FIV 240
Raspunsuri - Pagina 4
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sperantza_eu Si eu voi face ET cu embrioni congelati, pe ciclu natural, fara stimulare. Stiu ca sansele de reusita sunt si mai mici decat la stimulare si ca exista destul de mare riscul sa se piarda embrionii la iesirea din "ice age", dar merita incercat. Apropo, super fimul "ice age 3" .... Fetele, ma ajutati cu ceva experiente cu ET cu embrioni congelati? |
Eu sunt o burtica de aproape 31 sapt., sarcina obtinuta prin transfer de embrioni criogenati. Nu se face nici un tratament de stimulare premergator ET-ului, eu am luat o luna inainte AC apoi cu 2 sapt. inainte de ET estrofem ptr. endomedru. Am inteles ca in aproape toate clinicile de la noi se face tratament ptr. endomedru.
Referitor la sansele de reusita, parerile sunt impartite: unii spun ca sun sanse mai mari sa obtii sarcina prin embrioni criogenati deoarece organismul nu mai este bombardat cu hormoni altii spun ca din contra. Acum mai depinde si de sansa fiecaruia.
Alina nu am cuvinte, DD sa-ti dea puterea sa continui lupta
Cataaaa ce faci? Cum esti?
Fetelor va urez bafta in tot ceea ce faceti
30 +
catalina2307 spune:
many bani - pup fata, uite ce mari ati crescut. Tare ma bucur, Doamne ajuta. Eu fac bine, pe metereze . Stai linistita, ca nu renunt eu asa cu una doua.
Apropos de tratamentul pt endometru si eu la FET am luat cycloproginova si plasturi cu estrogen. Dar la mine era musai, dupa prima pierdere de sarcina si mutilarea de care am avut parte in spitalele romanesti, endometrul meu a ramas suferind.Ac o luna iar pe perioada "stimularii" cu estrogen am facut si inhibare cu Suprefact. Altceva nu mai imi aduc aminte dar am scris la subiectul de FET tot protocolul.
coltul meu de rai
Dana_bebe spune:
Alina - nu imi vine sa cred!
Nu cred ca exista durere mai mare decat sa pierzi un copil, mai ales cand te gandesti ca nu a fost facut tot posibilul sa fie salvat. As prefera de mii de ori sa nu raman insarcinata decat sa trec prin ce treci tu acum. Sunt langa tine!
steff77 spune:
Alina, multa putere sa mergi mai departe.... Cuvintele sunt de prisos...
Sperantza, imi pare tare rau, speram sa pot spune "uite ca se poate si la noi". Ma bucur ca deja te mobilizezi pentru urmatorul pas. Asta cred ca ne ajuta mult.
La mine, la primul fiv, am avut doar 4 ovocite mature. Am obtinut 3 embrioni, unul s-a oprit imediat in evolutie. Am transferat doi, de doar cate doua celule. Nu prea am avut mari sperante de la inceput. Mi se parea ca se divid foarte lent, ma comparam cu celelalte doua fete care au facut odata cu mine - embrionii lor aveau deja peste 4 celule. Doamna Matei a spus ca si ai nostri sunt foarte buni, fara fragmentatii, dar mai lenti. Nu stiu ce sa zic. Pe de alta parte, am mai citit ca ar fi normal ca la 48 de ore sa aiba 2-4 celule. Eu cred ca macar la noi, cele cu probleme de infertilitate masculina, ar trebui sa-i lase mai mult de 48 de ore.
A doua oara am obtinut 10 ovocite mature si 7 embrioni. Am transferat 4, toti aveau cate 4 celule - scor foarte bun, doar unul avea ceva fragmentatii. Atunci chiar am sperat sa fie bine. Dar e mai bine sa nu ai asteptari foarte mari...
Mi-au mai ramas 3 embrioni, de 2 celule. Eu cred ca la transferul de embrioni congelati scad sansele pentru ca raman cei cu scor mai slab. Dar nu se stie niciodata ... o sa ii pun dupa ce mai fac niste analize. As vrea sa ma las de fumat cu o luna, doua inainte, macar. Deci mai astept putin. Oricum, ma gandesc si la faptul ca urmatorul pas, un alt fiv, nu l-as mai putea face prea curand, pentru ca deja mi se pare ca le-am facut destul de repede pe primele doua, la doar vreo patru luni. Ca sa nu mai vorbesc de resurse finaciare. Si nici nu stiu unde l-as mai face. Asa ca ma leg si eu de transferul de embrioni congelati, ma gandesc ca daca il fac acum, repede si e un esec o sa mi se para o eternitate pana la urmatoarea incercare. Nu stiu daca ai inteles...
Si eu cred ca o sa-l fac pe ciclul natural. Daca ar fi dupa mine nu as mai lua nici etrofem, as lua doar utrogestan. M-am saturat de hormoni.
Poti sa intri pe subiectul azoospermie, ai ce invata din experienta fetelor.
Sper ca ti-am raspuns la intrebari. Daca mai e ceva, intreaba-ma.
De curiozitate, ai facut impreuna cu alte fete punctia si embriotransferul? Ele sunt bine?
ellanik spune:
Alina, nu imi vine sa cred.Doamne in ce tara traim!!!Sa iti dea Dumnezeu liniste si sanatate!
Catalina din pacate tu ai asa de multa experienta !Doamne ajuta sa fie bine de data asta.
Stef77 si eu sunt o clienta FIV care nu a reusit din prima ci dupa cu embrioni congelati.Curaj!Trebuie sa crezi in sansa ta!Intra la "Transfer de embrioni congelati" si poate afli mai multe.Succes!
13+
Eu si bebe il iubim pe tati !
Looana spune:
Fetelor ce stii despre acest medicament,eu le-am scris email lor si mi-au recomandat acesta medicament natural.
http://ivfherbalsupport.com/index.php?cName=reduce-high-fshimprove-egg-quality
Nu stiu daca a mai folosit asa cineva,va rog mult sa-mi spune-ti daca stii ceva....eu vreau sa-l comand .
Ieri mi-a venit CM ....am vrut sa incep cu o luna de anticonceptionale ca sa mi se regleze CM sa evit sa nu ma trezesc in 2 saptamani ca i-mi vine iar.La primul Fiv am avut 2 luni CM dereglat chiar la 2 saptamani i-mi venea.Pot sa le iau sau ce parere aveti????E bine preventiv ,ca de luna viitoare vreau sa incep cu analize inclusiv hormonale .Va influenta cumva analizele daca iau luna asta pastile????
O duminica frumoasa !
Looana
Dana_bebe spune:
Looana - nu stiu nimic despre medicamentul de pe site dar nu recunosc nici unul din componente(plante) - eu una nu as indrazni sa iau nimic in afara de ce recomanda doctorul.
Dupa fiv-ul nereusit am vrut si eu sa iau anticonceptionale dar doctorul mi-a spus nu. Ar fi mai bine sa-l intrebi inainte.
In plus anticoncepitonalele sunt hormoni asa ca pot influienta analizele.
Bafta!
denisa220972 spune:
ALINA Eu sunt din categoria care nu scriu pe forum, decat cand si cand, dar am la activ cativa ani de asteptat pe holurile de la Giulesti ,acolo am cunoscut foarte multe cupluri cu probleme, am fost pacienta si a <renumitului prof.> cand am schimbat macazul si am mers la alt medic dr. Nu esti prima care pateste asa ceva,pe holurile giulestiului am cunoscut un cuplu care a facut FIV cu Marinescu, a ramas insarcinata cu doi gemeni (doi baietei) la 24 de saptamani au aparut probleme, a mers la maternitate sa internat, iar Marinescu a fost anuntat telefonic, nu sa deranjat sa mearga sa vada ce sa intamplat decat dupa o saptamana cand deja sa rupt apa si nascuse, un baietel a trait 2 zile iar cel deal doilea 5 zile,(asta sa intamplat in dec.08) nici la ora actuala nu stie motivul ptr.care a pierdut sarcina, cand incearca sa vb.cu el ridica din umeri.
Acum incearca sa va consolati unul pe celalalt, fiindca sunt sigura ca si sotul tau sufera la fel de mult,rugati-va la sanatate si restul cuvintelor sunt de prisos fiindca durea din suflet tau greu dispare.
luck spune:
oanademunck
imi pare rau sa aud de nereusita ta !!
Si eu am inceput stimularea luna asta si supa 8 zile am obtinut doar 1 folicul asa ca am renuntat.De... daca data trecuta am obtinut 3 acum nu-mi mai place numai cu 1
Nu stiu daca ai mai scris dar daca nu iti este greu spune-mi si mie schema de stimulare.
Stii ce ma gandesc , oare pt noi cele care raspundem foarte greu la tratament nu ar fi mai buna stimularea cu Clomiphene, Fostimon, Menopur, Orgalutran si Ovitrelle de care zicea Avalon cu care a reusit daniela b la Innsbruck dupa o stiumulare la care nu a obtinut nici un folicul????????????
Multa bafta tuturor fetelor in focuri !!!!!
Moniland spune:
Alina, sunt alaturi de tine.
Oana, dar nu te lasi, nu-i asa?
catalina
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)