Burtica virgula care a socat lumea modei

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Obezitatea este un cu totul alt subiect si asocierea ideeii de obezitate cu aceaasta fata este mai mult decit rautacioasa.

capitulez. se pare ca e dificil sa cititi articolul pana la capat. fata este in continuare considerata obeza de casele de moda, de-aia e respinsa ca model. si obezitatea nu e deloc un alt subiect, fata asta aratand asa dupa ce a slabit enorm, OBEZA FIIND.

Conchita, cum adica "fata e considerata obeza de catre casele de moda"?
Pai sau e obeza , sau nu e . Nu tine de cum considera fiecare ci de IMC.
Conform caruia NU este obeza.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

cum adica ce adica? asa bine, aia au alte standarde, eu doar vi le puneam in vedere (ca aberante, da) ca sa justific on topicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Andrada, burta e semn rau. Intotdeauna.

Cum a zis XIO, de obicei cresterea burtii indica "metabolic syndrome" de cele mai multe ori, care inseamna glicemie marita, tensiune marita, colesterol LDL mare, colesterol HDL mic, trigliceride marite si drept urmare risc de diabet si de boli de inima daca se continua cu acelasi stil de viata. Cresterea burtii e un mare NU.

Daca vi se intampla sa cresteti in jurul taliei, mergeti la doctor pt un health screening. Verificati colesterolul si glicemia, cel putin. Daca descoperiti problemele la inceput, va salvati de la mari probleme mai tarziu. Metabolic syndrome e primul semn serios de avertizare si il descoperiti numai cu analizele de sange, nu sunt semne fizice. Nu asteptati pana ramaneti fara rinichi sau sa aveti alte complicatii ireversibile.

Sper ca v-am speriat suficient.

http://www.nature.com/oby/journal/v17/n6/abs/oby2008664a.html

Rezultatele pe larg:

#9679; Among younger men, there was no statistically significant correlation between BMI, waist circumference or waist-hip ratio and risks for death from all causes.

#9679; Among older men, mortality risks were inversely associated with each measurement — risks of death were lower the higher the BMI and waist circumference — with the fattest men associated with a 30-40% lower mortality risk compared to those in the ‘normal’ range. Even the men with the highest waist-hip ratios were associated with nearly half the risk of death of lean men.

#9679; Among the younger women, there was no statistical difference in BMIs or waist circumference and risks for dying. So few young women died in each quintile over the 12 years (0.4% a year in the national sample, 18 women), that looking at hazard ratios alone exaggerates perceptions of actual risks, anyway.

#9679; Among the older women, BMI was inversely associated with mortality. The highest risk for death was among lean women with low BMIs. Fat women of all sizes were associated with lower risks. The most “obese” women with the highest BMIs had a 23% lower risk for mortality compared to “normal” weight women. There was no correlation between waist circumference or waist-hip ratios and the women’s risk for death, although all of the larger sizes had lower risks than thin women.

Cum ziceam nitica burtica mai ales la cei trecuti de 40 ani e benefica. 23-30% mortalitate mai mica la femei 30-40% la barbati.

Studiul a fost confirmat si de CDC study condus de Dr Katherine Flegal:
http://www.cdc.gov/nchs/products/pubs/pubd/hestats/excess_deaths/excess_deaths.htm

care spune clar ca persoanele overweight-grasute (nu obeze) traiesc mai mult decit cele prea slabe sau normale ca greutate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Andrada, cred ca vorbim de tipuri de persoane diferite. Eu ma refeream la cei cu apple shape, studiul tau se refera la cei care au putina grasime peste tot. Studiile astea se schimba oricum de la o zi la alta. Acum cateva zile era un articol pe yahoo care spunea ca de fapt cei care au pear shape au sansele cele mai mari sa traiasca mai mult.

Eu n-am burta si am un colesterol foarte bun. Era perfect colesterolul meu atunci cand eram slabanoaga; HDL era la maxim, LDL la minim. Cu cat iau in greutate, cu atat LDL cholesterol creste si HDL scade. Asta e experienta mea, imi fac analizele regulat de zeci de ani.

A, si chestia aia cu mancatul de dulce ca sa dai fuel la creier este iar nesanatoasa. Experientata. Sotul meu stia acelasi lucru si avea grija sa aiba o bautura dulce( cu miere) ori de cate ori studia. Pana cand a descoperit ca nu este sanatos pt glicemia lui pe termen lung. Eu invat si fara sa mananc zahar sau miere. Fructele sunt suficiente pt mine.
Echilibrul este raspunsul la toate pana la urma.

Editez inca o data ca citesc mai mult in linkul tau de la natura.com si vad ca vorbesc despre burtosi. Nu cred natura.com, scuze. Toti pe care ii stiu eu grasime pe burta sunt cu probleme. Numai pe vremea bunicii burtosii erau considerati sanatosi, pana cand mureau subit de inima. : )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Lisa mi se pare frumoasa. O femeie calma si fericita in pielea ei este perfecta. Frumusetea chiar vine din interior.

Nu stiu de ce atunci cand ma gandesc la o femeie urata, ma gandesc la una rautacioasa si...foarte slaba. Un fel de Cruela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Andrada, ar fi trebuit sa subliniezi cuvantul "corelatie" care defineste toate statisticile. ceea ce pentru necunoascatori se traduce ca statistica nu demonstreaza stiintific o cauza si un efect, doar alatura date si noteaza posibile corelatii. ca acestea sa fie valide, trebuie sa fie fundamentate stiintific. nu-s de specialitate medicala, dar atata lucru stiu si eu despre diferenta intre o statistica si-un studiu medical.

cel mai semnificativ indiciu este ca statistica citata de tine nu mentioneaza absolut nici un alt factor. au fost considerate doar varsta si greutatea, dar nimic despre stilul de viata, profesie, tipul de alimentatie, bolile existente, etc etc, intelegi ideea.

drept pentru care raman la parerea dinainte: e bine sa fii la mijlocul cifrei de greutate acceptabila, ca sa ai rezerve in caz de boala sau situatii de stres. in nici un caz sa ai burta. poti sa fii overweight si fara burta, ca-s atatea cazuri. plus ca mai intra si muschii la socoteala, si genele, si conformatia corpului (n-ai vazut femei cu talie de viespe si fund imens?) etc etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

hilde

Mergi la inceput

mianna , sa stii ca si de la mine se vede acelasi lucru!

Mergi la inceput

xio, nu stiu cat conteaza pentru tine, dar din partea mea ai 1000 de puncte!!!!

Mergi la inceput

vikinga, nu stiu cum arati, acum ma gandesc ca ai o deja o burta care nu intra in discutii acum, dar esti minunata, esti calda, calma induci o stare de fericire...,cam asa cum ar trebui sa fie o femeie..
scuzati off topicul, am fost si eu plecata si am citit din fuga ultimile postari, si mi-am dat si eu cu parerea

Mergi la inceput

conchita , scuza-ma dar vorbesti prea mult peste media mea si nu pot sa te urmaresc...asa ca nu stiu daca ai dreptate sau nu.
sorry!

Mergi la inceput