DERMATITA SEBOREICA!
Buna fetelor!am si eu o mare problema:ma confrunt de mult cu matreata dar tratam ,scapam apoi la perioade mari reaparea.Acum insa pe la jumatea sarcinii a doua a inceput sa mi se usuce si fata tare rau.De,toata lumea zicea ca e de la hormoni!
Asa ca am dat pe fata cu apoidermin fiind sg crema care o folosesc pt ca am un ten f f sensibil si nu accepta prea multe,si am trecut de sarcina de iarna,am nascut in mai si apoi sa cam agravat afectand si scalpul!Sa specific ca fata eram doar nas,barbie si sprancene iar pe cap anumite zone.cum arata?pai zona rosie cu mancarimisi margini bine definite acoperite de "matreata"asa e si pe fat asi cap.bunnnnnnnnn!Delasarea mea consta in faptul ca am nascut apoi sg acasa fara ajutor(sotul la cursuri de perfectionare,mama operata de 1 luna fara un rinichi,iar draguta de soacra care sta cu noi in curte
e
si-a ales sa nu mai vb cu mine din???motiv nu stiu)asa ca nu am reusit sa merg repede la dermato.am ajuns la vreo luna dupoa nastere la farmacie unde sa ingrozit farmacista(o veche cunostinta)si mi-a dat o crema buna semi-grasa de la IWOSTIN care mia facut tare bine scapandu-ma de acele zone pe fata.dar daca nu o folosesc o zi doua se cam vad iar sau cel putin ma mananca fata...
Am ajuns la dermato caci imi cade paruuu
si am diagnostic de dermatita seboreica :stres,dereglari hormonale,mancat aiurea(sarcina toxica si nu prea am mancat!)deci........acum trebuie asa crema de fata sa continaketoconazol 2%sau sa fie o crema cu agenti antifungici,iar parul zilnic cu un sampon care sa contina sulfura de seleniu,zinc piritonic,sau sampon cu gudron,sau ketoconazol
offf!sa mai confruntat cineva cu asa ceva?
alexa
Raspunsuri
corinag spune:
Buna,
nu ma confrunt eu ci sotul meu de vreo 10 ani. la inceput doar pe pielea capului iar in ultimii ani scuamele albe au coborat si in zona T a fetei.
a fost de-alungul timpului la multi dermatologi, a primit indicatii pentru diverse sampoane: cele dermatocosmetice din farmacii specializate pe acest tip de probleme, majoritatea avand ingrediente ca sulf,nizoral, ketoconazol, acid acetilsalicilic (multe multe sampoane: Ducray ,unele aduse din USA, gama Blue CAp ) pana la corticosteroizi de tip Diprosalic (care din cauza unei utilizari intensive i-au facut mult rau).
intr-in final ajungand la exasperare L:mancarimi, cruste, zone rosii, par cazut, la o zi dupa baie,i s-a facut o biopsie a scalpului si a fost diagnosticat ca avand sebopsoriazis al scalpului
acum primeste un tratament bland, fara corticoizi, un unguent pe baza de calomel ptr par,iar pentru fata un preparat in farmacie, parul spalat cu sampoane neutre, cu ingrediente naturale fara SLS si alte minuni.
nu a mai avut agravari dar multumirea lui este ca tine in frau aceasta afectiune fara tratamentele clasice care dau dependenta (vezi diprosalic)
nu e o matreata obisnuita, din pacate afectiunea odata instalata e cam greu sa scapi de ea.si ai grija cu toate aceste sampoane tip medicament, promit marea cu sarea dar... poate tu ai totusi noroc si isi fac efectul. daca totusi vezi ca trece o perioada de timp fara imbunatatiri vizibile cauta sa treci pe produse mai blande.
numai bine!