autorizatie spargere perete apartament bloc vechi

autorizatie spargere perete apartament bloc vechi | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Buna

Aveti idee cat costa, cat timp dureaza si ce acte sunt necesare?
Vreau sa sparg la bucatarie ca sa pot intra in balcon (acum intrarea e printr-un dormitor care va al lui bbeului meu care va avea 9 luni la momentul cand sper sa intram in ap si nu vreau sa intru toata ziua buna ziua pe acolo dar nici fara autorizatie nu vreau sa fac ca nu stiu cum sunt vecinii in noul bloc si nu vreau sa ma trezesc cu vreo amenda).

multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Pai , iti trebuie de pe la Primarie, Urbanism, de la Autoritatea de Stat in Constructii, cam de pe aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

si cam cat costa toata ai idee?

ms

Mergi la inceput

Eu mi-am afcut acum in primavara un balcon ptr un apartament aflat la parterul unui bloc, il aveam luat de mult timp si nu locuise nimeni acolo. Ei, cand m-am pus in miscare am fost la Urbanism, apoi pe la gaze, curent, romtelecom, Autoritatea de stat in constructii, la unii la Poiectare ca mi-am facut proiect...deci o intreaga alergatura si la fiecare am achitat cate o taxa ca sa imi elibereze avizul de constructie.

La tine cred ca e mmai simplu fiind vorba doar de un zid, nu cred ca iti cere cineva proiect, dar la cat sunt de imbecili mergi intai la Primarie la urbanism si de acolo iti spune clar unde sa te duci mai departe!

Nervi de otel si daramare rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Primul pas care trebuie sa-l faci este sa mergi la Primarie si sa soliciti un certificat de urbanism. In acel certificat vor fi specificate toate actele, avizele de care ai nevoie. De proiect SIGUR ai nevoie (deci si de un proiectant care sa-l faca), vei avea nevoie in cadrul acelui proiect si de o expertiza tehnica (dai jos un zid). Toate aceste acte iti sunt necesare in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
Ca timp, din punct de vedere al actelor, nu stiu sa-ti spun cat dureaza, depinde de cat de repede se misca institutiile in eliberarea actelor si proiectantul in elaborarea proiectului.
Ca bani, exista taxe stabilite prin lege pentru emiterea actelor. Proiectantii au fiecate tarifele lor. Apoi mai ai valoarea investitiei propriu zise.
Gabrielafericita dewww.webshots.com/user/gbociort" target="_blank"> MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc

Mergi la inceput

Da, Gabi a fost si mai explicita decat mine.
Clar asta e traseul, iar fiecare are taxa proprie, gazele una, curentul alta, romtelecom alta, urbanismul alta, proiectul costa cel mai mult din toata tevatura asta...iar la final, cand ai toate autorizatiile obtinute,proiectul facut, si ce ti s-o mai cere, depui dosarul tot la urbanism la primarie ca sa obti avizul de constructie care e valabil un an dupa stiinta mea.

Editez sa-ti amintesc ca peste tot iti trebuie copii dupa actul de proprietate al casei, al cadastrului apartamentului, releveul...

Spor si bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Porumbita, cu placere si oricand pentru alte detalii. Si mult succes. Gabrielafericita dewww.webshots.com/user/gbociort" target="_blank"> MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Am o prietena, care anul trecut a spart zidul dintre bucatarie si sufragerie, si a costat-o proiectanta 17 mil lei vechi, plus toate taxele, dar stiu de la ea , ca in jur de 40 mil cu tot cu muncitori. Eu am asa apartamentul, cu intrare prin dormitor, am zidit usa acolo, am facut camera fetelor in fosta sufragerie, am spart zidul ce dadea din bucatarie in hol, zidul din bucatarie in balcon, unde am facut bucataria. A iesit foarte frumos, practic sunt trei camere, dar nu am luat nicio autorizatie... vecinii sunt relativ de treaba. Insa oricum, nu sunt ziduri de rezistenta...dar am inteles ca orice modificare adusa apartamentului trebuie sa ai autorizatie...chiar si ptr gresie si faianta. Am o prietena care a facut o arcada in peretele dintre sufragerie si bucatarie, au reclamat-o vecinii si a platit acum 4 ani 20 mil amenda...cam cat ar fi costat autorizatia, dar a fost mult mai simplu...s-a trezit cu inspectorii la usa...

Mergi la inceput