Tiroida (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita69 spune:

cristina ajutama te rog nu mai inteleg nimic astazi am fost la dr si in urma analizelor pe care ti-leam spus dr a hotarit sa ma bage pe tratament cu eutirox de 25 mg am inceput sa caut pe net si vad ca da anumite reactii adverse pe care eu deja le am si ma ingrijoreaza .oare ce sa fac ma poti ajuta cu un sfat? plus ca la noi in ro acum momentan nu se gaseste eutirox si nici un inlocuitor al sau.sunt intr-o mare incurcatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita69

cristina ajutama te rog nu mai inteleg nimic astazi am fost la dr si in urma analizelor pe care ti-leam spus dr a hotarit sa ma bage pe tratament cu eutirox de 25 mg am inceput sa caut pe net si vad ca da anumite reactii adverse pe care eu deja le am si ma ingrijoreaza .oare ce sa fac ma poti ajuta cu un sfat? plus ca la noi in ro acum momentan nu se gaseste eutirox si nici un inlocuitor al sau.sunt intr-o mare incurcatura

Probabil ca iei 0,025mg. Noi toate luam hormoni, ca nu avem incotro. Cand am inceput sa sa iau hormonii si eu simteam ca am toate simtomele de la eventualele efecte secundare, dar dupa 2 saptamani mi-au trecut (probabil ca era datorita frici). Daca nu se gaseste eutirox in romania nu inteleg de ce dr ti-a prescris medicamentul asta. Eu as suna doctorul si l-as intreba ce vrea sa fac.
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

si eu iau Eutyrox de 50 mg acum, pt ca am noduli...in rest toate analizele ok..insa nodulii in sase luni au ajuns foarte mari si foarte multi....
In Romania nu se ma gaseste Eutyrox, decat ratacite prin farmacii...cauta L-Tyroxin ...am inteles ca e acelasi lucru.

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Fetelor, nu va mai speriati atat de hormonii astia de sinteza. Si eu iau Euthyrox dupa o tiroidectomie totala de vreo 4 ani. N-am avut nici un fel de reactie adversa. Am luat si pe perioada sarcinii si a fost ok. In general este foarte bine tolerat de catre toate categoriile de varsta (de la copii la persoane in varsta).
Repetati-va analizele toamna si primavara (trecerea de la cald la rece si invers), pentru ca e posibil sa fie nevoie sa ajustati doza.
Pentru ca acum a disparut Euthyroxul de pe piata de medicamente din Ro, am sunat endocrinologul si mi-a zis ca pot lua fara probleme L-thyroxin/Tiro-4/ Novothyral in concentratia pe care o avea Euthyroxul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu iau L-Tyroxin 125 la indicatia medicului de aici, asta am luat de 4 ani de cand mi-a fost descopeita hipotiroidia , la prima analiza facuta in sarcina a doua, si am luat chiar de la inceputul sarcinii si voi lua toata viata.Doar doza a fost nitel ajustata, in sensul ca a tot crescut de la 75 la 125 de acum.
Asta cu denumirea cred ca nu conteaza doar sa va uitati pe continut sa fie aceeasi concentratie.
Se spune (adica doctorul spune) ca la inceput se ia gradat, adica nu iei 125 daca ai dintr-o data , ci icepi cateva zile cu 50 , apoi cresti la 75, 125...cam intr-o saptamana ai doza necesara, tocmai pentru a evita simtomele ca ameteli, senzatie de rau, palpitatii sau altele.Dar eu ca o fata rea cum sunt nu am avut rabdare sa merg asa pe bajbaite si am luat doza de la inceput si norocul meu ca nu am avut nimic.Dar ca sa fiu mai cu mot, ma saturasem de pastile si am renuntat la ele .In cele 3 luni cat am renuntat la ele m-am facut castigata cu 5 kg in conditiile in care mancam chiar mai putin decat de obicei.Asa ca vazand ca nu e de gluma , plus o nervozitate asa aparent din senin , am reluat pastilele si tot asa dintr-o data, cand stiam ca trebuie gradat atat renuntarea cat si introducerea lor iar in organism.Acum astept sa vad cand imi refac analizele ca trebuie sa am minim 3 luni de pastile luate ca sa dea cat de cat rezultatul real .Altfel risc sa-mi ajusteze gresit doza .
Asa ca nu va speriati de pastiluta, ca e mica , eu acum o consider prietena ca de cand am reinceput sa o iau am dat rapid cele 5 kg jos si vad ca inca mai dau ...ca loc e
Asa ca va face bine garantat si eventualele neplaceri de la inceput sunt compensate sigur.

Mergi la inceput

fetelor multumesc ptraspuns m-am mai linistit .problema e ca in bucuresti nu se gaseste la nici o farmacie eutiroxul si nici AM inlocuiotorul saU.AM GASIT CEVA PE NET PE BAZA DE PLANTE DAR ARE EUTIROX 90 DE MG SI MIE IMI TREBUIE DE 25MG NU STIU CE SA FAC.DAR O SA MAICAUT NU AM CE FACE AM INCEPUTSA SUN PRIETENI SA CAUTE SI EI SA MA AJUTEOM VEDEA CE IESE .

Mergi la inceput

Luminita69, cum adica eutirox pe baza de plante? Levotiroxina (substanta din Euthyrox si din celelalte amintite mai sus) este hormon de sinteza, obtinut in laborator, prin procedee chimice. Eu, una, n-am auzit ca ar exista alta cale de obtinere a ei, cat timp nu o poate produce organismul.
Cum se numeste produsul pe care l-ai gasit tu?

Mergi la inceput

Littlelight produsul se numeste TIROIDIN si pe linga plante contine si eutirox in cantitate de 90 mg dar in farmaci nu se gaseste se gaseste in plafar

Mergi la inceput

Lumi, din cat am citit eu, Tiroidinul contine L-tirozina, dar este indicat numai in hipotiroidism (stimuleaza glanda tiroida), deci nu cred ca ajuta si celor care si-au extirpat tiroida (cum e cazul meu).
Mare grija si la concentratie. 90 nu e tot una cu 100 si, chiar daca e produs naturist, poate dauna, mai mult decat ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Cristina_C am gasit o carte specifica despre contitia ta Ord, se pare ca e tratabila cu pastile de iod. Poti sa o citesti online: http://www.amazon.com/dp/190514010X/ref=pe_113430_21620020_pd_re_dt_dt1

Mergi la inceput