Canapele din piele sau din stofa?

Canapele din piele sau din stofa? | Autor: ralucis

Link direct la acest mesaj

Vreau sa imi schimb canapeaua din sufragerie si oscilez intre un coltar extensibil din stofa si unul din piele (am gasit niste oferte la varianta din piele care nu sunt cu mult mai scumpe decat cele din stofa). Intrebarea este urmatoarea, deoarece la varianta din piele exclud culorile maro, negru, grena, as opta pentru gri deschis, alb sau in ultima instanta rosu, albastru/bleumarin, as fi vrut sa stiu cum se intretine pielea deschisa la culoare, in conditiile in care am copii mici iar canapeaua actuala de la mobexpert, cu tapiterie dintr-un in bej, a trecut prin furcile caudine din cauza nazdravaniilor fetelor. Merita sa iau o canapea din piele deschisa la culoare, gen alb sau gri deschis? sau sa raman pe piele de o culoare mai inchisa? Se curata de pe piele chestii mai dificile gen carioca & co?
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Parerea mea e ca atita timp cit ai copiii mici sa mergi pe culori inchise!

Pixul si carioca am intzeles(personal nu am folosit ca la mine nu a fost cazul)ca de pe piele se iau cu fixativ!

Eu am cabnapele din piele sunt multzumita,ieri chiar le-am sters cu niste servetzele impregnate cu o solutzie speciala pentru piele,lucesc sunt curate,arat minunat!

Eu mai pun o patura pe ea atunci cind suntem in familie,daca am musafiri am luat patura respectiva si gata!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Eu am o canapea din piele si o sterg cu o solutie speciala, dar se poate sterge si cu lapte demachiant.

Prietenii nostrii au canapele din piele, culoarea sampaniei. Cat timp au fost fetele mici au facut o imbracaminte ptr canapele si fotolii de aceeasi culoare pe care o spalau cand era necesar. Se vedea fff frumos si nici nu era incomoda (fiind pe elastic in partea de jos), deci nu aluneca.

Daca va plac canapelele deschise la culoare, eu zic sa nu renuntati la ele. Imbraca-le. Ca un sfat: in partea de sus(la cap) sau acolo unde se intalneste speteaza cu sejutul( la fund) fa imbracamintea creata si pe elastic. Astfel ai niste creturi f dragute si in acelasi timp utile (partea de la sezut fiind mai ingusta decat cea de la cap). La fel faci si jos. Pui elastic, care se va opri in piciorusele canapelei, acoperind-o in totalitate.
Sper ca m-am facut inteleasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Din stofa, cu huse detasabile. Culori deschise. Pe care sa le poti spala la masina de oricate ori ai nevoie.
Ce sens are sa cumperi unele din piele pe care sa le acoperi apoi cu huse?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citeva animale au fost omorite sa stai tu pe pielea lor...poti sa te gindesti prin ce chinuri groaznice au trecut saracele pina as ajunga sa stai tu pe pielea lor?
Daca e sa cumperi de piele pina la urma...de fiecare data cind te asezi sa te gindesti la ce a spus dl. Guestus

Si in plus cele din piele sint si reci de-ti ingheata cocoasa....doar deh...pielea de animal mort nu are cum sa fie calda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiAmi spune:

Nici nu ma gandesc sa renunt la canapelele din stofa: sunt atat de calde si confortabile! Ale mele sunt portocalii si am doi copii mici 5 ani si 2 ani, au trecut prin toate (fiind in sufragerie), carioca, lapte, arsuri de tigara si multe altele, dar spalate arata impecabil. Si le spal cu detergent de rufe in apa calduta, apoi sterse cu carpa uscata ca sa scot apa din ele. Rezista de 5 ani!
Pro canapele din stofa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citeva animale au fost omorite sa stai tu pe pielea lor...poti sa te gindesti prin ce chinuri groaznice au trecut saracele pina as ajunga sa stai tu pe pielea lor?
Daca e sa cumperi de piele pina la urma...de fiecare data cind te asezi sa te gindesti la ce a spus dl. Guestus

Si in plus cele din piele sint si reci de-ti ingheata cocoasa....doar deh...pielea de animal mort nu are cum sa fie calda.
nu esti de la PETA, nu? Chiar nu m-am gāndit la asta, dar ca sa nu cream disensiuni o sa adaug cuvantul ecologica dupa piele, ok? Dar inteleg ca tu ai īnclmine numai din inlocuitori. Canapele ai sigur din stofa, nu :) ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

multumesc tuturor, si eu inclin spre stofa, de fapt mi-a ramas inima la modelul ektorp de la ikea, s-ar potrivi cel mai bine cu stilul sufrageriei, dar ma gandeam la piele din considerentul īntreinerii mai usoare. Ale mele fete sunt energice si oricand te poti trezi cu surprize decorative de la ele. Mai merg prin magazine sa vad ce mai gasesc.

Mergi la inceput