psihoterapeut bun

psihoterapeut bun | Autor: dov

Link direct la acest mesaj

mi s-a recomandat sa incep o terapie pe metoda cognitiv temperamentala. imi poate recomanda cineva vreun dr. bun, ce aplica aceasta metoda? daca nu se poate aici, ca e reclama, macar pe pm, va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Metoda cognitiv-comportamentala are limitele ei. Stiu ca-i recomandata de multe ori pentru anxietate si pot sa-ti spun ca-i insuficienta. Fiindca se adreseaza constientului si ratiunii si problemele care genereaza anxietatea (sau agorafobia, atacurile de panica, etc) sunt ascunse in subconstient si refuza sa dispara oricat te-ai instrui tu cognitiv-comportamental.
Nu stiu pentru ce si cine ti-a recomnadat-o. Poate e ca nuca in perete comentariul meu...
Iti pot recomanda un psihoterapeut bun, dar foloseste in principal alte metode.
Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

atacuri de panica, aparute la un an dupa decesul sotului. am luat niste homeopate, pentru ca am refuzat sa ma tratez chimic...acum au reizbucnit cu o putere fantastica, ultimul m-a speriat groaznic. asa ca am inceput un tratament, dar mi s-a spus clar ca fara terapie nu am sanse sa ma vindec. si mi s-a spus ca mai degraba asta ar fi metoda mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Uff... imi pare tare rau pentru pierderea ta.
Nu e asta metoda, sau nu e metoda suficienta. Dar sunt perfect de acord ca ai nevoie de terapie. E singura cale spre vindecare. Iti dau PM cu date de contact.
Curaj, o sa-ti fie mult mai bine dupa terapie, chiar functioneaza.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia06 spune:

dov,

Te inteleg foarte bine. Eu in 2002 am pierdut-o pe bunica mea, omul cu care am crescut si care mi-a fost ca o mama ( a murit rapusa de cancer la 62 de ani, in niste chinuri groaznice). Si atacurile de panica si depresia m-au "lovit" abia prin 2004, pe fondul epuizarii fizice si psihice din acea perioada. Si atacuri de panica urate de coboram din autobuz in prima statie, de mi se facea rau (sufocari, ameteli, palpitatii) in casa, cand stateam in pat, nu le mai puteam controla.

Pe mine m-au ajutat foarte mult vitaminele (Ginsavit) si miscarea. Si apoi, putina psihoterapie cu un psiholog care doar m-a facut sa imi dau seama ca toate aveau legatura cu pierderea bunicii mele si cu o incredere scazuta in fortele proprii.
Si, cel mai important: La fiecare atac de panica trebuie sa iti repeti: "Ultima data cand am avut un atac de panica, nu mi s-a intamplat nimic. Nu mi s-a oprit inima, nu am murit...deci trece, e doar in mintea mea!" Si, in timp, vor fi tot mai rare, dar trebuie sa le infrunti!

Atacurile de panica sunt de fapt reactii exagerate ale creierului tau. Creierasul tau percepe anumite situatii normale din mediu drept situatii primejdioase care te pune in pericol.( in perioada cu atacurile mi-am xeroxat zeci de articole si carti despre atacurile de panica, ca sa ma inteleg ).
La asta se mai adauga si ceva dereglari ale unor substante secretate in creierasul tau.

Eu pot doar sa iti spun ca psihoterapia daca nu e combinata cu:
- vitamine
- miscare/sport
- activitati care iti fac placere/ te relaxeaza (gen sedinta cosmetica, masaj, o carte buna, o msaca de par, etc)

atunci e degeaba. Terapia nu face minuni daca nu contribui si tu la situatia ta.

Curaj, vei reusi sa iti invingi "demonii" si vei redeveni femeia puternica dinainte! Repeta-ti asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dumimi spune:

Buna seara,

Acest topic e mai vechi de un an, insa n-am rabdare sa caut un topic nou.
Din vara anului trecut sufar de atacuri de panica si vreau sa merg la un psihiatru/ psihoterapeut, insa am nevoie de putin ajutor, de orientare. Puteti sa-mi recomandati psihiatri/ psihoterapeuti buni din Bucuresti?

M-au impresionat istoriile voastre personale si sper ca ati scapat de aceste stari mizerabile care ne fac sa tin captivi/ captive.
Eu vreau sa scap si am constientizat ca am nevoie de ajutor.

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

Dumimiactiveaza ti pm-ul

Mergi la inceput