Ce facem cu lamiia taiata???
Am o mare nedumerire fiindca nu stiu cum sa fac sa pastrez lamiia care o tai sa pun in ceai si mai ramine cam 1/2 pe care daca o invelesc chiar si in celofan sau staniol tot face betive ...iar frigiderul e "cam departe"...
Raspunsuri
crista-s spune:
Daca vrei sa o folosesti tot la ceai (in care banuiesc ca oricum pui zahar)tai lamiia ramasa in felii subtiri asa cum o vei pune in ceai si o asezi intr-un borcan in straturi: felii de lamiie si zahar tos, ultimul strat fiind de zahar. Nu e musai sa umpli borcanul dar e obligatoriu sa il inchizi cu un capac cu filet (etans). Il poti tine in frigider dc vrei sa pastrezi lamiia mai mult timp (se va zaharisi si va lasa o zeama ca un sirop, e buna de pus in prajituri sau in ceai sau sa faci citronada ) sau chiar asa la temperatura camerei dc vrei sa o pastrezi numai pentru citeva zile (mai multe zile nu am incercat fara frigider deci nu pot sa iti spun din proprie experienta ca se pastreaza buna de mincat, dar pentru 2 zile in borcan cu zahar garantez ).
Lamiile netaiate, intregi, se pastreaza in borcan cu apa, important e sa stea scufundate in apa (pui un betisor ceva care sa le tina in apa), asa facea bunica mea
acelasi procedeu dar in straturi cu sare grunjoasa ( cea pentru muraturi) dc vrei sa pastrezi lamiia pentru mincare, fripturi, retete cu pui sau peste dar si pentru alte retete. NU trebuie tinuta la frigider.
fritz spune:
Chiar si in frigider, eu pastrez lamaia taiata asezata cu partea taiata, pe o farfurie, sau intr-o canuta de marimea lamaii. Asta situatia la bloc, dar daca in incaperea respectiva exista si o singura musca, sigur va veni si la lamaie...Ma gandesc la bucataria de la tara, unde este cam greu sa nu existe muste...
szivarvany spune:
Nu m-am putut abtine, mi-am amintit semnatura unui membru DC, Iren:
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
ma scuzati de oftopic
Ori faci limonada si pastrezi in frigider, ori faci mai mult ceai si pastrezi n frigider, ori pui lamaia in folie alimentara si o pui in frigider
Toate drumurile duc la frigider.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
anda2009 spune:
Mamagiuliei, imi amintesc si eu semnatura, simpatica tare.
Crista, feliile de lamaie le pui cu coaja cu tot cu zahar sau fara?
crista-s spune:
Anda, da cu coaja cu tot le-am pus eu. Taiate cit de subtiri reusesti. Poti insa sa le razi sau sa cureti coaja cu ajutorul cutitului de curatat cartofi sau morcovi dc nu iti place aroma prea puternica pe care o da coaja.
asa
http://i26.tinypic.com/o8tk3m.jpg
arata feliile mele de lamiie in zahar dupa aproape 1 luna de stat in frigider, zaharul cu zeama lasata s-a transformat in sirop, iar feliile sunt zaharisite si se conserva perfect caci si zeama de lamiie dar si zaharul sunt buni conservanti.
pentru cind nu avem frigider (sau avem unul de camping care nu raceste prea mult mai ales cind in cort sunt 50°C - asa cum a fost cazul meu) pentru 2 zile le putem tine in zahar fara insa nici o problema doar borcanul sa fie inchis bine si sa nu il lasam la soare.