FIV 240

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

ALINA,D-ZEU sa te ajute si data viitoare sa reusesti si sa-ti strangi puiutul in brate.Sunt alaturi de tine !!Ai dat dovada de mult curaj.

iana

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALINAOPREA

Fetelor eu am reusit sa-mi revin putin,in sensul ca ieri am mai mancat ceva...si aseara am putut sa dorm putin....
Cand m-am internat in spital spuneam ca nu voi rezista sa pier copilul si daca moare vreau sa mor si eu cu el....dar Dumnezeu nu m-a lasat.
Se pare ca are alt plan cu mine...
Incerc sa-mi revin si pentru sotul meu care a suferit chiar mai mult ca mine,pt. ca el nu s-a exteriorizat.
Eu am plans,am urlat....etc si el a fost tare pt. mine.
Durerea nu va trece asa usor si nici un alt copil nu-l va inlocui pe acesta,dar deja am inceput sa ma gandesc la viitor si la ce avem de facut mai departe....gen control dupa chiuretaj,analize genetice etc.

Va doresc tuturor multa sanatate !

Alina

Alina draga mea, sa-ti dea Dumnezeu puterea de a te ridica.
de uitat.... nu cred in asta dar cred ca data viitoare vei fi mai puternica si va fi cu reusita! Acum intareste-te un pic si incearca sa ai grija de tine si de sotul tau.
hai ca ai vazut Looana ce zice, data viitoare o sa ai 2 si ce bebei, ce zici?
Sunt aici cu inima stransa si de luni cand am citi de tine nu trece zi fara sa te am in gand.
te pup si multa sanatate!!!!!

castelana fericita 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

puffy - da, eu am facut toate FIV-urile la aceeasi clinica, cu aceeasi echipa de medici. Cum este aici? In primul rand le pasa. Se intampla ceea ce ar tb sa se intample in orice clinica civilizata. Monitorizare la doua zile, contact telefonic zilnic cu medicul sau asistenta dansului (de fapt contact permanent), la orice nelamurire, neintelegere poti cere informatii. Cu embriologul nu ai nici un contact pana in ziua ET cand vine sa iti povesteasca despre embrioni si sa iti prezinte alternativele. Ti se da atunci si o fisa a embrionilor ce urmeaza a fi transferati si o fisa a celor ce urmeaza a fi congelati.
Povestea sarcinilor mele.....este trista....dar nu ma deranjeaza sa o spun. Si intotdeauna am spus-o pt un singur motiv. Sa stiti de ce anume sa va feriti. Sa stiti ca incompetenta exista si oricare dintre noi poate la un moment dat sa plateasca scump .
Prima sarcina....la 5 saptamani am eliminat un hematom. Ceva obisnuit intr-o sarcina obtinuta prin FIV. Din spital am luat Klebsiela , o infectie pacatoasa care poate afecta sarcina si inca vreo doi stafilococi. Am inceput tratament cu antibiotic. La 14 saptamani am inceput sa am dureri abdominale. Mi-au spus ca nu este uterul....este vezica. Si am crezut. Dupa inca o saptamana durerile s-au accentuat. M-au internat in spital si mi-au spus ca singura salvare o reprezinta niste medicamente din Austria. A plecat sotul meu si le-a cumparat. La intoarcere....surpriza. Dr. a gresit doza....dar nu este asa, nu ar fi nici o problema sa plece in Austria , sa se intoarca in aceeasi zi si sa mai cumpere ceva medicamente. Medicatie de peste 6000 eur ca doar are balta peste. Cand a ajuns sotul meu cu ce-a de-a doua serie de medicamente era prea tarziu. Pierdusem sarcina in chinuri groaznice. Ce este trist in povestea asta este ca tocmai medicatia adusa de sotul meu mi-a declansat nasterea si mi-a pus viata in pericol. Erau total interzise in cazul meu. Dar nimeni nu a avut inspiratia sa citesca prospectul. Tot atunci am inteles cat de minunate sunt fetele de pe acest forum. S-au mobilizat si in cateva ore mi-au facut rost de medicatie scoasa de pe piata, care nu se mai gasea nicaieri dar de care eu aveam nevoie. Dupa tot calvarul asta....la 6 saptamani am fost in Grecia la control. Unde am ajuns cu septicemie. Pentru ca toate somitatile din Municipal nu s-au gandit ca acesti copii aveau si placente. Asa ca nu le-au mai scos. Le-au lasat in mine, la dospit.Cu mult efort au reusit grecii sa imi salveze uterul.
Asta este motivul pentru care am pierdut prima sarcina. Incompetenta , nepasarea si mizeria din spitalele noastre.
A doua sarcina am pierdut-o din vina mea. M-am incapatanat prosteste sa fac al doilea FIV mult prea repede cand nu eram total refacuta.Uterul era traumatizat, endometrul la fel.Ca dovada si hemoragia interna pe care am facut-o dupa punctie care s-a lasat cu transfuzii, internare, terapie intensiva.Chiar si la mijlocul stimularii medicii m-au rugat sa renunt. Plus ca psihic eram varza. Nu spuneam decat un singur lucru. Imi vreau copiii inapoi.Asa ca nu am renuntat, am transferat embrionii desi nu era cazul si sarcina s-a oprit in evolutie la 2 luni....
Dupa ce am pierdut si a doua sarcina mi s-au facut toate analizele.Trombofilie, genetica, tot. Toate analizele au iesit bine...

Daca imi permiti o sugestie.....daca tu simti ca lucrurile nu se intampla asa cum ar tb sau asa cum ai vrea, las-o in colo de reducere. Mai asteapta putin, strange toti banii si mergi acolo unde te simti relaxata. Unde simti ca ai dat de cineva caruia ii pasa.
Este greu, stiu, pe mine aici ma duce un FIV la 10 mii eur. Asa ca , daca nu se va intampla sa raman insarcinata, o sa fac in Romania. Unde ma costa 2000 +medicatia. Dar stiu ca voi face cu acelasi medic caruia ii pasa, care stie ce face, care mi-a salvat viata, care mi-a fost alaturi si care a suferit alaturi de mine. La prima sarcina , satul de informatiile primite telefonic de la sotul meu, ne-a sunat si ne-a spus ca si-a luat bilet de avion si vine sa ma vada si sa decidem ce facem. Din pacate era prea tarziu.....deja aveam membranele rupte.
Cam asta este diferenta dintre medici oameni si medici masini. Dintre medici adevarati si medici amatori.
Ceea ce ma mai surprinde neplacut in Romania este ca in fiecare zi mai apare cate un medic care s-a apucat de FIV. In ritmul asta 90% dintre ginecologii nostri in urmatori 5 ani vor face FIV. Si experimente. Pe banii si pe sanatatea noastra.
Indiferent de unde alegi sa mergi, Giulesti sau Ungaria, eu iti doresc mult succes. Si sa faci alegerea cea mai buna . Pt tine si pentru puii tai. Iar m-am intins ca o placinta...dar sunt iar in perioada de revolta....dupa povestea Alinei, dupa inca alte cateva intamplari intr-un timp relativ scurt simt cum ma sufoc cand vad atata nepasare.Si pe noi cum suferim ca niste animale implorand pentru putina atentie. Cand de fapt lucrurile ar fi mult mai simple daca fiecare si-ar face meseria.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Off, in sfarsit reusesc sa intru pe forum dupa 2 zile de probleme cu netul....si ce-mi vad ochii: tristete si suparare......intr-o buna zi va veni si vreamea noastra, nu-i asa? Trebuie sa gandim pozitiv!!
Am si eu o mare rugaminte la fetele cu experienta: ieri am facut prima injectie de stimulare si tot ieri am primit rezultatele analizelor din ziua 2....toate bune cu exceptia TSH-lui care este mult sub limita inferioara (semn de hipertiroidism am inteles). DR mi-a spus ca nu sunt probleme si ca putem continua....azi am tot citit pe internet si sunt confuza rau!!!
Voi ce credeti??? Vreau as va spun ca T3 si T4 sunt in limte normale....poate fi ceva de moment??? Ar trebui sa-mi fac griji? Noi ne gandim sa oprim procedura si sa vedem care-i motivul acestui TSH mic....in seara asta merg sa fac si un echo de tiroida....
Ma credeti sau nu, de ieri nu pot sa ma mai linistesc...ma tot gandesc daca nu-i ceva grav...daca ar influenta FIV-ul....
Daca mai e cineva in situatia mea....astept un raspuns....
Catalina: Lung sa fie protocolul si cu rezultat!! Tin pumnii stransi!!!
Castelana:: Multumesc pentru gandurile bune; dupa cum vezi deja am bete-n roate...
Va imbratisez cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Catalina, eu nu stiam povestea ta pana la capat, adica partea cu septicemia si cu faptul ca au uitat sa scoate placentele... si desi sunt acum intr-o stare de blegeala, mi s-a ridicat parul maciuca in cap si sunt extrem de revoltata! Nu este posibil asa ceva! Cred ca i-as fi strans de gat!
Nu inteleg de ce se intampla toate grozaviile astea, si cum a fost posibil ca ditamai profesorul specializat in fiv care supravegheaza sarcini sa nu dea trimitere pt ecografii morfologice la persoane competente in asa ceva si face el aceste ecografii, unde normal ca nu are abilitatea de a depista o malformatie la copilas, cum a fost cazul Alinei??? Imi pare rau, Alina ca ai trecut prin asta, sa-ti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe si sa faci o alegere corecta data viitoare...

Maria, faza cu nu-i nimic ca TSH e asa mic, mergem inainte suna ca "merge banda, banii curg, pacientii asteapta la usa si pe noi ne doare-n pix ca tu vei avea un esec, ca doar poti sa mai incerci, nu?". Hai sa-ti spun eu ce inseamna TSH mic: eutiroidie 0,25-5; hipertiroidie <0,15. Stii ce semnificatie au valorile astea scazute? Daca doctorului i-ar fi pasat de rezultatul fivului tau ar fi spus STOP JOC, faci si ATPO si Anticorpi antiTG si dupa aia mai vorbim de fiv ca arunci banii pe fereastra. Si stii de ce? Pentru ca daca ai fi facut si aceste analize (asa se investigheaza "infertilitatea inexplicabila", din aproape in aproape) ai fi descoperit cu stupoare ca una are valori uriase. Si ca daca mergeai inainte cu tratamentul nu aveai nicio sansa pentru ca dereglarile tiroidiene sunt factori extrem de importanti in conceptie si implantare. Dar toate astea sunt supozitii ale unei zapacite care scrie pe forum in loc sa caute patuturi de bebe... Iar mailul de consolare pe care-l vei primi dupa test va suna asa: "ne pare rau, nu va ramane decat sa mai incercati, din pacate sansele procedurilor fiv sunt statistice"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Dragele mele , va multumesc!!
Aveam nevoie de o mana de ajutor .
Atunci nu am avut puterea sa scriu mai mult
Acum , cand citesc de nepasarea unor medici , de banii nostri dusi pe apa sambetei , de suferintele noastre … ma intristez.
Incerc sa privesc altfel lucrurile.
Sper sa reusesc .
De aceea mai intru si citesc subiectul sa imi ‘fac’ curaj.

Alina inca o data iti doresc putere multa!!!

Catalina multumesc mult!!
Tu, Moni si Avalonel sunteti un exeplu de perseverenta!!!
Ai un suflet mare !!
Aaa de varsta nu plang … abia am 41 de anisori!!!
Seful imi zice ca nu mi-am terminat copilaria...

Puffy multumesc !!!
Multumesc ptr. sustinere!!
Am vb. si eu cu sotul si este de accord cu adoptia.
Mai las timpul sa treaca … poate se vindeca si ranile … si mai incerc.
Dar ma linisteste gandul ca vom adopta un copilutz .

castelana sar’naaa !!
Si sarcina usoara iti doresc!!!

Avalonel mamica zapacita cu burtica.
Ai dreptate cu analizele endocrinologice!!
Imi pare rau ca nu le-am facut si eu … cu toate ca i-am spus dr. ginecolog ca vreau sa le fac .
Se grabea… a zis ca nu mai face FIV la Giulesti si nu ma asteapta cu rezultatele ..
Greseala mea … dar parca si eu intrasem in “transa” .. ma grabeam … unde ..??
Ma si vedeam gravida..
Baietii ?? Ce fac?? Joaca fotbal??
Doamne … cat ai mai suferit si tu…

Maria, bafta!!
Noi am fost colege de FIV-uletz , si la acelasi dr. ( daca nu ma insel) numai ca tu parca nu ai facut la Giulesti.
Tot aceasi dra. faci???

Fetelor va “spun” din suflet ca m-ati ajutat sa-mi sterg lacrimile si sa ma ridic de unde cazusem..
O sa incep sa fac sapaturi si imi caut alt dr. si .. poate la anul incerc iar .
Dumnezeu sa va rasplateasca bunatatea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Avalon: Multumesc pentru raspuns! Nu stiu ce sa mai cred....am facut si echo si medicul mi-a spus ca nu am nici o modificare a tiroidei.....trebuie sa fac si ATPO si daca-i o valoare normala tind sa cred ca am probleme cu hipofiza....oricum luni ajung si la endocrinolog si vom vedea......Doamne Ajuta sa nu fie ceva grav!!
Copilutzu:Da, iti amintesti bine..aceeasi dr.....am zis ca-i ultima incercare pe care o fac in tara....vom vedea. Ma bucur sa vad ca incerci sa gandesti pozitiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cora79 spune:

Buna seara fetelor,miercuri voi face punctia ovariana,am in jur de 10 foliculi,7 de 13mm si 3-4 de 10mm,sper sa fie bine si tensiunea arteriala sa nu imi creeze probleme la punctie(am tensiunea 14 cu 9)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Copilutzu, asa este, am trecut prin multe... de aia nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut noi... si ajut in continuare fete care ma solicita pe mail. Cea mai mare bucurie este sa dai o mana de ajutor si sa vezi ca sfatul tau a dat roade, crede-ma.
Baietii sunt bine, stau ca niste cozonacei la cuptor... astept sa se coaca si sa-i scot de acolo rumeni si frumosi.
Ma gandesc la tine si sper ca intr-o zi sa iasa si la tine soarele pe strada. Trebuie doar sa speri, sa crezi si sa lupti cu toate mijloacele de care dispui pentru visul tau Nu abandona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Avalonule tu nu ar tb sa citesti "Micuta sirena" in perioada asta si sa lasi "Aventuri din casa mortii" pe mai tarziu, cam pe la pensie asa, cand or pleca gemenii la casele lor si tu o sa te plictisesti ?

copilutzule - asa fata draga, capul sus ca nu e vreme de ultimatumuri. Sunt multeee exemple de perseverenta pe forumul asta. Kitta - chiar Kitta pe unde esti?, crystal, Kora,oana,mihaele, goggy , luca.....sunt tare multe fete ambitioase care o iau de la capat iar si iar.

coltul meu de rai

Mergi la inceput