Cum sa nu "iei plasa" cand angajezi o bona?
Raspunsuri - Pagina 2
natynic spune:
Ancuta, sunt medic
. In plus, eu insami am psoriazis, asa ca inteleg perfect ce vrei sa spui. Deci stiu din ambele parti ale baricadei ce boli reprezinta o problema la o bona si ce boli nu.
Am apelat intre timp la o agentie, am fost, am vizionat 3 persoane dintre care una chiar mi-a placut. A ramas sa mai vad, mai am si doua recomandari de la cunostinte dintre care pe una am vazut-o...dar mi-a cam ramas sufletul la acea doamna. Ce credeti, in chestiunea asta se poate alege ascultandu-ti inima?....
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
AYSHA 2 spune:
eu mi-am ascultat inima de 2 ori: o sdata am dat-o in bara rau rau de tot adoua oara a iesit atat de bine incat suntem de 2 anu impreuna si mai vrem...
Burtocika spune:
Eu te sfatuiesc sa iti asculti intotdeauna inima, sau cum ii zic eu "intuitia". Adica numai daca stii ca in general nu dai gres ...
Eu am in general ochi buni la oameni, ii cam ghicesc din prima. Sa zicem cam in 90 % din cazuri.
Chestia cu analizele si cazierul ... teoretic aveti dreptate, dar practic eu toate interviurile pt bone pe care le-am avut nu am cerut asa ceva. Pentru ca analizele se pot falsifica (si chiar daca sunt reale, nu-mi garanteaza nimeni ca dupa ce a facut analizele nu s-a dus acasa si a mancat fructe nespalate sau si-a pupat pisica-n bot, deci oricand se poate imbolnavi). Iar cazier, chiar daca nu are, nu-i obligatoriu sa fie cinstita. Poate familiile la care a fost nu au facut plangere, poate nu fura, dar are alte metehne.
Iar sa te duci in vizita la ea acasa ... ar fi sugestiv si relevant, e bine sa vezi cum locuieste si ce fel de familie are. DAR nu e intotdeauna usor sa te inviti in casa omului. Eu cel putin n-am putut s-o fac, mi s-a parut ciudat si un pic invaziv. E drept ca femeile pe care le-am vazut cred ca s-ar fi uitat ciudat la mine daca le-as fi cerut asta ...
La ce trebuie sa fii ATENTA: la felul in care interactioneaza cu copilul ! Este extrem de important, poate cel mai important !!! Daca copilul se apropie de ea si in incearca sa o atraga in joaca, reactia ei e foarte importanta. Bazandu-ma pe aceasta reactie, eu am respins 3 bone, pentru ca una era amorfa si nu stia sa zica decat "da? / bine / aha", alta era prea "mieroasa" iar alta era prea "batoasa".
La fel, sa o intrebi daca fumeaza. Eu am avut surpriza, cu bona actuala, sa ma trezesc cu ea in prima zi ca vine si imi spune "stiti, mai e o mica problema: eu fumez". Ce era sa fac, sa-i spun "atunci pleaca" ? Probabil asa ar fi trebuit ... greseala mea ca n-am intrebat.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
Burtocika spune:
Si mai e ceva, mai ales daca apelezi la o agentie: presupun ca iti prezinta fiecare bona un CV. Eu as fugi de cele care au avut grija numai de copii mici, pana in 2-3 ani si de cele care au schmbat multe joburi. As prefera persoanele care au "dus" un copil de la bebe mic pana la scoala, pentru ca inseamna ca sunt persoane care se ataseaza de copil si nu faca treaba asta numai pentru bani.
kariguld spune:
bogdanai a subliniat ceea ce mai vroiam eu sa spun. adika, cel mai important aspect , interactiunea cu copilul. chiar daca vizionezi bonele la agentie, pe care o vei alege, nu-i promite angajarea, ci vezi intai cum se acomodeaza fata cu ea, o studiezi pe ea cum interactioneaza cu copilul.
referinte, si nu uita sa afli amanunte de la vecini. nici nu stii cate poti afla despre o persoana. nu trebuie sa mergi tu, trimite pe cineva de incredere.
si eu mi-as urma inima, de cate ori am facut-o nu m-am inselat niciodata. e feelingul acela....
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
natynic spune:
Bogdana, iti dau dreptate intrutotul. Iata, bona la care mi-au ramas ochii a avut grija de un singur copil, dus de la 5 luni pana la 3 ani si ceva, trecut prin toate etapele; familia respectiva a plecat din tara definitiv de o luna si din motivul asta isi cauta job, insa cand vorbeste de copilul acela ii dau lacrimile.
Cine trece din job in job e clar ca nu poate prezenta incredere. De obicei se aduce argumentul "mi se dadeau prea multe de facut" sau "nu eram de acord sa...", lucruri discutabile si interpretabile...
Si da, e esentiala interactiunea cu copilul de la inceput. Cum spuneam, am primit si acasa pe cineva, recomandata cu surle si trambite insa fata mea, altfel extrem de sociabila, s-a aratat destul de rezervata si asta m-a alertat de la inceput.
Oricum a ramas ca la viitoare intalnire la agentie sa o iau si pe fetita. Au acolo jucarii ca sa nu se plictiseasca, e prevazuta si situatia asta...
Naty
mamica
Burtocika spune:
Natynic, multumesc pentru PM.
Cat despre cum reactioneaza copilul ... e un pic discutabila reactia copilului, pentru ca e vorba totusi de o persoana straina. Eu ma gandeam mai mult la reactia BONEI fata de copil.
Ca sa-ti dau exemplul concret, fetita mea e destul de timida si putin sociabila, iar reactia ei fata de persoane straine e un pic mai rezervata. Asta a fost si motivul pt care ne-a refuzat o bona, pt ca i s-a parut copilul prea timid si a crezut ca va fi greu sa se adapteze.
Dar fata de celelalte candidate, m-am prins care e treaba si am trezit-o cui o jumatate de ora inainte de interviu, ca sa aiba timp sa se trezeasca, si a reactionat mult mai bine. Problema a fost cu una din bone, care a fost total amorfa, daca pot spune asa, la reactiile copilului. Asta mica incerca sa-i dea jucariile si ea nu stia sa zica decat "da, hm, aha", nu intra deloc in joaca cu ea.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
natynic spune:
A, desigur ca reactia bonei fata de copil e cea mai importanta...
Nu ma refeream la faptul ca fii-mea ar fi trebuit sa-i sara de gat unei straine vazuta prima data, niciodata nu face asa, a ajuns si ea la faza de intimidari si "rusine". Dar...e ceva, o expreise a fetei, zambetul, gesturile...cand stai non-stop cu copilul de atata vreme si-l cunosti asa de bine ajungi sa-ti dai seama repede ce agreeaza si ce nu, chiar daca manifestarea nu e foarte fatisa.
Naty
mamica