Casa cu etaj vs casa "plain pied" adica fara etaj
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Mie personal nu mi se pare un avantaj un sg. nivel... N-am experimentat inca nici asa, nici asa... dar stau si ma gandesc ca seara, cand sunt obosita si vreau doar sa dorm... cand ajung sus in dormitor, nu vreau sa strag diverse jucarii, haine... care, daca ar fi pe un singur nivel sigur ar fi tarate dintr-o camera in alta
Macar o parte a casei sa ramana intreaga
In schimb experimentez in apartament ... copiii stau numai in sufragerie... degeaba au doua camere numai ale lor... tot unde stam noi, vin si ei... cu jucarii cu tot... mandra cu caietul de teme de la gradi...
Deci... sigur n-ar sta in camera lor... si daca ar fi pe un singur nivel, tot gramada intr-una din camere ar fi...
Apoi ca urci si cobori scari... iarasi nu vad ca ar fi un dezavantaj ... miscare zilnic, vrei - nu vrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Observ ca marea majoritate prefera cu etaj...dupa ce am experimentat, va doresc curaj.
Incalzirea nu are nimic de-a face cu etajsau fara. Am centrala cu calorifere cu termostat in fiecare camera.Fiecare camera se incalzeste la temp. la care vreau.
Desi casa e stil mediteraneean pe un singur nivel, e impartita in zona zi, unde e bucatarie, salon, birou, baie, spalatorie, garaj. Zona noapte are baie si dormitoarele, despartita de zona zi printr-un coridor si o usa. Liniste este!
Observ ca sperati la miscare si altele, va urez "curaj", asa am zis si eu, ca nu ma deranjeaza.
O alta ideea e ca aveti dormitoarele curate si ca nu aveti chef sa faceti curat jos...depinde de fiecare. eu daca ma trezesc dimi si cobor sa zicem in salonul plin de jucarii si altele, haine, ghiozdane, etc., pai mi-am stricat ziua.
In general, la noi camera de oaspeti serveste de ...debara, cand nu am chef sa aranjez imediat, acolo bag, caci oaspeti nu am in fiecare zi. si trag usa si gata. Am curat!
Bref, cu sau fara etaj, va doresc proiecte cu succes, caci nu e usor!
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyanne In schimb experimentez in apartament ![]() Deci... sigur n-ar sta in camera lor... si daca ar fi pe un singur nivel, tot gramada intr-una din camere ar fi... Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07) |
sigur, insa cand le strangi, mai repede le duci in camera lor in casa fara etaj. Si-ti garantez, copii sunt reticenti cand e vorba sa-si care jucariile inapoi in camera lor la etaj!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
He he, intrebare retorica: delphin, daca tu deja ai casa pe un nivel si ai atatea argumente anti-etaj, de ce ai mai deschis topicul?
Ah, legat de incalzire: normal ca iti incalzesti fiecare camera la ce temperatura vrei, eu ma refeream la o oarecare economie care se poate face din acest punct de vedere... camerele de sus vor avea o baza mai calda, de la caldura care urca de la parter... experimentat in casa cu etaj a socrilor (mereu camerele de deasupra celor incalzite sunt mai calde decat celelalte si e normal sa fie asa)
Pe de alta parte, daca ti=e teama de miscare, cel putin la mine biblioteca de la parter se poate oricand transforma in dormitor, daca vom ajunge la batranete sa nu mai vrem sa urcam scari. Si oricum, vom putea face si recompartimentari Dar tot nu as renunta la etaj...
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
delphin spune:
Ca sa-ti raspund la intrebare, observ ca lumea, in general, cand vorbeste de casa, vorbeste automatic de casa cu etaj, ca sa nu zic de "vila". Imi fac vila, etc. Si am vrut sa vad si eu ce argumente au. Ca sa nu pomenesc de replica" ce asta-i casa? fara etaj?", cand cineva apropiat a vazut planurile casei noastre.
Ma gandeam ca-mi scapa ceva, dar e doar asa...sa zicem un moft, atunci cand nu esti constrans de teren mic.
Iar replica cu frica de miscare tine-o pt. tine,nu e nici locul si nici nu stii cata miscare fac eu sau nu!
Si ca fapt divers, am experimentat deja casa cu etaj, vorbesc in cunostinta de cauza, nu ca sa ma aflu in treaba.
Cum am spus deja, vreau sa experimentez casa cu subsol locuibil intr-un viitor apropiat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin vreau sa experimentez casa cu subsol locuibil intr-un viitor apropiat. |
Si care crezi ca's diferentele intre casa cu etaj si casa cu subsol locuibil? Te intrebe din curiozitate... pt. ca eu nu vad prea multe diferente... ca mod de organizare, urcat/coborat scari... ca in mare parte despre asta s-a vorbit...
Ar fi diferente legat de temperaturi, incalzirer/racire
![](icon_smile_big.gif)
Ar mai fi legat de costurile constructiei... te costa mai mult un subsol, decat o mansarda sau un etaj... asta e un dezavantaj
Ar mai fi mult mai putina lumina naturala... alt dezavantaj...
CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2
![](icon_smile.gif)
![](images/user_woman.png)
mathilda spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui elyanne
Si care crezi ca's diferentele intre casa cu etaj si casa cu subsol locuibil? Te intrebe din curiozitate... pt. ca eu nu vad prea multe diferente... ca mod de organizare, urcat/coborat scari... ca in mare parte despre asta s-a vorbit... Ar fi diferente legat de temperaturi, incalzirer/racire ![]() Ar mai fi legat de costurile constructiei... te costa mai mult un subsol, decat o mansarda sau un etaj... asta e un dezavantaj Ar mai fi mult mai putina lumina naturala... alt dezavantaj... CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2 ![]() Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07) |
la subsol e mai frig.( si vara si iarna)si da, m putina lumina naturala.
acuma- ati pierdut din vedere 1 lucru important- locatia. la campie eu mi-as face casa fara etaj ca oricum n-am priveliste. dar la deal, munte sau mare- as vrea sa vad peisajul mirific si atunci normal ca de la etaj se vede super.iar daca imbatranesc si nu m pot urca scarile, vand casa .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Casa cu sau fara etaj/etaje mi se pare o optiune de mijloce si necesitati. Cind ai teren mare si nici o restrictie iti faci casa care iti place. Am vazut una foarte draguta linga Lyon de 500m2 fara etaj, in forma de H, cu o piscina si un SPA.
Pe de alta parte, cind iesi la pensie iti spui ca o casa cu etaj si fara lift nu e practic.
Depinde si unde locuiesti si cum arata cartierul in jur.
Am stat in Franta si ne-am facut casa cu etaj pentru ca era mai compacta, era intr-o regiune rece si caminul din salon incalzea toata casa cind era rece. Mai sufla si vintul si o casa fara etaj cu o forma mai ciudata (pe vremea aceea casele se faceau sub foma de L) ar fi retinut vintul, zapada, frunzele moarte. Nu, nu era o problema de spatiu caci aveam mai mult de 7000m2. In plus, am plantat un parc, si numai din camerele de la etaj se poate vedea peisajul pina departe.
Aici in Mexic casa are etaje (2) si curte interioara. Argumentul cu 'e dezordine' nu tine caci fiecare e ordonat cu lucrurile lui, bona mai stringe si ea din urma, trasee intre camere si partea comuna nu se fac atit de multe si fiecare camera are un dressing in care se tin haine, ghiozdale, valize, rachete de tenis si alte cele.
(am vrut sa lucrez in biroul de la etaj insa internetul nu trece prin structura metalica, atita necaz am ! ).
Cit despre statul la subsol mi se pare urit, fara lumina si o improvizatie; mai gasesc ca plafonul e mai scund decit in camere.
![](images/user_woman.png)
monicutza_bb spune:
Pentru mine, casa cu etaj ofera mai multa intimitate, la un moment al zilei, mai multa separare.
Am cumparat de curand o casa cu etaj si demisol locuibil, pe care nu il folosim la nimic deocamdata (va folosi probabil pt oaspeti sau bunici veniti in vizita).
Imi place sa urc si sa cobor scarile. Nu o fac extrem de des, am la primul nivel aproape tot ce imi trebuie. Sus urcam cand venim acasa, ne schimbam, ne spalam si apoi coboram pentru restul zilei in salon, bucatarie sau sale-a-manger. Mai urcam seara cand ne schimbam in pijamale, ne spalam si facem dodo.
Copii au jucarii la primul nivel, jucarii de exterior in curte si cateva jucarii de plus si carti in dormitorul lor (seara mai citim putin si dormim, nu imi place sa se joace singuri in dormitor in timpul zilei).
Sotul ar fi vrut o casa plain-pied, dar mie nu imi place deloc. Nu ai pic de intimitate (vorbesc de casele pe care ni le-am fi permis noi sa le cumparam, nu de imensitati de case foarte bine separate). Imi place sa stau linistita in bucatarie sa gatesc ceva, in timp ce sotul este la etaj ocupandu-se de copii. Am nevoie de separarea asta, este ca un organizator dintr-o agenda cutare lucru sta la etaj, in timp ce cutare lucru trebuie sa stea aici.
Ca fapt divers, stiu cum este sa stai si in casa plain-pied. Verisoara sotului are casa plain-pied si se fereste sa gateasca prea mult deoarece are casa open concept, cu bucataria (de fapt, chiar aragazul) langa un mic holisor care duce la unul din dormitoare. Nu este o situatie prea placuta.
Si mai este si considerentul terenului, costului de constructie, acoperis mai mare de reparat si de intretinut (cand se cere).