gradinita engleza ACORNS
mai aveti ceva noutati despre aceasta gradi ?
are cineva copilul acolo ?
cum vi se pare?
este adevarat ca lise vorbeste in engleza tot timpul?
Raspunsuri
felicici spune:
Eu am avut fetita acolo din ianuarie pana in iunie anul acesta. Oricat de mult mi-a placut gradinita aceasta am ajuns la concluzia ca mai bine decat mine nu o poate ingriji nimeni asa ca am intrat in CIC pana in decembrie si ma gandesc daca voi mai sta si dupa in fara plata. Nu asta este important, dar nu am raspuns la intrebarea ta de cand am vazut-o pentru ca te adresai mamicilor care au copiii acolo si deci nu ma calific. Totusi daca nu ti-a raspuns nimeni...
Daca nu ar fi problema taxei (problema relativa la bugetul nostru, evident) eu as duce-o pe Lorena tot acolo cu cea mai mare bucurie.
Atmosfera este foarte calda, educatoarele prietenoase, foarte bine instruite la partea de fineturi si psihologie in munca cu copiii. Lorena nu a trecut acolo printr-o perioada de adaptare, ci pur si simplu parca ar fi stiut locul de cand lumea. In prima zi nu a plans deloc, in perioada imediat urmatoare topaia dimineata in hol de nerabdare sa intre. Eu o duceam pe la 10 si o luam pe la 5-6. De fiecare data cand ajungeam era o atmosfera intre ok si extrem de vesela (se canta, se dansa mult cu copiii). Tot ce tine de activitatile cu copiii este pregatit din timp cu mare atentie si interes. Comunicarea cu parintii este buna: oricand la telefon pentru orice problema, pe mail se comunica lunea meniul si activitatile saptamanii. Anual 'evaluare'(prezentare poze, filmulete, dosar cu 'facaturile' copilului, etc), lunar intalniri ale parintilor cu sau fara copii la diverse activitati interesante si utile (de exemplu curs de prim ajutor). Se tine un jurnal foarte simpatic pentru fiecare copil in parte, in care se noteaza zilnic evenimentele 'importante' si se pune la dispozitia parintelui vinerea. Se gateste in bucataria proprie, meniul este unul sanatos, portiile sunt mici (le-am vazut eu si m-am plans, in special de cele de fructe) dar copiii care isi manifesta foamea primesc extra (asa mi s-a spus). Astea sunt partile bune care tin toate de politica gradinitei.
O problema a gradinitei mi s-a parut a fi faptul ca desi sunt multe educatoare raportat la numarul de copii, ingrijitoare este una singura (asa am intuit eu, sper sa nu vorbesc aiurea), nu stiu exact cum erau impartite sarcinile intre ele dar eu am luat-o odata neschimbata deloc!!! si odata cu pampersul plin si pantalonii uzi. Insa nu as fi retras-o pentru asta, pe noi ne-au terminat racelile...de fapt una singura care a inceput in februarie cred si s-a terminat in aprilie cu pneumonie si spitalizare. Spun una pentru ca in 90% din perioada cat a mers la cresa Lorenei i-a curs nasul plus/minus alte simptome (febra, durere in gat). Spre finalul perioadei Lorena nu a mai vrut sa mearga, plangea dimineata si nici eu nici educatoarele nu ne puteam explica de unde schimbarea. Am inteles ulterior ca era intr-o stare de oboseala 'cronica' (sper sa nu te supere faptul ca am descris si probleme care au fost strict ale noastre si nu au legatura cu gradinita in particular ci poate cu adaptarea copiilor la colectivitate in general).
Tragand linie, eu gradinita o recomand cu toata responsabilitatea de parinte. Concluzia mea personala a fost ca Lorena era prea mica, la varsta la care ar mai fi putut duce 2 somnuri pe zi acolo dormea 1 ora maxim 2 si acelea iepureste. Oboseala i-a afectat in mod sigur sistemul imunitar. Apoi am gresit eu foarte tare...din experienta as recomanda acum la integrarea unui copil asa de mic in colectivitate ca la primul semn de raceala sa fie tinut acasa pana la recuperarea totala. Nu dus acolo cu mucii la nas, chiar daca nu face febra si lasi acolo picaturi de nas si panadol care se administreaza conform indicatiilor. In permanenta era prezent acolo cel putin un copil (printre care si al meu)'mucos' sau care tusea . Nu stiu daca a ramas valabil si peste vara cand noi ne-am retras. Racelile ar trebui tratate acasa. Ducandu-l in continuare in colectivitate ii faci rau si lui si celorlalti.E adevarat ca asa risti sa dai o gramada de bani lunar si tu sa stai acasa cu copilul in majoritatea timpului, dar cu sanatatea unui copil asa mic nu este de joaca.
Activitatile de acolo le regret si acum!
Se vorbeste engleza dar in paralel cu romana. Sunt si copii de alte nationalitati cu care nici nu s-ar putea vorbi in romana.
Lorena(19.12.2007)
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AYSHA 2 este adevarat ca lise vorbeste in engleza tot timpul? |
Nu tot timpul. Doar in pauzele dintre muscaturi!
Cauta in arhiva DC si-o sa gasesti ghindele pe care le-au inghitit alti parinti la Acorns.
AYSHA 2 spune:
parca-mi amintesc ceva despre muscaturi, dar imi place sa cred ca e un caz izolat imi vine greu sa cred ca l ao gradinita, oricare ar fi ea se intampla des astfel de evenimente
va multumesc, oricum !