Puiuti de Randunici 2008!! (307)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Raluca, foarte bine ca nu il certi ( pot detalia, dar nu cred ca e cazul ). Asta cu pocnitul poate fi si o joaca de-a lor, e distractiva reactia pe care o provoaca, le place faptul ca se simt puternici si dominatori. O sa inteleaga ca provoaca durere, si mie mi se pare ok ca tu ramai calma in atari circumstante.

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Citat:
citat din mesajul lui gecko
olgutzica, teoria e usoara...doar ca practica ne omoara...si daca practica mai trebuie sa o practici si in alte conditii neprielnice (oboseala, stres, boala etc) atunci cam iese talmes balmes.
Luat conform teoriilor voastre, noi avem cam 3 cauze de crize. Prima si cea mai frecventa e frustrarea....frustrarea pe orice...ca nu poate potrivi doua jucarii, ca nu se poate cocota unde isi doreste, ca nu inteleg ce vrea etc. La unele il pot ajuta...ca pot sa ii arat cum se baga o jucarie in alta si pot spera ca la un moment dat va putea sa o faca si singur ...la ltele mai greu...ca daca nu e rostul de cocotat pe dulapul cu sertare apoi chiar nu il voi invata cum sa o faca...nu-mi ramane decat sa ii explic ca nu ne urcam acolo, ca e periculos, bla, bla, bla...cam greu sa priceapa un copil care sta sa explodeze de nervi.
A doua cauza de nervi apare cand ii interzicem sa faca ceva...ii explicam fain frumos, il indepartam de ispita, ii oferim alta ispita...continua cu urlatul...atunci.....ciuciu...ca nu mai avem ce face asa ca ii uram o criza placuta. Cu toata dragostea, de la chestiile interzise eu nu dau inapoi. El se crizeaza, arunca una doua jucarii pentru impresie artistica, baga lacrimile in actiune dupa care...gata...isi sfarcaie mucii, se ridica de pe unde era aruncat si vine singur la mine in brate...fara sa il chem eu.
In a treia cauza ar intra oboseala sau durerile de orice fel...astea le cam simt si nu am prea multe pretentii de la el in astfel de situatii...il iau in brate, il confortez si pana la urma trece.

Acum cu agresivitatea lor...si eu eram oarecum stresata ca Patrick mai impinge/da la o parte ce ii sta uneori in cale. Il corectez de cate ori am ocazia...sper ca ma baga totusi in seama. Insa ieri am ajuns la concluzia ca am un copil tare bland. Eram la Mc' la locul de joaca si una doua m-am trezit ca un purandel cam de-o seama cu Patrick (maxim 2 ani avea) mi-a bontocit copilul de nu s-o vazut. Am ramas muta cand am vazut cu turna ala maini si picioare in fiu'miu. Primul lucru ce l-am stiut sa-l fac a fost sa-l iau pe Patrick din preajma lu ala. L-am dus pe alt topogan...ce credeti...vine si batausul si din doua miscari ii trage cate shuturi pe la spate lui Patrick. Eu pana acum nu am mai vazut copil de 2 ani sa stie da cu piciorul. Al meu nici in minge nu stie da...d'apoi sa-si foloseasca picioarele pentru cotonogit. De data asta era si barbatu'miu langa mine si am sarit amandoi cu "nu-i frumoas, nu lovi, joaca-te frumos"...intre timp a aparut si posesoarea copilului si a facut disciplina cat ai zice peste...din doua miscari i-a tras lu' fiu'su un shut in fund insotit de un "be gentle" Sfinte Sisoe ca de astea eu nu am mai vazut.
Ah da, si iar cu crizele...eu chiar cred ca baietii se manifesta in general mai puternic decat fetele. O tin minte pe nepoata'mea...a avut si ea suficiente dar parca era mai rabdatoare, mai deschisa explicatiilor...Patrick NU si NU.

Ai scris cam ce cred si eu...
cu mentiunea ca:
-Teodorei ii trece cam greu criza daca am luat-o,explicandu-i frumos, dintr-un loc periculos unde ea vroia sa-si bage nasul cu tot dinadinsul.
-la Tea,sincer nu functioneaza obiceiul cum ca baietii s-ar manifesta mai puternic in crize decat fetele...sau poate e ea baietoaica...

Si,am observat si eu o fetita in parc care tot o urmarea pe Tea sa-i traga pumni in cap,dupa care sa vad cum mama ei ii cara palme la fund din anumite cauze...so,puterea exemplului..

Roxana,f frumoase poze,pacat ca ne-ai spus de locatie tocmai acum cand a trecut vara..nu stiam locul dar la anul nu-l voi ierta..si am mai aflat ieri de la o emisiune tv de un colt de rai in zona buzau-lacul vulturilor...
Inapoi la lucru

mami de TEA (1.04.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Hello dragelor, scot si eu putin nasul din hartii sa va salut.
Totul este foarte bine, este a doua saptamana de servici, m-am acomodat bine si imi place...ma bucur ca am procedat asa. Rebecca este foarte, foarte bine cu mama acasa, se inteleg minunat, au acelasi program , ies cu aceeasi gasca de mamici cu care ieseam si eu. Din pacate, seara nu mai am timp de laptop, chiar nu-l mai deshid deloc, imi petrec timpul cu copiii , iar cand o bag pe Rebe la culcare raman cu ea in dormitor, ma uit putin la televizor si ma culc rapid. Sambata am fost la o nunta, ne-am distrat super, am dansat toata noaptea si mi-am distrus picioarele ca aveam super tocuri!

In rest, sper sa fie toti copilasii sanatosi si toate randunicile sunt relaxate si fericite. Va pup, va urez o saptamana minunata si sper sa mai trec din cand in cand pe crenguta sa va dau vesti despre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Clau, super!!!!

Mihutz, felicitari!!! Ratusca noastra a terminat pe locul 3 !

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Mergi la inceput

Pauza de masa...

Olgutza, .

Mihutza, felicitari! Ce-a castigat ratusca mica?

Mai stau putin pe aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ma pregateam si eu sa dau integral citat din ce a postat Gecko, dar a facut-o deja Stela; pt ca mi se pare ca a sintetizat excelent situatiile de facut crize.
La noi clar nu e nicio chestie cu imposibilitatea de a face ceva, la fel, imi paseaza mie jucaria sau ce e cu nonsalanta. Daca nu se face inteleasa, fie renunta fie se straduieste (eu de asemenea, pt ca vad ca asta e problema) pana pricep. Daca e obosita iarasi mie imi e f clar si atunci merge cu alinatul.
Nu, la noi crizele se nasc din interdictii. Si e clar ca depinde de personalitatea copilului, imi vine chiar sa rad imaginandu-mi ca as face ca Olga, sa stau sa-i explic cu multe cuvinte ca de ex nu are voie pe carosabil (si la Iulia de cand merge singura asta e o MARE atractie). Pai cine sta sa ma asculte???-arcuit, pus pe jos, inrosit la fata, urlat, dat palme...ehe, intr-adevar, teoria e simpla. Iulia riposteaza, fie si doar verbal, numai cand aude "Nu e voie" sau vede gestul respectiv (si credeti-ma, o las sa faca MULTE). Cumnata mea, care spre deosebire de mine (invatatoare fiind) e SUPER talentata in ale vorbitului si explicatului pe indelete a vazut si ea ca in astfel de momente la Iulia nu ai cu cine...Ea m-a sfatuit in conditiile astea sa ma inarmez cu o rabdare de fier, sa nu fac niciun compromis in a interzice ce e periculos, cu toate scenele, de atatea ori pana cand va pricepe ca daca face treaba X imediat nu va fi lasata, deci nu poate/trebuie sa o faca.
Nu stiu, dincolo de educatie exista probbail si niste trasaturi genetice...De ce m-as mira ca face asa cand taica-su e de cand se stie un spirit liber care nu se infraneaza de la ceva decat daca s-a convins EL ca NU E VOIE, dar fereasca-l sfantul pe ala care sa-i zica barbatului meu nu ai voie!
Raluca, cat despre plesnitul peste ochi dimineata (sotul meu primeste zilnic de la Iulia tratamentul asta; pot sa stau eu si in cap sa o distrez dimineata, pana nu o pupaceste ta-su nu e multumita, drept pt care se catara in pat si daca el doarme ii arde una de nu se vede sau se chinuie sa-i deschida pleoapele )-eu asta, ca si Olga, nu consider criza, ci joaca lor, cu gesturi care inca nu pot fi bine controlate.
Unde sunt absolut de acord e cu puterea exemplului negativ: dau parintii in tine, normal ca si tu te inveti sa pocnesti si asta consideri ca e normalul...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Clau si mie mi-ai lipsit, ma bucur sa aud ca sunteti bine si mi se pare absolut de inteles ca seara nu mai ai timp de calculator si te dedici copiilor. Ei, asa, de la munca, daca mai furi cate o clipa, noi abia asteptam sa te citim!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

80% din viata mea de doctor e scrisul!
Nu mai pot, ma dor mana si pixul!

Pseudopauza de masa ca sa o pe Clau!

Daca reusesc sa-i domolesc pe toti poate mai scriu si io ceva!

Catalina, mami de Ilinca si Sebastian

Mergi la inceput

Naty, Tuchi si eu va pup si va spun ca-mi lipsiti toate. A inceput o alta etapa a vietii mele...
Acum ne pregatim pentru scoala lui Razvi...incepem clasa a doua saptamana viitoare! .
Sper sa mai fur ceva momente sa intru pe crenguta, deocamdata mai pe rapid asa, nu pot intra prea mult in povesti, dar ma fac eu mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Naty,ai un PM.
Clau,bine ai revenit..Ma bucur tare ca te-ai acomodat rapid...si sa mai incerci sa ne spui 2 vorbe despre voi ca te asteptam aici negresit.Oricum, imi va fi dor de postarile tale dese.
Nico,ma bucur ca ati ajuns cu bine.Acomodare rapida va doresc.
Pup Olgu,Tuchi-ce scrie mult (pe mine ma dor tare buricele degetelor de atata scris electronic),Raluca si restul...
fug acasa.

mami de TEA (1.04.08)

Mergi la inceput