Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 15
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui GabyHila Paps tensiunea mica am din nascare dar in afara de cafele si mai multa sare nu mi s-a zis sa mananc. si sarea ma umfla si retine apa. dupa 2 cafele eu am tensiunea 100 cu 53. pastile cu cafeina cred ca urmeaza... iau un no spa cand ajunge cu el de la farmacie si maine sunt la doctor! ... multumesc pt incurajari! m-a mai lasat panica? Castelana tu de ce nu dormi la ora asta? Bebe in 14 saptamani www.gabyhila.blogspot.com |
pai este ora 19, 30 la mine... am avut perioade cand am adormit de la ora asta... dar maxim la 10 seara dorm, negresit!
faci bine ca te duci la dr, nu merge dupa ureche, noi aicea suntem pline de sfaturi si licori... dar ai grija, da?
sanatate si ai grija de tine!
nu intra in panica!
te pup
castelana fericita
10+
bluekidoo spune:
Astazi am facut prima eco si mi-am vazut pestisorul
. Se pare ca avem 14 saptamani si o zi iar bebe este perfect pentru varsta lui. Am primit si trimiterea pt Triplu test si aici vroiam sa va spun ceva: Dr mi-a dat o trimitere catre Institutul pentru ocrotirea mamei si a copilului "Alfred Rusescu" unde a spus ca nu se plateste. Mi-a zis ca daca fac analiza in alta parte ma costa mult dar acolo este gratis. Urmeaza sa sun sa fac programare. Daca vreti sa va informati personal acolo, adresa lor este Bd Lacul Tei nr 120 tel 2422710, 2422713 fax 2422709 si tel/fax 2422410
14+
andira spune:
briza_marii, ioanact - multumesc pt raspuns, o sa-l intreb si eu pe medicul de familie cum imi poate da Utrogestanul
dayanara - maine fac 10 saptamani
castelana - multumesc frumos
! azi le spun ca nu pot sa ma duc cu ele in training, asta e.
Honeybaby - stiu ca se poate ridica, si chiar trag mare speranta, pt ca fiind la a 3-a sarcina, sunt nitel ingrozita sa ajung la sfarsit cu ea asa, pt ca mi-e sa nu am vreun travaliu foarte scurt, sa ma bage in cezariana in ultimul moment (daca se declanseaza inainte de termen).
Sunt suparata si pentru ca am constatat ca nu pot sa merg pe jos (plimbat, ma refer), nu pot sa stau in picioare etc. Ma taie burta imediat, foarte jos.
Am fost azi sa iau copilele de la gradinita, in prima lor zi de gradi, si dupa ce le-am luat si am mers cu ele la bunici sa le las acolo pana ies eu de la servici - deci dupa 1h - nu stiam cum sa ma asez mai repede pe scaun, de-abia ma mai miscam.
Si chiar nu mi-am imaginat ca o sa ajung iar sa numar zilele pana la 32 de saptamani, apoi pana la 34 etc, ca la Nati
.
N-am decat 10 saptamani si deja am interdictie si la hatza-hatza. Cel putin pana pe 5 oct, cand fac DT
. Am crezut ca 6 luni de pauza pe care le-am avut la Nati raman record, dar se pare ca o sa-l depasesc...
![]()
In fine, sa speram ca o sa fie bine.
Cand am nascut a doua oara am fost colega de salon cu o mamica, ce era la a 4-a sarcina. A venit cu apa rupta, dar dilatatie 1 sau 2. I-au pus ocitocina (sper sa nu fi scris gresit) si vreau sa va spun ca in 15 min avea dilatatie 10!! O tineau de picioare sa nu nasca, pt ca nu ajunsese dr Badiu, medicul ei. A fost totul ok, dar nu mi-a venit sa cred cand dupa 15 min am auzit-o ca vrea la baie.
GabyHila - poti sa iesi NoSpa pana nasti. Eu am luat si in ziua in care am nascut-o pe Nati, ca nu stiam ca e deja travaliul final, credeam ca sunt doar contractii de proba
.
Ina_3040 spune:
Fetelor, ma bucur sa va gasesc in forma (excluzand anumite greturi, dureri de burtica si dureri de cap care sper ca au trecut intre timp). nu prea am avut timp sa intru in weekend asa ca azi am recuperat cu cititul la servici :)
eu pe aici deja imi bat capul cu inscrierile la cresa :( m-am inscris deja la una pe lista de asteptare si azi ma voi inscrie la alta ce am gasit-o aproape de casa, tot pe lista de asteptare. aici e nebunie cu cresele, daca nu te-ai pus pe lista de asteptare in primele luni, la revedere! concediul post-natal din pacate e de numai 4 luni, prin urmare daca ajuta DD copilasul meu va incepe cresa la 1 august 2010. saracutul nu imi imaginez cum o sa isi petreaca 9-10 ore pe zi la cresa avand numai 4-5 luni dar asta e... mama si soacra inca sunt la servici si mai au pana la pensie asa ca nu le pot pretinde sa isi ia concediu fara plata si sa vina la noi, plus ca nici nu stiu daca mi-ar place.
Acuma insa ezit daca sa aleg o cresa aproape de servici sau aproape de casa, avand in vedere ca lucrez la 30 de km de casa si cu traficul de dimineata si seara fac cam o ora dus si o ora intors...
uffff ce de probleme spinoase. si apropo de kg, m-am ingrasat deja 1.5 kg dupa 12 saptamani, o sa incerc sa mananc mai putin seara.
o zi buna tuturor si sa auzim numai de bine.
Ina
12+
kossir spune:
Buna burticute,
Noi suntem bine, am fost la o onomoastica ieri, cu o gramada de copii, mici ce-i drept, adica cam mici pentru cei 10 ani ai nostrii, dar ne-am adaptat. Era o graviduta de aproape 8 luni, o draguta de mamica slabuta, doar burtica era de ea.
Si daca tot vorbiti de greutate, pai eu am luat aproape 10 kg
. La toate sarcinile eu iau in primele 4,5 luni foarte mult. La fiul meu am ajuns la 18 kg
.
Referitor la celule stem, aici nu se practica, si nu stiu ce sa zic. Cred ca as fi pro, daca as avea posibilitate. Chiar ia sa intreb
.
Vladimirescu eu am facut TT si am zis ca nu fac amniocenteza. Desi, daca stau sa ma gandesc tu ai dreptate. Stiu deja ca la TT nu voi avea rezultate de top din cauza varstei. Dar stiu tot asa de bine ca este o statistica.
Asa ca sunt intr-o dilema totala. Daca fac amniocenteza si din cauza nus tiu carei erori imi dau vestea cea mai rea? Offffffffff! E asa de greu. Sper ca DD sa aiba grija de noi
.
Ma tenteaza reteta ta de musaca, o sa o incerc saptamana viitoare 
. Ce ai facut la eco????????????
Ellanik, paturica tricotata 
. Si mie imi palce sa tricotez, sa fac goblen, dar sunt in pana totala de inspiratie? Cand incepi fa-i o poza sa ne mai inspiram si noi. Eu sunt tentata sa incep un goblen. De cativa ani n-am mai lucrat, dar acum parca am chemare
. O fi de la bebita care cheama la calm si linste?
Ramona, felicitari pentru rezultatul la DT 
Freedelia, felicitari pentru bebica "vorbaret", si Doamne ajuta cu problemele tale. Sper sa nu se mai adauge si diabetul 
.
Honeybaby imi pare rau pt durerile tale de cap, dar daca zici ca ai tensiunea asa mica, nu incerci o cescuta de cafea dimineata? Cu lapte. Iti spun pt ca eu asa am patit si nu stiam ce am. Acum patesc la fel daca uit sa beau cafea. Pt ca dintr-o mare bautoare de cafea, am ajuns sa o suport foarte greu acum, in sarcina. Sanatate multa 

Eu am inca problema cu miscatul lui bebe. De ce nu inca????????? Azi avem 16S si ar fi trebuit sa-l simt. Incepe sa ma sperie, iar programarea la dr. o am abia pe 3 octombrie 
.
Va pup si va doresc o zi buna.
Carmen mami de Mihai 24.8.99 si
16+ sapt
http://community.webshots.com/user/kosscar
andira spune:
Am uitat sa va zic ca l-am simtit si eu pe bb, foarte clar intr-o seara cand incercam sa adorm (eu dorm pe burta, si profit cat inca mai pot) - o fluturare usoara foarte jos
. Si l-am vazut si la eco, misca cu toate cele, si manutze si picioruse (exact inainte sa-mi spuna de placenta)
.
Acum intrebare: concediul medical de 90 zile este pe an calendaristic? Adica de ex vreau sa-mi iau concediu medical de la mijlocul lui oct pana la sfarsitul lui decembrie. Apoi, din ianuarie, pot sa o iau de la capat? adica alte 90 zile de medical?
10+
oanka80 spune:
intru sa va salut si eu ca doar trebuie semnata condica in fiecare zi.
azi a fost prima zi de scoala si mi-am revazut elevii care sunt de 2 ori mai mari acum
. le-a priit tuturor vacanta. am venit acasa cu un tir de flori si acum ma simt in rai cu atatea flori in jurul meu.
si eu fac maine 16 s si nu l-am simtit pe fluturas pana acum, dar nu intru in panica pt ca dr mi-a zis ca e prima sarcina si voi simti poate mai greu. sunt f obosita caci am colindat orasul in cautarea unor pantofi cat mai comozi dar si eleganti sa fie. i-am gasit in cele din urma si ma declar indragostita de ei. probabil dorm cu ei in seara asta.
fetelor invatatoare sau profesoare sau educatoare va urez jum de an scolar cat mai usor si fara stres. cea mai fericita e ellanik ce se poate odihni in voie. sa imi zici si mie cand ai timp elena ce fel de concediu ti-ai luat ca ma bate si pe mine un gand peste vreo luna sa stau acasa.
oana treci la apel ca ne e dor de tine 
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
15+
*mamica unui fluturas*
Stefanna spune:
Kossir, si eu am acceasi problema cu bebe, si de acum e generatoate de mare stress.Am 15 sapt ,e sarcina 2 si io nu simt nimic.Iar faptul ca nu ma pot duce asa de capu meu sa fac o eco cand imi tuna, ma inebuneste si mai mult.Abia pe 23 sept am programre la medic cand ii va asculta inima.Macar de imi aduceam din Ro stetoscopu ala antic de obstetrica ce seamana cu un fel de trompetica si il invatam pe sot cum sa asculte inimioara, macar sa stiu ca bebe e bine.Asa ca pana nu simt si eu ceva nu cred ca mai dau pe aici, ca is deprimata rau cand fete la prima sarcina si varsta mai mica sau indentica cu a mea( de sarcina vreau sa zic) simt de toate si io nic nic....Doamne ajuta sa fie copilasul meu bine.
V-am pupit fete dragi si aveti grija de voi si bebiceii scumpi.
Stefanna mami de fetita si
14+
freedelia spune:
Stefanna si Kossir, nu va faceti griji -- unele au uterul mai sensibil, altele nu. Mie mi s-a parut ca am simtit copilul foarte devreme, o singura data (pe la 10 sapt) apoi pauza. Mi se mai parea, rar, inca cred ca era mai mult autosugestie. Am 15 saptamani si pot sa zic ca abia de o zi-doua sunt sigura ca il simt pe bebe. Si azi cand am mers la doctor, a durat mult pana a auzit inima, din cauza amplasametului placentei (este anterior, nu stiu exact ce inseamna) si banuiesc ca asta afecteaza si cat de mult simti miscarile, ca daca da cu picioarele in placenta, se atenueaza lovitura si nu o mai simti.
Pe aici exista de cumparat doppler-uri cum au doctorii, multa lume are sa asculte inima acasa. Eu cred ca e cam obsedant, nici nu stiu cat e de bine sa exagerezi asa, dar... ma gandesc ca pentru cine e ingrijorat, e bine sa ai asa ceva din cand in cand, sa te asiguri ca totul e bine.
Pupici, eu ma duc la culcare ca e miezul noptii...
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
ellanik spune:
Oanka si eu am fost azi la scoala sa imi vad copiii si nu m-au lasat sa plec pana nu am promis ca merg sa ii vizitez cat mai des.Am venit si eu cu un brat de flori pt ca mamicile copilasilor stiau de faptul ca sunt insarcinata si au vrut sa ma felicite drept pt care m-au umplut de flori.Am ajuns acasa franta si ma doare si burtica pe jos prin laterale....chiar m-am speriat din cauza asta.Cat despre concediul medical maine iti povestesc si iti dau toate detaliile.Normal avem dreptul la 90 de zile de concediu medical :med de familie poate da doar 45 insa nu mai mult de 15 intr-o luna si restul de la gineoclog care iti poate face internare sau ceva de genul asta.Eu maine merg la med de fam sa iau 15 zile si pe 21 la med gineco.
Cat despre pledut fiti sigure ca o sa fac pozici.
Cat despre kg maine duc mielul la cantarit.Eu zic ca maxim 2-3 kg am pus si alea pe burtica si pe balcoane.![]()
14+
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/