Religia in scoala?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Eu vreau sa mai intreb atat: credeti ca ati putea sa imi spuneti, dintre cele care se declara atee, daca ati facut cununie religioasa si daca v-ati botezat copiii? Si daca da, de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ralucis, incerc eu sa te lamuresc, chiar daca nu-s maritata si nici copii nu am .

Eu nu sunt atee, n-am curajul sa afirm asa ceva, dar sunt agnostica. Mama mea este ortodoxa (iar eu tot botezata la ortodocsi sunt) si este extrem de credincioasa. Prietenul meu e ateu convins, dar cand ne vom casatori probabil vom face cununie religioasa (mie sincer mi-e egal, as face-o numai si numai de gura familiei) si copiii ii vom boteza (aici eu nu sunt de acord deloc, dar el insista sa o facem ca sa nu deterioram relatiile si asa proaste cu anumiti membri ai familiei).

Pe scurt: facem compromisuri de dragul celor din familie, pentru ca ei nu ne accepta asa cum suntem. Ma doare sa recunosc asta si nu imi place ca trebuie sa mint ca sa ne mentinem relatiile cu cei din familie, dar ei pur si simplu nu sunt capabili sa inteleaga ca noi nu suntem pe aceiasi lungime de unda cu ei. Daca as avea de ales intre a-mi boteza copiii si a rupe relatia cu mama mea (sau altii din familie), recunosc ca as alege sa ii botez, pentru ca rolul de a-i educa oricum imi revine mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis
Eu vreau sa mai intreb atat: credeti ca ati putea sa imi spuneti, dintre cele care se declara atee, daca ati facut cununie religioasa si daca v-ati botezat copiii? Si daca da, de ce?

Deja s-a intrat in papuris cautand argumentele care-s de negasit precum acul in carul cu fan. Ce-are cununia religioasa cu programa scoalara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
in topurile internationale universitatile romanesti sunt inexistente, programa e prafuita, au aparut facultati particulare ca ciupercile dupa ploaie, exista violenta si droguri in scoli- cred ca astea sunt probleme adevarate ale scolii romanesti de azi, dar tonele de cerneala curg pe seama orelor de religie

Tocmai pentru ca se leaga una de alta ...

daca vrei sa spui mai sus povesti de genul religia indeamna la droguri si violenta si inlaturarea ei din scoli va imbunatatii calitatea programelor imbicsite ale fostilor comunisti de seama promovati profesori univ si ramasi agatati de catedre, eu zic sa nu, e cam jenibil;
altfel eu nu inteleg ceva: timp de 50 de ani ateismul prommovat de comunisti a jucat tontoroiul pe capul religiei in Romania, a fost pusa la colt, in inchisori, bisericile darimate, in scoli am crescut invatind doar o varianta: cea evolutionista; dupa 50 de ani religia a scapat din lanturi in Romania- si-a introdus o amarita de ora de religie-optionala- care creeaza atitea reactii virulente si dureri de cap-dupa cinci decenii de "lafaiala ateica" in Romania; de ce va temeti, ca infinal religia rezista in orice situatie si Cuvintul Domnului patrunde dincolo de caricaturi, badjocura, etc? apropo de toleranta proclamata de initiatoarea topicului, a voastra unde e pentru religiosi?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
infinal religia rezista in orice situatie si Cuvintul Domnului patrunde dincolo de caricaturi, badjocura, etc

Exista in lumea asta un singur studiu, unul macar, care sa releve contributia religiei in scaderea infractionalitatii? Daca da, atunci accept ura ta din postul anterior la adresa a tot ceea ce nu este ortodox.

Mergi la inceput

Exista vreun studiu care sa confirme ce ai sustinut initial, ca religia are aport la aspectele negative din scoala romaneasca? apropo de studii, daca deschizi cel al carui link l-a pus acular_g acolo prezinta invers situatia: religiosii prezinta mai multa generozitate pentru cel din jur decit ateii, apropo de studii;
http://www.gallup.com/poll/122807/Religious-Attendance-Relates-Generosity-Worldwide.aspx
Nu am nici o ura, am scris la repezeala mai sus si nu mai editez; ramine insa intrebarea: de unde aversiunea ateilor pentru creationsimul introdus optional in scoala, dupa cinci decenii de evolutionism eclusiv si obligatoriu, unde e toleranta?

Mergi la inceput

Citat:
de unde aversiunea ateilor pentru creationsimul introdus optional in scoala, dupa cinci decenii de evolutionism eclusiv si obligatoriu, unde e toleranta?

Este aversiunea fata de neadevar. Punerea pe aceeasi treapta a evolutionismului (o teorie stiintifica demonstrata) cu creationismul (o dogma religioasa fara nicio legatura cu stiinta) nu reprezinta toleranta ci ignoranta. Creationismul isi are locul doar in scolile confesionale.
Evolutionismul ca teorie stiintifica nu neaga existenta divinului ci doar face abstractie de el (s-ar putea ca tu sa intelegi cu totul altceva prin evolutionism, acel talmes-balmes prezentat de bigotii care n-au deschis in viata lor un curs de chimie, de fizica sau de matematica, daramite sa faca un experiment stiintific, ptiu-ptiu drace!).

Hai sa delimitam definitiv cele doua chestiuni: teoria evolutionista (in sensul strict stiintific, fara nicio referire, pozitiva sau negativa, la divin) si religia.
A introduce creationismul in scoli in paralel cu evolutionismul este totuna cu a introduce alchimia in paralel cu chimia sau astrologia in paralel cu fizica. Sa aiba elevul de unde alege ...

Mergi la inceput

Citat:
religiosii prezinta mai multa generozitate pentru cel din jur decit ateii, apropo de studii

Eu te-am intrebat daca religia a contribuit cu ceva la scaderea infractionalitatii. Caci daca vine vorba de generozitate concluziile sunt relative rau. Destul ca Becali este deopotriva cel mai generos si cel mai religios roman, n-are rost sa mai continuam cu generozitatea arhirecunoscuta a mafiotilor sicilieni sau sud-americani, excesiv de religiosi si ei, fata de saraci.

Mergi la inceput

Capcaune, eu inteleg din teoria evolutionista exact ce m-a invatat si mi-a impus cu forta in orele de biologie din scoala romaneasca, in "bigotismul" ei ateu din perioada ceausista!
In scoala se preda (sau ar trebui sa se predea) copiilor pe linga fizica, chimie, matematica, si educatia sexuala, si sociologie,si morala si alte materii ce tin de formarea lor ca oameni in viitoarea societate;
scoala nu are rol sa formeze robotei stiintifici in viitoarele laboratoare ale patriei, ci sa pregateasca copilul pentru viata, iar prezenta facultativa in scoala a unei teorii ce prezinta optional si nu obligatoriu o alta varianta: creationismul-existenta unei divinitati superioare, intr-o societate normala n-ar mai trebui sa provoace astfel de reactii si catalogari.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
religiosii prezinta mai multa generozitate pentru cel din jur decit ateii, apropo de studii

Eu te-am intrebat daca religia a contribuit cu ceva la scaderea infractionalitatii. Caci daca vine vorba de generozitate concluziile sunt relative rau. Destul ca Becali este deopotriva cel mai generos si cel mai religios roman, n-are rost sa mai continuam cu generozitatea arhirecunoscuta a mafiotilor sicilieni sau sud-americani, excesiv de religiosi si ei, fata de saraci.

Nu, tu ai facut initial afirmatia ca exista o legatura directa intre prezenta religiei in scoala si "bubele" scolii romanesti de azi enumerate de mine, si eu am spus ca e jenibil sa dai de inteles ca prezenta religiei e cauza acestora;

Mergi la inceput