M-am hotarat ....adoptie (65)
Raspunsuri - Pagina 11
simona14 spune:
Maribela sa fiti fericiti,sa va dea Dumnezeu sanatate,sa va bucurati de tot ce e frumos.
maria_t1971 spune:
claudia72,
Zambeste Claudia, aveti o minune acasa, si ea conteaza cel mai mult.
Incearca sa treci peste mizeriile cotidiene si sa uiti de tara in care traiesti, cel putin atat cat poti.
Sa dea DD ca pe 12 totul sa bine !
Mariaa spune:
Maribela, felicitari!
Claudia, venisem sa vad cum a fost azi...imi pare rau ca ati fost amanati. imi dai vesti proaste...speram sa primim si noi un termen cat mai apropiat insa daca nu s-a judecat pana acuma...groaznic de greu trec zilele astea.
tin pumnii pe 12.10 sa fie pe 12.10!
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
asi spune:
Claudia ai dreptate, nu s-au judecat.Imi pare rau ca v-a amanat si sper sa se termine greva asta odata.E o porcarie....
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
gaba-rema spune:
Buna tuturor,
Am si eu o intrbare (de fapt am mult mai multe, dar... pe rând...):
Dupa ce un copil a fost declarat adoptabil, familia naturala mai e solicitata sa-si dea vreun acord, in instanta??
Cand se da sentinta de adoptie definitiva apar si naturalii la tribunal, poate se mai si razgandesc ?
scuze daca intreb tâmpenii, dar ma astept la orice, din moment ce nu exista un termen in care un copil sa fie declarat adoptabil si ar putea rata sansa unei familii a lui din cauza birocratiei...
asi spune:
Gabi dupa ce un copil a fost declarat adoptabi e la latitudinea judecatorului daca mai citeaza sau nu parintii naturali, asta in functie de modul in care a fost declarat adoptabil.Pe perioada de incredintare parintii naturali se pot rezgandi daca au probe suficient de solide sa faca asta, nu doar ca asa li s-a nazarit lor.Si daca sunt invitati sa isi mai dea odata acordul la incuviintarea doptiei nu se face in aceeasi zi cu data la care vin parintii adoptivi, adica nu e posibila intalnire.
Azi am primit un telefon de la o prietena care a avut azi incuviintarea, e drept ca a treia prezentare din cauza grevei, dar s-a finalizat.Deci totusi se judeca.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asi Gabi dupa ce un copil a fost declarat adoptabi e la latitudinea judecatorului daca mai citeaza sau nu parintii naturali, asta in functie de modul in care a fost declarat adoptabil.Pe perioada de incredintare parintii naturali se pot rezgandi daca au probe suficient de solide sa faca asta, nu doar ca asa li s-a nazarit lor.Si daca sunt invitati sa isi mai dea odata acordul la incuviintarea doptiei nu se face in aceeasi zi cu data la care vin parintii adoptivi, adica nu e posibila intalnire. Azi am primit un telefon de la o prietena care a avut azi incuviintarea, e drept ca a treia prezentare din cauza grevei, dar s-a finalizat.Deci totusi se judeca. Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra. |
Merci, asi
În tot sistemul asta al adoptiilor exista cel putin o veriga slaba: faptul ca fam.naturala, chiar decazuta din drepturi fiind, poate marca definitiv viata copilului: daca mama decide "plasament" in loc de "adoptie" (desi poate ca nici nu stie diferenta), copilul pierde fara drept de apel, si fara vina saracul, sansa adoptiei.
Sunt de acord ca mama naturala sa fie batuta la cap sa-si creasca copilul. Dar când aceea a zis clar "NU" si a decazut di dr., apai de ce o mai întrebi pe ea ce sa faci cu copilul care NU MAI ESTE al ei?
Ar mai fi o veriga slaba, desi nu teoretic: faptul ca se considera ca functionarii care fac "matchingul" sunt mai potriviti si mai diligenti sa gaseasca ce-i mai bun pt.copilul adoptabil. Sigur, sunt oameni pregatiti pt.asta, sunt psihologi, au poate mai multa experienta in a plasa un copil in familia optima pt.el... dar oare se întâmpla des astfel, în realitate?
În toata ecuatia, cei mai de "rahat" sunt adoptatorii :(
si copiii care "îmbatrânesc" prin sistemele de protectie pâna li se da în fine sansa de a fi adoptati... :(
adica cei mai bine intentionati si cei mai nevinovati :(
EDIT: nu mi se pare asa evident sa "reintegrezi" (a baga pe gât) în familia naturala un copil respins de aceasta:
http://stiri.rol.ro/content/view/400077/2/
De ce se considera ca e mai bine ca un copil sa fie reintegrat intr-o familie care nu-l vrea (si cel mai probabil n-o sa-l îngrijeasca cum trebuie), decât sa fie dat unor oameni care si-l doresc cu disperare si ar face cu adevarat orice pentru el, pentru sanatatea si siguranta lui??
SoriLea spune:
Buna seara dragele mele
Am intrat sa va dau o veste Gabi99, are acasa din 16 sept fetita despre care ne tot povestea.
E si in zugraveala si nu are cum sa intre sa va de-a vestea, asa ca mi-a trimis un ms in care imi spune sa va transmit SALUTARI de la ea, sa va spun ca sunt bn, inca mai are de aranjat prin casa si apoi sa instaleze calculatorul.
Fetita e o dulceata, e cuminte, mancacioasa si va pot spune ca din discutiile avute cu ea, e implinita. Acum putem spune ca e si ea MAMICA.
Gabitza , dupa cum ai sa vezi, am transmis ce m-ai rugat, dar te rog intra si da tu mai multe detalii fetelor.
Te pup pe tine si pe printesa ta
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
cons spune:
Mirabela, felicitari! Sa-ti aduca Alex numai fericire!
Sorilea, multumim pentru veste!
Gabi_99, din inima ma bucur pentru tine. Spor la zugravit si toate cele bune. Un pentru tine si un pentru puica ta.
Claudia, suntem alaturi de tine! Ce-ti mai face Biencuta?
toate fetele si va invit la o!
amalia28spin spune:
Buna dimineata!
As vrea si eu sa va intreb cam cat dureaza procesul de potrivire din momentul in care ai cunoscut un copil si ai facut cererea de continuare a procesului de potrivire si pana in momentul in care se trimite dosarul in instanta pentru incredintare in vederea adoptiei. stiu ca nu exista termen limita legal, dar la voi cam cat a durat acest proces de potrivire?