Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 6
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita iar mama, in general, nu are nici un drept sa intervina sau sa influenteze relatia copiiilor cu tatal. sunt doua lucruri si realitati diferite - relatia copiiilor cu tatal si relatia mamei cu sotul. sa nu le amestecam. |
Ai dreptate ca sunt doua lucruri diferite dar totusi sunt strans legate intre ele. Stiu ca manualele spun asa, totusi mie mi se pare nedrept. Pana la urma, el plecand de acasa isi abandoneaza si copiii. Sigur ca poate sa-i vada zilnic, dar chiar si asa, EL nu mai este acolo pentru ei clipa de clipa pentru ca va fi clipa de clipa langa o alta femeie, nu mai are gandurile si preocuparile lui nu mai sunt 100% spre ei, el le strica universul asta ideal de mama+tata+noi si il inlocuieste cu mama+noi si tata+iubita.
Si de ce copiii sa nu stie asta, poate nu inteleg dar macar sa stie adevarul curat - si adevarul curat si nu cosmetizat. Adevarul nu este ca mama si cu tata nu se mai iubesc ci ca tata nu mai vrea sa stea cu noi ci vrea cu o alta femeie si da, mama sufera din cauza asta, si ei (mama si copiii) vor ramane o echipa si ca dezechilibrul asta a aparut din cauza tatalui si a prioritatii pe care le are noua Doamna in fatza mamei si a lor. Si daca o fi sa judece vreodata, macar sa judece adevarul.
Cat despe accesul lui la copii - sa nu fie nelimitat ci sa fie controlat de mama. Pentru ca pana la urma, responsabilitatea suprema a copiilor este a ei, ea va fi acolo cand vor face febra noaptea, ea va fi acolo la lectii, ea va fi acolo la fiecare baie, etc, etc, etc.
ruxij spune:
Da, nu e corect fata de mama si fata de adevar, dar e corect fata de copii sa iti inghiti adevarul si dreptatea si sa il aperi pe tatal, chiar cand pare strigator la cer. Pentru ca ccc copiii au dreptul sa isi iubeasca ambii parinti, au dreptul sa creada cel putin ca sunt iubiti de ambii parinti, iar dc tu le acuzi tatal pe ei ii doare atunci cand sunt mici. In plus este f.f. posibil sa ii faci ca mai tarziu sa se solidarizeze cu el, cand cresc mari sa mearga catre el si sa te acuze pe tine ca l-ai vorbit de rau. In schimb daca incerci sa le pastrezi o relatie buna cu tatal, chiar nefiind drept, ii scutesti pe ei de suferinte, iar cand vor creste vor judeca singuri adevarul si tu "pici" mai bine oricum.
A_Iulia spune:
Buflea, eu sunt un mare fan de-al tau din umbra, dar de data asta chiar nu cred ca un copil mic trebuie sa stie astfel de odiosenii.
Lasa-l sa afle cand va fi in stare sa digere o astfel de informatie.
In plus, daca afla o varianta, probabil va trebui sa o afle si pe celalata, si uite-asa se poate ajunge intr-o situatie de necontrolat.
Pleaca pentru o alta? Asta este adevarul lui Ilia (si al nostru). Adevarul lui este probabil altul (e nefericit, etc etc, in fine, nu are sens sa intram in amanunte, dar probabil crezi si tu la fel ca el vede cu totul altfel situatia si se convinge ca e pe calea cea buna fluturandu-si argumentele sale)
conchita spune:
citat din mesajul lui buli pardon, mi s-a incetosat privirea cind am cetit ca victima e sotul nici eu nu-s de acord cu taiatul cauciucurilor, mai ales ca se paote ajunge la ceva de genul "io pot si mai si" si nici cu stricatul relatiei cu copiii. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
scuza-ma, buli, dar de ce ar fi Ilia victima?? sotul e victima propriilor alegeri, lui ii e povara greselilor mai mare. Ilia cu ce a gresit? sigur, daca se lasa victimizata de situatia asta, e si ea o victima. dar din cate am vazut pana acum, ea o sa fie si este si a fost deasupra valului, o invingatoare, indiferent de circumstante. de ce? pentru ca, spre deosebire de el, a ramas onesta cu sine, a facut tot posibilul sa indrepte lucrurile, nu l-a mintit, trage in continuare la caruta.
faptul ca ne-ar insela un barbat nu ne face victime!! adulterinul e victima, ca e slab si mincinos.
Buflea, nu am zis sa ascunzi adevarul fata de copii. dar in situatia data, nu e datoria Iliei sa prezinte adevarul despre sotul ei copiiilor (ea are un adevar partial), ci a sotului, el a plecat la alta. Ilia le poate spune strict referitor la situatia ei, atata ar avea dreptul, eu asa vad lucrurile: dragii mei, mami si tati va iubesc, dar nu mai locuim impreuna. de ce? pai asa cum te certi tu cu prietenii tai si nu te mai joci cu ei, asa sunt si adultii - descopera dupa o vreme ca nu se potrivesc. si dai exemple cu georgica si mihaita si mihaela si ionela. pe intelesul lor.
motivul e ala de-l spune ruxij, or fi relatiile imbarligate, dar fara fair play si disciplina interioara ajungi sa-ti intorci copiii contra ambilor parinti, satui de strambe si trageri de maneca 'ala e asa, io-s breaza, ba nu, ea e cicalitoare, io-s sfant". au minte sa judece si singuri, plus ca au dreptul sa ierte pacate pe care adultii intre ei nu si le iarta, la asta te-ai gandit?? Ilia normal ca nu iarta un adulter, dar copiii au dreptul la optiunea asta. oricat ar parea de crud, stiu...
buli spune:
da, sotul e victima propriilor alegeri. asta e esential.
ilia e victima alegerilor sotului ei.
deci pina la urma el a ales, dar consecintele le suporta amindoi plus copiii.
asta vreau sa zic. si ma opresc aici ca ne invirtim in jurul unui cuvint, de fapt si asta chiar nu-i important.
in rest total de acord cu ce ati zis si voi despre relatiile cu copiii, dar sint convinsa ca asta e si atitudinea iliei. nimic din actiunile ei anterioare nu arata ca ar fi altfel.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ilia_99 spune:
stati, mai fetelor, ca nu sparg niciun cauciuc si nici nu ma duc s-o paruiesc pe "amorezata". ma respect mai mult de atit!
cine a zis, dov, parca, sa astept sa se termine intre ei si dupa aia sa initiez despartirea. exact asa m-am gindit si eu. mai ales ca l-am confruntat aseara si i-am spus ca stiu si cine e si unde sta, tot. n-a recunoscut nimic, din contra mi-a sps ca de cind eu i-am cerut sa rupa comunicarea cu ea, n-a mai vb decit de 2 ori. bullshit! minte de ingheata apele..
asa cum zicea si balanta, relatiile astea merg ca-s incitante fiindca sunt secrete. acuma.. daca nevasta stie tot, ce haz mai are? si cit sa stai sa te uiti peste umar cand te duci la amanta? va deveni boring, la un moment dat.
abia atunci o sa incep sa actionez. fiindca atunci, ramas fara alternativa care sa-l consoleze, il va durea si mai tare. acum, plecarea mea ar fi o eliberare, ii da cale libera. pai de ce sa le ofer atita confort?
sunt sadica?... si ce daca?...
cristoiu spune:
citat din mesajul lui ilia_99 stati, mai fetelor, ca nu sparg niciun cauciuc si nici nu ma duc s-o paruiesc pe "amorezata". ma respect mai mult de atit! cine a zis, dov, parca, sa astept sa se termine intre ei si dupa aia sa initiez despartirea. exact asa m-am gindit si eu. mai ales ca l-am confruntat aseara si i-am spus ca stiu si cine e si unde sta, tot. n-a recunoscut nimic, din contra mi-a sps ca de cind eu i-am cerut sa rupa comunicarea cu ea, n-a mai vb decit de 2 ori. bullshit! minte de ingheata apele.. asa cum zicea si balanta, relatiile astea merg ca-s incitante fiindca sunt secrete. acuma.. daca nevasta stie tot, ce haz mai are? si cit sa stai sa te uiti peste umar cand te duci la amanta? va deveni boring, la un moment dat. abia atunci o sa incep sa actionez. fiindca atunci, ramas fara alternativa care sa-l consoleze, il va durea si mai tare. acum, plecarea mea ar fi o eliberare, ii da cale libera. pai de ce sa le ofer atita confort? sunt sadica?... si ce daca?... |
Vezi ca sunt relatii extraconjugale care dureaza si o viata intreaga. Nu se stie daca se va satura maine, poimaine sau va dura 5, 10, 35 de ani. Esti dispusa sa astepti atit de mult doar pentru o razbunare sadica? Am un caz in familia extinsa ... o amanta de barbat insurat. A durat 20 de ani pina la moartea lui.
Practic acum ca tu stii, a devenit mult mai confortabil pentru el. Daca ramai cu el inseamna ca accepti situatia si atunci el poate continua cu amindoua, poate avea tot ce isi doreste. Confortul casei, copiilor si bratele amantei cind vrea el.
Daca vrei sa il pastrezi, fa in asa fel incit relatia chiar sa se termine. Si daca nu, Ilia, mai bine acum decit mai tirziu, fiindca mai tirziu s-ar putea sa regreti minutele, zilele, lunile sau anii petrecuti in cosmarul asta.
Sfatul meu doar. Imi pare groaznic de rau pentru ce ti se intimpla.
ilia_99 spune:
cind o sa ajungem la separarea fizica o sa le spun copiilor exact asa cum a zis conchita, fiindca nici eu nu cred ca un adevar atit de dureros poate fi spus unui copil de 4 ani, care ii poate da niste dimensiuni greu de suportat pt sufletul si mintea lui. au timp sa inteleaga mai tirziu, cind calitatea discernamintului lor va fi mult crescuta.
si eu cred ca e numai intre noi si n-are legatura cu copiii, el pe mine nu ma mai vrea, nu copiii. din pacate, nu poate sa aiba copiii fara mine, aici intervine drama si cred ca asta e motivul cel mai puternic pt care n-a plecat.
daar.. eu mai am un as in mineca: niciodata, fiind corecta cu cei din jur, nu m-a lasat Doamne Doamne. si o sa le vina nota de plata amindurora cit de curind. iar la cit am suferit eu, cred ca va fi una usturatoare. in schimb, mie o sa-mi fie bine, pt ca nu se poate altfel. dupa furtuna, iese soarele mereu. nu sunt habotnica, dar pe cuvint, ca a platit de fiecare data, pacat ca el nu si-a dat seama, dar nici macar nu conteaza.
asa ca eu nu cred ca trebuie sa fac nimic, toti ne primim rasplata la un moment dat.
ilia_99 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristoiu
Vezi ca sunt relatii extraconjugale care dureaza si o viata intreaga. Nu se stie daca se va satura maine, poimaine sau va dura 5, 10, 35 de ani. Esti dispusa sa astepti atit de mult doar pentru o razbunare sadica? Am un caz in familia extinsa ... o amanta de barbat insurat. A durat 20 de ani pina la moartea lui. Practic acum ca tu stii, a devenit mult mai confortabil pentru el. Daca ramai cu el inseamna ca accepti situatia si atunci el poate continua cu amindoua, poate avea tot ce isi doreste. Confortul casei, copiilor si bratele amantei cind vrea el. Daca vrei sa il pastrezi, fa in asa fel incit relatia chiar sa se termine. Si daca nu, Ilia, mai bine acum decit mai tirziu, fiindca mai tirziu s-ar putea sa regreti minutele, zilele, lunile sau anii petrecuti in cosmarul asta. Sfatul meu doar. Imi pare groaznic de rau pentru ce ti se intimpla. |
nu, nu sunt dispusa sa rabd atit si nici nu i-am spus ca stiu si ca accept. iar el sustine cu cerul si pamintul ca nu e nimeni. eu m-am gindit doar sa mai tac o vreme, pina ma pun pe picioare si pot sa pun pb altfel. va reamintesc, sunt in CIC, cu putine resurse materiale. dupa ce ma intorc la job, am in plan sa vind garsoniera si sa cumpar un ap mai mare - cu credit - in care sa pot locui cu copiii. altfel, o chirie la 4 camere costa in jur de 600 de euro. asa ca, prefer sa mai astept nitel si sa fac lucrurile cu cap. in casa mea, voi avea mult mai multe avantaje si mai putine puncte vulnerabile decit am acum. in plus, copiii cresc si va deveni putin mai usor. de ce sa ma dau acum la o parte si sa-mi asum singura nopti cu febra, mers la dr, etc, cind el si-o trage bine mersi cu mindra. nuu, nene, sa stea aici, sa se dca la ea cu teama ca-l prind din nou si iar are discutii cu mine, sa-i stea in git, nu sa-i fie usor. cind am divortat prima oara am zis ca sunt smechera si, in timp ce ta-su avea toate serile libere si we la fel io ma dadeam de ceasul mortii ca e fata bolnava, ca cine o duce la gradi, ca tb operata, etc. si el era bine mersi, isi purta doar lui de grija. la ce mi-a folosit?
asa ca, cristoiu, eu ma gindeam la inca un an, de ex, nu 20, fereasca Domnul!