-uri de pe care, dac#259; ai acces, te po#355;i informa cu privire la orice problem#259;, confruntând câte surse #351;i opinii ai r#259;bdare s#259; g#259;se#351;ti. Dac#259;. Iar dac#259; nu, nu-#355;i r#259;mâne decât s#259; mergi exclusiv pe mâna medicului #351;i s#259; te rogi ca ceea ce-ti spune s#259; fie corect #351;i spre binele sarcinii.
În ceea ce m#259; prive#351;te, dup#259; aflarea “ve#351;tii” am c#259;utat un cabinet oarecare, unde s#259;-mi pot face cât mai repede o prim#259; ecografie. Întamplarea m-a dus la cabinetul unui medic clujean foarte bun dar care, ca orice medic renunit, avea consulta#355;ii programate pentru dou#259; luni în avans. La fel #351;i ceilal#355;i medici asocia#355;i, cu excep#355;ia unei singure doctori#355;e, la care era liber peste numai dou#259; zile. Nu mi s-a p#259;rut nimic suspect, în euforia momentului #351;i în dorin#355;a de a afla cât mai repede dac#259; totul e okey cu sarcina mea.
Ecografia a durat câteva minute, s-a f#259;cut abdominal #351;i concluzia doctori#355;ei a fost: “Totul pare în regul#259;, dar deocamdat#259; nu se vede nimic, în afara sacului gesta#355;ional. Reveni#355;i în doua s#259;ptamâni, ca s#259; confirm#259;m c#259; exist#259; embrion #351;i s#259; vedem dac#259; e în evolu#355;ie”.
Am plecat acas#259; lini#351;tit#259;, #351;tiind deja din experien#355;a altora c#259; nu e niciun motiv de panic#259; dac#259; în s#259;pt#259;mâna a #351;asea se vede doar sacul gesta#355;ional. Ceea ce nu #351;tiam, îns#259;, în acel moment, este faptul ca în primul trimestru de sarcin#259; se recomand#259; efectuarea de ecografii intravaginale, tocmai pentru acurate#355;a detaliilor. Mai mult de atât, ob#355;inerea de informa#355;ii, pe cale abdominal#259;, este mult îngreunat#259; la persoanele mai “plinu#355;e”, din cauza stratului adipos suplimentar.
#350;i m-am intrebat: s#259; fie vorba de paranoia mea, de comoditatea doctori#355;ei, sau de altceva? Exista sond#259; pentru eco intravaginal… dar de ce s#259; ne deranj#259;m? Dac#259; atunci am fi vazut prea multe #351;i nu mai avea rost sa m#259; cheme din nou, în dou#259; s#259;pt#259;mâni?!
#350;i m-am simtit aiurea… dac#259; e o procedur#259; standard, my bad. Dac#259; vei sa-mi iei bani in plus, okey. Dar nu-#355;i trata pacien#355;ii cu superficialitate sau cu iresponsabilitate.
Din p#259;cate, am citit pe forumuri c#259; mai sunt atâ#355;ia medici care procedeaz#259; la fel de brutal: trateaz#259; cu prea mare non#351;alanta #351;i superficialitate chestiuni care pentru viitoarea mamic#259; pot constitui un #351;oc emo#355;ional. Nu e okey s#259; spui foarte relaxat: “veni#355;i în dou#259; s#259;pt#259;mâni, c#259; eu nu vad nimic #351;i cred c#259; sarcina e oprit#259; din evolu#355;ie“… iar mama s#259; mearg#259; acas#259; #351;i s#259; plâng#259; dou#259; s#259;pt#259;mâni de disperare, poate chiar s#259; piard#259; sarcina pe baz#259; de stress… când, de fapt, e totul în regul#259; cu sarcina, numai c#259; nu s-a obosit medicul s#259; fac#259; un eco corect, #351;i astfel s#259; vad#259; exact embrionul #351;i b#259;t#259;ile inimii sale…Nu toate mamele au acces la internet #351;i #351;tiu s#259; se informeze corect… unele o iau de bun#259; #351;i ajung, de la o simpl#259; “eroare de comunicare”, s#259; complice inutil o sarcin#259; altfel complet s#259;n#259;toas#259;. Din punctul meu de vedere, ca medic n-ai voie “s#259; crezi”. Iar dac#259; nu e#351;ti sigur, e#351;ti dator m#259;car cu explica#355;ii complete, vis-a-vis de toate situa#355;iile probabile sau posibile...
Carla
6+
Blog de bebe
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
Jocurban spune:
imi pare rau, scrisesem cu diacritice... n-am stiut ca editorul nu le recunoaste... si nici nu gasesc de unde sa editez comentariul... 
Carla
6+
Blog de bebe
discordia spune:
MSymo, la mine a fost cam asa: dupa operatie de extrauterina mi-a curs ceva rozaliu cateva zile, apoi s-a oprit. la fix 3 saptamani de la operatie mi-a venit ciclul foarte abundent, cu cheaguri, nu am mai avut asa ceva pana acum, dar m-a tinut ca de obicei 5-6 zile. dupa acest ciclu, cf calculelor mele tb sa imi vina musafirii pe 10 sept, dar nu au mai venit si iata am un mic bb. Acum nici eu nu stiu daca secretia aceea rozalie poate fi considerata ciclu sau nu, in orice caz nu a fost abundenta, dar nici putina. Murdaream cam 2 tampoane pe zi.
Mie dr mi-a recomandat sa fac pauza 3 luni pana la conceperea unui nou bb, dar eu am fost un pic mai grabita
De asta mi-e si un pic teama, sa nu aiba bb ceva, eu sper sa nu.
te pup.
mamica de fetita si
4s+
MSymo spune:
Deci ai ramas dupa ciclul acela de la 3 sapt dupa operatie?
Daca s-a intamplat sa ramai, trebuie sa te relaxezi si sa speri ca va fi bine...Tu ai mai facut ceva analize, investigatii dupa operatie?
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mommy_to_be Rossane, te rog mult, zi-mi si mie ce trebuie sa fac pentru a nu mai fi "moderata". chiar imi doresc sa pot comunica mai usor cu voi. Cat mai trebuie sa astept? Mira 4+ |
pai cred catocmai ai scapat de moderare..

Carla, am citit patania ta cu eco...
Cristina,
5+ si mamica de
Mihai-Daniel (30 iulie 2008) 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
mommy_to_be spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mommy_to_be Fetelor, multumesc de sfaturi. Cate o cafeluta mica o sa beau si eu in fiecare dimineata de luni pana vineri, fructe mananc foarte multe de cand ma stiu, deci o sa fie bine :). Partea proasta e ca aceasta a fost a doua noapte in care m-a durut spatele in zona lombara. Si nu ma doare decat noaptea, iar durerea se intensifica spre dimineata, deci e in stransa legatura cu timpul petrecut la orizontala. Poate durerea sa fie legata de tocurile purtate peste zi? Cam in ce luna trebuie sa renunt la ele? Va innebunesc cu intrebarile mele... Mira 4+ |
da... nu stiu daca ati vazut mesajul acesta, pentru ca e mai vechi, deci e mai in spate pt ca nu a aparut in timp real.
In ceea ce priveste "moderarea", sunt si eu curioasa sa vad acum daca am scapat de ea.
Mira
4+
Jocurban spune:
Cristina, cred ca e patania multora dintre noi.
Si de ce am tinut sa scriu asta... vorbeam zilele trecute cu o buna prietena, mama a doi gemeni de 1 anisor si putin... in cazul ei, dupa ce a ramas insarcinata, a mers la eco la un renumit medic timisoarean (sef de clinica!!!).
La prima investigatie, medicul (prof. universitar) i-a zis ca nu-i gaseste uterul!!!
Tipa, socata, nefiind la primul eco din viata ei, il roaga sa "insiste"... bun, se gaseste in final uterul, se gaseste si sarcina... despre care ii pune diagnosticul de extrauterina
. Apoi o programeaza pentru interventia chirurgicala de eliminare a sarcinii, pe care urma sa i-o faca dupa vreo saptamana, tot el.
Prietena mea merge acasa, plange zile intregi incontinuu, i se face foarte rau din cauza consumului nervos... si ajunge la spital, la urgente. Acolo i se face un nou eco, printre alte investigatii, si i se arata ca nu numai ca sarcina e okey, pozitionata frumos... ci chiar ca sunt doi bebe!
Sarcina ei a decurs okey, are doi baietei frumosi si sanatosi... Dupa nastere a vrut sa mearga la primul medic ce o consultase, cu copiii dupa ea, sa-i arate cum s-a dezvoltat "sarcina extrauterina"... dar ce rost mai avea?! ![]()
Carla
6+
Blog de bebe
M&M spune:
Carla, eu mereu recomand si o a doua opinie, mai ales in cazuri dintr-astea.
Mira, eu zic ca ai scapat de moderare. Durerile lombare pot fi si de la tocuri. De cum ramai insarcinata , apar modificari la nivelul coloanei si oaselor bazinului ( articulatiile devin mai laxe oarecum pregatindu-se pentru marele eveniment)...
eu am o stare asa de leneee!...mihaita se joaca cumintel!!...
Cristina,
5+ si mamica de
Mihai-Daniel (30 iulie 2008) 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema