M-am hotarat ....adoptie (65)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Felicitari proaspetelor mamici!!!!

Sa nu va fie cu suparare dar ar fi bine ca mailul comun sa fie numai pentru parinti atestati.Spun asta pentru ca e ilegal sa faci publice poze cu copii adoptabili si in curs de adoptie.Nu in putine randuri au fost probleme din cauza asta, deci atentie.Mailul a fost in scopul de a ne "lauda" intre noi cu puii nostrii, inainte de a fi legal ai nostri

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_gabi spune:

Buna,

Aduc si eu in discutie o problema reala, sper ca locul ei poate fi si aici si anume aceea a prejudecatilor existente la noi in privinta copiilor adoptati. Sincer eu ca mamica de aproape 2 ani ma confrunt din ce in ce mai des, copilului meu deja la gradinita i se pune etichteta de copil infiat, lucru destul de trist pentru mine. Stia doar directoarea gradinitei care i-a spus si educatoarei si tot asa.
Ceea ce ma nelinisteste este ca adoptia inca nu poate fi privita ca un lucru firesc, copiii avand un soi de stigmat si credeti-ma si parintii ceilalti, bilogici sunt partasi la asta si chiar si cadrele didactice. Foarte trist. Copilul inca nu constientizeaza dar e posibil ca intr-una din zilele astea sa aud un alt copil spunandu-i ca nu se joaca cu el pt ca este infiat.
Si n-ar fi prima data cand as auzi-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_t1971 spune:

ella_gabi este foarte trist ceea ce se intampla ! Este atat de trist... pana la lacrimi.
Poate schimbarea acestei gradinite ar fi cea mai buna solutie.
In teoriile ce le port cu mine insami imi spun ca nu am sa fac un secret din faptul ca am un copil adoptat.
Acum, cata vreme sunt in cautarea copilului, toati cei apropiati (prieteni,rude, colegi) stiu despre intentia mea.
Ce voi face atunci cand il voi avea nu stiu bine, dar rautatea sau/si prostia celor din jur ma pune pe ganduri si sincer nu cred ca voi spune la gradinita/scoala situtia micutului, astfel considerand ca il voi proteja mult mai bine.
Cunosc un caz, la mama mea in bloc, cand un vecin " binevoitor" i-a spus unei fete de 15 ani ca este infiata; socul a fost puternic cu repercusiuni grave asupra starii ei de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Ella-gabi, cred, la fel ca si Maria-t1, ca cea mai buna solutie ar fi o alta gradinita. Imi pare rau pentru ceea ce i se intampla copilului tau. In primul rand vina cea mai mare o are directoarea gradinitei si apoi educatoarea. Apoi, cred ca sunt de vina si principiile anumitor parinti. La aceste principii, care uneori nu sunt tocmai ortodoxe, trebuia insa sa te astepti. Nu toata lumea vede lucrurile ca noi. Nu toata lumea gandeste ca noi.
Spre exemplu, iata ce imi zicea o asistenta maternala (specific faptul ca nu stia ca eu am copilul infiat): ,,Femeile astea care adopta, nu sunt mame cu adevarat, pentru ca daca nu-l naste nu simte nimic pentru el. N-au cum."
Principiile nu le putem schimba usor si nici n-avem cum. Durerea este insa alta: ,, Trairile, simtamintele, gandurile, judecatile pe care le are copilul in acele momente".
Asa ca, eu zic, nu trebuie sa ne concentram pe ceea ce ar trebui sa gandeasca altii, ci sa ne concentram pe copil, sa-i putem oferi dragoste neconditionata astfel incat rezervorul emotional al copilului sa fie mereu plin. Avand rezervorul emotional plin va trece mai usor peste aceste neplaceri ale vietii, se va integra mai usor in societate si nu-i va fi imposibil sa gaseasca un prieten sau mai multi intr-un loc ca cel pe care l-ai drescris tu.

Eu nu i-am spus educatoarei ca, copilul meu este infiat. Nu pentru ca mi-ar fi fost rusine, ci pentru ca nu s-a uitat cu atentie pe certificatul baietelului pe care l-a cerut. Daca observa acest lucru, poate (ma gandesc) ma intreba.
In grupa lui Lau avem doi copii ai caror parinti stiu si stiau de la inceput ca baietelul meu este infiat. Dar, spre norocul nostru sunt oameni deosebiti si niciodata n-am avut neplaceri sau evenimente descrise de tine.

Sa-ti traiasca baietelul si sa aibe parte numai de prieteni adevarati!
Asteptam noi vesti de la tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IT spune:

Draga Ella,

Imi pare nespus de rau sa aud asa ceva.. E trist mai ales ca se intampla in gradinita, unde copii ar trebui protejati, respectati, educati indiferent de natie, culoare, apartenenta sociala.
In perioda asta e foarte importanta pt copil dezvoltarea aptitutinilor de integrare in grup si respect pentru cei cu care interactioneaza in viata..E incredibil ca tocmai cei care lucreaza in domeniu se preteaza la crearea de asa discriminari si diferente intre copii.. Si pe urma ne intrebam de ce la varste mai mari unii copii/adulti sunt asa de intoleranti si agresivi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Si Violeta noastra va incepe gradinita la 1 octombrie, si am ceva emotii, intrucat la ea motiv de discriminare pe langa faptul ca e adoptata este si etnia.....
Noi am spus la gradinita proprietarei gradinitei si sunt sigura ca va spune si educatoarei. Ni s-a parut o persoana deosebita si am considerat ca pentru o persoana insarcinata cu educatia unui copil timp de 7-8 ore pe zi e o informatie pretioasa. Sper sa fie folosita corect! Daca nu, la absolut cel mai mic semn de problema schimb gradinita.
Mamicile cu copii mai mari,cum e Cons (poate apare si Asi??)cred ca ne pot spune si mai bine cum e cu discriminarea, noi inca nu am avut unde sa o simtim si mie una mi-e greu sa cred ca chiar exista....

Si foarte adevarat ce zice Cons, nu vom putea controla niciodata comportamentul celor din jur fata de copilul nostru, dar putem sa ne ajutam copii sa aiba atat de multa incredere in fortele proprii si in "normalitatea" lor si in iubirea pe care o merita incat sa nu sufere din cauza acestui gen de comportament.

maria-t1971, si eu ca si tine in perioada de cautare a copilul eram (sunt inca partial) foarte indoctrinata de viziunea vestica care face din adoptie subiect deschis fata de toata lumea, dar de cand o avem acasa pe Violeta am inceput sa fiu putin mai putin transparenta cu acest aspect al vietii noastre,

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru cuvintele frumoase, m-am gandit si eu mult la schimbarea gradinitei dar din pacate e cam tarziu acum cand inscrierile deja sunt facute, copiii aranjati in grupe, samd.
Nimeni nu cred ca o sa mi-l mai primeasca acum nici macar prin transfer, iar sa stau si sa explic situatia altei directoare de gradinita....nu mai e cazul. O rugasem si pe aceasta din tot sufletul sa pastreze confidentialitatea si discretia si se pare ca n-a facut-o. Sincer, n-as fi spus nimanui dar n-am avut incotro deoarece copilul avea alt nume fata de al nostru anul trecut cand l-am inscris.
Povestea e mai lunga.....oricum vom trece si peste asta, probabil ca sunt eu suparata si am tendinta sa exagerez putin dar cu siguranta ca voi avea grija pe viitor sa nu mai stie nimeni, oamenii sunt asa cum sunt ....dar copilul nu trebuie sa sufere si asa a trecut prin prea multe pana acum.
As vrea sa fiu si eu trecuta in lista please: mami de Gabi (4.10. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

fetelor,stiti ce nu inteleg eu?
Pe certificatul copilului scrie ceva ce se poate deduce ca puiutul este infiat?
Eu sincer,desi si la noi toata lumea ca dorim sa adoptam, atunci cand il vom duce la gradinita,scoala etc nu am sa spun lucrul asta.
Nu am sa-l spun nu din cauza ca m-as feri de problema asta ci doar ca sa-l protejez pe puiut de rautati.Decat sa-l vad ca imi vine acasa necajit si speriat de cei care nu pot trece dincolo de limite mai bine ma lipsesc.
Asa cel putin gandesc eu acum.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Nu, Simo, nu scrie nimic pe certificatul copilului ...asta ar mai lipsi, doar ca la vremea respectiva noi ne-am prezentat la inscriere cu vechiul certificat, procesul de adoptie fiind in desfasurare. La noi procesul a durat aproape un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Simo, din ce stiu eu la finalul adoptiei, pe certificat scrie la mama si tata, numele vostru. pana atunci apare numele initial al copilului.

e o chestiune de alegere personala cui spui si cui nu, asa cum spui sau nu copilului ca e adoptat, desi cred ca orice om are dreptul sa stie de unde vine, cine e si incotro se indreapta.

cred ca persoana cea mai apropiata de copil (la gradi, la scoala) trebuie sa stie de adevarul tocmai ca sa-l poata proteja in situatii delicate cand parintii nu vor fi langa si cand el va fi depasit de evenimente.

stiu un caz in care copiii faceu misto de copilul adoptat si acesta a raspuns foarte degajat: sunt adoptat, si?!
au vazut ca pentru el nu-i asa o grozavie si de atunci l-au lasat in pace.
copiii 'ataca'unde simt vulnerabilitate.
dar cum am spus, e o parere personala.

mamica de Alexandra Ioana

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput