Bucurii de sept-oct 2006 in sarbatoare! (171)
Raspunsuri - Pagina 15
credo spune:
Uff mesajul meu initial cu pozele nu a ajuns cum trebuia.
In fine pozele erau ale lui Lexi daca nu ma insel, frumoasa printesa - sa-ti traiasca.
La multi ani pt Adina F (scuze de intarxiere) si Diana-Maria (xandruta) daca imi amintesc bine.
Cristina imi pare rau sa aud o asa veste despre mama ta, sa va intareasca bunul dumnezeu si sanatate la toata familia, e greu si nu stiu cum sa ma exprim mai bine (nu trec prin ce trweci tu si nici nu-mi doresc)
Yoana ai grija cu accidentul, si eu recomand o vizita la medica, poate ca intre timp ai fost si am citit eu printre randuri.
Fetelor de ce nu reusesc sa imi aduc aminte ce am citit, adica pe fiecare din voi - simt ca imbatranesc - oare asa tinere sunteti voi de va amintiti ce sa intamplat cu fiecare din voi si fiecare copilas - poate voi comunicati mai des sau poate fiind mai aproape si memoria e mai buna
.
Sunt dezolanta - e adevarat ca sunt la servici si mai lucrez mai tastez - cert ca e tre sa notez caci altfel nu tin minte, e jalnic.
Stiu ca memoria a inceput sa-mi joace feste de la prima sarcina, dar oare o sa ajung sa nu-mi aduc aminte unde e casa mea?
In fine recunosc ca sunt intr-o pasa proasta si gata.
Sophie incepe si ea gradi sambata asta (2 ore pe sapt) sa vedem cate lacrimi ne curg - mie nu o sa-mi mai curga ca plec si nu mai stau sa o ascult.
O intrebare la voi - puiutii vostri mai poarta pampers noaptea? Mai fac noapte pe ei? Eu incerc de o luna sa o invat noaptea la oala - ne trezim de 2 ori pe noapte si o punem la oala, ea nici gand sa se trezeasca si nu stiu ce sa mai fac.
Sotul zice lasa ca vine al doilea si oricum te trezesti noaptea sa-i dai sa pape -asa te duci si la Sophie sa o pui la oala
.
Deja imi aduc mainte ce zombi eram cu Sophie - trezit la fiecare 2 ore noaptea.
Am vazut multe pozici frumoase cu printi/printese torturi mama
(sunt torturata acum) -sa creasca mari puiutii niste dulci.
Dragilor unele dintre fete de pe aici sunt chiar "SUPERFEMEI" cu atatea task-uri cred ca nu m-as descurca sau cine stie ...felicitari ca puteti manevra si jongla cu ele.
Va las - am inceput sa scriu la mesajul asta acum 2 ore - deja s-a dus substanta ideei ce vroiam sa scriu - m-a luat valul muncii
Pupici si sa aveti o seara minunata
Adina
Mirabelac spune:
Multumesc de reprimire fetelor!
David a plans f mult in fiecare zi la gradi pana acum, are ochii umflati... educatoarea zice ca aproape toti s-au acomodat numai al meu nu... mai plange cate unul dar f putin pe parcursul zilei, al meu nu se opreste, l-am gasit cu tricoul ud de lacrimi... plus ca nu doarme deloc la pranz si-i trezeste si pe ceilalti... azi insa s-a intamplat ceva ce ma pune pe ganduri, a cerut sa fie lasat la grupa alaturata (pregatitoare) si educatoarea l-a lasat, ce credeti ca a facut, nu a mai plans decat f putin... asta ma face sa cred ca nu-i place la grupa lui, fie ca toti sunt plangaciosi si-i plac copiii mari, fie nu-i place de educatoare, tot timpul mi-a zis ca tipa la ei... oricum am luat hotararea sa-l las pana la pranz deocamdata, macar pana se invata, desi stiu ca va fi greu apoi sa mai doarma acolo... asta e, macar sa se simta bine.
Am vazut poze cu 2 fetite tare dragalase, Maria si Narcisa, care au crescut mari, nu-mi vine sa cred!
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
CristinaGoji spune:
Seara buna fetelor!
Credo Vladut umple pampersul noaptea si nu i-l sot deocamdata. Unii se maturizeaza mai repede, altii mai greu. Am intles ca e vorba de maturizarea unei anumite glande, nu mai tin minte care. Eu nu am de gand sa ma trezesc noaptea sa-l pun la olita, tin prea mult la somnul meu.
odata si odata renunta el la pisu noaptea. Plus ca eu am avut enurezis nocturn in copilarie si tin minte foarte bine cat m-a stresat mama si cum ma simteam din cauza asta. Eu una o sa astept sa se maturizeze el, fara sa fortez. Bafta la gradi!
Imi pare rau de copilutii care nu reusesc sa se adapteze la gradi. Poate, macar cele care au posibilitatea asta, ar trebui sa revizuiti decizia voastra cu privire la gradi? Si aici tine de maturizare, cea emotional-afectiva. Fiecare are ritmul lui, si poate pentru copilasii vostri inca n-a sosit momentul. Un copil aflat tot timpul in stare de stres, de fapt nu doar un copil, orice organism, e ca o bomba cu ceas. La un moment dat va exploda, adica imbolnavi, organismul nu se dezvolta, nu creste. Toata energia se risipeste pe acest stre, incercarea de a-i face fata. Puteti sa explorati toate posibilitatile si...poate se gaseste o solutie si pentru puiutii vostri. 
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
CristinaGoji spune:
si pentru cele care au timp de citit
, va recomand din suflet o carte Biologia credintei" Bruce Lipton. E o carte mai stiintifica, despre biologia celulara, dar scrisa si pentru a fi inteleasa de publicul larg. Iti largeste mult orizontul de gandire si explica cum anumiti factori ne pot influenta sanatatea, viata insasi.
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
AdinaF spune:
LA MULTI ANI David, Matteo si Narcisa!
Sa cresetzi mari si fericitzi, si sa avetzi o viatza plina si frumoasa!
Pe cand vroiam sa ma laud ca Alex e deja la a doua zi de gradi fara incidente, respectiv plans la despartzire, suntem nevoitzi sa facem cateva zile pauza, saracutzul tuseste foarte tare, mai ales noaptea. Doctorul mi-a dat ca de fiecare siropelu-n buzunar si ... asteptam sa treaca. Sper ca reintoarcerea la gradi sa decurga normal.
lexi eu stiam ca la controlul de 3 ani ii supun pe copii si unor teste , de ex au de desenat un cerc si mai stiu eu ce, se verifica vocabularul ... dar na, probabil fiecare cabinet cu obiceiurile sale.
credo si eu sunt tare cu mintea-n nori in ultimii ani, azi de exemplu, desi observasem de dimineatza radarul, pe drumul de intoarcere l-am luat ca o cascata, eram cu 20 km/h peste limita, in apropierea unei scoli, nici nu vreau sa stiu ce urmari o sa aiba pt mine
.
Cristina, cu gradi ce sa zic? Daca-l retragi pe copil de-acum, oare data viitoare (sa zic peste un an) va fi mai usor pt el sa se integreze? Nu potzi sa ai garantzia ca va decurge mai bine, si incepe show-ul de la capat ... eu uneori cand le pun dimineatza caserolele in rucksack, ma gandesc, de acum toata viatza lor trebuie sa urmeze un program , sa se supuna unor reguli, sa se trezeasca la o anumita ora (si eu
) parca totusi e prea devreme
...
Cred si eu ca lexi, in cazul copiilor cu probleme mai mari de integrare, acestia sa petreaca un timp mai scurt la gradi, urmand ca treptat sa fie adaugat un sfert de ora, o juma de ora samd.
Eu pe ai mei ii las efectiv doua ore jumate, mai mult nu ma risc deocamdata, de la anul mai adaug treptat o ora. Desigur, la multe dintre noi nu se pune problema din cauza jobului, si-atunci chiar n-ai de ales, oricat tzi s-ar rupe inima.
No, am filozofat destul, la ceas tarziu din noapte.
Noapte buna fetelor! (cafeaua de dimineatza oricum nu reusesc niciodata s-o dau.)
CristinaGoji spune:
Eu cunosc cazuri concrete in care copiii au fost retrasi de la gradi din cauza ca nureuseau nicicum sa se acomodeze, iar la 4, 5 ani au mers din proprie vointa. Vazand ca nu mai au cu cine se juca prin parcuri, majoritatea copiilor de varsta lor fiind la gradinita, nu li se parea prea fain sa stea acasa, asa ca au preferat sa mearga la gradinita. Pentru mamicile care au posibilitatea de a-i tine acasa inca o perioada, chiar recomand sa lase ca decizia de a merge sau nu la gradi sa fie luata de copil. Sa va spun cum e cu Vladut. Eu nu-i spun ca-i musai sa ramana la gradi, mergem, mai stau cu el vreo ora, si ii spun ca eu tre' sa ple, daca vrea poate sa vina cu mine, daca nu, poate sa ramana acolo si sa ma astepte pana vin sa-l iau. Am grija inainte de asta sa-i gasesc o activitate cu adevarat placuta, din care sa nu vrea sa se intrerupa si actionez
Plus la asta, stresul scade imunitatea. Eu cred ca si asta e unul din motivele pentru care copiii din primul an de colectivitate se imbolnavesc mai des. Pentru ca inainte de a merge la gradi nu-i tinem acasa, ii ducem prin supermarketuri, locuri de joaca, parcuri, unde se confrunta cu destui virusi, dar totusi nu se imbolnavesc asa des. Sa va dau exemplu concret, in grupa la Vladut chiar in prima zi era un baietel racit tare de tot. La sfarsitul saptamanii lipseau 3 copii, din cauza racelii,printre care 3 copii care au tot plans in fiecare dimineata la gradi, si o fetita care plangea intruna, ascunzandu-se intr-un coltisor si ne-lasand pe nimeni sa se apropie de ea. Alt caz e al unei prietene de-a mele, care a fost nevoita sa se intoarca la servici cand fetita avea 1 an si 9 luni. Fetita s-a adaptat foarte greu, maica-sa suferea si ea, dar chiar nu aveau alta solutie. Fetita a facut dermatita atopica, in conditiile in care pana atunci nu avusese nicio problema. Ma uitam zilele astea si pe Reality Tv la o emisiune despre o clinica de detoxifiere prin metode alternative, acolo aveau si psiholog. Din discutiile psihologice reiesea ca bolile de care sufereau, alea pentru care au venit la aceasta clinica, au aparut de cele mai multe ori la scurt timp dupa o intamplare stresanta. Destul acum cu "teoria stresului" ![]()
Va astept la o 
Vladic
Daria
Author unknown
trischa spune:
Buna dimineata tuturor!
Astept sa se trezeasca copila s-o duc la gradi,m-am gandit s-o las sa doarma inca un pic ca-i tare obosita.Nu vrea nicicum sa doarma la pranz
Lexi,date de bebe mic,
-3510 kg si 54 cm
-si date de bebe mare,15,500 si 98 cm,la controlul de 3 ani.
Si noua ne-a zis dr ca are,,vorbild,, dar cica nu-i de la suzi,asa e ea.Ma gandesc sa mergem la stomatolog sa obisnuim copilul cu ideea asta si sa ne mai dea o parere.
Patriziei la controlul de 3 ani i-a verificat reflexele,sarit de pe scara,prins mingea cu mäna,dat cu piciorul in minge,verificat ochii,a pus-o sa spuna ce vede intr-o carte,sa deseneze ceva si sa zica ce a desenat,a primit niste cuburi -rosii,verzi,galbene si albastre-si a facut turnulete dupa indicatii.
Adica,pune cubul albastru jos apoi cel rosu...sa vada daca deosebeste culorile.
Si ce a fost interesant,dr a scos o felicitare ,pe care eu nu vedeam nimic,si a pus-o in fata copilului si a intrebat-o ce vede.Copila a zis,o stea,o masina si o pisica.Eu nu am priceput ce vede pana nu mi-a pus felicitarea in fata,era tridimensionala.
Intre timp s-a trezit si am dus-o la gradi,toate bune si frumoasa pana sa intre in clasa,se agata de mine si se pune pe plans si strigat,,mamaaaaaaaaaaaaaaaaa,,
Am iesit,am fost la geam si i-am facut cu mäna apoi m-am intors si am ascultat la usa unde nu se mai auzea nici un plans.offff
O zi frumoasa,multa sanatate si copii fericiti!!
xandrutza_76 spune:
Buna dimineata!
La multi ani Bucuriilor noastre, Vladone si Roxana! Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi! 

Multumim frumos pentru urari si aprecieri; sa stiti ca ieri ne-am vazut iar cu Lili, sper sa mai reusim zilele astea sa repetam figura.
Imi pare tare rau ca Daria si David plang la gradi, tare mult mi-as dori sa se acomodeze toti copilasii.
Adina, multa sanatate lui Alex!!
Credo, eu recunosc, cand navighez pe DC, de multe ori am alaturi o foaie de hartie pe care notez raspunsurile, sa nu uit ceva.
Cristina, notez titlul cartii, cine stie, poate dau de ea si de ceva timp pentru citit.
Trischa, la noi (in oras) nu se fac asemenea controale, amanuntite, la copilasi; pe unde am fost nu am auzit. Probabil pentru ca-s multi pacienti, timpul scurt... Eh.
anangel_lexi spune:
La multi ani Vladone si Roxana! Sa fiti sanatosi, fericiti si norocosi!
Petrecere frumoasa!
Adina, ai dreptate asa e cum stii si cum a povestit Trischa. INSA, ce te faci cu un copil ca Maria, care nu intelege ce vrea doctorul de la ea? El poate sa-i spuna "deseneaza un cerc" si sa ma roage pe mine sa-i traduc. De unde stie el ca nu-i spun fiica-mii "deseneaza ceva, ce vrei tu!" (asta pt ca ea de obicei deseneaza cercuri) Sau sa o puna sa spuna ce vede pe un cartonas si sa-i traduc eu lui. Pai ea poate sa dea un raspuns gresit si eu sa traduc altceva, adica raspunsul corect... De cand am intrat in cabinet i-am spus medicului ca Maria nu vorbeste germana, m-a intrebat ce limba vorbeste, i-am spus ca romana si nu i-a facut niciun test. Plus ca Maria urla de mama focului, are oroare de orice fel de cabinet medical, asa ca oricum nu ar fi cooperat.
Trischa, multumesc pentru date, o sa te trec pe listuta in decursul zilei de azi, deocamdata trebuie sa fug.
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
GETY spune:
Credo, prima oara mi-am zis ca fetita ta seamana bine cu Maria a Lexei. Urmarind celelalte poze am zis: Dar asta chiar e Mariuca a Lexei.
Xandrutza, gata, am vazut pozicile cu copilasii. Imi plac buclele Narcisei, acum astept sa-i creasca parul Mariei mai lung, sa vad daca n-am pierdut buclele cand am tuns-o.
Eu am gatul in pioneze incepand de azi noapte, mi-am luat Faringosept si vitamina C. Maria nu prea are pofta de mancare, tuseste scurt, rar si cu zgomot (inceput de expectoratii). Azi ii iau tinctura de echinaceea si sirop din muguri de plop.
Cred ca o sa stea si maine acasa, daca o sa inceapa sa tuseasca mai des.
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.5,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!