Caz umanitar sfasietor!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
Capcaunule, strict pentru corectitudine, inamovibilitatea nu inseamna ca judecatorul nu poate parasi sistemul cand vrea el..da presupun ca ai glumit cand ai scris postul respectiv.

Hm ... Nu stiam. Eu credeam ca inseamna paralizat de frica de a lucra pe cont propriu ca avocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu cunosc doua categorii de oameni:

-cei care isi aleg meseria datorita PLACERII. Cunosc 2 doamne, cadre didactice care fac asta din PURA PLACERE, simtindu-se FACUTE pentru acest job.Asta stiu ele sa faca cel mai bine si le si place. Banii putini se compenseaza cu implinirea proprie.

-cei care isi aleg meseria in functie de remuneratie. Invat pana ma stalcesc ca sa ajung intr-o companie pe postul X si salariul Y.
SAU, cei care isi aleg un loc de munca in functie de BENEFICII(nu neaparat financiare): anumite contacte care iti pot folosi in viitor, o anume autoritate, un anume statut...etc.


Daca eu vreau sa ´´ma fac´´ judecator, se presupune ca STIU care sunt conditiile de lucru din sistem. Se presupune ca STIU cat voi castiga. Se presupune ca stiu ce avantaje obtin. SO..?
Pe mine ma uimeste usurinta cu care SE CERE. Ca si cum ceilalti ar fi de vina pentru alegerea profesionala pe care am facut-o.Ba ne mai si plangem ca vai, cat avem noi de munca, in conditiile in care si mos Ion din Valenii de munte STIE ce inseamna justitie la noi. Ipocrizie, nimic mai mult.


Toata tara asta trebuie pusa la punct. E o mare varza peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

« Guvernul Romaniei se raporteaza la a treia putere in stat cu total dispret ! »
Today at 5:37pm

Bruxelles, 8 septembrie 2009 - Renate Weber, europarlamentar PNL, a discutat astazi cu Christian Lange, secretar general al MEDEL (Magistratii Europeni pentru Democratie si Libertati), situatia magistratilor si a sistemului judiciar din Romania.

Principalul subiect a fost protestul declansat in urma cu o saptamana de magistratii din Romania.
“Magistratii s-au plans de mai multa vreme in Romania de conditiile in care isi desfasoara activitatea, de subfinantarea cronica a sistemului de justitie. Toate acestea puse cap la cap, alaturi de faptul ca ei au fost ignorati, pur si simplu, de Guvern, din punctul meu de vedere reprezinta in mod clar felul in care Guvernul Romaniei se raporteaza la a treia putere in stat: cu total dispret. Numai in momentul cand au ajuns la o forma de protest serioasa, care poate avea consecinte foarte grave, cineva a venit si a discutat cu ei. Vorbim aici de fonduri alocate celei de-a treia puteri in stat – si de salariile lor, si de finantarea sistemului de justitie”, i-a explicat Renate Weber reprezentantului asociatiei europene a magistratilor.

In opinia eurodeputatei PNL, “forma de protest a magistratilor romani este, intr-adevar, la limita Constitutiei, dar mi se pare semnificativ de ce s-a ajuns la aceasta forma de protest. In opinia mea, judecatorii – carora li s-au alaturat procurorii – au ajuns aici pentru ca este efectiv ultima forma pe care o mai aveau la indemana pentru a se face auziti. Mi se pare mai putin important faptul ca prilejul l-a oferit legea cu privire la salarizarea unica, pentru ca salariul nu este doar mijlocul de asigurare a unui trai decent, ci este vorba de felul in care-i salarizezi pe cei care reprezinta a treia putere in stat. Toate incercarile lor anterioare de a-si face auzite plangerile s-au izbit de un zid. In realitate, presedintele Basescu a esuat intr-o asa-zisa mediere, ministrul de justitie nu i-a ascultat, premierul nici atat.

Renate Weber este de parere ca magistratii trebuie sa aiba salarii bune, care sa reflecte statutul pe care il au, ca reprezentanti ai celei de-a treia puteri in stat:
“ Cred sincer ca s-a gresit enorm de-a lungul timpului cand s-a decis sa le dam salarii mici, iar dupa aceea sa le crestem veniturile prin tot felul de sporuri. Cred ca trebuie sa fim onesti si sa spunem ca cei care reprezinta a treia putere in stat au un alt statut, iar acesta trebuie sa se reflecte inclusiv in nivelul veniturilor pe care le primesc.”

Europarlamentarul roman a discutat cu Christian Lange si chestiunea Consiliului Superior al Magistraturii, plecand de la propunerea Monicai Macovei de a transfera inapoi o parte din puterile CSM catre ministrul de justitie. D-na Weber si-a exprimat clar punctul de vedere, anume ca nu este – sub nicio forma – de acord cu propunerea fostului ministru roman al justitiei.
“E adevarat ca CSM este departe de institutia de care are nevoie sistemul judiciar din Romania. Dar solutia nu e sa ii iei din puteri si sa le dai inapoi omului politic care e ministrul Justitiei, indiferent cat de independent ar pretinde ca e. Solutia este, ca pe masura ce au loc alegeri pentru CSM, in timp, procurorii si judecatorii sa isi trimita acolo oamenii care sa ii reprezinte cu adevarat. Ce se intampla astazi in sistemul judiciar arata ca ceva fundamental s-a schimbat in constiinta magistratilor si sunt convinsa ca aceasta schimbare este de bun augur pentru puterea judecatoreasca din Romania.”


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Am contacta un avocat zilele astea, zicea ca asta, Dumbrava, a intrat in avocatura
Asa o fi? Nam gasit prin presa... sau vb. si oamenii prostii?

Mergi la inceput