care sunt simptomele depresiei?
Raspunsuri - Pagina 3
gaba-rema spune:
Cum spune giani, e frecventa situatia în care omul nici nu stie ca sufera de depresie. abia privind retrospectiv îsi da seama.
PS: sigur miscarea e buna si face bine... dar trebuie sa ai si chef sa faci sport :p
iarina spune:
rrox3 dar n-am generalizat, tocmai ca am specificat ca in cazul meu terapia nu functioneaza si am sfatuit-o sa mearga la un medic sa-i pune un diagnostic corect. Ce pasi vor urma dupa aceea, depinde de evaluarea facuta.
De schimbat, am schimbat 2 psihologi pana acum, pt.ca n-am rezonat deloc si in opinia mea este vital sa stabilesti o "relatie" cu psihologul, sa fii pe aceeasi lungime de unde, altfel merge greu sau deloc. Psihologii apartin si ei unor scoli si au o anumita specializare si din cate am observat eu, merg pe aceasta. Si unii gresesc pt.ca tipul acela de terapie nu ti se potriveste, dar ei cred cu tarie ca se aplica in toate cazurile. Again, asta nu inseamna ca sunt toti asa.
De fapt eu voiam sa-i scriu lui Deus si nu m-am exprimat bine, anume ca in general chiar nu e indicat sa-i spui unui anxios care acum se simte bine: si ce-ai sa te faci daca te simti iara rau? Este o intrebare care creeaza neliniste, pt.ca si asa stai o perioada cu stress-ul ca poate o patesti din nou...iar anxietatea este extrem de perfida.
rrox3 spune:
Iarina iti spun din proprie experienta ca odata ce ai scapat de anxietate printr-o terapie, te-ai schimbat, functionezi deja altfel, curat, autentic. Nu mai aduni presiune intre subconstient si constient, fiindca esti pe receptie cu tine insati si toate emotiile, nevoile si sentimentele au permisiunea sa urce in constient si sa fie luate in considerare. Functionezi in echilibru si nu ai cum sa mai devii anxioasa. E imposibil. La fel si cu depresia.
Cu o singura conditie: sa mergi cu introspectia si analiza personala pana la capat, sa descoperi toate mecanismele si toate reactiile care te fac sa nu functionezi 100% si sa le prelucrezi, integrezi, rezolvi. Sa faci pace cu tine. Se poate, dar numai cand esti pregatit pentru asta, fiindca e extraordinar de greu sa accepti unele realitati, nu degeaba te-ai luptat ani de zile sa le tii departe de constient.
Numai bine! 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
J G spune:
Roxana daca poti sa-mi spui, ce terapie ai urmat tu?
La subiect: in cazul meu episoadele depresive se manifesta prin dormit mult si prost, dimineti groanice, migrene, sentimente de vinovatie, inutilitate. Din fericire dupa atata timp am invatat sa le depasesc mai usor.
Eu am facut terapie centrata pe persoana insa nu mi se potriveste eu avand o fire mai tehnica, asa...
J si Carla (05.02.2006)
Deus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iarina rrox3 dar n-am generalizat, tocmai ca am specificat ca in cazul meu terapia nu functioneaza si am sfatuit-o sa mearga la un medic sa-i pune un diagnostic corect. Ce pasi vor urma dupa aceea, depinde de evaluarea facuta. De schimbat, am schimbat 2 psihologi pana acum, pt.ca n-am rezonat deloc si in opinia mea este vital sa stabilesti o "relatie" cu psihologul, sa fii pe aceeasi lungime de unde, altfel merge greu sau deloc. Psihologii apartin si ei unor scoli si au o anumita specializare si din cate am observat eu, merg pe aceasta. Si unii gresesc pt.ca tipul acela de terapie nu ti se potriveste, dar ei cred cu tarie ca se aplica in toate cazurile. Again, asta nu inseamna ca sunt toti asa. De fapt eu voiam sa-i scriu lui Deus si nu m-am exprimat bine, anume ca in general chiar nu e indicat sa-i spui unui anxios care acum se simte bine: si ce-ai sa te faci daca te simti iara rau? Este o intrebare care creeaza neliniste, pt.ca si asa stai o perioada cu stress-ul ca poate o patesti din nou...iar anxietatea este extrem de perfida. "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
eu nu am vrut sa spun ca oricum o sa ai depresie din nou candva...am spus ca este posibil daca nu se i-a taurul de coarne cu toate armele:)Si eu recomand cu toata increderea apelarea la psihologi! Psihologi specializati pe asa ceva...de aceea este nevoie sa ceara referinte sa vada in ce sunt specializati .
Numai bine si sanatate la toata lumea

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
giulia71 spune:
Ati ajuns sa va certati ca psihiatrii
, nu e rau atat timp cat e constructiv.
Sunt situatii si situatii, depresii si depresii, unele trec numai cu medicatie, altele cu terapie, iar altele (e drept in procent mai mic) de la sine, numite si depresii de conjuctura sau reactiva.
Ceea ce facem aici e sa ne dam cu presupusul pentru ca nu suntem medici , ci doar persoane care am trecut printr-o experienta depresiva mai mult sau mai putin severa.
Din ce in ce mai mult se speculeaza ideea ca depresia este o boala neurobiologica, adica are o baza bilogica dar si patternuri invatate |(cognitii gresite ). S-au si descoperit anumite gene care sunt raspunzatoare de starile legate de buna dispozitie a unei persoane.
Asadar, raspunsuri pot fi multiple in tratarea depresiei, terapia poate fi o solutie pentru depresii usoare si medii , iar medicatia se impune atunci cand persoana da semne de depresie majora.
anne mary, mergi la un medic , macar pentru o evaluare; cauta un medic tanar (de obicei cei in varsta sunt plictisiti, aroganti si se arunca rapid la tratamente invechite de cand lumea).
si nu dispera nu esti singura, din pacate in urmatorii ani se pare ca estimarile sunt sumbre, depresia va capata proportii spectaculoase.
multa sanatate!
uneori gandesc prea mult....
Mindy spune:
dupa mine asta e cel mai informativ articol (in lb romana) despre depresie.
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Depresia---tristetea-patologica/depresia-tristetea-patologica_18
anne`mary spune:
buna.
giulia m-as duce la un psiholog dar din cercetarile mele nu am gasit nici un dr in buzau. Sunt cabinete dar pt scoala de soferi si am gasit si un dr psihiatru. O sa merg luni la medicul de familie ca sa-mi dea sa-mi fac niste analize si sa-mi spuna daca stie pe cineva in buzau. Mi-ar fi foarte greu sa bat drumul saptamanal la bucuresti.
http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png
luminita69 spune:
buna si eu sufar de depresie ,acum 9 luni mi-a decedat tata si am crezut ca o sa depasesc acest moment dar nu am reusit depresia mea a debutat cu durerii de cap insuportabile 4 luni m-am indopat cu analgezice apoi am clacat am facut atacuri de panica in autobuz aveam palpitati neliniste senzati de strins de git si un nod in gat tremuram tot timpul si nu am dormit timp de 3 saptamini decit cite 10 minute caci miera frica ca am sa mor din cauza palpitatiilor credeam ca nu o sa ma mai scol.am mers la medicul endocrinolog si am descoperit ca am un nodul pe glanda tiroida, am urmat 3 luni tratament cu prozac dar eu eram in acelasi situatie am facut si RMn pt a exclude ca am alceva dar totul era de la cap apoi mi -sa scimbat tratamentul mi-sa presacris seroxat este un antidepresiv care nu da dependenta am incercat sa merg si la un psiholog dar imi percepea 60 lei pe sedinta si trebuia sa merg de 2 ori pe saptamina ,dar pt ca situatia financiara nu mi-a permis am renuntat plus ca nu mi-a placut cum a abordaT SITUATIA MI-A SUGERAT CA AR TREBUI SA MA IUBESC PE MINE MAI INTII cea ce mi s-a parut aberant eu i-am spus ca dragostea mea acum trebuie sa o ofer sotului si copiilor.am inceput sa i-au si magneziu cu b6 si calciu si omega 3 si pot sa va spun ca sunt ceva mai bine ,eu am stat acasa 3 luni in medical ajunsesem ca o planta ma mutam dintr-un pat in altul.inca un lucru foarte important conteaza si cita vointa ai si sustinerea familiei si a prietenilor ,eu sunt mindra ca am un sot minunat si 2 copii superbi care m-au ajutat enorm nu m-au lasat la greu
.dar tot odata am mers si la biserica credinta in dumnezeu m-a ajutat mult am mers la sfintu maslu am postit m-am spovedit si m-am impartasit conteaza mult si sa pot merge inainte ,la inceput nu puteam sa stau in biserica si nici nu puteam sa urmaresc slujba ,dar incet incet nu m-am lasat si am reusit.acum mi-am reluat activiteata la servici sunt asistenta medicala si imi practic meseria cu multa pasiune colegele m-au incurajat si m-au sustinut si le multumesc din suflet

pt intelegere, sunt un alt om cu chef de viata sunt fericita.doar ca nu am abandonat ideea de a merge la psiolog numai ca a-si vrea sa caut unul la care sa pot merge cu trimitere de la medicul de familie adica fara sa platesc sedinta ,credeti ca se poate? ar trebui sa mergi la medicul de familie sa iti faci analize pt ficat glanda tiroida calciu magnezi anemie si apoi sa urmezi un tratament mie mi -sa recomandat sa i-au seroxat timp de 6 luni si credema ca acum in acest monent eu sunt bine.sanatate multa si credinta in dumnezeu

nu dispera si inca ceva dupa cite am tras am ajuns la concluzia ca eu sunt cel mai bun psiholog al meu nu m-am lasat dominata de boala.
rrox3 spune:
JG in principal Analiza Tranzactionala.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)