Retentie de placenta
Am nascut in urma cu aproape 8 sptamani. Placenta nu a iesit intreaga si desi mi s-a facut un control manual imediat dupa eliminarea placentei tot au mai ramas ceva bucati din ea in uter. Timp de 6 saptamani am sangerat continuu, cu "avizul" medicilor care-mi spuneau ca este normal. La controlul de 6 saptamani au vazut ecografic resturile placentare, iar pe 19 septembrie mi-au facut chiuretajul. Nici asa nu s-a oprit sangerarea. Azi am telefonat medicului care mi-a facut interventia si mi-a spus iarasi ca-i normal. Intrebarea mea este: Cat este normal sa mai dureze sangerarea asta???( cand m-au externat aveam hb 9 iar fierul nu-l tolerez) Afecteaza cumva si calitatea laptelui meu?? De 20 zile puiul a luat in greutate numai 300 gr dupa ce in prima luna a luat 800 gr. In plus nu mi-au prescris nici supliment de minerale si vitamine desi le-am spus ca am o alimentatie saracioasa in legume si fructe de teama colicilor bebeului. Sunt tare ingrijorata! Multumesc pentru raspuns
http://community.webshots.com/user/tangorezu
Raspunsuri
ariadne spune:
aproximativ aceeasi problema am avut-o si eu, dupa o nastere naturala a urmat narcoza si chiuretaj, am fost asigurata ca totul este in ordine.
nu a fost, dupa trei luni mergeam din nou in clinica, ambulant mi sa facut un alt chiuretaj, diagnosticul a fost " polipe placential"( incerc sa traduc , nu stiu daca este tocmai exact), chiuretaj care a afectat si uterul din pacate.
a fost ultima interventie, nu am mai avut absolut deloc probleme, in schimb timp de aprox.6 luni dupa nastere am luat minerale si fier la sfatul medicului.
ai foarte mare grija cu hemoglobina, poate cobora foarte repede, eu ajunsesem la un interval scurt la 7,8(!).
se gasesc in drogherii multe produse naturale sub forma de sucuri care contin fff.mult fier si minerale.
personal cred ca este bine sa mai astepti o saptamana-doua si daca situatia nu se imbunatateste mergi din nou la medic si fa din nou un eco, oricum sper din suflet sa nu mai fie necesar un alt chiuretaj.
multa sanatate!!!
Tango spune:
Multumesc, Ariadne, pentru raspuns!La mine tot n-au intrat lucrurile in normal, dar tot mai sper. Spune-mi, te rog, ce inseamna ca interventia ti-a afectat si uterul? Eu as vrea sa mai am un puiut, repejor...sper ca nu va fi o problema interventia asta.
http://community.webshots.com/user/tangorezu
ariadne spune:
la modul general nu este o problema o alta interventie, eu totusi sper ca nu este cazul din nou, deci stai linistita cateva zile si apoi vezi ce ai de facut.
al doilea chiuretaj care mi sa facut a fost ceva mai complicat( ca parca primul ar fi fost interventie stomatologica )tot ce am inteles din nebuloasa creata de medici este ca polipele a fost cumva lipit de peretele uterului(!).
nu este cazul sa-ti faci probleme absolut deloc si inca ceva, mananca totusi legume si fructe, in cantitati reduse insa.
evita-le insa pe cele care intr-adevar il pot deranja pe bebe.
numai bine!