M-am hotarat ....adoptie (65)
Raspunsuri - Pagina 16
Mariaa spune:
Ancapupam pe papusica ta
Asi
Silviae, cum a fost?
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
carmencat spune:
fetelor, help!
sunt deprimata maxim, nu se leaga nimic
am cautat si rascautat, trimis hartii peste tot
raspunsul e acelasi: nu sunt copii adoptabili
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Tabitha spune:
Buna tuturor.
Sunt o incercata a IAD-urilor (4) si FIV-urilor (3). Vom mai incerca inca un FIV, dar intre timp ne-am gandit sa incercam si sa adoptam. Motivatia: o stiti cu totii.
De ce va scriu? Ca sa va relatez prima intalnire cu cei de la Protectia Copilului. Am fost ieri la autoritatile de la mine din oras (dupa ce in prealabil vorbisem la telefon, ca sa aflu programul de functionare) si vreau sa va povestesc cum a decurs.
La telefon mi se spusese ca pana la ora 16.00 gasesc pe cineva sau sa vin a doua zi dimineata intre 08 si 08.30. Asadar ieri la 15.45 eram la Protectia Copilului. Intreb pe o doamna pe care o vad iesind de la un birou din spate (nu stiam cine este si nici cum se numea biroul de unde a iesit) unde e biroul pt. adoptii. Ma ia in primire: "dar la ora asta se vine??? ce, vreti sa mai gasiti pe cineva?" Ii spun ca la telefon asa mi s-a zis, ca pana la 4 gasesc pe cineva. "Si cat e ceasul?" ma intreaba. "3.45" raspunde eu. Imi zice sa astept. Astept vreo 10-15 minute pe hol, intreb pe altcineva care trece pe acolo unde este biroul doamnelor X si Y (aveam numele lor de cand telefonasem), imi arata. Surpriza: era chiar biroul de unde iesise Scorpia. Mai astept putin, vine Scorpia. "Intrati. Luati loc. Ce doriti?" Ii spun eu ca suntem interesati sa infiem un copil si vrem sa stim procedura etc etc. Imi da lista cu actele necesare, imi explica procedura pt. a primi atestatul. Si atat. Intreb: "exista copiii adoptabili? exista vreo sansa sa putem adopta (in general vorbind)? cam cat dureaza in medie o adoptie?"
Sare la mine: "dar ce, credeti ca sunteti la piata, ca sa intrebati daca sunt copii adoptabili?" "vreti date statistice? ce suntem noi aicea?" etc etc. Cu greu am reusit sa aflu de la ea ca o singura familie a reusit sa adopte intr-un an de zile, restul au ajuns la al doilea sau al treilea atestat. A, si am mai aflat ca in judetul meu acum exista un singur copil adoptabil !!!!!!!!!!!!! Mi-a mai spus ca ce ma grabesc atata? Sa ma inarmez cu rabdare si atata tot. I-am zis ca dupa 9 ani de zile as vrea sa stiu macar la ce ma inham. "Aha, de 9 ani de zile? Pai atunci mai puteti astepta 2-3 ani". I-am zis ca e dificil sa adopti la 40 de ani, nu mai ai atata rabdare ca sa cresti copilul, e diferenta prea mare intre generatii. Raspuns: "Pai in cazul asta puteti lua un copil mai mare, 4-5 ani". Ce sa va mai povestesc: a fost o experienta umilitoare pt. mine. Stiu ca poate o sa ma judecati, ca ar trebui sa am rabdare, sa dau dovada de mai mult tact, dar pur si simplu persoana respectiva nu are pic de diplomatie, nu stiu exact cat lucreaza ea in interesul copiilor.
M-a cam demoralizat, asa ca deocamdata tot in FIV imi pun speranta. Probabil dupa ce ma voi calma vom face si dosarul pentru a obtine atestatul.
Va tin pumnii tuturor sa reusiti in hatisurile astea legislative si birocratice din "scumpa" noastra tara.
Cu drag, Tabi
simi75 spune:
Mariaa felicitari , ce a fost mai greu a trecut!
Tabitha, mie personal nu mi s-a intamplat sa dau de asa persoane...amabile.Nu stiu ce sa zic , de aia ne merge la toti asa bine, ca suntem inconjurati de oameni incompetenti.Tu ai fost la directia judeteana ???sau la tine in oras? si apoi ca sunt sau nu copii nici noua nu ne-au spus pana am depus dosarul , dar apoi ni s-a zis ca sunt copii adoptabili dar mari sau cu unele probleme de sanatate.Sincer nu cred ca se poate ca intr-un judet sa nu fie decat un singur copil adoptabil!!Daca sunteti hotarati sa adoptati nu lasati o incompetenta sa va strice planurile , pt ca in general o sa aveti de a face cu oameni si nu cu niste functionari plictisiti.O zi buna
andas spune:
Tabitha, in aceeasi situatie sunt si eu. De curand am reusit sa strang toate actele si sa depun dosarul, doar ca ...surpriza, cei de la adoptii se misca in ritmul lor si nimic nu ii sensibilizeaza . Poate cadourile...am vazut ca se primesc atentii.
Nu se gandesc ca cei care ajung acolo sunt persoane sensibile si incercate. Am depus dosarul si mi s-a spus ca ne vor cauta ei. Cand ? Nu se stie, o sa vina probabil 1 decembrie, sarbatorile de iarna...si ei nu zic nimic de procedurile de atestare.
Stiu sa am rabdare, dar mi-am propus sa ii pisez zilnic daca nu isi vor face treaba pentru care sunt platiti. Pana la urma trebuie sa facem ceva sa miscam sistemul si sa schimbam mentalitatile celor care lucreaza la stat si primesc bani din impozitele noastre.
Salviae spune:
Tabitha si Andas: sunt probleme, nu vreau sa zic ca nu sunt. Un lucru asemanator ni s-a intamplat si noua. M-am dus sa ma interesez in august, am depus dosarul in septembrie, in octombrie au venit in vizita, in noiembrie am participat la curs si dupa aceea liniste. Mi s-a spus sa stam linistit ca o sa primim atestatul. N-am primit A trecut decembrie, ianuarie, februarie, martie... si nimic In aprilie eram deja tare necajita si m-am dus sa ma interesez. Atestatul era emis, doar ca noua nu ni s-a trimis, nici nu m-au sunat sa vin sa-l iau. Atunci am aflat ca la data de 3o decembrie(!!) s-a emis atestatul. Si dupa 9 luni de sarcina (si o zi) s-a produs MINUNEA, am fost sunata sa mergem sa vedem fotografia unui baietel de 2 anisori. Am uitat sa va spun ca in aprilie cand m-am dus si am luat (in fine!) atestatul, ni s-au oferit 3 frati. Poate unii isi amintesc... findca am povestit. Dar ne-am gandit ca ar fi o sarcina foarte grea la varsta noastra (4o si 44 ani), dupa aceea am vazut poza unui baietel rrom de 1,5 ani si iata dupa 9 luni s-a produs nasterea spontanaFARA SPAGA, FARA ATENTII! Eu zic ca sunt foarte norocoasa, nici nu am asteptat prea mult, asistenta si psiholoaga sunt foarte cumsecade, maternala e o minune si are niste copii de nota 1o! Fetelor, ce sa zic? Aveti rabdare, credeti in ce-i mai bine, in cel de sus, in bunatate si va veni intr-o zi si ziua in care veti scrie ca mergeti sa vizitati un copilas
Ce sa va mai scriu? Maine mergem la a doua vizita. Eu ma mai duc si miercuri, vreau si vineri si....
Mariaa spune:
cat mai bucur Salviae! cat ma bucur! Doamne ajuta si sa mearga totul lin si frumos si minunat, asa cum trebuie felicitari mami!!!
mamico, cum il cheama pe baietelul tau?!
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
simo_75 spune:
tabitha si andas- imi pare rau de experintele voastre desi macar la inceput de drum ar trebui sa fie mai binevoitori cei de la directie ca dupa aia oricum ne facem nervi.
Mie toata lumea mi-a sugerat un singur lucru:rabdare.
ce sa zic mai mult? e tot ce va pot sugera si voua.
si noi asteptam , asteptam si nimic dar speram.
oricum pana la sfarsitul anului nici nu ne mai trece prin cap ca se va intimpla ceva.
AS a mea intra in concediu destuuul de mult dupa care vine luna decembrie in care se stie ca e luna "moarta" asa ca asteptam luna ianuarie si ne indreptam cu pasi repezi spre refacerea atestatului.speram ca in al doilea an TOTUSI sa gasim un copilas.
pana atunci...
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
andas spune:
Citind postarile voastre ma apuca si mai tare revolta. Imi amintesc ca atunci cand am dus dosarul nu au avut bunavointa sa se uite pe documente, sa vada daca sunt corect intocmite...Le-au scos din dosarul in care le pusesem eu , le-au luat si gata...o sa va sunam noi. Cand?
Am asteptat jumatate o jumatate de ora ca sa completez cererea in 5 minute si sa plec. nici o intrebare, de ce ati ajuns aici, ce va doriti!
Salviae spune:
Mariaa, baietelul se numeste Andrei.
Am citit, parca, ca si tu esti mamica. Vrei sa-mi povestesti in cateva randuri?
Fetelor, nu disperati