Dumnezeu atotstiutor si liberul arbitru
Raspunsuri - Pagina 18
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fdoina Denizel, pe Dumnezeu ori Il cunosti si Il iubesti, ori degeaba Il respecti...daca Il cunosti atunci se cheama ca esti Sfant...daca nu, atunci dumnezeul tau e un idol. degeaba ai o parere buna despre El. asa cu Voltaire |
Deci, nu se poate sa-L iubesti decat daca Il cunosti.
Dar nu se poate sa-L cunosti decat daca esti sfant.
Dar aia care nu-s sfinti (deci nu-L cunosc) si iubesc ceea ce le zic altii ca trebuie iubit (deci exista iubire fara cunoastere? ) sau dumnezeul barbar si schilod pe care si-l imagineaza ei, in ce categorie se incadreaza?
lady, ma bucur ca ai aflat ceva nou :D asa zic Parintii...daca ei gresesc, gresesc si eu...cica nu numai ca nu L-ar fi ispitit daca ar fi stiut, dar si pe oamenii prin care s-au implinit proorociile (iuda, fariseii ) i-ar fi lasat in pace |
Teoria ca satana nu ar fi stiut cine e Isus e interesanta. Chiar nu am auzit-o pana acum.
Deci, Irod a facut ceea ce a facut de capul lui? Asa o fi.
Totusi, eu cred ca, tocmai, satana stia f. bine cine e Isus si tocmai de aia L-a ispitit: ca sa incerce sa demonstreze odata in plus 1. imperfectiunea lui Dumnezeu si 2. ca ceea ce Dumnezeu "pretinde" oamenilor e mult prea greu de respectat, Dumnezeu e un tiran, bla bla.
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
denizel spune:
citat din mesajul lui ladyJ Acuma, pe de alta parte,Dumnezeu, care il poate infrunta direct pe Satana, de ce a trebuit sa aplice acest gen de secretomanie ?Practic l-a ´´pacalit´´ pe Satan ascunzand-ui adevarul, pentru ca acesta sa ajute la infaptuirea proorocirii? Adica doar prin influenta raului(satan-Iuda) putea IIsus sa termine ceea ce a inceput? |
Excelent, Lady!!!!
Desigur ca satana stia cine e Isus. Dumnezeu nu lucreaza intr-ascuns :).
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
patou spune:
Ce este adevarul? Isus a spus: Eu sunt Adevarul si Viata.
Satana, prin faptul ca a ales sa fie rebel,a pierdut intelepciunea.Definitiv.(pacatele au printre alte efecte departarea de Dumnezeu, adica pierderea intelepciunii)
freedelia spune:
Nici eu nu prea vad cum ar fi putut Satana sa nu stie ca Iisus era Dumnezeu atata vreme cat El Insusi a afirmat-o de nenumarate ori. Tocmai ce am recitit prima parte a Evangheliei dupa Ioan si numai acolo spune asta de cateva ori.
Iar faptul ca umanitatea lui Iisus era reala se vede din faptul ca a fost tentat -- adica nu i-a ras in nas lui Satan cand i-a oferit toate cele, i-a fost greu, dar a rezistat tentatiei, pentru ca umanitatea lui nu era murdarita de pacate, astfel incat el isi tragea toate resursele de la Dumnezeu, nu din sine si nu din lume, asa cum facem noi.
Si secondez ce a scris Elena, ca daca ne tragem forta de a lupta impotriva ispitelor de la Dumnezeu, putem invinge, Altfel, nu avem nici o sansa.
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
ladyJ spune:
citat din mesajul lui freedelia Nici eu nu prea vad cum ar fi putut Satana sa nu stie ca Iisus era Dumnezeu atata vreme cat El Insusi a afirmat-o de nenumarate ori. Tocmai ce am recitit prima parte a Evangheliei dupa Ioan si numai acolo spune asta de cateva ori. Iar faptul ca umanitatea lui Iisus era reala se vede din faptul ca a fost tentat -- adica nu i-a ras in nas lui Satan cand i-a oferit toate cele, i-a fost greu, dar a rezistat tentatiei, pentru ca umanitatea lui nu era murdarita de pacate, astfel incat el isi tragea toate resursele de la Dumnezeu, nu din sine si nu din lume, asa cum facem noi. Si secondez ce a scris Elena, ca daca ne tragem forta de a lupta impotriva ispitelor de la Dumnezeu, putem invinge, Altfel, nu avem nici o sansa. 14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006) POZE |
Unde a spus Iisus ca el e Dumnezeu?
Eu stiu o singura remarca, acea din fata lui Pilat cand a spus ca e Fiul lui Dumnezeu.
fdoina spune:
auleu Lady, numai eu de cate ori ti-am raspuns la intrebarea asta
freedelia, da, mai, si de-aia l-au crezut demonii, cand nici macar apostolii Lui nu l-au crezut (Toma si dupa Inviere s-a lasat greu convins)
Deci, nu se poate sa-L iubesti decat daca Il cunosti. Dar nu se poate sa-L cunosti decat daca esti sfant. Dar aia care nu-s sfinti (deci nu-L cunosc) si iubesc ceea ce le zic altii ca trebuie iubit (deci exista iubire fara cunoastere? ) sau dumnezeul barbar si schilod pe care si-l imagineaza ei, in ce categorie se incadreaza? |
Denizel, nu stiu altii cum sunt dar eu nu ma iubesc decat pe mine.
insa CRED in Dumnezeul pe care l-au cunoscut si iubit altii, si Acela nu era nici barbar nici schilod
si sper sa-mi ajute Dumnezeu cu mila Lui sa-L iubesc si eu (inainte sa mor)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui fdoina auleu Lady, numai eu de cate ori ti-am raspuns la intrebarea asta |
Da? Mi-ai dat tu citat in acest sens? Iarta-ma nu imi amintesc.
freedelia spune:
Scuze dar nu am Biblia in romana -- Iisus spune:
I am the bread of Life
I am the Light
I am the Good Shepherd
I am the Ressurection and the Life
I am the Way, te Truth and the Life
I am One with the Father
The Father loves the Son and has put all things in His hands.
Stop making MY Father's house a marjetplace.
For God so loved the world, that He gave his only Son so that everyone who believes in Him may not perish but have eternal life.
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
patou spune:
ceva frumos despre dragoste
"fara dragoste, adoratia este idolatrie. Fara dragoste vorbele sunt doar zgomot. Fara dragoste rugaciunea este doar un monolog. Fara dragoste postul nu este decat un regim alimentar. Fara dragoste sacrificiul de sine este ascetism. Fara dragoste dreptatea nu este decat o buna conduita morala. Fara dragoste cunoasterea este doar informatie. Fara dragoste adoratia este doar un cult al eroilor."
Elena spune:
citat din mesajul lui fdoina asa zic Parintii...daca ei gresesc, gresesc si eu...cica nu numai ca nu L-ar fi ispitit daca ar fi stiut, dar si pe oamenii prin care s-au implinit proorociile (iuda, fariseii ) i-ar fi lasat in pace |
si
duhurile stiau ca in Iisus lucreaza puterea Domnului, dar nu stiau ca e Insusi Dumnezeu |
Esti sigura-sigura ca asa zic Parintii?? ca daca e asa, inseamna ca ei nu stiu ce scrie in Scriptura. Uite ce am gasit in Biblia (ortodoxa !):
Luca, cap. 8:
27. Si iesind pe uscat, L-a întâmpinat un barbat din cetate, care avea demon si care de multa vreme nu mai punea haina pe el si în casa nu mai locuia, ci prin morminte.
28. Si vazând pe Iisus, strigând, a cazut înaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Rogu-Te, nu ma chinui.
sau:
33. Iar în sinagoga era un om, având duh de demon necurat, si a strigat cu glas tare:
34.Lasa! Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca sa ne pierzi? Te stim cine esti: Sfântul lui Dumnezeu.
Elena, exista oameni induhovniciti, care prin rugaciune indeparteaza duhurile rele...dar nu le indeparteaza ei, ci Domnul, pentru rugaciunea lor...au fost oameni care au facut minuni ca acelea descrise in Scriptura, diavolii se indepartau cand ii auzeau, dar nu ei erau cei care savarseau aceste minuni |
Da, sigur ca exista, am zis eu altfel?
eu nu gasesc amuzant articolul postat de Elena |
hihi, inseamna ca n-ai simtu' umorului
Daca Dumnezeu nu are simtul umorului, atunci tu cum iL vezi Doina pe EL? mereu incruntat, trist, mereu pregatit sa vada pe cine mai altoieste/pedepseste azi?
Denizelu
_
Cred in soare chiar daca nu straluceste, cred in dragoste chiar daca sunt singura, cred in Dumnezeu chiar daca nu-mi raspunde.