Laptele de vaca de la ce varsta?
Raspunsuri - Pagina 3
roli25 spune:
Cand am spus "sursa de incredere" am subinteles ca stii exact unde paste vacuta respectiva, adica stii familia. Vacutele de unde bem noi lapte la tara pasc pe faneata familiei respective, pe munte. Nu si-ar stropi faneata cu pesticide nici un om care consuma laptele de la propriile vaci.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
CorinaDani spune:
roli, la voi e un caz fericit, ca sa zic asa, respectiv faptul ca vacuta familiei respective paste pe faneata, la munte.
dar langa marile orase, din zona de campie mai ales, ce sanse sunt ca vacutele respective sa manance iarba nepoluata, nestropita, sa bea apa curata, etc.? unde sa duca oamenii vacutele la pascut ? de unde sa le dea iarba/furaje de calitate ?
de exemplu, in satele din imediata apropiere a Ploiestiului, apele curgatoare sunt foarte poluate, apele freatice (inclusiv fantanile) au fost de nenumarate ori inundate de reziduuri petroliere, de la retelele de conducte vechi, terenurile agricole sunt cultivate partial (si sunt date la greu cu chimicale), restul sunt pline de balarii si maracini, nu mai zic de marile rafinarii, care chiar daca si-au redus sau incetat activitatea in ultimii ani, au poluat aerul, terenurile si apele zeci de ani...combinatul de la valea calugareasca la fel...feroemail, fabrica dero, la fel....combinatul de la floresti (fabrica de anvelope), la fel...nu degeaba se zicea ca la un moment dat ca, dupa copsa mica, ploiestiul era in primele locuri intr-un clasament al celor mai poluate orase din tara. oho, si nu stiu daca ai vazut cum arata malurile apelor curgatoare de pe langa Ploiesti (teleajen, dambu, etc.)...pline de gunoaie, cadavre de animale, de multe ori pe suprafata apei sunt pete uleioase sau se formeaza spuma...
si nu vad cum ar putea o mamaita de la tara sa vina de la mai mult de 20-30 de km distanta la ploiesti sa-si vanda laptele, astfel incat sa-i ramana si ceva banuti profit...e greu cu transportul, se strica si laptele pe timpul verii pana ajung ele la oras, nici nu le lasa sa vanda in piata fara autorizatie...
si hai sa fim cinstiti pana la capat : mergand pe drumul spre mare, sa zicem, n-ati vazut prin/pe langa toate satele cum pasc turmele de vacute pe camp, pe marginea santului, pe miriste, beau apa de pe unde apuca, etc. ? sta cineva sa vada daca pe acolo a fost stropit sau nu cu ceva, sau daca apa e curata ? de bine, de rau, pe ici pe colo inca se mai face agricultura, iar daca proprietarii terenurilor nu dau cu chimicale (ingrasaminte, pesticide, etc.)exista riscul ca recolta respectiva sa fie 0...
nu vreau sa credeti ca am ceva cu laptele de la tara sau ca sunt pro lapte din comert, dar pur si simplu, in anumite zone, in vecinatatea marilor/anumitor orase, este cam greu de crezut ca vacutele pasc iarba de faneata plina de roua si beau apa de izvor, limpede si cristalina...realitatea e cu totul alta, din pacate...
alta este situatia in zonele de deal si de munte, acolo este intr-adevar mai putina poluare, iar laptele vacutelor este de o calitate superioara, in comparatie cu cel de la "campie". dar nu avem cum sa ajungem la "sursa", daca ne despart zeci sau sute de kilometri...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )