retete sosuri/dressinguri

retete sosuri/dressinguri | Autor: inapreda

Link direct la acest mesaj

Hellou,

Va rog pe care stiti sa-mi dati si mie citeva retete rapide de sosuri/dressinguri. Pe motiv de "mare gospodina", mi-am achizitionat un steamer ca sa stau in bucatarie cit mai putin si mincarea e...cam fara gust, asa ca m-am gindit sa va cer ajutorul.
Astept sugestii si retete ingenioase

Gina lu' Ian

Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)

Botez Ian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelk1978 spune:

Sos de mustar cu iaurt

O lingurita de mustar, iaurt 5 lingurite, diverse ierburi uscate-busuioc, maghiran, marar etc.(in functie de preparatul cu care se serveste sosul: oua, ficat, pui, peste, porc..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Stiu ca e vechi subiectul dar poate mai are cineva nevoie:

--sos de iaurt cu usturoi
Se face un mujdei de usturoi din usturoi zdrobit, sare, ulei, se adauga cateva picaturi de lamaie si apoi f mult iaurt.

--maioneza cu iaurt
Se face o maioneza clasica peste care se adauga iaurt.

--sos bechamel
--sos de rosii

--sos de rosii cu verdeturi:
Rosii proaspete se toaca marunt, peste ele se adauga ulei de masline, sare, piper, verdeturi (busuion, frunze de partunjel, salvie)

--sos de lamaie (reteta am salvat-o de pe net dar nu mai stiu de unde)
Unt 50 g faina 50 g supa, 350 ml lamaie, 75 g piper sare

Mod de preparare
Se infierbanta untul, se pune faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de oase, se fierbe 15-20 min., se paseaza printr-o etamina, se adauga zeama de lamaie si se potriveste gustul cu piper si sare.

Si f multe rete poti gasi pe site-ul lui Jamie Oliver www.jamieoliver.com/recipes/course/sauce-recipes" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Si eu

Dressing cu marar si chili
Se amesteca smantana (creme fresh) cu marar proaspat tocat si sos de chili (dulce sau iute) sau praf de chili
E fain mai ales la piftele

Nu e chiar dressing , dar va recomand si guacamole langa legume.. E yumi si sanatos ;)

Mai e si soya, pesto

Daca aveti blender sau ceva aparat similar de maruntit puteti baga niste rosii, ardei, patrunjel, sare, piper..

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

www.bucataras.ro/retete/sosuri/" target="_blank">Retete de sosuri

Mergi la inceput