*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (74)*
Raspunsuri - Pagina 22
Ramo2007 spune:
Anca, Mamiseli
sanatate multa puiutilor, sa se faca bine repede!
Eu ii dau Sarei inca de cand avea 1 luna, cate o doza de Oscilococcinum pe saptamana.
Fug sa mai calc...am facut o pauza sa va citesc...revin.
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080
Hera25 spune:
Mirtha e super bine ca accepta biberonul. Lorena nu vrea si nici nu bea mai mult de 30 ml de lapte praf din canuta cu cioc. Ea o vrea pe tzitzi. E indragostita total. Nu stiu ce sa ma fac cu ea.
Inca ceva ai slabit mult, iti sta f bine.Am vazut pozele sunt f frumoase si ai o dra f eleganta.
De curiozitate pana la ce ora a stat Eva la nunta? Vom fi si noi nasi pe 10 oct. Si normal ca-mi fac griji ca va trebui sa fac cateva drumuri pana acasa si aici in Bucuresti e ceva distanta.
Olivia merci de pont. O sa le tin numai pe afara.![]()
Otilia ala e catelul de care ziceai. E frumos, dar nu stie sa numere.
Va trebui s-o inveti tu.
Anca insanatosire grabnica printesei.
Arla sa stii ca am incercat s-o culc fara tz, dar fara succes. Urla de ti se rupe inima. Am incercat cu mangaieri, cantat, ea numai neni neni neni zice. Oare va invata vreodata sa doarma fara tz?Nici in parc nu o mai pot adormi in carut ca cere neni neni.
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
fluturasha23 spune:
Hera, incearca aici
http://www.attct.ro/consultanta-lactatie/program-pre-si-postnatal-pentru-sarcina-nastere-si-ala.html,
in josul paginii gasesti un nr. de telefon, poate iti raspund telefonic sau te duci la sediu pentru o discutie.
mami de Iulia
Amalia spune:
Anca, Mamiseli multa sanatate la puiuti!
Multa bafta Anca la control! Sa veniti cu un diagnostic si cu un tratament corect.
De ieri, ne incadram si noi le lista febrililor.
Am plecat la ora 17:30 la scoala, la sedinta cu parintii si l-am lasat pe sotul meu cu ei acasa, bine-merci...cand m-am intors pe la 19:30, Luca avea ochii rosii si febra 38,4.
Azi noapte a fost ok, nu i-am mai luat temperatura, dar la mana se simtea mai scazuta, asa ca i-am dat Panadol abia dimineata la 5 dimineata. Pe la 11 ne-am pregatit sa iesim afara sa ia aer si avea 37,4....eh, la intoarcere avea 38,6 si a dormit mai tot timpul in carut (el care isi scosese somnul de afara).
Sa zic ca acum doarme iar?
I-am dat tot sirop. Sa vedem cum o fi in continuare...Imi "plac" problemele astea de sanatate care apar mereu la sfarsit de saptamana..
Multa sanatate la toata lumea!
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) scolar de clasa a 2-a
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Mirtha spune:
Nu l-a acceptat din start. Si noi am inceput cu un refuz total si categoric. Dar am insistat. La inceput cantitatea supta era de 40 ml si era mai mult joaca decat baut. Cred ca a ajutat-o si cnutsa de la Avent.Si am lasat-o sa se joace cat vrea cu el. Uneori i-am mai pus si apa .Tot pentru familiarizare.
Si da in perioada in care aproape se intarcase si eu eram debusolata cu privire la ritualul de adormire. In timp s-a obisnuit sa adoarma fara tzss. Daca ii este somn copilul adoarme oricum. Noi ne craponam prea mult de starile lor iar uneori am impresia ca aceasta cramponare vine dintr-o straveche optica , preluata intens prin diverse carti dar in alta maniera , cum ca beblusul e...atit de mic si neajutorat ...si fragil...si care este si poate fi afectat iremediabil de decixziile noastra. Nu e chiar asa. Sunt oameni de mici .Iar inceputul...parerea mea ...trebuie sa coincida ...cam in toate. Daca ai mai multa incredere in ea si o priveste mai degraba ca pe un omulet in devenire si nu neaparat ca pe ceva super fragil si iremediabil afectat de ....lucrurile sau starile pe care le atribuim inmod traditional adultilor..eu cred ca va fi ok si in cazul Lorenei.
Atita doar ca trebuie sa ii "prinzi" momentul in care in mod real ii este somn. Si iti garantez ca in timp cu sau fara tzss va adormi. Si mai trebuie sa nu te lasi profund impresionata de racnetele ei. Orice invat are si dezavat iar frustrarile fac parte din viata si trebuie sa invete ca exista si apoi sa si le gestioneze. Poate ar fi relevanta ar fi povestea cu regele care la nasterea fiicei lui a cerut ursitoarelor ca fica lui sa nu cunoasca tristetea , plinsul , durerea
etc....Si nu le-a cunoscut. Dar nici bucuria , frumusetea etc.
Depinde si ceea ce simti referitor la orice decizie pe care o iei cu privire la Lorena. Cand ai luat-o si esti impacata fi perserventa si constanta. Altfel daca tu nu crezi in decizia pe care vrei sa o aplici nu va iesi nimic decat o mare brambureala din care toata lumea are de suferit.
Eva a stat la nunta pina la oara 21. Cand a inceput sa caste am dus-o in camera parintilor (restaurantul era la parterul hotelului in care erau cazati) .Parintii mei au participat la nunta la de la oara 17 pina la oara 21 . Noi am venit pe la ora 20 si am plecat pe la ora 01. Am luat-o usor pe Eva din camera lor si ne-am deplasat la pensiune. A fost un pic mai greu sa o convingem sa adoarma la loc dar a fost ok pina la fina. A adormit , e adevar ceva mai greu dupa trezirea din toiul noptii , insa am reusit. Cu exceptia aceleii zile in care am participat la celebrarea nunti nu am facut rabat de la ritmurile ei : somn - masa - joaca - somn etc.
Nu am avut niciun fel de probleme cu masa ori cu somnul. De altfel Eva nu mai are trezitiri nocturne , nici macar matinale de cca. 1 luna. Acum vad ca ii da un canin - stanga sus - si deocamdata nu are deglari de ritm nici noapte , nici zi nici sub aspect aliemntar nici sub aspectul somnului. Este doar usor irascibila si....musca.
Sugestia mea este ca Lorena sa ramina pe timpul noptii undeva in apropierea ta si sub supravegherea unei peroane cu care este obisnuita. Daca se poate. Daca nu , te asigur ca o deraiere de o noapte....nu e o tragedie. Incearca sa ii povesteti inainte de eveniment ce presupune , ce veti face , ca vor fi anumite schimbari etc.
Alra
...te rog , nu ma intreba.... Chiar cred in puterea comunicarii inca din fasa. Ca asa vreau eu sa cred si am observat ca are efect. Ma rog...asa mi se pare ..ca are efect...
Edit- Scuzati greselile gramaticale .Nu vreau sa oripilez pe nimeni dar nu mai am timp sa corectez.

| Citat: |
| citat din mesajul lui Hera25 Mirtha e super bine ca accepta biberonul. Lorena nu vrea si nici nu bea mai mult de 30 ml de lapte praf din canuta cu cioc. Ea o vrea pe tzitzi. E indragostita total. Nu stiu ce sa ma fac cu ea. Inca ceva ai slabit mult, iti sta f bine.Am vazut pozele sunt f frumoase si ai o dra f eleganta. Arla sa stii ca am incercat s-o culc fara tz, dar fara succes. Urla de ti se rupe inima. Am incercat cu mangaieri, cantat, ea numai neni neni neni zice. Oare va invata vreodata sa doarma fara tz?Nici in parc nu o mai pot adormi in carut ca cere neni neni. ![]() Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008 |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
anes spune:
Mai fetelor, ce-i cu febra asta?
Si Remus vad ca este cam caldut, dar eu suspectez dintii, mama lor! Astia ne-au dat de furca cel mai tare. Se vad incisivii laterali de sus, dar inca nu au spart gingiia. Ii afecteaza si pofta de mancare! In rest sunt tare multumita ca tzancul meu nu s-a imbolnavit pana acum si face acusi un an!
anca, vai de funduletul lui zibe! Nu s-a iritat de atatea scaune? Eu consider ca faci bine ce faci si sunt de acord si cu dandusa in administrarea antitermicelor! Sanatate zibe!
Mirthuta, ai slabit muuult, eu nu te mai vazusem pana la pozele astea, ti-am zis si pe mess, si mi se pare ca arati super! De evita, ce sa zic, bestiala! Si zi asa, ati fixat botezul exact cand implineste un an! 
mamiseli, eu nu cred ca mirunici are rubeola! Deobicei eruptia aia apare dupa vreo trei zile de febra asa cum a avut ea! La rubeola trebuie sa fie si gangionii inflamati (mai ales aia de dupa ureche). Eruptia la rubeola debuteaza pe fata si membrele superioare, apoi se extinde. Nu-i asa ca la ea a aparut direct pe corp? Si inca ceva, le bebelusii sub un an este ff rara rubeola!
Edit: Ami, sanatate micului, poate totusi ii trece usor, fara alte manifestari! El saracutul a mai fost bolnav! ![]()
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
Mirtha spune:
Da , da . Incisivii de sus ne-au generat si noua ceva probleme. A fost prima data cand a avut scaun moale. Ea care este o constipacioasa si are scaun o data pe zi uneori mai si plinge cand elimina... In rest manifestarile clasice : muscaturi , lipsa apetitului , maraituri , niic nu ii convenea.... Pina au reusit sa strapunga gingiuta.Au mai dat si amandoi simultan.
In prima zi cand am plecat in Croatia. Dar nu a durat mult - 3 zile. Apoi totul a reintrat in normal.
Acum ne rasare caninul , stanga sus. Sa vedem cum se va derula.Am inteles ca ar fi cam pacatosi.
Multumim pentru aprecieri. Ti-am lasat mesaj offline. Dar am mai fost atentionata ca nu s-au primit anumite mesaje lasate asa.
Da.Am fixat botezul chiar de ziua ei. Se spune ca ziua in care te nasti are o anume incarcatura...pozitiva. Devenii mistica...dupa cum vezi.
Va pup si va doresc sa treceti cat mai usor peste turbulentele "incisive" ! 
| citat din mesajul lui anes Mai fetelor, ce-i cu febra asta? Si Remus vad ca este cam caldut, dar eu suspectez dintii, mama lor! Astia ne-au dat de furca cel mai tare. Se vad incisivii laterali de sus, dar inca nu au spart gingiia. Ii afecteaza si pofta de mancare! In rest sunt tare multumita ca tancul meu nu s-a imbolnavit pana acum si face acusi un an!Mirthuta, ai slabit muuult, eu nu te mai vazusem pana la pozele astea, ti-am zis si pe mess, si mi se pare ca arati super! De evita, ce sa zic, bestiala! Si zi asa, ati fixat botezul exact cand implineste un an! ![]() http://community.webshots.com/user/annes06 Mami de Remus , o minune!(10.10.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
anes spune:
Mirtha, caninul deja???? Chiar ma intrebam cam in jurul carei varste ies caninii, pt. ca eu suspectez mai mult de cei doi incisivi laterali, pt. ca gingia este inflamata pe o arie mai exinsa. Am primit mesajul off-line, dar n-am raspuns eu, scuze!
http://community.webshots.com/user/annes06
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
Mirtha spune:
Daaa , daaa......

Eu am ramas pur si simplu blocata. Nu ma asteptam. Dupa ce m-a muscat am aplicat ritualul : cascat gurita , analizat , eventual pipait. Dupa ce i-am cascat gurita am vazut alb zona caninului si gingia in zona , de jur imprejur , inflamata. Si pentru ca nu imi venea sa cred am mai bagat si degetul sa pipai zona. E spre iesire....
E ok. Te inteleg. Nici eu nu reusesc tot timpul sa raspund. Dar inteleg si sunt inteleasa....
| citat din mesajul lui anes Mirtha, caninul deja???? Chiar ma intrebam cam in jurul carei varste ies caninii, pt. ca eu suspectez mai mult de cei doi incisivi laterali, pt. ca gingia este inflamata pe o arie mai exinsa. Am primit mesajul off-line, dar n-am raspuns eu, scuze! ![]() http://community.webshots.com/user/annes06 Mami de Remus , o minune!(10.10.2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
Olivia26 spune:

Eu am dormit de am rupt azi
Al meu daca-l tin langa mine doarme ziua si 4-5 ore
, daca e in patutul lui maxim, maxim 2 ore.
Oti, am murit de ras cum aodrmi tu toata gashca, si pe tine, cine te adoarme? Sau te obosise deja sotul![]()
Fluturasha, felicitari pt somnul puiutei, asa da! 
Ramo, ma bucur ca esti mai bine
Flowers, o imbratisare stransa si un pup mare mare pt tine
Ai multe tare pe cap, cred si eu ca ti-e greu
Mirthaaa, arati absolut superb, nu stiu ce te tot plangi ca nici nu mai ai de unde slabi, serios, iar Eva e incantatoare cu rochitica si palariuta, o adevarata domnisorica dulce foc
Ancule, ai dreptate cu homeopatele, scrie pe prospect ca e de preferat sa nu se dea cu 15 min ininte de masa si o ora dupa iar la sugari se dizolva in apa si asa ii si dau de obicei dar e aiurea cu apa ca daca ii dau in canita nu o bea toata, daca ii dau cu lingurita ii curge mai mult pe barbie, o sa incerc cu seringa. Oricum din ce am citit cica numai cu menta interactioneaza homeopatele in rest e ok. Sper ca e mai bine zibe
Mamiseli, multi pupici pe obrajorii dulci ai Mirunicii
si multa sanatate...unde-s gagiii fetei sa o ia in brate, uite iti oferim noi 2 brate vanjoase de dav
Asa si el respira tare greu si mi-e asa mila, ii tot bagam spray cu apa de mare si ser fiziologic in nasuc.
Pupicei multi pt Luca si Remusel, sanatate multa!
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!