Primul an de gradinita, avem cateva nelamuriri

Dragi mamici,
Sunt si eu incepatoare intr-ale gradinitei si am nevoie de ajutorul vostru.
1. Ce tip de incaltari trebuie pt gradinita. Eu ma gandeam la ceva gen tenesi cu arici, dar as vrea unii in care sa nu ii transpire piciorusele. Unde gasesc in Bucuresti?
2. Ce ar tb sa cuprinda "bagajul" pt gradinita (lenjerie de corp, pijamale, bluze, pantaloni, treninguri, obiecte de igiena, etc - cam cate din fiecare).
3. Cum e cu avizul epidemiologic? Am inteles ca e valabil 24 de ore. Dar daca incepem gradi de luni, iar dr are program dupa ora 14, cand putem obtine acest aviz? Voi cum ati procedat?
Multumesc.
Raspunsuri

papanash spune:
Cred ca depinde de tipul gradinitei si programul la care ai inscris copilul.
Noi, la programul lung punem in rucsac inca 3 schimburi pt ziua respectiva( numai lucruri lejere, pentru joaca). Pentru interior o pereche de pantofiori sau sandale sau papuci ( depinde de varsta copilului, al meu nu poate merge in papuci , inca). Pampers si servetele duc cate un bax si cand se termina imi spune miss si aduc altul. Pentru somn pijamale, pe care la schimb saptamanal, ca si prosopelul. Periuta si pasta de dinti.
Avizul pt gradi a fost dat de medicul de familie, intai am facut analizele, am dus rezultatul si medicul a completat fisa pe care am luat-o de la gradi.
Mult succes si acomodare usoara !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Soleil spune:
1. Sunt de preferat incaltari usoare, flexibile si pe care le poate incalta/descalta singurel. Gen espadrile sau, cum ai spus tu, tenesi cu arici. Eu i-am luat fetitei mele din Cora, Carrefour niste papucei de casa ca niste espadrile (papucelul era dintr-un soi de pasla, nici nu stiu cum sa ii zic...).
2. Eu ii puneam "la sac" un set complet de schimburi: chilotei, sosete, maieut, pantaloni de trening si bluzita. Sacul l-am lasat acolo cu saptamanile, ma rog, il luam acasa la vacanta si eventual mai schimbam lucrurile din el daca ramaneau mici. Ma rog, le luam si le schimbam/completam daca era cumva cazul sa fi fost folosite - imi spunea educatoarea daca a folosit ceva de la sac. Zic sac ca noi chiar un saculet avem . A fost sacul in care o "inveleam" cand era bebelus, dragalas, cu ursuleti, si-l recunoaste in orice moment
Prosopelul il duceam luni si il luam acasa vinerea. Pijama n-am avut ca fiica-mea nu doarme la gradi, dar cei care dormeau tineau pijamaluta pentru pranz tot o saptamana.
Papuceii tot acolo ii las tot semestrul.
Lucrurile "de la sac" erau de backup, si mai are in rucsacel lucrurile "de casa" cu care o schimbam in ziua respectiva. Ma rog, daca era cazul, ca vara, de exemplu, o duceam cu rochita sau pantalonasi scurti si n-o mai schimbam.
Iarna e mai complicat ca ea vrea mereu fuste/rochii si e prea frig s-o duc pe strada numai cu ciorapi. Plus ca in gradi e foarte cald iarna si trebe sa aibe haine subtirele.
Materialele sanitare - astea depind de gradinita. Noi am primit lista cu ce trebe sa aducem. De exemplu, pentru 1 semestru avem de adus: 1 litru sapun lichid, 2 seturi de pahare de unica folosinta, 5 suluri de hartie igienica si 5 pachete de servetele de masa.
3. Avizul e valabil 24 de ore, dar cel eliberat vineri e valabil luni.
Deci noi il luam vinerea. Avize am mai luat si in timpul gradinitei, la absente mai mari de 72 de ore.
Mult succes si nervi tari pentru primele zile!!

lookingforkg spune:
La gradinita la puiutul meu ii schimba cu alte incaltari de dimineata, aduse de noi de acasa. Hainele le schimba unii parinti daca vor sa ii aduca in lucrurile "bune" si sa ii lase la joaca in lucrusoare de tavaleala. Eu niciodata nu l-am luat imbracat cu aceleasi hainute cu care l-am adus, le schimba tricoul macar dupa somn:)Eu ii duc pijama care ramane pana vineri daca nu vreau eu sa i-o schimb , ii mai las tricouri in cazul in care se uda sau transpira sa aiba de schimb si 1-2 pantalonasi.
Dar banuiesc ca difera mult de la gradinita la gradinita, am auzit si mamici care se plang ca la alte gradinite ii iau seara cu "meniul pe ei" .:(
O seara frumoasa tuturor.