Licurici de ianuarie-februarie 2009 (50)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Da, si mie papucii mi se par greu de cumparat. Daffy's se pare ca-i numai pe-acolo pe la voi, Cris. Nu prea am vazut papuci de calitate in magazine, din pacate. Cu interiorul din piele nu stiu zau daca exista.

Poze

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Iata minunatele sugestii de meniu pt copilasii intre 8 luni si 12 luni:

Mic dejun:

240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

Un pic de apa sau suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi

Pranz:

180-200 g legume fara adaos de sare
+ 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
+ 4 lingurite rase de carne sau peste sau 1/2 galbenus ou fiert

(sau un borcanas de legume si carnita de 230-250 g, fara a mai adauga ulei sau unt)

+ un desert de fructe crude sau coapte 130 g (sau un borcanas)

+ un pic de apa

Gustare:

fie 240 ml lapte varsta a doua

fie un iaurt bebe + un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

fie un iaurt bebe + un biscuit (sau un piscot sau o coaja de paine)...!!!in fc de capacitatea bebelusului de a mesteca

Cina:

fie 180-200 g legume fara sare + eventual un pic de cascaval ras + 150 ml lapte varsta a doua + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 150 ml supa + 5 masuri de lapte praf + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna

fie 240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)

+ un desert lactat/iaurt bebe sau un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat

Trebuie tinut cont de cantitatea minima de lapte / zi, adica ideal este sa primeasca minimum 500 ml / zi.....

Alternati meniurile pentru a-i obisnui sa manance variat....

Dimineata primeste lapte oricum.....daca la gustare papa iaurt si fructe, atunci seara e preferabil sa i se dea inca un bibe cu lapte.....sau daca i se da altceva seara, ca desert se va prefera iaurtul si nu fructele (ca sa iasa cat de cat 500 ml lapte pe zi/ sau aproape de 500 ml lapte si restul iaurt).....no nu stiu daca ati inteles ce am vrut sa zic:)

PS: cantitatile sunt orientative, nu va stresati daca bebeii nu mananca fix atatea g sau atatia ml:)

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Miere ma bucur ca ati avut o noapte mai buna, si ale mele ultimele doua au fost mai bune, sper sa tina cat mai mult asta. E un scump Aidan

Idaira sa stii ca si eu ma mai supar cand nu imi raspunde cineva dar nu cred ca o face nimeni cu rautate, sper sa iti treaca. Sa stii ca si eu ii dau fructele crude, nu am stiut ca nu e bine sa le dai asa

Crisspy drum bun la RazviAm vazut ca ai scris ca ai ajuns deja, cred ca esti f fericita

Iulia ai fost cu cortul cu bebe?????Super tare,

Pyc ce vrei sa zici prin lapte crud ca nu am inteles??

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Nu-mi amintesc sa fii zis ceva de lapte crud:)

Daca am scris pe undeva asa e evident o greseala!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

de la 1 an au voie orice branza, mai putin cea din lapte crud care e voie doar la peste 3 ani, asta ai zis Pyc. Sa nu te superi ca te intreb dar chiar vroiam sa stiu ce ai vrut sa zici.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

aha......pai sunt tot felul de branzeturi (marea majoritate a branzeturilor din Franta de ex) care sunt facute din lapte crud! Adica nepasteurizat. Astfel de branzeturi sunt interzise inainte de varsta de 3 ani. Oricum scrie pe eticheta daca laptele e pasteurizat sau nu! In Ro cred ca toate branzeturile autohtone sunt pasteurizate (cred...!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

multumim pyc!!!
cuscraaaa,cred ca esti tare fericita! un si de la noi!

Ana nu mananca atat,nici pe departe! la amiaza(ca exemplu) a papat 1 borcanas peas(mazare) + 1/2 borcanas morcovi+ 1 buc ficatel,dupa vreo 2 h a papat cam 120 ml de lapte!

cris,ce frumoasa e Dariuta.seamana cu I.

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Capitolul 51.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Idaira

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Idaira, cred ca Pyc se refera la fructe coapte la cuptor.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

nu stiu ce sa zic.... ma gandesc la piersica,nectarina,pepenele galben s.a,ca nu le bag la cuptor,i le dau intr-adevar fff coapte,numai marul i l-am facut la cuptor.

PS. si tie ar trebui sa-ti multumesc,,pt ca esti cam singura care imi raspunde...de altfel trec mesajele ca fiind invizibile!

Carla
Povestea Carlei

Wrong! Cred ca mesajul meu l-ai sarit....

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput