M-am hotarat ....adoptie (65)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maribela spune:

Alex,iar eu am ramas datoare cu o poveste.L-am cunoscut in spital,avea 2,200 si era o mana de om.Nici n-am visat ca va fi al nostru.L-am luat in plasament de urgenta si timp de 8 luni am tremurat la gandul ca mama sau vreo ruda il vor lua.Apoi am zis ca imi las viata in mainile Domnului si nu-mi pare rau.Am avut nopti de cosmar,dar daca Dumnezeu vrea, totul e posibil.Eu spuneam tuturor ca vreau fetita,dar ALEX e mai mult decat orice fetita,poate si fetita va veni la timpul ei.Oricum sunt fericita,fericita,chiar daca soacrei i-a crescut tensiunea la 20 cand a aflat ca am luat un copil si nu vb cu noi.Ba chiar s-a certat cu mine(in special)!Nu avem nevoie de nimeni care nu-l accepta ca fiind fiul nostru.Tati e topit,a dormit numai cu noi in camera si se ocupa de Alex alaturi de mami.Am dat in mintea copiilor,la mine e credibil,dar sotul meu parea mai serios.Acum latra,miauna si face pe iepurasul pt ca lui Alex ii face placere sa vada pe mami si pe tati maimutarindu-se.Cam atat si va iubesc!Ms Asi!

doar cei ce cred,inving!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Hallo,
e vreo mamica cu experienta pe receptie ?
Sambata facem mare petrecere pentru amandina noastra si mergem la biserica pentru slujba accea care s eface pentru familiile adoptive.
Pe site-ul gasit pe aici pe forum scrie ca "cel ce va deveni fiu tine in mana faclii aprinse", adica tre sa cumpar o lumanare, nu? Poate fi una mai frumoasa (gen de botez)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Hallo,
e vreo mamica cu experienta pe receptie ?
Sambata facem mare petrecere pentru amandina noastra si mergem la biserica pentru slujba accea care s eface pentru familiile adoptive.
Pe site-ul gasit pe aici pe forum scrie ca "cel ce va deveni fiu tine in mana faclii aprinse", adica tre sa cumpar o lumanare, nu? Poate fi una mai frumoasa (gen de botez)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma spune:

Felicitari Manuelita si mult noroc pentru fetita. Nu stiu sa spun nimic despre slujba, noi pe Cristi l-am luat deja botezat. Nici nu stiam ca exista o slujba speciala pentru cei infiati...
Felicitari si pentru Bellaiza. Povestea noastra e cumva similara, doar ca noi am asteptat mai mult. Si noi l-am gasit pe baietasul nostru departe de casa, tot marisor l-am luat, tot o doamna asistenta maternala s-a ocupat de el si l-a crescut ca pe copilul ei. Acum suntem in cele 90 de zile pana la incredintarea finala, care se termina tocmai pe 19.11.2009, de ziua lui. Abia astept.
Intrebare: voi mai tineti legatura cu maternala? Stefan mai pomeneste de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criadi spune:

Manuelita, noi am facut slujba acum trei saptamani dar nu am avut nevoie de lumanare, desi era si nasul mai in spate cu lumanarea de botez (i-am facut si botezul dupa doi ani de cand tot caut prin arhivele bisericilor daca a fost botezata sau nu). Copilul sta in genuchi cu mainile intinse spre viitorii parinti si trebuie sa repeti dupa preot ceva de genul :"Eu astazi te-am nascut si tu esti fiica mea iubita" dupa care o ridici de jos in brate, este foarte impresionant drept pentru care m-au podidit lacrimile...pe mine si toata asistenta. Oricum vorbeste cu preotul ca poate difera de la biserica la biserica. Oricum noua ne-au spus ca pentru slujba asta copilul trebuie imbracat in alb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Manuelita da lumanarea trebuie sa fie de botez.e asteptam cu poze.

Criadi e emotinanta slujba intr-adevar dar eu nu mi-as lasa copilul sa stea in genunchi in fata mea.

Bellaiza felicitari.Frumoasa poveste

Mariaa o sa fie termenul repede repede si sa vezi ca nici nu iti dai seama cat de repede vine ghiocelul acasa.

Norma felicitari!

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Norma, iti raspund cu drag la intrebarea ta. Da, tinem legatura cu asistenta maternala si familia ei, in sensul ca vorbim la telefon, fara ca Stefan sa stie. Ne-am gandit sa se estompeze un pic amintirile. Asa am fost sfatuiti sa procedam si credem ca e spre binele puiutului. Am trimis si fotografii, dar din pacate, nu au ajuns. Daca Stefan va vrea la anul, in vacanta de vara, sa mergem in vizita la ei, o vom face. Vom consulta, totusi, si psihologul care s-a ocupat de noi pe parcursul procedurii.
Desi vom avea emotii, ne gandim ca e mai bine pentru el sa nu creada ca ii negam trecutul. Chiar i-am spus aseara ca poate oricand vrea sa discute cu noi despre intamplari de cand era mai micut sau despre cei care au avut grija de el pana cand Doamne-Doamne ne-a dat de stire ca ne asteapta.
Familia in care a trait a fost una traditionala, cu mama, tata, doua fetite aproximativ de aceeasi varsta cu el, bunica, bunic si strabunica si toti l-au iubit. De altfel, ne-au si gazduit peste noapte in timpul vizitelor, cu totii simtindu-ne foarte bine.
Suntem fericiti pentru el ca a trait la curte, la tara, ca a cunoscut tumultul unei gospodarii inchegate, cu animale domestice de tot soiul. A fost receptiv la ceea ce se intampla in jur si stie astfel o multime de lucruri. De pilda, cand am facut bulion, m-a intrebat de ce nu il fac la tara - avem si o casa la tara - , la umbra, intr-un cazanel pe trei picioare sub care arde focul si cu sticlele pe langa...m-am topit toata de ce stie puiul meu!

O seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Bellaiza am crezut ca doar noi suntem 'defecti'...situatia voastra e mult asemanatoare cu a noastra!
ba chiar mediul (la modul general zic) in care vine fata, nu difera radical de cel in care a crescut, ceea ce ar trebui sa faca adaptarea mult mai usoara.

Felicitari inca odata pentru finalizarea adoptiei!

Asi

mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Multumim pentru gandurile bune!

Despre adaptare, ce sa zic : de fiecare data zambesc pentru ca Stefan s-a comportat ca si cand ar fi fost dintotdeauna in casa noastra, iar noi ca si cand copilul nostru ar fi venit acasa de la bunici.
Multumim lui Dumnezeu pentru toate drumurile ce ni s-au deschis de nici noua nu ne-a venit sa credem si ma refer la bona, gradinita, scoala.
Bona ii este chiar doamna la care m-am gandit si suntem foarte multumiti.
La gradinita, cand am spus ca suntem in proces de adoptie, educatoarele au spus: il vrem, mai avem in grupa o fetita adoptata. Acum ne creste inima cand ni se spune ce bine se descurca.De altfel. ne asteptam, pentru ca este sociabil, mersese si inainte la gradinita zilnic, stie cifrele pana la zece, le scrie frumos, caligrafic si a invatat si literele a, m, n, u, t, c, o sa le scrie si sa le recunoasca. Aici uneori se mai incurca,dar este numai un pui mic. Ii plac povestile oricat de lungi ar fi si stie si cateva poezii. Ii place sa cante si sa danseze.
La scoala va merge la anul, undeva aproape de casa, si intamplarea face ca in scoala sa predea matematica o fosta colega de liceu cu mine, situatie care ma bucura mult.

Mi-am petrecut mult timp citindu-va si poate de aceea primele mesaje sunt mai lungi.Sper sa nu fiu inoportuna povestindu-va cate ceva despre noi.

Un gand bun tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Buna
Dupa mai 2 saptamini, si cu ajutorului Elei care m-a lamurit cu privire la anumite acte am reusit sa depunem dosarul pentru atestat. Acuma este perioada de asteptare si apoi incepem nebunia cu cautatul bebelusilor. Am inteles de la doamna de la DPC ca noua lege este mult mai buna si o sa fie mai multi copilasi delcarati adoptabili. Sper sa fie asa si sa reusim sa gasim si noi un sufletel.

Mergi la inceput