Puiuti de Randunici 2008!! (308)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Cuscra inseamna ca neuronul meu medical nu s-a atrofiat de tot. DOAMNE AJUTA, TBC e perfect curabil desi tot un necaz e...
Sovi la multi ani Anuskai si de poveste...ce sa mai zic Iulia sa stii ca a fost f impresionata de filmuletul in care Sash o cunoaste pe surioara
Marc e si el un frumos, nu mi se pare Blanka a-ti semana la fel de mult ca Eric dar e un minunat si el!
Despre tema zilei: e f interesant si util ca din cand in cand sa ne informam reciproc cat si mai ales CE mananca puii nostri dar, repet ce am zis dimineata, in cazul celor care plesnesc de sanatate (adica majoritatea) si care mai si iau corespunzator in greutate chiar nu pricep care e stresul ca mananca mai putin decat X sau decat am vrea noi. Pai ia hai sa ne comparam si noi intre noi, cat si ce mancam, atunci sa vezi diferente! Daca v-as spune eu cat de putin si de restrictiv mananc v-ati ingrozi...
Ca sa zic acuma exact programul de mese al Iuliei mi-ar fi greu ca-s bulversata de atatea regimuri peste regimuri si greve ale foamei din motiv de boala. Cert e ca atunci cand e sanatoasa, are 2 mese de lapte la trezire si culcare de cate 240-300 ml (si ATAT; vad ca altii beau mult mai mult lapte); are un mic dejun pe la 9 nu foarte consistent si apoi o gustare de fructe pe la 11; la pranz -13,30-14 mananca deseori si ciorbita si fel 2 NU in cantitati mari sau doar fel 2 mai mult-dupa borcan, cam 200-230 g si OBLIGATORIU 1 fruct la desert; iaurt mai manca la cresa ca gustare pe la 16, eu mai sar peste uneori; seara la 19 paste cu branza sau mamaliguta sau gris cu lapte si o banana ("a-ba-ba") sau un biscuite. Cerealele sa nu le mai vada, nu stiu de ce, s-a plictisit. Am concluzionat in timp ca mai important e sa manance divers si des decat sa ma lupt cu cantitati mari, de-aia habar nu prea am sa va zic cantitati...
Cu somnul, dupa noptile grele datorate celor 2 masele, sa bat in lemn si-a revenit. Aseara dupa baita cand o imbracam mi-a zis "apte, nani". Nu stiu Stela, conteaza fff mult respectarea ritualului care pare ca "merge" cel mai bine, indiferent care e ala-supt, cantat, povesti, intuneric, leganat, la naiba-nu am alte idei. Ziua insa in continuare nu mai vrea in patul pliant insa al meu a avut cum va ziceam geniala idee de a lasa pe jos la ea in camera salteaua veche, cea groasa, de pe care putea sari. De necrezut dar cand ii e somn se duce singura in camera si se intinde pe salteaua de pe jos. Ce-i drept, putin. Iulia pe cat de fruntasa in clasament e la somnul de noapte (12 ore neintrerupt) pe atat de codasa e ziua. De vreo 3 saptamani doarme o singura data pe zi, somn pe care incerc sa i-l "imping" mai tarziu, dupa masa de pranz; oricum mai mult de 2 ore-aproape niciodata, asta e maxim...
Mai revin.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Gata si cu plimbarea de seara De rufe cred ca nu mai scap in veci dar am observat ca sunt muuult mai calma dupa concediul asta ceea ce inseamna ca mi-a priit Sa va spun minune : mi-au veni ghetele comandate la quelle , sunt frumoase rau-rau-rau , imi vin turnate si nici nu-mi mai aduc aminte de cand nu m-am mai bucurat asa ca-mi cumpar ceva A durat cam 10 zile de cand le-am comandat!
Multumesc Ramo, Bubu pentru raspunsuri, cred ca merg pe varianta Ramo dar sun totusi si medicul pentru conformitate
Bubu multa sanatate lui Vlad
Blankar e un scump Marc , ce fatuca bine conturata are
Roxana papa bine si Amiruta, dar eu nu-i voi da lui Dudel mezeluri cine stie pana cand Am maaarii retineri cu orice , indiferent ce scrie pe cutie. Doua saptamani a zis Luny ca sta? N-am retinut dar acum ca zici, parca parca suna cumva. Ca zicea ca Stela daca ar fi mers ar fi stat numai o saptamana ,nu?
Naty asa-i cu mancarea, cum zici! Sunt unii de traiesc cu aer, sunt perfect sanatosi si au o energie mama-mama! Dar sunt bune si sondajele/statisticile , iti faci o parere...te mai linistesti sau nu Daca va zic eu cat mananc si la ce ore
Bitza pe noi ne gasesti in IOR zilnic, de pe la 6 seara, zona fantani!
Gata, la treburile de seara cu mine

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Mda, subiectul "papa" e un subiect tare delicat si pentru noi.
Nepotica mea este foarte selectiva cu mancarea ( a se citi mofturici), mananca doar cat vrea ea si cand vrea ea, iar sfaturile si posibilele solutii oricat de bune ar fi fost ca teorie, din varii motive au ramas doar la acest nivel: teoretic.
Practic, la 2 ani nepotik avea un pic mai mult de 10 kg. Slabutaaaaaaa!
Greu de exprimat in cuvinte ce era in sufletele noastre (de ardeleni cu greutate), dar important este ca inafara de acea otita urata este un copil sanatos. Si avand in vedere mostenirea genetica la capitolul diabet e de preferat sa fie un copil mai slab decat unul mai gras.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

....imi vine sa va pup pe toate....de fapt chiar va pup

mai fetelor v-am tot auzit ca unele dintre voi puneti bebeii seara la culcare in patutul lor cu bibele de lapte si adorm singuri, pana cum nu m-am gandit dar in seara asta imi veneau in minte cuvintele lui Ariel si dupa ce am teminat baitza si am imbracat=o pe Antonia, laptele il aveam deja facut...o iau pe fata si lapte si ma duc la ea in camera si o pun in patut ....si a baut fata mea tot laptele si a si adormit in 10 min.
Ptiu,ptiu sa nu o deochi sper sa nu fie doar o intamplare......oricum cred ca varianta asta va merge numai cand este foarte obosita cum a fost in seara asta de la atata alergat in parcul Carol

sunt super fericita

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bitza037

Mihutza nu despre mine este vorba de intarcat si despre Olgu..eu am intarcat-o pe Antonia de la un an si o luna....dar nu pentru ca am vrut si nu mai aveam laptic.....

ups..my bad .. nu stiu de unde am inteles eu asa .. na mai gresesc si eu..

Stelutz chiar nu stiu ce sa fie cu somnul.. nasol.. trebuie sa iti spun ca ai o Berbeaca in adevaratul sens al cuvantului.. inca de mica imi aduc aminte..
si da, ii pun painica in ciorbita si papa cu lingurita, inclusiv numai zeama, cum se nimereste.. stii cum ii fac? ca mai nou vrea sa papa chipurile singura.. ii pun castronelul in fata cu 2 lingurite, una eu una ea.. incearca ea sa manance dar nu reuseste, si eu intre timp ii dau ca lumea.. la felul 2 cand nu poate mai baga manutza, dar la ciorba nu o baga, lucky me ..

nu am vazut decat frumuseii lui Sovi... dar nu ma mai lasa mandra la calc.. revin dupa ce o culc, cu alte impresii..

Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

L-am vazut si eu pe mezinul lui Blankar...Doamne ce micuti sunt , oare cand au fost ai ai nostrii asa???mie nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul...

si am vazut si jumate de filmulet cu dansatorul ANdrei a lui Ramo.....ca asta am apucat la servici.....

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amira_roxana spune:

fetele care ati iesit din tara de curand, mai e nevoie de asigurari de sanatate? sau cum mai sta treaba?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui amira_roxana

fetele care ati iesit din tara de curand, mai e nevoie de asigurari de sanatate? sau cum mai sta treaba?

ROXANA, mami de AMIRA
(16.03.2008)
_

Nici un om nu este numit om mare daca si-a pierdut sufletul de copil

N-am iesit din tara de curand, dar eu stiu ca este nevoie de asigurare medicala. Nici unul din colegii mei nu a plecat fara asigurare medicala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Soviiii, am ramas muta, si din cauza pozelor si don cauza povestii...Superb...Sa va traiasca Anushka alaturi de Sash!

Blanka, frumos rau Marc, sa va traiasca!

Bubu, sanatate lui Vladut!

Daca am invatat ceva in legatura cu hranitul copilului care nu vrea sa manance este sa am rabdare si sa nu disper, sa nu-l fortez niciodata si sa-l las sa faca alegeri.

Merg de 2 luni la terapie pentru food disorder. Am copil care a stat cu saptamanile fara sa manance altceva decat lapte de la san si poate un dumicat sau doi / zi de mancare pe care uneori o tinea in gura si apoi o scuipa. Stiu ce inseamna disperarea.

Olga, aia 4-5 bucatele de pui sunt mai valoroase decat un borcanel pentru ca:
1. daca te uiti la ingrediente, cel mai mare continut al borcanelului este de ...APA! Apa e pe primul sau al doinea loc. Deci ai mai mult pui in 4-5 bucati decat in borcanel.
2. La varsta asta e foarte important sa invete sa manace singuri, sa controleze acest aspect al vietii lor. e important sa manance bucati.
terapeuta spunea ca cele mai dificile cazuri sunt cele in care copii de gradinita (4-5 ani) inca prefera borcanele, ea spune ca e inadmisibil. Masticatia este foarte importanta, ei trebuie sa invete sa-si foloseasca muschii.

MA opresc aici ca Sean vrea cu disperare afara. Reiau subiectul mai tarziu

Vio 12s+ (25 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)

Mergi la inceput