Puiuti de Randunici 2008!! (308)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

SOvi am citit cu sufletul la gura povestea nasterii....concluzia:DE VISdaca cu cateva mesaje mai incolo zicea ca nu vreau acum bb2 cu o asa nastere mai zic si eu .....
iar Ana este superba azi este SF.ANA din cate imi amintesc eu ca scria pe calendar si sper sa nu gresesc, ii urez LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI!!!!!! ....multi si aceeasi urare si pentru Sash cu privirea aia a lui care ma lasa fara suflare........

EDIT: cred ca Ana este cumintica daca ai reusit sa ne scrii sa pui si poze.....in caz contrar eu iti multumiesc ca ti-ai facut putin timp si pentru randunici

IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel

www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Sovi, esti ZEN total, superba poveste, atat de frumos si usor si tot ce vrei! bravo de 1000 de ori!!!!! Ce sa mai zic, am ochii in lacrimi uitandu-ma la filmulete si poze!

Asa....iar eu m-am dus xxxx si m-am intors xxxx Am ajuns la cabinet si am vazut obloanele trase si apoi mi-am dat seama ca miercurea Stanciu nu are program
Vlad a adormit acum, avea 39 la culcare Nu a mancat la pranz ciorbita...l-am lasat in pace...a baut 2 pahare cu apa si m-am multumit, i-am dat cu tantum in gat si gata...

Ariel, la fel, si mi-e rusine sa zic cat papa Stefu , termita nr. 2 El daca intra in bucatarie zici ca e moara stricata, zice non stop "papa, papa, papa", e de groaza! masline ii plac si lui! la bulgari ii dadeam verzi din salata mea zilnica si le morfolea pana ramanea samburele si il punea pe masa. Chiar azi am luat unele negre light si a papat 2.
Intre mese papa si el stafide, ii plac la nebunie, apoi cereale nesquick sau crispi, din alea nestle, de care apa si Vlad, felii de mar sau piersica...

Azi a papat asa:
7- 250 ml lapte
9- juma de mar si o para, date pe razatoarea mare, cu 2 biscuiti sfaramati si o lingura de miere cu catina (sirop facut de mine)
13- un castronel cu ciorbita de pui a la grec cu paine
13:30- 210 ml lapte la nani

Cand s-o trezi ii dau un iaurt tnuva cu fructe, acum fierb porumb si sigur papa juma de porumb, ca e lesinat si dupa asta, apoi pe seara fac un piureut cu branzica sau mamaliguta, ca nu le-am mai facut aseara.

Eu ii fac asa ciorbita: din oala comuna de ciorba ii scot o bucatica de carne si o toc maruntel, cam o lingura cu varf de carne maruntita, apoi un polonic cu legume si fidea, le pasez cu furculita, dar nu pasta, apoi mai pun un polonic cu zeama. Si iese un castronel plin in care i pun paine si il papa tot. Nu stiu cate grame are...Si nu ii dau si felul doi, ca e suficient, doar un desert...ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Noi suntem bine dar in febra pregatirilor pentru clasa I!Eu cu emotii maaaari -deja visez tot felu de chestii,David pasiv tare!
Sam e voios,mare sportiv-toata ziua alerga,mancacios si iubaret peste masura!
Am vazut poze cu Bubulinii,am citit ca s-a intors Simo-Mimo,Nicoleta a ajuns cu bine,Iulia nu mai va merge la cresa,ca vine si Gecko acasa,pt Cuscra draga de ea,ca Sof a fost muscata-off,ca Stef si Teo se bat pt locul I la mancare,vazut si filmuletul cu Dansatoarea,poze cu fratiorii Sovietici,dar vad ca Blanka nu mai apare si asa as vrea sa il vad pe bebe Marc,si nici Clodute nu mai da pe aici...si cam atat ca tb sa ma pun la orizontala!Va

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL -1 martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Va multumesc mult pentru felicitari!
Bubu, sanatate lui Vladut!

Citat:
citat din mesajul lui bitza037

SOvi am citit cu sufletul la gura povestea nasterii....concluzia:DE VISdaca cu cateva mesaje mai incolo zicea ca nu vreau acum bb2 cu o asa nastere mai zic si eu .....
iar Ana este superba azi este SF.ANA din cate imi amintesc eu ca scria pe calendar si sper sa nu gresesc, ii urez LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI!!!!!! ....multi si aceeasi urare si pentru Sash cu privirea aia a lui care ma lasa fara suflare........

EDIT: cred ca Ana este cumintica daca ai reusit sa ne scrii sa pui si poze.....in caz contrar eu iti multumiesc ca ti-ai facut putin timp si pentru randunici

Bitzulina, multumim pentru urarile de nume!
Mi-e si frica sa zic de programul Anei, de teama sa nu se schimbe norocul . Mai mult am de lucru cu Sash care e cam chinuit de masele si se mai trezeste marait uneori la 6, alteori se lasa mai greu seara (el care de la 6 luni n-are nevoie de nici o asistenta la culcare), uneori se trezeste si in toiul noptii. Dar nu e grav, o scoatem la capat. In prima noapte cu noi acasa dupa 2 saptamani a fost un scump, ca incepea sa planga cand dispaream din raza lui vizuala. Asta la momentul culcarii. A trebuit sa isi puna Omul salteaua langa patut pe jos si sa doarma langa el. Bine macar ca mananca, am citit ca unii randunei au luat o mica pauza.
Pacat ca nu i-a filmat nimeni mutritele lui sash cand ne-am revazut prima data. Tocmai se trezise din somnul de pranz si am intrat amandoi la el in camera si ne-am asezat pe jos in liniste, l-am lasat sa se exprime el cum a vrut. Scuuuuuuuump! cum se aseza la fiecare in brate si ne freca pe fatza, tragea de nas (astea-s la el gesturi de afectiune).

Simo va doresc sa incepeti scoala cu dreptul si la final de an sa fii cea mai mandra mamica.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum cu Ana Miruna tiker DPN 8 sept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sovi, distonocalm zici??? auch! pai ce mesaj va pricepe omul daca va fi drogat?

uitati un link interesant, referitor la copchii si parinti:
reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=93

olgutz, pup obrajorul papat. cred ca din cauza ca e prea dulce.

uite niste articole:

"Imediat ce poate sa mearga, sa apuce cu manutele si sa vorbeasca, bebelusul tau isi da seama ca este o persoana independenta, cu propriile sale dorinte si pareri, diferite de ale tale. Nu mai accepta ca altcineva sa-i controleze in totalitate viata, vrea sa-si exprime sentimentele, sa ia decizii singur. Toate acestea sunt semne ca cel mic creste si isi dezvolta o personalitate proprie.

Insa pentru un copil care de-abia merge in picioare viata este destul de grea. Nu intelege unele lucruri, vrea sa faca lucruri pe care adultii nu ii permit sa le faca si in plus, corpusorul mic, fara putere nu il ajuta deloc. Traieste intr-o lume perea mare pentru el, cu obiecte prea grele, astfel ca incercarile lui de independenta duc imediat la frustrare, sentiment ce nu poate fi evitat, orice ai face. Insa prea multa frustrare poate sa diminueze increderea in sine a copilului. Timpul si energia care ar fi putut fi investite in invatarea anumitor lucruri vor fi folosite pentru exprimarea furiei.

Adultii pot foarte usor sa provoace frustrari unui copil, limitandu-i independenta. Un copil care se simte presat, obligat, va face exact contrariul a ceea ce iti doresti tu. Daca insisti va opune si mai multa rezistenta. Dar daca simte ca are un anumit control asupra vietii sale, va deveni brusc mult mai cooperant. oricat i-ai respecta sentimentele, intotdeauna vor fi situatii in care pur si simplu nu-i poti da voie sa faca ceea ce isi doreste. Aici trebuie sa intre in scena tactul, imaginatia si talentul de actor al mamei.
gaseste noi modalitati de a-i explica situatiile, noi rezolvari pentru fiecare situatie in parte, distrage-i atentia de la lucrul pe care nu are voie sa-l faca si vei reusi sa-l scutesti de frustrari, macar intr-o oarecare masura.

Copiii mici sunt foarte interesati de alti micuti cu varste apropiate. Daca au ocazia pot chiar sa lege prietenii durabile. Dar si prietenii cei mai buni pot sa fie rai unii cu ceilalti pentru ca aceasta varsta, un copil nu poate sa se puna in locul celuilalt si sa il inteleaga. Daca ambii copilasi vor aceeasi jucarie, membrul dominant al perechii o va obtine iar celalalt va incepe sa planga. Daca unul din ei vrea sa isi imbratiseze prietenul, iar prietenul nu vrea sa fie imbratisat, conflictul se va sfarsi, din nou, urat. Abilitatile sociale se dezvolta cu timpul, dar este nevoie de exercitiu. Pana atunci, nu te astepta ca doi copii sa-si rezolva singuri problemele. Au nevoie de un adult care sa ii urmareasca si sa le explice cum stau lucrurile. Daca se trag de par si se lovesc unul pe altul nu vor invata niciodata nimic.

Obiectele pe care un copil vrea sa le foloseasca "refuza" de multe ori sa faca ceea ce ar vrea micutul. Puterea lui nu se compara cu cea a unui adult si nici coordonarea miscarilor nu este inca foarte buna. "Luptele" cu un obiect sunt adesea educative, in masura in care copilul afla ce face si ce nu face un anumit obiect, informatii care sunt extrem de importante pentru el. Poate sa devina frustrat pentru ca un cub nu incape intr-un cilindru, dar incercarile lui nereusite il vor invata despre formele si marimea obiectelor. este genul de frustrare educativa, care il invata ceva despre lumea inconjuratoare si de care, in general, nu trebuie sa-l feresti. Atunci cand cel mic renunta la incercarile sale, obosit si suparat, este cazul sa intervii si sa-l ajuti. Chiar si atunci incearcasa vezi care ste problema si sa-i oferi ajutorul minim, dandu-i impresia ca a reusit singur. Este o modalitate de a ajuta copilul fara sa-i diminuezi increderea in sine si in fortele proprii.

Dupa ce a invatat ce fac anumite obiecte si cum trebuie folosite, alte tipuri de frustrari intervin in viata micutului tau. Isi va da seama ca nu poate sa foloseasca unele obiecte pentru ca nu are destula putere sau pentru ca nu e destul de inalt ca sa ajunga la ele. In asemenea cazuri, nu trebuie sa eziti in a-l ajuta imediat. Acest tip de frustrare nu il invata nimic si nu-i ofera nicio provocare, ci doar dezamagire si suparare. Pentru a se dezvolta armonios si pentru a fi fericit, un copil nu are nevoie de o camera plina cu jucarii. Ajung doar cateva obiecte, care sa fie potrivite pentru varsta lui si pentru puterea lui. Un carucior de papusi care este prea greu pentru ca micutul sa-l poata impinge, o minge care este prea grea pentru a putea fi ridicata de jos nu ii vor folosi la nimic, ba chiar vor reusit intr-un final sa-l supere. Daca nu-i poti oferi un carucior potrivit pentru puterile lui sau o minge foarte usoara este mai bine sa nu aiba deloc aceste obiecte. Pastreaza-le ascunse pana cand copilul tau va fi indeajuns de mare ca sa se poata juca cu ele. Il scutesti astfel de frustrarea de a trai intr-o lume prea mare pentru el. "

o sa incerc sa pun un link catre niste articole car emi-au placut mult. sper sa pot, sa nu apara "reclama":

http://www.nou- nascuti.ro/psihologie.html?id=1899

fara pauza de dupa liniuta. vedeti ca in dreapta mai sunt multe articole foarte interesante.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Am pielea de gaina si mi s-a inmuiat sufletul, imi vine sa pup toata familia Sovi de la primul la ultimul si sa imbratisez toata lumea pe strada De la "revolutie" n-am mai avut astfel de sentimente
Nota 10 pentru poveste, nota 10 pentru curaj, nota 10 pentru ambii copii frumosi foc, nota 10 pentru parintii cei mai "naturali" pe care ii cunosc.Si ma bucur ca am avut ocazia sa citesc si sa vad asa niste minuni (cand ma gandesc ca atunci cand Sovi mi-a urat bun venit pe acest forum nici macar burtica n-avea si acum s-a umplut casa )
Va doresc sa ramaneti toata viata la fel de frumosi, de uniti, de optimisti, de calmi,de puri

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Sovi, felicitari pt Ana!
Fetelor, va multumesc mult pentru incurajari! Sunt pe jumatate iesita din butoi... Azi a fost tata la un renumit profesor enterolog si dupa el ar fi TBC intestinal. Urmeaza sa mai faca niste investigatii, a facut unele analize si o endoscopie...urmeaza biopsia... suntem optimisti si parca ne-a mai venit sufletul la loc... Tin sa precizez ca iubita mea cuscra s-a gandit si la posibilitatea asta, desi rezultatul de la tomograf nu era deloc bun. La RMN parca a iesit putin mai bun (nu mai scria tumora, ci posibila tumora), dar ceea ce ne dadea incredere era faptul ca markerii tumorali sunt la limita de jos. Da Doamne sa fie TBC, ca macar nu e cancer!!! Multumesc tuturor!

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

pot sa iau eu distonocalmul ala? de 2 ore vreau sa urez LA MULTI ANI, ANUTZA RATZUSCA! si ma pierd printre poze, povesti cu zane...

symo, ai emotii? mai ce baiat mare ai tu! scolarel in clasa I. cred ca ti se topeste inima.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Referitor la program, vad ca suntem in medie...adica Dudel nu mananca nici cel mai mult dar nici putin, are 12,500 kg si arata subtirel
La somn cred ca nu ne intrece nimeni, adica doarme 11-12 ore legate noaptea (99% din nopti, de la 10 seara la 9-9,30-10 dimineata) si 3 ore la pranz (99% din zile, de la 2 la 5). Adoarme singur in max 2 minute dupa ce a fost pus in patut , mangaiat pe crestet, "nani pui", tras de jucarica cantatoare , pa! Dar alea doua minute suge degetul , a ramas cu meteahna asta, asta e semnul ca ii e somn invariabil.Uneori chiar ma duce de manuta si-mi arata patutul. A, si deocamdata a ramas sa doarma in tarc pentru ca tot plecam si venim si nu mai frecam patutul ala...e mai comod asa, sufrageria e mai libera, el doarme bine si e mai in siguranta (apropos de cazutul din pat, Naty)
Nu mai bea lapte deloc, e drept ca nici n-am facut eforturi sa-i mai schimb laptele sau ceva...o vreme i-am bagat pe gat seara dupa ce adormea cate un biberon dar am abandonat pentru ca nu mi s-a parut corect Marea realizare e ca a inceput sa manance mai multe feluri de mancare, mai diversificat Azi i-am dat fasole pastai cu sos de rosii (mancare normala) si a vrut. Si inca o realizare e ca am reusit sa mut masa principala (mancare cu carne) la pranz, unde ii era locul.
Voi incepe sa ii dau din nou Vigantol/Vigantoleten dar nu mai stiu cat. Care e doza cea mai mica pe care o dati, celor care n-au avut probleme cu fontanela sau cu rahitismul in general?
Bitza sa stii tu ca si la tine m-am gandit vazand eu tot felul de jucarii si bijuterii gargarita/buburuza in Grecia! Pupa buburuza
Nu-i nevoie sa va mai spun ca au ajuns ai mei azi noapte la 12 cu tona de rufe murdare si alte "acareturi" iar eu nu-mi vad capul, nu?
Intrebarea e UNDE E LUNY? Luuuuunyyyyy????????Se aude?

www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Mai zic La multi ani Anuska si Doamne ajuta Ioana , sa auzim numai de bine!
Va pup si fug sa troncan in liniste , poate reusesc sa mai fac lumina in jur!

poze

Mergi la inceput